Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā andreiko

Un kur tad tas jaunais Okuma Epic FD modelītis ir dabūnams? Un par cik zāģu skaidiņām?

Atbild Ingus Dukaļskis

Piemāram Daugavgrīvas ielas Salmo. Cenu precīzi nepateikšu, bet cipars grozījās ap 40 -45ls

Atbildēts: 13.marts 2012, 09:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā JanKa_K

Centrifugal Brake kaa jus regulejat?

Atbild Ingus Dukaļskis

Šeku reku ir gan uzrakstīts, gan uzzīmēts

http://www.japantackle.com/Topics/brake_system.htm

Atbildēts: 13.marts 2012, 09:05 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Borix

Sveiks, vēlējos apvaicāties par pavadiņām, kuras varētu izmantot Rapala clak minnow 11 un DT fat sērijas dažādiem vobleriem. Plānoju izmantot Salmo elite braid 0.17 auklu uz vidēji cieta kāta ar testu 14-40g?

PS. Ko vari pastāstīt par Biomaster 3000 spoli, domāju ka kalpot vajadzētu godam kopā ar Beastmaster? Kaut kā sanāca tādu iegādāties tuvojošajai sezonai.

Jau iepriekš pateicos!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Clackin Minnow droši vien gribēsi uztvičot. Tātad ir vajadzīga elastīga bez atmiņas pavada, kura iztur lielu slodzi. Šādam nolūkam ir radīta Salmo X-Twitch titāna pavada. DT sērijā ietilpst krankbaitu klases vobleri. Par cik tiem pašiem par sevi piemīt agresīva vibrēšana, nekāda īpašā raustīšana tiem nav nepieciešama. Šādam nolūkam izmantoju salīdzinoši mīkstāku 7x7 pinuma pavadiņu. Elite Braid 0.17mm šajā gadījumā ir pareizā izvēle. Kāta tests gan tāds paliels izskatās. Te varētu tikt galā arī 7-25, 10-30g kātiņš. Tavējais būs smagāks. Ko varu pateikt par Biomasteru? Šo spoli zinu diezgan labi. Laba, kvalitatīva spolīte -kā jau Shimano spolēm šajā cenu kategorijā pieklājas būt.

Atbildēts: 13.marts 2012, 08:53 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā andreiko

Sveiks, Ingu! Tu raksti, ka no Okuma spolēm izmanto Epixor FD modeļus, bet es te pačekoju netā un no Okuma Epixor var atrast tikai ER un EF modeļus. Kāda ir starpība, vai tā ir liela un vai tikpat droši var pirkt tos ER un EF, jebšu jāmeklē tieši FD???

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

ER -pakaļējā bremze, EF-priekšējā, EFS -shallow kasete. BET, šie visi apzīmējumi ir vēsture. Šobrīd Okuma priekšējo bremzi apzīmē ar FD, pakaļējo ar RD. Starp citu, parokoties netā zem veco apzīmējumu spolēm rādas attiecīgi vecie spoļu modeļi. Un jā, kā zināms, ņemot vērā specifiskos pasaules tirgus, spoļu sortiments ASV un Krievijā var atšķirties. Katrā gadījumā es pārsvarā runāju par Austrumeiropas tirgu. Respektīvi, par valstīm, kurās strādā Salmo. Tā ir Krievija, Ukraina, Baltkrievija un Baltijas valstis. Protams, ka jāmeklē jaunā FD.

Atbildēts: 13.marts 2012, 08:38 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā marchelo55

Sveiks.Vai daimond bait cast m4830 spole prekš vidēja lieluma džerkiem būs laba?Vai šīs spoles ir arī priekš kreisās rokas?Iepriekš paldies per atbildi

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Vidēja izmēra džerkiem šī spole der, BET nopietnai džerkošana viņa nav diez ko ērta. Ir tāda lieta, ka multiņam ir jāguļ rokā. Ar spoles pārslēgumam jāatrodas tādā vietā, kur īkšķi nepārpūlot, to varētu viegli aizsniegt. Bait Cast spole drīzāk ir paredzēta nevis mānekļu biežai mētāšanai, bet gan velcei vai piemēram samu copei, kur pārmetieni nav tik bieži, toties spolei jābūt tik jaudīgai, lai zemūdens lopiņu dabūtu līdz laivas bortam. Un jā, šī spole ir tikai labajai rokai. Iesaku paskatities Okuma Cittrix virzienā. Šī spole ar Tevis minētajiem vidējiem džerkiem tiks galā godam.

Atbildēts: 13.marts 2012, 08:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mar4ello25

sveiks! te atkal es:)

soreiz par jerka katiem.

vai sopavasar bodes vares ko jaunu no katiem dabut vrs 1.5m?

vai ap 150cm jerkiem svara lidz 60gr?

paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ja par jaunumiem, tad šosezon veikalos nelielos daudzumos parādīsies sekojoši Elite sērijas kāti: Tournament Jerk 1,5m ar testu līdz 110g, Slicer Jerk 1,5m ar testu līdz 40-130g un Power Jerk 1,6m ar testu 50-180g. Viesi šie kāti ir aprīkoti tikai un vienīgi ar Fuji furnitūru. Aprīļa beigās šie kāti būs veikalā.

Atbildēts: 13.marts 2012, 08:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mar4ello25

sveiks!

turpinasu twich temu.sogad domaju sakt ar to nemties,tapec jautajums sekojos.

vai ir kada alternativa x-twich katam salmo sortimenta?

manekli lidz 20 gr.

paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

X-Twitcham 100%-īgas alternativas Salmo sortimentā pagaidām nav. Kā jau minēju iepriekš, šobrīd tiek izstrādāts jaunais Team Salmo kātu sortiments. Tajā jau ir gatavi trīs tviča kāti. Katrā gadījumā šie trīs kāti nebūs alternatīva esošajam X-Twitch. Jauno ražošanā tiek izmantoti salīdzinoši dārgāki materiāli, līdz ar to cena gribi, negribi būs augstāka. Ja godīgi, LV tirgū kopumā nav daudz alternatīvu X-Twitcham. Savā cenu kategorijā tas ir starp labākajiem.

Atbildēts: 13.marts 2012, 08:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā arnolds112

Sveiks!

Vai ir iespeja svedien kautko nokerkt Burtnieka ka butu labak ar iebarošanu vai skraidišanu??????

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Balto zivju tur ir lērums. Pabarot droši, ka vajadzētu. Iesaku paeksperimentēt. Par cik pats neesmu no uz vietas sēdētājiem, ķeru dažādi - i paskraidot, i pabarojot. Sensas melnā rauda tagad strādās labi.

Atbildēts: 12.marts 2012, 15:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā natureboy

Sveiks!

Spiningojot uz zaļajām pārsvarā izmantoju liela izmēra Blue Fox un Mepps rotiņus.

Tomēr gribas pamēģināt arī paraustīts kādu vobleri.Proti, ir pa kādam Rapalas Flatrapam, x-rapam un šāda veida vobleriem. Kāda veida kātu Jūs man ieteiktu, no finansiālā viedokļa skatoties, teiksim tā-ne to dārgāko galu.

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Zini šitā vobleru raustīšana parasti kļūst par atkarību. Tā, ka padomā labi vai šajā purvā gribi līst :)

Ja vēlies atrast ātras akcijas kātu par saprātigu cenu, Elite X-Twitch būs ļoti laba izvēle. Atliek vien izvēlēties, kuru garumu ņemt. Tie ir divi -1,8 un 1.98m. Pats joprojām dažkārt voblerus ap gramiem 10-15 ar šo kātu paraustu.

Atbildēts: 12.marts 2012, 15:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sigi

Sveiks!

Vēl vēlējos pavaicāt, kādu kostīmu izmanto pavasara/vasaras/rudens copei? Zinu, ka viens no variantiem ir Norfin All Season, bet varbūt vari ieteikt vēl ko (robežās līdz 100Ls). Pārsvarā spiningoju/twitchoju no laivas (respektīvi aktīva cope).

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Esmu izgājis cauri visiem Norfin šīm prasībām atbilstošiem kostīmiem. Tāds īsts kostīms spiningotājiem vienmēr ir pietrūcis. Pagājušajā rudenī kolēģis, kurš izstrādā visus Norfin apģērbus, iedeva patestēt jauno Norfin Rapid. Gāju cauri viesiem lietiem un vēsajiem rītiem. Šis ir pirmais kostīms, kurš radīts speciāli spiningotājam. Katra kabata ir pārdomāta, kostīms elpo, nav smags un teicami iztur nokrišņus. Tā, ka ja vēlies atrast kostīmu aktīvai makšķerēšanai, Rapid būtu mana pirmā izvēle. Starp citu All season sortimentā vairs nemaz nav. Tas vienkārši ir novecojis. Tehnoloģijas tomēr uz priekšu soļo milzu ātrumā.

Atbildēts: 12.marts 2012, 15:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager