Aivars Rudzinskis

Aivars Rudzinskis

Makšķerē karpas Latvijā un ārpus tās robežām kopš 1997. gada piekopjot moderno "noķer un atlaid" principu kā arī visas iespējas, ko piedāvā modernās karpu makšķerēšanas teorijas. Vai tas ir ezers vai upe Latvijā, Volga, Ebro, St.Lawrence vai cita tūristu iecienīta karpu vieta pasaulē - jautājiet un mēģināsim kopīgi rast atbildes.

Karpa nav ēdiens, karpa ir draugs

Atbildes

Jautā toms004

Sveiks

A kut tad labāk glabāt boilas kuras ir maisos bez tā dipa?

Es makšķerēju maksas dīķī(parasti) tur ir lielas karpas protams arī mazas un arī sīkzivis, man uz boilas ir daudz copju bet ārā nāk maz,vienreiz pat noķēru mazu breksi. Vai boila ir jāsagriež mazāka??? Vai ir vērts boilu griest klāt barībai??? Paldies!!!!

Atbild Aivars Rudzinskis

boilas, kas iegādātas veikalā, ir paredzētas glabāšanai tajos pašos maisos, vēlams pēc iespējas slēgtā veidā, neko īpašu tur izgudrot nevajag. brekši ķeras uz boilām kā traki, sevišķi, ja tuvumā nav karpu. izmērs te diez ko nepalīdz, ir gadījies dabūt puskilobreksi uz divām 20mm boilam sniegavīrā. boilas pievienot iebarojamajai barībai var un bieži pat vajag - karpas pie tām ātrāk pieradīs un ņems drošāk. tās var likt klāt gan veselā, gan sagrieztā veidā. pāsu boilu, ko liek uz āķa parasti apgraiza tādēļ, lai tā labāk smaržotu, kā arī lai atšķirtos no visa pārējā, kas ir iebarots.

savukārt galvenais jautājums - ko nozīmē daudz copju, bet ārā nāk maz? kā tas izskatās? kas, tavuprāt, ir cope?

Atbildēts: 8.augusts 2007, 23:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā toms004

Sveiks

kur uzglabāt boilas kas ir aromatizētā sīrupā, ledusskapī, pieliekamā,vai skapī kur glabāju barību?

Paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

ja domāts ir tā sauktais dips, tad parasti tam īpašu glabāšanas noteikumu nav, jo tie neļauj gaisam tikt klāt pie boilas līdz ar to ar boilu nekas slikts nenotiks pat tad, ja tā ir paštaisīta boila bez konservanitem - vari glabāt kaut vai zem gultas un ikreiz pirms gulētiešanas sakratīt. tomēr dažiem dipiem uz iepakojuma norādīts, kā jāglabā, piem Nutrabaits Trigga dips ir jāglabā ledusskapī. arī iegādājoties veikalā pievērsiet uzmanību, vai šāds dips tiek izņemts no ledusskapja vai no plaukta, ilgstoši stāvot plauktā tas maina savu sastāvu.

Atbildēts: 8.augusts 2007, 00:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janis3000

Sveiki.

Drizumaa taisos braukt uz Vitkopjiem, brauksu uz turieni pirmo reizi. Velos zinat:

1. Kaa ķert, ar grunteni vai pludinu?

2.Uz ko kert? Kukuruza, kartupelis, slieka, makarons???

3.Kadu barību izmantot piebarošanai, taisos braukt uz "Karpu namu" Varbut varat ieteikt kadu?

Paldies.

Atbild Aivars Rudzinskis

varbūt tavā vietā vēl makšķeri iemest? zini, kāpēc man patīk makšķerēšana? tāpēc, ka ir iespējas pašam savākt dažādu informācju, to analizēt, eksperimentēt un vākt pieredzi, kas noderēs turpmāk. un, ja šim procesam beigās ir kāds rezultāts, varu teikt, ka to zivi noķēru es un prieks ir tūkstošreiz lielāks nekā tad, ja kāds tev visu pasaka priekšā.

Atbildēts: 5.augusts 2007, 23:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā martinsb

Cik maksā tie miksi,Un visi tie atraktori?Jau iepriekš paldies!

Atbild Aivars Rudzinskis

lūk interneta veikals anglijā, kurā var aplūkot cenas un arī pasūtīt. www.tacklebox.co.uk

Atbildēts: 3.augusts 2007, 21:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kaza

sveiki es tuvakaja laika gribu braukt uz vitkopju dikeim un gribeju jums prasit vai tur ir verts vispar braukt un kadu labak auklu izmantot karpai no 1-6 kg pito vai parasto. paldies (=. kadu jus pats auklu izmantojat ja tas nau noslepums. ..

Atbild Aivars Rudzinskis

braukt var, tikai darba dienas būtu vairāk ieteicamas, jo brīvdienās tur ir ļoti daudz cilvēku. auklu sākumā noteikti vajadzētu parasto monofilo, teiksim 0,3 būtu ok.

Atbildēts: 2.augusts 2007, 13:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā martinsb

Vai varētu lūdzu pateikt ko jūs gatavojot boilas liekat ka pamatmasu?

Atbild Aivars Rudzinskis

izmantoju tikai gatavos miksus. sajaukt pamatmasu no dažādiem miltiem un pulveriem ir sarežģīti, jo precīzi samaisīt ir ilgi un grūti, rūpnīcās priekš tam ir speciālas mašīnas. Karpu Nama veikalā ir bada laiki, boilu praktiski nav, toties miksu izvēle vēl ir. uz miksu iepakojuma ir arī ieteicamās receptes, kaut arī principā var pietikt ar miksu arī bez nekādām papildus piedevām iznemot tādus kā Trigga, Trigga Ice, 3D vai dynamaits razojumus, kuriem jāpērk speciāls škidrums kopā ar miksu.

Atbildēts: 1.augusts 2007, 23:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janka_x

Ar kadu piito auklu velams kjert karpas? 0.18 ir normals? Kadas atsauksmes ir par karpu kersanu Nagljos?

jau ieprieks,liels paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

noglos neesmu bijjs, nepateikšu. 0.18 normālai karpai varētu būt arī par tievu. ja tuvumā nav ķērāju un mākat izvadīt lielu zivi, var mēģināt. turklāt vairāk vajadzētu pievērst uzmanību nevis resnumam, bet gan auklas izturībai. es tādu izmantotu tikai ļoti tāla metiena gadījumā.

Atbildēts: 1.augusts 2007, 23:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Karlitto

Sveicinaats

varbuut vari padaliities ar dazzaam boilu recepteem , kaa arii pastaastiit kaa vinnas pagatavot...

Jau iepriekss paldies

Atbild Aivars Rudzinskis

receptes ir miljoniem, nezinu, no kā īsti gribi gatavot. var gatavot, piemēram, no nutrabaits sastāvdaļām, tad dažas receptes var atrast www.nutrabaits.net mājas lapā. par gatavošanu lasi pagājušā gada karpu lietu žurnālos.

Atbildēts: 23.jūlijs 2007, 00:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā podzins

cik ilgā laikā karpa pierod pie boilām?

Atbild Aivars Rudzinskis

ideāli būtu 3 dienas barot un ceturtajā sākt makšķerēt.

Atbildēts: 18.jūlijs 2007, 16:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Eidis

Makšķerēju vecā dzirnavdīķītī,pa vidu tam iet grāvis,un tur ir par kādu metru dziļāks.Tuvākā mala iet ieslīpi lejā,tālākā, diezgan stāvus.Kur būtu pareizāk sēdināt ēsmu-grāvī iekšā vai seklumā uz tuvākās vai tālākās malas.Un vēl,ar ko no šobrīd pieejamiem līdzekļiem ieteicams piesūcināt PVA maisiņu ar iebarojamo?Paldies!

Atbild Aivars Rudzinskis

ideāla siuācija ar to upes veco gultni, man arī patīk makšķerēt tādā vietā. parasti ar vairākām makšķerēm cenšos apmakšķerēt gan tuvāko, gan tālāko kanti, gan dziļumā gan kants virspusē, turklāt dažādās reizēs rezultāti ir dažādi. ir bijis, ka konstanti ņem tikai no pretējās kants. vienīgais, kas jāatceras makšķerējot no pretējās kantes ir : 1.vai svins nenoripos lejā? 2. vai aukla/trubiņa no svina neatiet taisni perpendikulāri gultnei. no tuvākās kants noteikti ir vienkāršāk. jārēķinās arī, ka karpas, manuprāt, veco gultni izmanto kā ceļu, lai pārvietotos no vienas barošanās vietas uz otru, tādēļ baigi intensīvi barot diez vai būtu prāts. tāpat ieteiktu pameklēt vietas apkārt grāvim, kur varētu būt pastāvīgās barošānās vietas.

Atbildēts: 18.jūlijs 2007, 16:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager