Normunds Grabovskis

Normunds Grabovskis

Profesionāls makšķernieks, vairāku starptautisku žurnālu eksperts jautājumos par inventāru, pludiņmakšķerēšanu, fīdermakšķerēšanu, zivju iebarošanu un visa veida ziemas makšķerēšanu.

Kompetenci makšķerēšanā apliecina arī augstie sasniegumi Latvijā un pasaulē:

  • divkārtējs pasaules čempions;
  • divkārtējs pasaules vicečempions;
  • daudzkārtējs Latvijas čempions;
  • Lietuvas čempions;
  • daudzu starptautisku sacensību uzvarētājs.
Jautā Linksss

Sveiks!!!

Esmu saskāries ar problēmu fīderējot, ar ko saskaras noteikti vairums copmaņu. Tie ir sīkie pliči un breksēni, kas tērē nost gan tārpus gan nervus.

Saki padomu šādās situācijās, jo iebarojamā barība ir visiem pilni punči, gan arī lielajam breksim, kas pa retumam trāpās. Barotavā lieku barību fīderim+lielo breksi+iepriekš pārlietu ar verdošo ūdeni Dobeles dzirnanieka granulas. Ir doma lietot nakts slieku ( kura man nevisai patīk lietot copējot ), vai makaronu ( ar kuru īsti nemāku darboties).

Varbūt arī es cepjos par velti, jo manu zivi tāpat neviens neizvilks, un sīkbrekši fīdercopē pieder pie lietas.

pēdējā frāze ir tuvu patiesībai, jo bieži vien pirms lielo pienākašanas ir jāpacīnās ar mikrobiem, naktstārps diez ko nelīdzēs, jo nav jau teikts, ka breksism gribēsies to čūsku ēst, Lielupē kau daļēji no pličiem var atkauties uz āķa liekot tikai sliekas, bez baltajiem, tas reizēm līdz, vai arī makarons un makarona sliekas kombinācija, makaronus tikai vienreiz vajag pareizi notrāpīt un viņi tev iepatiksies, sameklē mazākos radziņus kādus vari atrast un vāri tos pusi no uz paciņas norādītā laika, tad tos uzreiz noskalo aukstā ūdenī, nosusini un ieber traukā, kur nedaudz ieber mannu, sakrati, lai makaroni aplīp ar mannu un nasalīp kopā, viss, tas aizņem 10 minūtes, breksim makarons patīk, ne visur un ne vienmēr, bet vispār patīk, tad uzver vienu makaronu uz āķa un galā uzliec slieciņu

Makaronus vārot labāk to nedavārīt nekā pārvārīt

Atbildēts: 24.augusts 2011, 12:16 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Komentāri
 
Es klausu NG padomam par makarona vārīšanu pusi no norādītā laika. Tas strādā perfekti. Nekad neesmu skalojis un apvārtījis mannā. (būs jāpamēģina)
+ es daru tā, ka karstus ieberu traukā, kur viņus vedīšu uz copi un uzspiežu ķiploku vai arī pielieku kādu citu atraktoru. Tad makaroni ļoti labi savelkas ar vajadzīgo aromātu.
Es arī ņemu makaronus spirāli. Makaronu pārgriežu uz pusēm un vienu pusi uz āķa otru barotavā. Jautājums vai ir pareizi likt makaronu arī pie barības?
24.08.11
 
es makaronus veru ar vēršanu un tikai pašu galējo caurduru, lai turētos
starp citu ir vieta Daugavā, kur raudas 100-300 grami ņem kā trakas, trāpaš arī finierīši līdz gramiem 500-600, biju tur sestdien, tad bija rupjas zivis un viņas vienkārši rija ar rīšanu, vakar tur filmējām raidījumu, copju ļoti daudz, bet bet zive bija sīkāka, tik un tā 3 stundās kilogramus 5 salasīju
24.08.11
 
Normund, Tu makaronu caurdur vai uzver uz auklas. Uz maha es duru, uz fidera veru, bet vienalga neesmu drošs, ka aukla vai āķis nepārgriež makaronu metienā. Daugavā makaronu ļoti labi ēd visas baltās zivis, pat vīķes :)
24.08.11
 
Man pagājušogad makarons nostrādāja perfekti. Neliku gan mannā (kaut arī tā daru), bet piešprīcēju nedaudz ķiploku eļļas. Patika gan raudai, gan līnim, gan brekšukiem. Kaut gan lielākos esmu dabūjis uz citu kombināciju.
24.08.11
 

Pievieno savu komentāru

Nepieciešams reģistrēties, lai pievienotu komentāru
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager