Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.
Jautā Susliks

Sveiks!

Kā vislabāk atplēvot foreļu ikrus? Kā ikrus var ilgāk saglabāt?

es to daru "pa lēno", tas ir apleju ikrus ar aukstu ūdeni un tad ar rokām ilgi un cītīgi attīru tos no plēvēm, BET... tas ir laikam vis lēnākais veids :), paskaties Yotubē krieviskos video, tur ikri ir kulta ēdiens un ir ļoti daudz recepšu kā viņus saglabāt, kā sagatavot, man ieteica caur rupjāko rīvi izdzīt cauri, kas iespējas arī ir ļoti ok, tad ir veids kā applaucē un tad ar olu kuļamo kuļot it kā plēves aplīpot ap to kuļamo...., es mēģināju ar remdenu ūdeni, nekas man tur nesanāca, tāpēc ņemos "pa vecam" :))), uz 2--3 kg ikru (4-5 Pērtnieku foreles) man stunda pusotra aiziet :))))

Atbildēts: 13.novembris 2017, 09:23 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Komentāri
 
Ikrus ielieku drušlakā, kurš savukārt iekārts traukā(bļodiņa, vai katliņš ir katra paša pārziņā). Tad apleju ar karstu ūdeni, tā, lai ūdens līmenis būtu kādi pāris cm virs ikriem, un ar dakšiņu maisu kamēr lielie plēves gabali "uztinās" uz dakšiņas. Tad noleju karsto un lieku drušlaku atpakaļ traukā un apleju ar auksto ūdeni. Pamaisot visi sīkie plēves gabaliņi paliek virspusē. Tos nosmeļu un tā atkārtoju kādas 2-3 reizes. Sāls/cukura maisijumu gatavoju attiecībās 3 pret 1. Lieku klāt pēc garšas. Ja gribās uzglabāt ilgāk, tad sāli jāliek vairāk. Bet man sāļie negaršo un ilgi tie ikri mājās neuzglabājās. ;)
13.11.17
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager