Valdis Holbergs

Valdis Holbergs

Universāls makšķernieks ar milzīgu pieredzi. Makšķernieku biedrībā Daugava Valdis iestājās 1965. gadā. Viņš bija viens no kastinga pionieriem Latvijā. No 1975. gada sporta meistara kandidāts un no 1976. gada sporta meistars kastingā un līdz ar to viņš filigrāni pārvalda gan spiningu, gan mušiņmakšķeri. No pagājušā gadsimta sešdesmitajiem gadiem viņš ir spiningojis līdakas un asarus Babītes, Engures, Dzirnu un citos ezeros, kā arī taimiņus, foreles, alatas, lašus, sapalus, meža vimbas, samus un zandartus Latvijas upēs. Latvijā viņš ir izstaigājis vairāk nekā 170 foreļupes un strautus. Sākot ar 1975. gadu viņš copē zivis ar mušiņmakšķeri. Ārpus Latvijas robežām viņš ir makšķerējis Kolas pussalā, Sibīrijā un citur plašajā Krievzemē, kā arī Norvēģijā, Somijā, Zviedrijā, Igaunijā, Lietuvā.

Atbildes

Jautā chiga83

Sveiks meistar!!! Man radās tāds jautājums vai ir jēga apmušot trīsžubura āķus rotiņiem un vobleriem??? (Doma ir par salmo gatavajiem apmušotajiem trīsžuburiem) Jau iepriekš paldies!!!

Atbild Valdis Holbergs

Es tam nekad neesmu pievērsis uzmanību. Spiningoju gan ar baltiem, gan ar melniem āķiem. Ar āķu nomaiņu ir jābūt uzmanīgam. Var gadīties, ka āķa svars iespaido vizuļa spēli. Intereses pēc paskaties kā spēlē jebkurš Tavs vobleris ar vai bez āķiem. Ar lielākiem vai mazākiem āķiem.

Atbildēts: 24.oktobris 2008, 14:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ARCHA

Sveiki,

Izlasīju CL rakstu par spiningu un spoļu testu. Nesapratu vienu tekstu, ātrais kāts. Saprotu ātra spole ir tāda kurai lielāki pārnesumi, bet kāts???

Atbild Valdis Holbergs

Ja kāts ir mīksts, tad saka lēnais, bet ja ļoti ciets ātrais.

Atbildēts: 24.oktobris 2008, 14:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Marchus

labdien...!!!uz kaa vislabaak ir spiningot babiites ezeraa...???

Atbild Valdis Holbergs

Pēdējā laikā vispopulārākais vizulis ir Salmo mūdzis burkāna krāsā, bet var ķert arī uz pretzāļu vizuļiem, rotiņiem, vobleriem un gumijzivīm. Es pārsvarā spiningoju uz baltu rotiņu ar tvisteri uz āķa.

Atbildēts: 24.oktobris 2008, 14:47 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Marika

Sveiki!!!

Man ir jautājums par pavadiņām.Veikalā ir daudz un dažādas,ir volframa un parastās,gribēju pirkt volframa ,bet pardevejs man teica lai labak ņemu parasto,lai ari volframa ir tievāka viņa metoties?!?!Mani mazliet izbrīnija pavadiņu dažādie garumi,varbūt jūs varetu pateikt kadam nolūkam garums ir paredzēts???

Paldies jau iepriekš.

Atbild Valdis Holbergs

Volframa pavadiņas ir labas, bet no slodzes tās izstiepjas un sāk līdzināties atsperei. Vienu copi tās iztur labi, bet tad to ir jānomaina. Pašas labākās pavadiņas, kuras es pēdējā laikā esmu redzējis veikalos ir Rapala pavadiņas. Parasti pavadiņas ir divu veidu. Īsās ap 15 cm garas un garās ap 30 cm garas. Visas volframa pavadiņas un īsās parasti izmanto spiningošanai, kad līdakas ķer mētājot, turpretī, ja ir iecerēts velcēt uz kārtīgu vobleri, tad liek vismaz 30 cm garo pavadiņu. Es velcējot rudeņos sienu divas garās pavadiņas pēc kārtas un man iznāk 60 cm gara pavadiņa. Tas ir tāpēc, ka kausējot 7 kg smagu vai lielāku līdaku pavadiņa var sapīties tās zobos un gala rezultātā milzene var nokost vobleri. Arī jebkuras citas pavadiņas nav mūžīgas un tās diezgan bieži jāmaina, jo ar laiku viņas visas zaudē izturību un var salūst.

Atbildēts: 24.oktobris 2008, 14:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kripsis

sveiki!Vai nevarat atbildet ka tur isti ir.Es parasti makšķereju sakas upe nu ta satek ar juru bet vai es tagad tur drikstu braukt uz lidakam vai ne?Paldies jau iepriekš:)

Atbild Valdis Holbergs

Noteikti ne. No 1. oktobra līdz decembra sākumam tur ir jābūt liegumam, jo tur cauri iet laši.

Atbildēts: 24.oktobris 2008, 14:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā emshiks1

Paldies jau ieprieks bet man ir viens nopietns jautajums tu iepriekseja diskusija teici ka labak ja zales ir tad labak buutu 0,28mm aukla tad varbut vari ieteikt kadu konkretu modeli un kad veikala perku varbut varetu pastastit ka parbaudit auklu vai nav veca nu ka saka lai man neiesmeree jo daudzreiz ir bijis ta kad noperku auklu un nemaz nav tik laba kaa rakstiits un truukst kaa diegs,ka jau teicu paldies jau ieprieks.

Atbild Valdis Holbergs

Lai nopirktu labu monofīlo auklu ir vajadzīgs mikrometrs. Ir jārīkojas sekojoši:. veikalā paņem auklu, kura Tevi interesē un precīzi izmēri tās diametru, ja uz spolītes ir rakstīts, ka auklas diametrs ir 0,28 mm, bet Tu izmēri un atklājas, ka tas nav 0,28mm, bet kaut kur 0,29 vai pat 0,30 mm, tad šī aukla ir pēdējais mēsls, turpretī, ja ir rakstīts, ka tā ir 0,28 mm un izmērot atklājas, ka tā tiešām ir 0,28 mm, tad tā ir normēla aukla un ir vērts papētīt vai tā ir mīksta, vai tā ir gluda un cik lielos gabalos to tirgo. Ja esi atradis piemērotu auklu nopērc vismaz puskilometru garu. Noteikti noderēs. Pēdējā laikā es izmantoju Itālijā ražoto auklu, bet tās nosaukumu neatceros. Samērā nesen esmu lietojis firmas Rapala auklu. Tā bija ļoti laba.

Atbildēts: 24.oktobris 2008, 14:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā AigarsM

Sveiks Valdi, kādus 5 gadus atpakaļ tepat Rīgas rajona upītē varēja noķert pāris stundu laikā 3 līdz pat 8 forelēm, nebiju bijis tur šos 5 gadus, septembrī izdomāju pārbaudīt, rezultāts 5 līdakas no 1 līdz 2.5 kg, un neskaitāmas zemmēra. Kur palikušas foreles, vai līdakas izēdušas viņas, vai arī emigrējušas uz citu vietu.

Atbild Valdis Holbergs

Man ir gadījies tieši tā pat, kā Tev. Principā, tās līdakas no foreļupēm būtu jāķer ārā, tikai Latvijā pēc Makšķerēšanas noteikumiem drīkst paturēt tikai tās līdakas, kuras ir garākas par 50 cm. Tas attiecas arī uz foreļupēm.

Atbildēts: 24.oktobris 2008, 14:22 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Staaar

Jautājums ir tīri teorētisk:

a kas notiktu tad ja inspektors pienāktu brīdī, kad spiningojot alatas, potenciālā lašu nārstu upē ir uzķēries lasis, bet pēc MN upē nav liegums?

Atbild Valdis Holbergs

Tad notikumi tālāk attīstīsies atkarībā no tā, kas tas ir par inspektoru. Ja tas būs Māris Mitrēvics, tad viņš Tevi uzslavēs par to, ka Tu mācēji noķert tik skaistu zivi un to atlaidi. Iepazīsieties. Apmainīsieties ar tālruņa numuriem un Tu varēsi viņam zvanīt, ja Gaujā darbojas elektriķi. Ja tas nebūs Mitrēvica kungs, bet kāds no pleņčiem, kuri tagad ir kļuvuši par vides inspektoriem, pašvaldības policistiem un tamlīdzīgi, kuri pēdējā laikā siro gar upēm cerībā sastādīt kādam makšķerniekam protokolu par kādiem tūkstots latiem, tad notikumi var attīstīties neprognozējami.

Atbildēts: 24.oktobris 2008, 14:15 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Helmuts

Sveiks!

vai esi spiningojis sudas upē vai mergupē?

Paldies

Atbild Valdis Holbergs

Protams, ka esmu. Suda ir mazāk populāra, bet Mergupe ir Latvijas forelistu viena no iecienītākajām upēm.

Atbildēts: 24.oktobris 2008, 14:05 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā bimbo

sveiki Holberga kungs! gribeeju jautaat vai esat makšķerējis Liepaajas ezeraa, ja esat tad uz kaadiem mānekļiem tur labāk ķeras un kurās vietās labāk ķeras klajumā vai pie niedrēm ? !

Atbild Valdis Holbergs

Liepājas ezerā es vienmēr copēju ar ūdenszālēm aizaugušajās vietās. Es visos seklajos līdaku ezeros copēju uz MEPPS AGLIA Nr.3 un Nr. 4, bet change hook un uz āķa lieku virsū tvisteri. Iespējams, ka līdakas var noķert klajumā, bet man nepatīk mētāt uz dullo. Pavisam cita lieta, ja redzi, kur ir jāmet, tāpēc vienmēr cenšos iet pa "džungļiem".

Atbildēts: 22.oktobris 2008, 16:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager