Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.
Jautā Zupa1980

Sveiks. Jautāju par zandartu. Uz dzīvo fideris, mazās mailes, kādas vai var ari beigtas, gabaliņos- kā labāk?

ar tām dzīvajām mailēm (vīķe, ausleja, raudiņas u.t.t.) viss ir forši, zandartam viņas patīk, bet diemžēl ne vienmēr mēs varam dzīvas ēsmas zivtiņas saglabāt, tāpēc , tieši zandartu copē, bieži izmantojam beigtas zivtiņas vai pat to daļas , zandartu klasika ir vīķes aste (kādi 4-5cm gabaliņš), tam var lieliski izdurt āķi cauri kaulam un gabaliņš labāk turas uz āķa, var taisīt vīķu un citu sīkzivju filejas gabaliņus, zandarta arī tos labprāt lasa no grunts, tiesa mazas zivtiņas filejiņa slikti turās uz āķa, bet strādā labi.

ūdeņos, kuri ietek jūrā un kur ir laba jūras\līča zandartu migrācija reizēm ļoti labi nostrādā svaigas reņģes aste vai fileja, pietam reņģes fileju ēd arī citas lielas zivis, pat lielas vimbas un karpas, bet nu vasarā reņģi saglabāt svaigu ir ļoti grūti, uz vietas noķerāmas zivtiņas glabājas daudz labāk

bet tad vairs nav fīderis, bet gan gruntene parastā, ar sviniņu un1 vai 2 āķiem

Atbildēts: 29.jūnijs 2025, 11:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Komentāri
 
Nav pievienots neviens komentārs

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager