Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.
Jautā aigarsa2

sveiks Normund!

Vai vari, lūdzu, aprakstīt, kā to mannu pagatavot līdz konsistencei, lai dabūtu uz āķa?

ieber traukā mannu, labāk kādā burciņā, sākumam ber kādus gramus 100, ar diviem -trīs piegājieniem lej klāt siltu vai remdenu ūdeni un maisi, jāiegūst masa kas pēc konsistences ir līdzīga biezam krējumam, kārtīgi samaisi, lai nav kunkuļu un ļauj mannai piebriest, siltā laikā vai telpā process aizņem ap pusstundu . Braucot copēt paņem līdz nedaudz sausas mannas, lai vajadzības gadījumā vari iebiezināt massu, ņem āķi aiz cilpiņas vai lāpstiņas (vēlami klasiska liekuma, vidēji resni āķi ar garu kātiņu, Cobra Mirage, Viking), ar koka skaliņu iesmel nedaudz mannā puņķa un vienkārši to uztin uz āķa kātiņa un liekuma, mīkla nedaudz paslīd uz leju un nosedz asumu.

Es pēc sesdienas aplauziena (raidījumā) svētdien aizbraucu tur pat, ņemot līdzi tikai mannā mīklu, pirmās minūtes desmit pačakarējos, jo tādas īstas saprašanas nebija, bet vēlāk lieta aizgāja ļoti raiti, apķēru visu večus reizes trīs, jo zivis tur ņēma tikai uz mannu, ir jānotic, ka tie puņķi turās uz āķa un tad process aiziet, bet uz āķa tie turās labi, tiesa jāmaina vai jāpapildina kumoss ir pēc katra metiena, bet tas ir jādara strādājot arī ar parasto mīklu, toties mannai , nonākot ūdenī, visu laiku apkārt ir tāds mazs, garšīgs duļķītis, kas papildus piesaista karūsas

Atbildēts: 11.novembris 2010, 12:13 | 7 komentāri | Adrese atbildei
Komentāri
 
es arī šogad noprovēju mannu uz līņiem un jāsaka ka BAIGI labais - kabatā pāris šprices ar dažādiem aromiem, piespied, uztin un met iekšā - ērti un ātri. Ar to kociņu tā tāda čakarēšanās sanāk.
11.11.10
 
Mannas puņķi (krieviski-baltuška) labāk turas uz āķa ar atsperīti. Noskatījos, ka viens estēts ,lai nenoķellētu nagus, āķi turēja ar mazām medicīniskajām knaiblītēm, kuras saspiežot nofiksējas. Lai nesabojātu auklu satvēriena vietā, uz āķa auklas stiprinājuma vietā bija uzvilkts mikroskopisks bezkrāsains kembriks.
11.11.10
 
Par tām špricēm pildītām ar mannu jau Krievu forumos gadiem runā.Izmanto daudzām līdzīgām ēsmām arī-ir labi,kad piešaujas.
11.11.10
 
kā diez tā putra turas straumē?
11.11.10
 
nuum burciņā ieber mannu cik vajag un tad uzlej ūdeni tā lai knapi nosedz mannas virspusi-apmēram 1-2mm virs mannas virsmas! atstāj uz 20 minūtēm! un tad kuļ kādas 10-15 min, ja ūdens par daudz pieliets sākumā tad lieko ūdeni var noliet nost vai piebērt vēl klāt mannu!
un tad ar karotīti(ar pirkstiem nevajag) sastūķē lielā resnā medicīniskajā špricē (ērtāk tad likt uz āķa nekā ar skaliņu!)
itkā vēl kaut kā var pievienot kādu aromatizatoru! :)
11.11.10
 
Gadus atpakaļ,ja nemaldos Vērpes TV,bija sižets par līņu copi,kur šādā veidā tika copēti līņi.Citas ēsmas tie ignorēja...
11.11.10
 
No sērijas: Mūžu dzīvo, mūžu mācies....noteikti arī provēšu nākamgad uz breksi.
11.11.10
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager