Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā kredo

Sveiks, vai pašam ar meženēm ir pieredze un kādus vizuļus varētu ieteikt meža vimbām ?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Esmu meženes ķēris ļoti bagātās ar tām vietās. Tāpat dažas ar gadījuma raksturu esmu noķēris Daugavā un Lielupē. Līdz ar to kopējais šo interesanto zivju skaits manā rēķinā nav mazs, taču, lai pretendētu uz lielu teoriju izvirzīšanu par to paradumiem un ķeršanu, mana pieredze ar šīm zivīm tomēr ir vērtējama kā stipri pieticīga. Meženes esmu ķeris ar šai copei klasisko kāstmāsteri un 44tā izmēra Hairu. Strādāja abi... :)

Tajā pat laikā vēlreiz uzsvēršu to, ka neuzskatu sevi par pieredzējušu meženu ķērāju. Interesanta zivis! Ļoti interesanta un spēcīga. Noteikti tai kādreiz nopietni pievērsīšos :)

Atbildēts: 20.maijs 2015, 20:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Mazkukainis

Sveiks.Kadus akjus lietot LJ edamgumijam?Stavot pacinja ar gumijam sak ruset.pec katras copes negribas vinjus raustit ieksa,ara.

P.S. atvainojos par garumzimem.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nav tādu ēdamgumiju un neēdamgumiju āķu :) Būtība ir sekojoša... Gumijas sastāvā esošais atraktors un sāls āķiem liek rūsēt. Tas tā ir un no tā izvairīties ir praktiski nereāli. Ja zini, ka uz copi iesi reti, labāk atgriežoties mājās, āķus no gumijām izņemt un nožāvēt. Ja copē regulāri vismaz reizi nedēļā, nav jāņemās! Zivis gumijas noēdīs jebkurā gadījumā. Tāpēc gumijas no āķiem attīru vien sezonas beigās. Galvenais jau ir doties uz copi neļaut āķiem sākt rūsēt :)

Atbildēts: 19.maijs 2015, 21:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā docis.

sveiks, ir doma iegādāties microjig kātiņu, tieši salmo elite microjig līdz 10 gr! Kādu spolīti ieteiktu izvēlēties šim kātiņam, cenā ~ ap 50 eur! Un kādu auklu izvēlēties mono vai pīto un kāds ieteicamas auklas diametrs?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Shimano Catanas spole kopā ar 0,2mm mono aukliņu. Pīto sākumam nemaz neieteiktu. Šāda līmeņa spolei varētu rasties ar smalkas pītās auklas klāšanu. Otra lieta, pie smalkas pītās auklas ir jāpierod kopumā. Būtībā šis ir ļoti normāls sākuma komplekts un esmu pārliecināts, ka ašukus ar to saķersi labi daudz.

Atbildēts: 19.maijs 2015, 21:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Dagins

Čau. Nepieciešama palīdzība ar voblera izvēli uz kadi 2m un 3m. Spiningoju ar Tioga 7-23 kātu.

Šobrīd izmantoju Basara 90 un Makora 110, abi tiešām ļoti labi izspēlējas, par to paldies. Tu iepriekš rakstīji, ka Makorai 130 jau vajag jaudīgāku kātu, tad nu no tās līdzības iedomājos, ka tas arī attiecas uz dziļumiem.

Ja iespējams, vari ieteikt kādu konkrētu vobleri no šī līmeņa (cenas) izstrādājumiem.

Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Uz šo kātu var likt arī 80-90mm deep jeb lielās mēles voblerus. Šobrīd izstrādē ir Basara dziļie, kuri ir nākamā gada jaunumu sarakstā. Es savulaik ar Savage Gear Pray 69mm dziļo versiju labi ķēru ar šo pašu Team Salmo kātu. Vobleru ir daudz! ļoti daudz... Labu vobleru ir krietni mazāk :)

Atbildēts: 19.maijs 2015, 21:20 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā zzxxccvv

Sveiks,Ingus!

Būvēju kātu sev.Garums 2,10cm,spole 2500 izmēra būs.Jautājums-saki,kāds ir pareizs balans kātam ar spoli,svarojuma ziņā.Nevaru īsti saprast ,kur 0-tajam smaguma centram jābūt.Tieši pie spoles kāta,vai četru pirkstu attālumā uz spices pusi?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Mēģināšu atbildēt pēc iespējas vienkāršāk. Ir viena lieta: kāta svars, kuru ietekmē grafīta un stikla daudzums tajā un spoles svars. Respektīvi pie vienādiem kāta garumiem un spoles izmēriem, to svari var būtiski atšķirīgi. Līdz ar to viena 4pirkstu kombinācija vai formula var nestrādāt visos gadījumos vienādi. Visvienkāršāk kā veikala apstākļos ir noteikt spoli, kura būs balansā ar kātu, tiešām ir šī 4-pirkstu formula uz kāta spices pusi. Cik saprotu, tad spole arī Tev jau ir iegādāta? Ja blanka ir tīra bez furnitūras, tad jā, vari ar skoču to pietīt pie kāta un pēc šī paņēmiena paskatīties. Skaties noteikti arī uz roktura garumu. Man pašam nav diez ko ērta darbošanās ar kātu, ja tā rokturis ir garāks par elkoņa locītavu.

Atbildēts: 8.maijs 2015, 12:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andreiko

Sveiki, Ingu!

Man tāds tīri tehniskas dabas jautājums. Kurā rūpnīcā top Salmo labākie kāti (Small game, Vantage, Tioga, Jig 18, Ballist u.c.)? Un no kādam blankām tie tiek kopā likti? Vai tā ir pilnīgi jauna blanku sērija, vai arī tiek izmantota kāds cits, iespējams, slavens brends? Piemēram, Lamiglas blankas izmanto vairāki citi ražotāji.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ir ļoti dažādi. Piemēram Tioga TSTI9 ir Evergreen blanka, kura cik sapratu vairs netiek izmantota Japānas tirgū un ir nodata japāņu rodbilderu hobijmātiķu rokās. Small Game ir arī gatava blanka no viena pavisam maza japāņu ražotāja. Turpretī Vantage ir pašu veidota blanka. Ir tiešām dažādi. Šobrīd pats personīgi darbojos pie pirmo Lucky John spiningu izstrādes un blankas projektēju pats. Ir pietiekami sarežģīti, grūti, bez laba gala rezultāta garantijas. Taču ļoti interesanti. Lamiglas blankas vienu brīdi daudzi izmantoja. Brends sāka buksēt. Līdz ar to ražotāji meklē, ko mūsdienīgāku. Būtībā ir tā, ka veidojot kātus ceļi ir divi. Viens kā jau minēji ir ņemt gatavas blankas un pašam meģināt izpīpēt pareizāko furnitūru un tās izvietojumu. Vai arī otrs variants, kad ir vēlme izveidot kādu interesantu un atšķirīgu kāta "stroju". Tad jau blanka ir jāizstrādā pašam.

Atbildēts: 8.maijs 2015, 12:36 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā banans

Sveiks.

Apskaidro mani uz ko šobrīd efektīvāk būtu pierunājama līdaka un asaris Kaņierī?Džigs vai vobleri vai varbūt rotiņš un šūpiņi?

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kaņierī īsti nepadžigosi :)) Sekls, ļoti sekls! Virsmas mānekļi, rotiņš, gumija pretzāļu āķī. Seklūdeņu klasika kā sacīt jāsaka.

Atbildēts: 8.maijs 2015, 12:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā artisp5

Sveiks

Vèlèjos pajautàt vai vari ieteikt kàdu labu kàtu twičam primcipà stràdàju tikai ar vobleriem gumijas neizmantoju esmu jau nopircis 3 spiningus ne ar vienu tà ìsti nejùtu voblera spèli , esmu gatavs pirkt pat ļoti dàrgu kàtu ja tas attasnos savas cerìbas.

Paldies,

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ja vēlies nopietni atvēzēties tviča kāta iegādei, iesaku aizbraukt pie Vitālija uz Prūšu ielu 25 un klātienē izkratīt visas mūsu tirgū dārgākās un labākās blankas. Esmu pārliecināts, ka kaut ko noteikti atradīsi. Taču, ja runājam par reālo dzīvi :), tad es ieteiktu pievērst uzmanību šī gada jaunajai Team Salmo Vantage spiningu sērijai. Manuprāt ļoti labi voblerkāti. Pats šobrīd darbojos ar 2,13m gariem līdz 14 un 18g. Pirmajā gadījumā vobleriem līdz 90mm, otrā jau līdz 110mm. Šobrīd man plānā stāv jau līdz 28g kāta sarūpēšana priekš mailēm 130-150mm. Labi kāti!

Atbildēts: 8.maijs 2015, 09:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā insekts

sveiki! gribeju jautat kada starpiba ir tioga smal game un tioga soled tip un kura ir labaka. cik esu petijis tad abas ir 2015 modeli

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ja pareizi sapratu, tad vēlies saprast starpību starp Small Game un Tioga pirmo mikrodžiga Solid type kātu. Nu atšķirība ir milzīga. Pirmām kārtām Small Game ir tubulārs jeb monolīts kāts bez ielīmētas spices. Small Game blanku vispār ir ļoti grūti aprakstīt. Fantastiski tur zivi. Tīrs blankas nopelns. Interesants strojs. Pirmā Tioga savukārt, kā jau minēji ir ar ielīmētu spici. Kāts kurš tendēts ķeršanai ar tā saucamo grunts skrāpēšanu. Savā būtībā arī labs kātiņš. Taču nu jau ar 3 sezonu garu vēsturi. Pa 3 gadiem daudz kas ir aizgājis uz priekšu. Tehnoloģijas, materiāli, izstrāde, utt. Iesaku pašam tos paņemt rokā un pakratīt. Paša izjūtas ir ļoti svarīgas.

Atbildēts: 8.maijs 2015, 09:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Dagins

Čau,

Vai ar Tioga 7-23 kātiņu varētu izspēlēt Makoru 110/130 (ezers, upe)?

Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

110mm izspēlēs pa smuko! 130mm jau vajag Vantage līdz 28g :)

Atbildēts: 6.maijs 2015, 16:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager