Valdis Holbergs

Valdis Holbergs

Universāls makšķernieks ar milzīgu pieredzi. Makšķernieku biedrībā Daugava Valdis iestājās 1965. gadā. Viņš bija viens no kastinga pionieriem Latvijā. No 1975. gada sporta meistara kandidāts un no 1976. gada sporta meistars kastingā un līdz ar to viņš filigrāni pārvalda gan spiningu, gan mušiņmakšķeri. No pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem viņš ir spiningojis līdakas un asarus Babītes, Engures, Dzirnu un citos ezeros, kā arī taimiņus, foreles, alatas, lašus, sapalus, meža vimbas, samus un zandartus Latvijas upēs. Latvijā viņš ir izstaigājis vairāk nekā 170 foreļupes un strautus. Sākot ar 1975. gadu viņš copē zivis ar mušiņmakšķeri. Ārpus Latvijas robežām viņš ir makšķerējis Kolas pussalā, Sibīrijā un citur plašajā Krievzemē, kā arī Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā.

Atbildes

Jautā kaza

Sveki ekspert ! Vai obligāti vajadzīga multiplikātora spole ja es gribētu makšķerēt ar džerkiem ??

Atbild Valdis Holbergs

Domāju, ka obligāti tas nav. Džerki ir pasmagi un ar multiplikātoru būs viegli iemest.

Atbildēts: 7.augusts 2009, 10:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kaza

Sveki vēlreiz ! Gribēju pajautāt vai ir liela starpība rapalas un yo zuri vobleriem no leetajiem ķīniešiem vaitad uz tiem neķeras ?? Un man veikalā teica ka rapalas taisa ar rokām ??

Atbild Valdis Holbergs

Rapalas vobleru izgatavošanā ir diezgan daudz roku darba. Viņi katru vobleri pārbauda, kā viņš strādā un ar plaķēnēm izloka kā vajag priekšējo gredzentiņu. Rapalām tā ir ļoti svarīga vieta. Ne velti viņi pat ir izgudrojuši speciālu mezglu, lai piesietu vobleri.

Atbildēts: 7.augusts 2009, 10:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jankka

Labdien! Es vēlos iegādāties spininga spoli cenā līdz 20 LS. Kas man būtu jāņem vērā iegādājoties šo spoli (materiāls, gultņu skaits). Vai jūs nevarētu ieteikt kādu firmu?

Atbild Valdis Holbergs

Apskaties Salmo piedāvājumu. Gultņu skaits nav galvenais.

Atbildēts: 7.augusts 2009, 10:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jankka

Labdien. Kādi vobleri ir vispopulārākie un kādus jūs varat ieteikt spiningojot Usmas ezerā?

Atbild Valdis Holbergs

Paši populārākie ir Rapala, Yu-zuri un Salmo. Kādu vobleri izvēlēties ir atkarīgs no tā cik dziļā vietā ir paredzēts spiningot, jo katrs vobleris ir domāts savam dziļumam.

Atbildēts: 7.augusts 2009, 10:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bello200

kada bariba garšo karusam?

Atbild Valdis Holbergs

Veikalos ir nopērkama speciāla barība. Ja plāno copēt karūsas kādā nelielā dīķī, tad var piebarot ar pāris maizes šķēlēm.

Atbildēts: 5.augusts 2009, 11:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kults20

Sveicināti Valdi.

Man ir jautājums par asarim. Uz kādiem roterīšiem vai gumījas zivtiņas labāk ķeras?

Paldies jau iepriekš..

Atbild Valdis Holbergs

Liels asaris var pieķerties pat uz vobleri, bet parasti, ja spiningo tieši asarus izmanto vai nu nelielus rotējošos vizuļus vai mazas gumijzivis.

Atbildēts: 5.augusts 2009, 11:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā emshiks1

sveiki!ir tada lieta ka musu upiitee ir sapali diezgan palieli,vienu dienu aizgaaju uz sienaazi iemetu vienaaa plekiiti un paneema,bet diemzeel kaa piecirtu ,taaaa nospirinaajaas un prom bij,tad es uzliku 3zuburi un neviens sapals vairs neaizmuka ,man jautajums taads tagad lielos sienaazus gruuti dabuut un varbuut vareetu ieteikt kaadu esmu ko vareetu izmantoot sapalu kersanaa,pa dienu ka peld vini pa virsu,maizes garozas arii var bet taas aatri nokriit,a varbuut varat ieteikt kadu vobleri ,vai roteri,konkretu modeli

Atbild Valdis Holbergs

Rakstnieks Jaunsudrabiņš rakstīja par čigānu, kurš rāpus rāpoja, lai uz sienāzi noķertu uzmanīgo sapalu. Tas tiešām tā arī ir. Sapals ir ļoti uzmanīga zivs, ja to mēģina noķert uz pludiņa makšķeri, turpretī spiningojot uz nelielu rotiņu, viņi ķeras ļoti labi, pat saulainas dienas vidū, pie kam nereti rotiņam vienlaicīgi uzbrūk vairāki sapali. Ļoti veiksmīgi sapalus ķer uz mākslīgo mušiņu. No rotiņiem sapaliem piemēroti ir MEPPS AGLIA LONG, ABU REFLEX vai SONETTA. Pavasarī sapals lieliski ķeras uz grimstošo volly bager, bet vasarā uz sausajām mušām, kuras imitē visādas vaboles, arī sienāžus.

Atbildēts: 5.augusts 2009, 09:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kuto

Sveiks Valdi! Es kādus gadus piecus tikai copēju un ar katru gadu protmas augu meistarībā un zināšanās. Mūsdienas ir tik lielas iespējas gūt informāciju TV žurnālo galu galā iternets. Starp man neskiadrajiem miljards jautājumiem meģināsū tev uzdot galveno un centīšos savu domu pasniegt saprotami. Spingošanā, runājot tieši par mānekļiem, manuprāt ir iestājusies tāda ultra sīkumainības fāze. Copmaņi cenšas tādus sīkumus uzsvērt kuri loģiski domājot nu nav pamatojami.

Nu pieņemsim zālēs sēž līdaka, makšķerniekas viņai gar degunu 2x novelk dzeltenu gumijzivtiņu. Nomaina to pret dzeltenu ar sarkanu muguru un hops! Tad nu šis stāsta vot tās dzeltenās ar sarkano muguru - vot tās ir īstās, citas vari mētāt kaut vai līks. Man liekas ka vai tik ja zivtiņa nebūtu nomainīta līdaka pakamptu viņu tāpat, jo būtu vai nu noakitināta vai nu vadīšanas ātrums būtu cits vai kkāda pauzīte. Tāpat ar rotiņiem vara krāsā vai varakrāsa ar sarkanām pumpiņām. Nu rotiņu pirmkārt zivs jūt un tad tikai redz, pie tam roiņam vairāk redz tieši serdeni. Es nerunāju par lielām atširībām, protmas melna vai balta zivtiņa - ir starpība, lai gan ... es runāju apr sīkām atšķirībām kuras manuprāt tiek uzsvērtas kreitni vien pārspīlēti. Man liekas ka mānekļa ātrums, izmērs un galvenais rakurs pa kuru to zivij pasniedz ir daudz būtiskāks par pnktiņu uz lapiņas vai par sarkanu muguriņu :) ko domā par šo?

Atbild Valdis Holbergs

Spiningojot līdakas, manuprāt, galvenais ir precīzi iemest un pēc tam lēni novadīt vizuli. Tas ir pamatu pamats. Uz vizuļa spēli atstāj iespaidu ļoti daudz dažādu faktoru. To var ietekmēt: veids, kā vizulis ir piesiets, karabīņu vai pavadiņas kvalitāte, āķu svars, izmantojamās auklas diametrs utt Krāsojuma tonis, sarkanā muguriņa uc ir pakārtotas lietas, bet tās ir tādas nianses, kuras jebkurš nepieredzējis spiningotājs ievēro vispirms un viņam tas liekas izšķirošais, lai gan tas tā nav.

Atbildēts: 5.augusts 2009, 09:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Gruzinskis

Sveiks! Liepajas raj. ir kada foreļ upe (nosaukumu)?

Atbild Valdis Holbergs

Vārtāja, Ruņa un citas.

Atbildēts: 4.augusts 2009, 11:55 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā wischuks

Vai nevarētu sniegt informāciju par zandartu ķeršanu uz dzīvo zivtiņu,vai zivs filejas.

Kādas dzīvās der,no kā der fileja?

Vai pats ķeršanas rīks ir identisks ar līdaceni,vai nepieciešams,kas savādāks.Un cik lielā dziļumā laist ēsmu,ja dziļums ir piemēram 6 metri?

Ja netrāpīju pēc adreses atvainojos!

Atbild Valdis Holbergs

Esmu redzējis, ka zandartus ķerot, uz āķa liek dzīvu vīķīti (Daugavā), bet L.Baltezerā un Kīšezerā kādreiz zandartus ķer uz beiktu vīķi vai tikai vīķa gabaliņu. Esot tādas dienas, kad zandarts ķeras ļoti negribīgi. Paņem vīķi zobos, patur un izspļauj. Tādās reizēs, laikam, labķi rezultāti būs uz vīķīša gabaliņu.

Atbildēts: 4.augusts 2009, 11:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager