Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā Renalds

Sveiki.

Mēs esam 5 džeki, kuri vēlas aizbraukt pamakšķerēt uz kādu ezeru. Esam amatieri, tāpēc negribam nekādu profesionālu makšķerēšanas vietu.

Fantastiski būtu, ja būtu vieta, kur iemest 5 makšķeres un visi justos ērti, varētu arī uzcept kādu šašliku.

Vieta - pieRīgā, līdz 50km no Rīgas.

Paldies jau iepriekš.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Zini, mana pieredze rāda, ka šādā pasākumā makšķeres labāk atstāt mājās :):) Nu priekš kam salauzt? Bet ja nu tomēr copenes līdzi prasās, ka acīs cērtās, tad Alberta dīķi tepat Upesciemā :) Veikals ari tālu nebus jāmeklē :)

Atbildēts: 3.jūnijs 2017, 04:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Kris

Sveiks, studenti grib Lielupē Jelgavā un tās apkārtnē nodarboties ar street fishing, ko ieteiktu? Kur labāk un uz kādiem mānekļiem? :)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nu studentu laikos jau nu ar copi es sevi neapgrūtinātu/ju. Ir daudz citu interesantāku lietu, ko darīt :))) gan vēl paspēsiet...

Atbildēts: 27.septembris 2016, 16:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā irs

Labvakar Ingus, jautājums šoreiz būtu tāds...daiwa tatula vai daiwa fuego, par tatulu ir bēdīgas atsauksmes krievu forumos tieši par twc saka ka nodilst un parlust, otrs kāds kāts varētu šim spolēm labāk piepaset??? Doma ko mētāt 15-30 gramu reģionā, vairāk kādus voblerus piemēram kubulā vai greedy guts no pontoon... Nu kautko tādu un tamlīdzīgu. Jā un jautājums man arī par Lucky John krekliem. Liels paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ar to Krieviju ir tā, ka tur cope salīdzinājumā ar mūsu apstākļiem, ir daudzveidīgāka. Esmu bijis zem Volgogradas HESa aprīlī, kad slūžas pusvirus vaļā stāv. Tur ar 100g džiggalvu, sviniem silikonam galvā un pakaļā vienkārši nav ko darīt. Tur arī tie rīki lūzt. Pie mums nekā tāda nav. Būtībā pārsvarā darbojamies ar viegliem un ļoti viegliem rīkiem. Tāpēc neko nevar viennozīmīgi vērtēt nezinot detaļas. Un copē kā zināms detaļu ir pa pilnam? Man nav bijušas problēmas ar Tatulu arī mūsu tā saucamajos heavy gaījumos. Fuego rokā turējis neesmu. Kā jau minēju šī spole man ir ļoti veiksmīgā salikumā ar One Sensoric līdz 35g. Varu teikt tikai labākos vārdus. Ar krekliem ir tā, ka būs jāgaida vien pavasaris. Šogad valkātāju tiem netrūkst :))

Atbildēts: 27.septembris 2016, 16:52 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā pnkainais

Sveiki, Meistar

Pavasarī, izstādē, izskaidrojot Tev - ko taisos darīt, ņemot vērā budžetu un Tavus ieteikumus, iegādājos TRENO kātu TSTR6-762EF (līdz One Sensoric maks :( neļāva tikt), pats izdomāju aprīkot ar Daiwa Freams un ir OK. Tagad radās vēlēšanās mazākus voblerus paraustīt (piem. Basara 56) un pakaitināt ašukus. Kādu kātu ieteiktu? Vairāk darbojos no krasta, tāpēc domāju, ka garumam vajadzētu būt ap 2,30. Ko teiksi?

Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Tas pats One Sensoric līdz 10g ir īsta konča! Otra izvēles Team Salmo TSTI9 līdz 12g testā. Abi derēs gan džigam, gan voblerim!

Atbildēts: 14.septembris 2016, 09:19 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sandisk18

Kādus āķus vajag asaru copei? Ar 5g galvām un tiogu??

Atbild Ingus Dukaļskis

Tioga 2,9" būs āķis #1 vai #2. Lucku John šobrīd piedāvā lieliskus Predator sērijas treilerāķus.

Atbildēts: 14.septembris 2016, 09:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Pongo

Sveiks Meistar!

ir lietots kādu laika Tioga spinings līdz 23gr, bet copes apstākli rudenī prasa mētāt kaut ko smagāku!

ir doma par one sensoric kātu( vai ko līdzvērtīgu), kopā ar multa spoli, tik viens bet tajā visā, nav bijusi darīšana ar multiem kā tādiem!

skatos iesaki daiwa tatula, bet tās spoles ar dažādas visādi gudri vārdi klāt utt!

kādu Tu lieto?

ko vari ieteikt par multiem? uz ko skatīties ne gluži iesácējam ne profam? kādu auklu tu tin virsù?

negribas pirkt lēto galu jo ar to tik sabojās visu pirmo iespaidu var! :)

pērku reti dārgas mantas bet kvalitatīvas, nevis desmit lētas! :) vienu labu mantu ilgam laikam!

Paldies par atvēlēto laiku! :)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nu tad par visu pēc kārtas...

Makšķerēšanas Noslēpumos bija pavasara raidījums no Burtnieka, kur ķēru ar sekojošu inventāru. One Sensoric līdz 35g testā kāts kopā ar Daiwa Tatula -100HSL (ātrais pārnesums un kreisā roka). Kāts atbilst kārtīgai copei pa zāli vai uzdžigot/uzdropēt kārtīgu mānekli. Lielākais, ko ēsmu uz vienkāršu ietīšanu licis -20g galva+ 25g silikons. Varētu pat it kā vēl, bet vai vajag :) Spole? Labi met, TSW sistēma auklas izmešanai reāli dod metiena attālumu. Max drags 13kg, kas nav maz un nav arī nekāds gigants. Labs komplekts universālai copei, kurš ir kļuvis par TOP3 komplektu manā ikdienas copē. Darbojos ar to ļoti daudz. Arī mačos! Ar auklu ir tā... Sāc ar ar 0,27-0,3mm fluorokarbonu. Būs resnāks, taču iemanīsies mest un kontrolēt pirkstus. Brīdī, kad būsi, piešāvies, plēst šito nost un tin virsū būtībā jebkuru normālu PE auklu #2.0 japāņu mērā. Jutība ar mono vai fluorokarbonu pītajai tomēr zaudē. Un mēs tomēr ķeram līdaku un zandartu, kur cirst vajag momentā pēc kontakta. Minētais komplekts man nokalpoji 2 pilnus gadus un esmu ļoti apmierināts ar to. Protams spoļu virzienā var izvirst vēl tālāk, taču es šobrīd izvēlētos 2 Tatulas nevis vienu super dārgo. Kastinga rīki manā aprīkojumā drīzumā ieņēms arvien nozīmīgāku lomu, tāpēc šo jomu noteikti pētīšu dziļāk.

Atbildēts: 14.septembris 2016, 09:15 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Bebrudikis

Sveiks! Kādā distancē strādā ar multa spoli? Pavasarī iepirku mācību komplektiņu. Reāli patīk. Gar upēm staigājot līdz 30m distancē ideāli, bet iebraucot ezerā un metot jaudīgāk, kaut kā tālu nelido un bieži metas bārdas. Spole nav nekāda krutā - Salmo Elite Magforce, varbūt ar tie ir spoles griesti. Kāts Yokozuna Baitcast, aukla 0,35 monofīlā.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Redzi ir viena būtiska lieta... Ko līdz sākam runāt niansēti par inventāra pielietojumu, piem, spole mikrodžigam, kura perfekti klātu smalkās PE auklas vai, lūk, šis pats gadījums, zemprofila mults tālmetienam, tā momentā mēs slēdzam jautājumu par budžeta klases inventāru. Tā tas ir! Labas slēpes vai veļļuks arī attiecīgi maksā. Kaut arī retai lietošanai tas iespējams nemaz nav vajadzīgs. Protams, ka ir multi ar kuriem var mest droši un tālu. Tev ir labs komplekts, lai atstrādātu metienu, piešautu pirkstus, utt. Taču brīdī, kad nonāksi līdz detaļām konkrētā copes veidā, apgreids ir neizbēgams. No spolēm, kura i met, i slodzi tur normāli es varu minēta Daiwa Tatula. Ļoti daudz līdaku un zāļu ķušķi ar šo un One Sensoric 10-35g ir izcilāti. :)) aukla PE #2.0 izmērā

Atbildēts: 7.septembris 2016, 12:06 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā edzins

Čau! Vai ir iespēja kaut kur internetā pasūtīt lucky john team kreklu?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Uzraksti lūdzu zemāk komentārā kāda izmēra krekls Tevi interesē!

Atbildēts: 7.septembris 2016, 12:01 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā docis.

Sveiks Ingus,

Doma iegādāties mazliet kvalitatīvāku spiningu - skatos uz team salmo vantage, cik palasīju atsauksmes labas! Kāts būtu kā unversāls gan džigam uz žani (10-15g), gan rotiņi, parastās gumijas, pa kādam voblerim, cope upē, pa retam ezeri! Nevaru izvēlēties 6-18 vai 8-28, vai 8-28 džigam nebūs jau pa šerpu?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Vantage ir labi kāti. Un tieši tā kā tu saki -tie ir universālie kareivji. Vobleris vai džigs?! Abas mānekļu grupas vilks. Mūsu ūdeņiem 6-18g ir tas, ko vajag. Tas džigam 8-15g robežās un vobleriem populārākajos 90-110mm izmēros. Gribi bliez līdaku pa zāli? Dari kā es! Vantage 8-28 spininga vai One Sensoric 10-35g kastinga versijā! Verņaks! :)

Atbildēts: 1.septembris 2016, 10:59 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā je6ka

Sveiks Meistar!

Jautajums par microjig. Jāsāk uzreiz ar to, ka esmu šaja disciplīna iesacejs un šobrīd ir iegādāts jauns kātiņš Norstream Blaze 2-9g, 2.16m, jautajums vai gana piemerota butu Shimano Catana 2500 spolīte ar 0.20 mm monofilo aukliņu!? Vidējais darba dziļums līdz 2m, gan upes, gan ezeri. mērķzivs asaris!

Un sekojošs jautājums konkurēti ja runa ir par auklas izveli starp monofīlo un pīto, vai tiešām tik traki kā tauta runā ir ar monofilo auklu darboties microjigam jo saka, ka īsti nejūtot copes un ja vēl kādu vilnīti vējels uzmet tad vispār bezcerīgi un atliek vien gaidīt, kad asaris jau būs uzsēdies kārtīgi...

Varbūt pa ziemas periodu jāiekrāj kāds ēriķis un janoskata kāda nopietnāka spole kurai ir vērts ģērbt virsū pīto!?

Paldies!!!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ja tiešām gribās copēt tā ka kaulus lauž, invetāru var salasīt arī pa 30-50EUR. Nav problēmu! Es ar tādu ķēru gadus 5! Neko! Bet brīdī, kad sāc procesam pieiet nopietni un sāc pētīt kāpēc lietas notiek tā un ne citādi, saproti, ka vajag audzēt ne tikai savus muskuļus, bet arī instrumentus. Monoaukla ir galīgi garām... Vajag pīto, kura nestiepjas. Jo sevišķi sperot sākuma soļus... Tev vajag pēc iespējas ātrāk saprast pašu džiga principu. Un pāri visam tajā stāv tavs kontakts ar mānekli un grunti. Ar staipīgu auklu to just un priekštatu gūt būs grūti. Nepiedzen sev galvu ar spoļu izmēriem. Iesākumam derēs viss iespējamais līdz 2500. izmēram ieskaitot. Kātu mēģini rast pēc iespējas smalkāku ar jūtīgu spici. Auklu to pašu Elite Braid 0,09mm diametrā. Dažas 5g džiggalviņas un paciņu ar 2,4" Tioga gumijām. Kirrrdikkk!!! Visiem asariem :))

Atbildēts: 1.septembris 2016, 10:55 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager