Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā LAPUXIS

sveiks!! gribu jautāt kādu katu tu ieteiktu prieks asariem foreleem sapaliem vai mazaam liidakaam !! gribeetu atrast ar extra fast akciju ar testu liidz 10.g . max garums 2,10 vievaardsakot prieks maziem minow vobleriisiem! un arii esmu nezinā par spoli! naudas izteiksmee spole un kaats 100ls

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks! Visu pirms neredzu jēgu 4-6g vobleru tvičošanu ar extra fast blanku. Pirmkārt zaudēsi iemetiena distancē un precizitātē, jo šāda blanka ir pārāk jaudīga mazajām mailēm. Otrkārt light klases minnow pilnīgi mierīgi var iztvičot ar fast un pat medium fast, turklāt iegūstot metiena distancē. Treškārt personīgi extra fast kāta pielietojumu redzu smago 20+g minnow gadījumā, ja esi, piemēram, nolēmis iekustināt Rudra no OSP vai tos pašus Jackall līdaku voblerus. Ja godīgi, ligth klases fast spiningi Latvijā nav nemaz tik lielā izvēlē apskatāmi. Šādu kātu šobrīd būveju arī pats. Esmu nonācis pie secinājuma, ka ligth tviča kātam jābūt viendaļīgam kā rezultātā mazo vobleri var pietiekami tālu un precīzi aizšaut un strādāt tālajā distancē, un kas ir būtiski, saglabājot iespējami mazāko kopējo kāta svaru. Ja vēlies konkrētu šī brīža ieteikumu, mēģini rast iespēju pačamdīt Major Craft Basspara 1.98m un ar testu līdz 7g. Spoli Okuma Epixor 25FD. Šādā salikumā savā budžetā iekļausies.

Atbildēts: 26.janvāris 2012, 10:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā naninoi

Kādi rotiņi ir Tavi mīļākie?

Manuprāt tas ir ļoti subjektīvi.Man iepatikās Mepps Aglia un tagad es ar citiem vairāk neprotu spiningot.

Vai asari stipri baidās no metāla pavadiņas,gadās līdakās ejot noķert strīpaini,vai ja nebūtu pavadiņas būtu jūtami vairāk asaru?Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks! Speciāli fiksējis nēesmu, bet ja atmiņa neviļ visvairāk līdakas vilktas ir ar Lucky John MA4 Silver. Protams, arī Mepps Aglia ir teicams rotiņš. Šos abus lietoju tāpāc, ka tie vienmēr, ja vien nav traumēti, sāk strādāt jau no pus spoles apgrieziena. Starp citu, dziļākās vietas veiksmīgi var strādāt arī ar Myrans 20-gramīgajiem. Kas attiecās uz pavadām, visu pirms tās mēdz būt dažādas. Ja asarim nav rijiens, visbiežāk pavada copi ietekmē uz negatībo pusi. Tāpēc ķerot asari ar rotiņu, pavadu nelietoju. Ja baidies, ka zivigo rotiņu aiznesīs līdaka, izņēmums ir smalkā 0.15mm ultraligth pavada, kura sastāv no 1x19 pinuma un ūdenī ir praktiski nepamanāma.

Atbildēts: 26.janvāris 2012, 10:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Meisters

Sveicināti,

gribēju pajautāt, par auklām, pagājušogad sāku spiningot ar mazajiem mānekļiem(3-5g),- kādas firmas un diametra auklu, Jūs ieteiktu?

Un vai spiningojot asarus, ar mazajiem jiggiem, ir nepieciešams lietot fluorkarbona pavadiņu, vai tas copes biežumu tas ietekmē?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks! Jāskatās, cik esi gatavs investēties auklā. Ja pītajā, tad ir divi atbiltoši smalko diamteru cenas/kvalitātes līmeņi. Pirmajā ietillpst Salmo Elite Braid, Power Pro un Berkley auklas. Šīs ir labas kvalitātes auklas un, ja izvēlēsies 0.06-0.08mm, būsi trāpījis. Otraja ietilpst tā saucamās "sporta tālmešanas" auklas no tadiem brendiem kā Unitika, Yamatojo un Varivas. Atšķirības starp šiem līmeņiem ir ievēroja gan nodilumā, gan metiena distancē. Ar monofilajām ir vienkāršāk. Vari izvēleties to pašu japāņu Grand Rider 0.15-0.2mm un droši copēt.

Fluorokarbona pavadas jēgu mikrodžigā neredzu. Praksē lietoju 3 un 4lb Unitika auklu. Tik tievu diedziņu asaris noteikti neredz. Starp citu, ja lieto dārgu silikonu un baidies, ka to aiznesīs mazie dūči, vari mēģināt Flexonit 1x19 Ultralight pavadu. Interesanti ir tas, ka šī pavada ir pieejama ar mušu sakabi, kas asaru katla laikā ļauj veikt salīdzinoši ātrāku džiga nomaiņu.

Atbildēts: 26.janvāris 2012, 10:08 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager