Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā smailers

Sveiks Ingus,

Saki lūdzu vai Salmo (Daugavgrīvas?) ir iespējams iegādāties Shimano Exage 3500 rezerves kasetni ? (Vai varbūt pat saremontēt var .... ja fiksācijas atsperīte ar vāciņu pie Neptūna aizdevās ...)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Iesaku apciemot veikalniekus. Neesmu pārliecināts vai izdosies uz sitiena tikt pie rezerves kasetes, bet pasūtīt to ir iespējams. Tālāk gan veikalnieki pateiks par kādām naudām un kādos termiņos var iekļauties.

Atbildēts: 28.februāris 2012, 10:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā LAPUXIS

Sveiks!! luudzu iesaki prieks micro jig kādu okumas spoli 1000 izmēra ap 35-50 latiem tajā ampiltūta

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Pats strādāju ar Okuma Octana 20to un 25to izmēru. Šo arī iesaku lūkot. Drīzumā tām vajadzētu parādīties veikalu plauktos.

Atbildēts: 28.februāris 2012, 10:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andreiko

Vēlos vasaras copei spinim iepirkt jaunu spoli (mana mājvieta - Gaujas lejtece pie jūras - asari, zanderi) aptuveni + - 30 ls robežās. Apsveru variantus - Salmo Elite Future (vai Adrenalin), Mitchell Avocet GII vai kaut ko no Shimano - Nexave, Catana, Exage.

Nekādi dižie kukaiņi te nemājo, zanderi līdz 1,5 kg, asari - ne lielāki par 700, 800 g°, līdakas - retas kā Jaunais gads. Kuru modeli tu ieteiktu un kāda lieluma (pietiek ar 1000 vai vajag lielāku)? Un vēl par pīto auklu - vietējie liek 0,17 mm, bet vai tik resnu šņori vajag, varbūt pietiek ar kādu 0,12? Tiesa gan, zacepu te vairāk nekā krutkas Centrāltirgū...

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kaut kad atpakaļ te pat stāstīju, ka pasaulē šobrīd ir tikai trīs brendi, kuriem ir reālas savas rūpnīcas ar saviem reāliem inženieriem, testēšanas procedūrām utt. Katrai no tām, loģiski, ir sava tirgus segmentācija un uzsvari uz tā saucamajām lielu apjomu tirdzniecības spolēm un tām, kas "tikai" papildina sortimentu. Kā jau minēju, šajā cenu kategorijā (20-100ls) šobrīd spēcīgākās ir tieši Okumas spoles. Viens no atlikušajiem diviem bendiem, piemēram, šīs cenu kategorijas spoles nevis ražo paši, bet nodod tās izstrādāšanai uz malu -respektīvi citām rūpnīcām. Interesanti ir tas, ka Okuma savas spoles, pat lētākās, visas kā vienu testē nenormāli sarežģītos sāls ūdens apstākļos. Brāķu īpatsvars tām ir tikai 2%, par kuru šobrīd citi ražotāji var tikai sapņot. Līdz ar to, es paredzu šim brendam ļoti lielu nākotni Austrumeiropas tirgū. Redzi, ir jau labi sapņot, bet reālā situācija rāda to, ka pārdotākās spoles( jebkura brenda) cena veikalos ir krietni zem 20ls...

Ja par konkrētu modeli Taviem apstākļiem, iesaku vai nu Okuma Octana 25o izmēru, vai arī Shimano Exage. 1000ais izmērs būs pa mazu. Par pītenes diametru, 0,17mm tiešām ir pa resnu. Zaudēsi gan iemetienā, gan grimšanas ātrumā. Ar to pašu 0.12mm var dragāt bēdu nezinot. Par zacepiem nebēdā, ūdeņu Dieviem 10tā daļa jāatstāj.

Atbildēts: 27.februāris 2012, 10:16 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā janko100

sveiki! varētu ieteikt kādu spolīti ap 20ls priekš asarīšu copes uz rotiņa

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šajā cenu kategorijā labākā izvēle šobrīd ir Safina Noir FD 25ai izmērs no Okumas.

Atbildēts: 27.februāris 2012, 10:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Gaujinieks

http://www.689.lv/product_info.php?products_id=3148&zx=1680

http://www.wshop.lv/index.php?page=shop.product_details&product_id=10121&category_id=591&flypage=flypage.tpl&option=com_virtuemart&Itemid=65&vmcchk=1&Itemid=65

Ko ieteiksi somu vai tubusu? Ar tubusu nebus ta ka nemot visu laiku nost spoli no spinninga sabojasies stiprinājamus? Un somā nevarētu salūzt smalkā kāta spicīte?(bet soma vismaz var ielikt ar visu spoli) Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

:)

Spoli ņemot nost un liekot to atpakaļ spoles turētāju salauzt nevar. Es lietoju tikai un vienīgi cietos tubusus. Kātu transportēšana tajos ir drošāka. Uz mīkstas somas neko virsū smagu neliksi. Cietais tubuss ir drošāks. Spoles pēc copes vienmēr noņemu, pirms kāpšanas laivā attiecīgi uzlieku. Spoles transportēju un glabāju kastītēs un speciālā miničemodānā. Jabkurā gadījumā tās kādreiz ir gan jāizžāvē un jānotīra.

Atbildēts: 27.februāris 2012, 09:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā coperis14

sveiks,vai owner rip,n minnow http://catalog.x-fisher.org.ua/i490-%D0%92%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%80%D1%8B-Rip'n-Minnow-112SP.html 02 atēlā redzamais vobleris jūs varētu pateikt kādi ir panākumi uz viņa paldies jau iepriekš.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šie ir labi vobleri. Pašam ir bijusi darīšana ar 32-to krāsu. Uz agresīva tviča trāpās gan asari, gan līdakas. Šis gan nav no vieglajiem minnow, līdz ar to arī kāta jaudai jābūt lielākai. Ar 5-21,25g kāta, līdz ar to līdz gramiem 15 tviča testu, te būs pa maz. Vobleris ir ļoti ok. Galvenais atrast attiecīgu kātu, ar kuru to iekustināt.

Atbildēts: 27.februāris 2012, 09:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā rolands25

Sveiki!

Ko varat pateikt par šo spoli

http://www.fishing24.lv/spoles-1/ar-aizmugur/jaxon-ultron-rdx-150.html

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Jaxon spoles patiesībā man ir svešas. Pēc bildes spole kā spole. Par izturību, auklas uzklāšanu nav ne jausmas.

Atbildēts: 27.februāris 2012, 09:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Gaujinieks

Hei ,nezini kura veikala varetu nopirkt atsheviski papildus spoles kaseti? Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Ja vēl Tu pateiktu, kas tā par spoli....

Atbildēts: 27.februāris 2012, 09:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jeeska

Atvainojos, vēlreiz:-)

Kur tās spoles Okuma var Rīgā apskatīties un apčamdīt?

Paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Rīgā tie ir Salmo veikali. Šobrīd gan vēl vasaras sezonas prece pilnā sparā ienāk noliktavā. Līdz ar to, iespējams, veikalos šobrīd var nebūt pilns sortiments.

Atbildēts: 23.februāris 2012, 12:33 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā jeeska

Sveiks

Kādu spoli varētu ieteikt džigošanai summās līdz 50ls?

Paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Pats džigošanai lietoju Okuma Octana OT-20 un OT-30. Viegla, teicami uzklāj auklu un kā jau ne reizi vien esmu minējis, cenā draudzīgāka kā abu lielo brendu analogi. Pagaidām tikai labākie vārdi par šo spoli.

Atbildēts: 23.februāris 2012, 12:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager