Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā M.Snikeris

Lādzenos ar martu varēja jau nomāt laivu? Un maijā bija slēgts, ja?

Atbild Einārs Siliņš

:))))

Ja ledus būs, tad martā turpināsies asaru un citu zivju cope no ledus, bet līdakām liegums. Savukārt sezonu no laivām sāksim tikai tad kad nomonitoringosim līdaku iznārstošanu + divas nedēļas un tad sākam gan no krasta, gan no laivām.

copeslietas.lv forumā Lādzēnu dīķi visa norise būs aprakstīta. Arī par vēžiem. Par pēdējiem pieraksts jau sācies.

Atbildēts: 16.februāris 2023, 12:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Simsins

Sveiks.
Šajās brīvdienās būs iespēja vēl tikt uz Lādzeniem?:)
Paldies

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Auto un pļavu ceļi noteikti nebūs slēgti. Vismaz man nav info par kādiem liegumiem.:))) Kas attiecas uz ledu Lādzēnu ūdenskrātuvē, tad viss notiek. Ne asakas.

Atbildēts: 12.janvāris 2023, 18:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mions

Sveiks Eini,
Rītdien ir doma braukt uz Lādzēnu dīķi pirmo reizi. Varbūt vari ieteikt uz kuru pusi un cik tālu doties ezerā, lai kautko noķertu. Esmu bijis ar laivu, jau pasen, diezgan tukšā paliku!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Brauc. Satiksi mani un tā kā dara visi tie kas grib ievākt sev informāciju, tad jautā. Es esmu atvērts visiem pozitīviem ļaudīm, bet esmu ļoti negants, pret tiem kas neievēro noteikumus. Patiesībā, nu jau būs pāris gadu kad viņi tikai “klepo” internetā, bet šeit ložņā no Stelpes puses.:)))))

Atbildēts: 22.decembris 2022, 17:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā lucius2

VAI MAZAJA JUGLA VAR MEEGINAT COPET AR ZIEMAS FIDERI UN CIK GARA PAVADA JALIEK?

Atbild Einārs Siliņš

Protams, ka var, bet šaubos vai tur ir drošs ledus. Daudz labāk un ierastāk ir pēc atmiņas atrast kādu klusu līcīti kuru šajā upē ir ļoti daudz un copēt ar mormišku. Ziemas fīderim pats esmu upē licis līdz 60 cm garu pavadiņu.

Atbildēts: 19.decembris 2022, 14:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā bebriits

Sveiks meistar.Jautājums tāds- gribas gumijas laivu 360.Ar cieto grīdu svars 70 kg.Kādu un cik jaudīgu elektromotoru ieteiktu?Paldies

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Es pats sev tiko paņēmu šā gada jaunumu New Brand Thrust PowerXLT65 Outland. Esmu ļoti apmierināts gan ar jaudu, ātrumu un zemo elektrības patēriņu attiecībā uz akumulatoru. Jā cena mazliet kož, jo ir virs 400 eur, bet te arī tūlīt jārēķinās, ka kā jau visas lietas, tad kaut kad tev tas motors arī būs jāremontē! Outland gadījumā ir pilns servis Salmo darbnīcā kas savukārt nav iespējams piemēram, ar Minn Kota motoriem. Es tiešām iesaku!

Atbildēts: 28.septembris 2022, 14:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jeeska

Sveiks. Nekad neesmu bijis Jūsu dīķos. Jautājums...tikai elrktro motors vai drīkst arī ar mazu benzīna motoru2.5 vai 3.5. Cik Jums laiva uz īri maksā?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Drīkst tikai ar elektromotoru. No vienas personas ir 5 eur licence un 10 eur laiva.

Atbildēts: 24.septembris 2022, 12:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā lucius2

Sveiks. Kā tagad ar brekšiem Daugavā pie Pie Ogres? Daudz darba netieku uz copi,,Kādu barošanas stratēģiju tu izvēlētos, ja tev būtu ierobežots copes laiks No deviņiem rītā līdz pieciem vaksrā???kāda barības un zemes attiecība?vieta klusa tur kāds copē ļoti reti

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Nekādu īpašu izmaiņu salīdzinoši ar iebarošanu vasarā patreiz nevajag darīt. Vienīgais, kas jāņem vērā, ir tas, ka, jo tuvāk ziemai, jo baltās zivis pulcējas vienkopus lielos baros. Tādejādi var sanākt, ka tavā vietā brekšu nemaz nav :)))). Varētu sanākt tā, ka iznāk pameklēties mainot vietu un ne jau pa desmit metriem. Tgad baltā zivs ņem visu gaišo dienas daļu un nav vajadzīgi agrie rīti vai vēlie vakari.

Atbildēts: 16.septembris 2022, 14:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā lucius2

Sveiks Einār...Netālu no Dobelniekiem atradu vecu ugunsdzēsēju dīķi kur ķērās skaistas zelta un sudraba karūsas
......ar ēsmām viss skaidrs,bet kā ar iebarošanu,,barot ar tīru barību vai jaukt ar zemi,,dīķī ir daudz purva mailes un vīķes ,kā iebaro ,tā smalce klāt,,,Paldies par atbildēm!!!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Pieķeršos pie vārda Neliels. Ja ir daufz sīču, tad iebarojot tu uzvārīsi katlu un kaut cik prāvāka zivs ēsmai klāt netiks. Tāpēc es nebarotu nemaz.

Atbildēts: 6.septembris 2022, 08:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā lucius2

Sveiks Einār! Tev copes lietās ir profils,aizsūtīju tev vēstuli par vēžiem,ja sanāk laiks ,izlasi ,,,,,Kā ir ar Lorpio barībām,esi mēģinājis? Daudzi slavē ka labāks par Traper? Paldies par atbildēm.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Sory, bet nav nekas par vēžiem….Kaut kas tev nebūs sanācis, jo līdz manīm nav info atnācis. Ar Lorpio barībām neesmu darbojies. Pat nezinu kas tās tādas ir un no kurienes. Painteresēšos tīri intereses pēc. Ja gribi kaut ko zināt bez citu komentāriem, tad raksti uz epastu. einis2@inbox.lv

Atbildēts: 27.augusts 2022, 13:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mazinaisogre

Sveiks es jaunpienācējs gribēju apjautāties par Zandartu copi Daugava. Uz grunts maksceres. Kur labāk copet Kokneses galā. Un ko likt uz ēsmas.?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Pats svarīgākais ir tev savas vēlmes mēģināt piepildīt tieši Daugavas vecajā gultnē. Tas ir faktors Nr. 1. Kā sameklēt veco gultni es tev nevarēšu pateikt, jo nemācēšu GPS iestādīt tev vienkārši rakstiski. Taču ne jau zandarts meklē tikai vecās upes gultnes kantis. Tas nāk nakts stundās arī pameklēt ēdamo pa applūdušām pļavām un to kantīm ar veco gultni. Šādas vietas ir arī jāmeklē. Ēsmai es parasti izmantoju baltās zivs fileju vai pašu miniatūru balto zivi. Raudiņas, mailītes, vīķes un t.t. Divžubura āķis ar pēc iespējas īsāku kātiņu. Pavadiņas noteikti no fluorkarbona pavadām. Metālu neliec, jo zandarts ir ļoti gudrs un māk atšķirt ko viņš jūt un izprot vai ko nejūt, neredz.

Atbildēts: 26.augusts 2022, 20:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager