Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā Kristaps1989

Sveiks ekspert!

Jautājums par auklas krāsām. Kā zināms,tad veikalu plauktos aukla ir visās varavīksnes krāsās,es personīgi izmantoju tikai pīto ''zeļonkas'' krāsā,nekad neesmu pamēģinājis citas krāsas,izņemot klasisko monofīlo. Kas tad ir ar tām auklām?vai tā zivs viņu redz vai neredz(līdaka,asaris)? kam tās daudzās krāsas tad ir domātās?ir dzirdēts,ka tas vairāk ir domāts pašam makšķerniekam. Bet nu kātad īsti tur i?!?

Esmu nesaprašanā.

Un vel,vai forelēm ir klasiski caurspīdīgā monofīlā ir labāka? Paldies jau iepriekš par atbildi

Ne asakas.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks, Ja zivs arī redz auklu (par ko es ļoti šaubos), tad spilgto krāsu pītenes nu nekādi neietekmē zivju ķeršanos vai neķeršanos. Paskaties šobrīd ārā pa logu! Cik tad ir tās gaismas pa dienas vidu?... Pamēģini padarboties ar tumšu auklu... Ja mērķis ir vienkārši mānekli iemest ūdenī, tad nav problēmo! Ja gribās tomēr arī cik necik precīzi trāpīt un saprast kas ar auklu notiek ūdenī, iesaku nepiebāzt galvu ar muļķībām un ņem labu un košu pīto auklu :)

Atbildēts: 21.decembris 2017, 08:53 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā svens76

Sveiks. Arhīvā redzēju raidījumu kurā stāsti par džerkošanu. Ko saki par fluorkarbona pavadām džerkošanai? Vai tomēr priekšroku dod titāna pavadām? Paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks! Līdaku zobu drošs fluorokarbons sākas no izmēra 0,7mm. Tā jau ir visai nopietna trose. Esmu tādas lietojis, gana daudz lietojis, bet vienmēr atgriezies pie titāna. Tītāns 34kg testā džerkam ir pilnīgi drošs, ilgmūžīgs, samērā tievs pret savu testu un elastīgs materiāls. Būtībā džerka gadījumā neredzu nevienu fluorokarbona priekšrocību attiecībā pret labi titānu.

Atbildēts: 21.decembris 2017, 08:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 8Edgars6

Sveiks.

Es pārsvarā darbojos tviča tehnikā un nedaudz ar džigu.Un vai jūs varētu ieteikt kādi ir vobleru un gumijas krāsojumi kas strādā rudens sezonā pie Langas iztekas Ķīšezerā un pašā Ķīšezerā.Mērķa zivs-līdaka.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ķīsī strādā ļoti plašs mānekļu arsenāls. Vobleri sākot no 50-130mm un tāpat arī gumijas. Tieši tādēļ nāksies vien pašam kost solīti pa soli pušu to riekstu un krāt copju statistiku. Krāsojums ir gaumas un ticības lieta un tāpēc arī šeit laika gaitā izsijāsies savi fovorīti. Mēģini Makora 110, Basara 90mm un Basara 90Plus One, Orbit 110, Vision OneTen, Rudra.... te var saukt un saukt. Gumijai Tioga 2,9" 3,4" Ballist 3,3" 4" Joco Shaker -ļoti labs... lillā, mašīneļļa, baltais, rozā... te var saukt un saukt. Noteikti jāeksperimentē

Atbildēts: 29.septembris 2017, 08:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Hopa

Sveiks Ingus.

Vai vari padalīties kādi krāsojumi un mānekļi strādā Babītes ezerā rudens sezonā?

Rotiņi, vobleri, gumijas un kādi ejošie izmēri?

Paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Babītes veiksmes formulas pamatā ir "pareizie laika" apstākļi un noteikti ne zems ūdens līmenis, kas savukārt ir atkarīgs no vējiem un/vai ūdens netiek izpūsts no ezera Lielupē. Šad un tad tur ieslīdu un pavingroju ar airiem pie noteikuma, ja ārā ir nomācies un pūš kāda neliela brāzmiņa. Burkāns, Babītes burkāns!!! :) :) burkāns un dabīga maile, lūk arī viss noslēpums. Mr. Greedy 3,9 vai 5" gumija ofsetā ar 3-5g papildus čeburašku vai bez tās atkarībā no ūdens līmeņa ezerā. Vēl Haira 44 krenks. Palielam no šiem arī sastāv mana piemājas Babītes kaste. Vairāk neko nevajag...

Atbildēts: 27.septembris 2017, 14:35 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā durixxxx

Sveiks Ingus!

Jautājums par Tioga kātu, testā 3.5-22 gr. 231cm.

Kādas ir Tavas domas par šo kātu? Pats šobrīd darbojos ar Macrotech 5-18gr 232cm,nu jau laikam vēsture, bet man pašam ir Ok. Gribas ko jaunāku. Pagaidām skatos uz tā pusi. Paldies jau iepriekš.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Tioga jau arī ir vēsture, lai gan kātiņš ir labs un ar savu specifiski odziņu. Ja ir vēlme pēc kā jauna un copi sajust jaunā kvalitātē, iesaku palūkot uz OneSensoric spiningu sēriju :)

Atbildēts: 13.jūnijs 2017, 12:38 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Rein

Sveiki!

Lēnām apsveru sākt tvīčot.

Pēc dažām atsauksmēm Ieinteresēja Lucky John One Sensoric un

Team Salmo Vantage kāti. http://www.copesnams.lv/lv/produkti/spiningi/lucky-john

http://www.copesnams.lv/index.php?dir=produkti/spiningi/salmo&file=TSVA-762EF&action=desc&page=2

Varbūt ir kāda labāka alternatīva šiem kātiem?

Interesē arī tests, teiksim LJ. Izmantoju makora un anira mānekļus, kā arī dažus no Rapala garumā ap 11cm- 13cm. 7-24 būtu piemērots tests lai varētu kātu izmantot diezgan universāli tvīčam? Līdz šim pārsvarā darbojos ar šūpiņu u.c mācekļiem kuriem tvīcosana nav nepieciešama. Gribas pamēģināt ko jaunu. Pašlaik izmantoju Shimano Exage 4000 fd spoli. Gribētos vēl vienu nopirkt. Ir kādas atsauksmes par Shimano Stradic CI4? Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

One Sensoric 7-24g ir ļoti universāls kātiņš un derēs kā tvičam, tā līdakai pa zāli. Tiešām superīgs, viegls, informatīvs un moderns spinings. Basara, 90 (arī Plus One), Anira 89, Makora 110, Orbit 110 un visi līdzīgie. Trīs pilnas sezonas nodragātas ar šīs sērijas kātus visās LV spiningosanas tūrēs un neko citu to vietā šobrīd pat nemeklēju. Arī mani paziņas, kuri pamēģinājuši kādu no One Sensoric, vēlāk panēmuši sev klāt arī citu testu no šīs pašas kātu līnijas. Tiešām iesaku! :)

Atbildēts: 3.jūnijs 2017, 04:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kri

Sveiks!

Ir ziepe ar LJOS-732ULF kātu. Pagājušajā vasarā nolūza spicīte, aizbraucu uz servisu, teica, ka rezerves daļu nav. Tagad mēģināju sazināties rakstot meilu, zvanot, nekādu atbilžu. Vai ir plānos šogad piedāvāt rezerves daļas šim kātam?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Jā, ziepe! Nebiju iedomājies, ka kāds šos kātus arī lauzīs :) Spices pasūtīsim!

Atbildēts: 3.jūnijs 2017, 04:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marix1

Sveiks! Kuru no Treno kātiem un kādu garumu ieteiktu Burtnieka zandartu džigošanai un gumijzivju mētāšanai līdakai? Pats sliecos uz testu 7-24. Tikai kuru garumu?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Treno jau ir, ja tā var izteikties "padzīvojis modelis" un ir parādījušies krietni interesantāki kāti, kā piemēram BASARA vai One Sensoric no Lucky John. Pirmais cenas ziņā ir stipri draudzīgs.Gumijai pa zāli ir nepieciešams salīdzinoši jaudīgs spinings testā vismaz līdz 24 vai 30g. Dzigošanai tur der ari vieglāki... dziļuma tur nekāda nav...

Atbildēts: 3.jūnijs 2017, 04:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā guinness

sveiks .vari pateikt kādas akcijas spiningi.ir priekš drop šot

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Fast vai Extra Fast

Atbildēts: 3.jūnijs 2017, 04:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zigislapsa

Labdien,

Vēlētos konsultāciju par spiningu "Action" tēmu. Nesen iegādājos budžeta klases (~ 50+ EUR) spiningu Shimano Catana 270 ML. Viss apmierina, izņemot rezultātus

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Rezultāti parasti ir atkarīgi no treniņiem, to intensitātes un biežuma :) Copē vēl liela nozīme ir veiksmei un pareizo apstākļu sakritībai īstajā vietā un īstajā laikā. Tavam spiningam ar rezultātiem nav itin nekāda sakara. Sāc ar to, ka dodies copēt tur, kur ir zivis! :)

Atbildēts: 3.jūnijs 2017, 04:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager