Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā jurciks66

Sveiki,

Domāju paņemt kādu spiningu no Salmo Kraft sērijas, bet apjuku no iespaidīgā variantu daudzuma! Neatradu arī nekādu aprakstu, piemēram, kāda atšķirība starp kātu ar testu 6-24g un 7-26g, utt.

Kā lai saprotu, ko izvēlēties, ja vēlos copēt līdakas pamatā ar vobleriem, rotiņiem, dažreiz gumiju?

Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šiem abiem kātiem ir garuma atšķirība 6-24g ir 2,20m un 7-26g 2,40m. Abi ir diezgan jaudīgi un universāli instrumenti. Es drīzāk teiktu, ka otra kāta reālā testa augša ir 30g kā minimums. Būtībā šie ir kārtīgi līdaku kāti gan ķeršanai ar vobleri, gan priekš gumijas. Ja ir doma par viena universāla kāta iegādi, šis Krafts, manuprāt, ir ļoti labs variants.

Atbildēts: 1.septembris 2016, 10:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā fazator1

Sveiks,

es esmu noskatījis kātiņu micro jig tioga small game 0,5-6 gr garāko , ko varētu ieteikt varbūt ir kas cits tajā cenu kategorijā bet labāks?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šajā cenu kategorijā ražotāji jau vairs nespēlējas. Tāpēc izmanto labas blankas un kātus aprīko ar biezo Fuji gala furnitūru. Man pašam šis kātiņš ļoti patīk un ķeru ar to jau trīs gadus. Pagaidām maiņas iespējas neizskatu. Ja rokā Tev viņš guļ un kātu jūti, ņem tik ciet!

Atbildēts: 1.septembris 2016, 10:44 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā marciic

Labdien, Ingu!

Pašreiz ēdamgumiju tirgū ir ļoti plašs piedāvājums, arī LJ ēdamgumiju klāsts ir cienījams, tādēļ rodas problēmas pārbaudīt dažādus krāsojumus un veidus, jo katru reizi jāpērk jauna paciņa. Kompānija Keitech ir sākusi izlaist tirgū ēdamgumijas, kur vienā paciņā ir dažādi krāsojumi vai pat dažāda veida gumijas. Vai kaut ko līdzīgu varam sagaidīt no LJ piedāvājuma?

Cieņā,

Mārtiņš

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Jā tāda lieta ir procesā. Pavisam drīz populārākie modeļi būs pieejami MIX krāsojumos arī Baltijas tirgū.

Atbildēts: 18.augusts 2016, 09:32 | 5 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Kris

Sveiki. Kādas atsauksmes par Salmo Treno 7-24g ? Vai Salmo Ballist, Salmo Kraft? Tvičošana.

Un kādi spoles varianti būtu jēdzīgi šiem kātiem?

Un kādu spoli ieteiktu tvičošanai?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ļoti dažādi var atbildēt uz šo jautājumu :))

Manā arsenālā tvičs ir no 40 -250mm mailēm. Ļoti plašs jēdziens ir tvičs. Skaidrs, ka jo jaudīgāks vobleris, jo jaudīgāks inventārs tā darbināšanai būs nepieciešams. Aicinu tomēr jautājumu mēģināt daŗīt konkrētāku, ja reiz runājuam par konkrētām kātu un spoļu sērijām. Tātad: mērķa zivs, dziļumi/straumes, budžets, utt :)

Atbildēts: 8.augusts 2016, 15:02 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā kri

Sveiks!

Jautājums par Lucky John One Sensoric kātu. Ir iepirkts LJOS-712ULF ar testu 0.5-6G 2.15m.

Kāts pat ļoti apmierina, tikai internetos meklējot pēc modeļa numura tam būtu jābūt ar testu 0.8-7G un 2.16m.

Manējais ir kāds vecāks modelis? Ja tā, tad ar ko atšķiras no jaunākiem (neskaitot garumu un testu)?

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Viss pareizi! LJOS-712ULF ir ar testu 0,5-6g un garumā 2,16m. One Sensoric sērija visa ir jauna un tāpēc šajā gadījumā nav iespējama vecāku vai jaunāku modeļu esamība.

Ir trīs modeļi mikrodžigam: jau minētais LJOS-712ULF 0,5-6g, 2,16m, LJOS-732ULF 0,8-6g 2,22m, LJOS-752ULF 0,8-7g 2,28m. Ne asakas! :)

Atbildēts: 2.augusts 2016, 12:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Moriartijs

Sveiks Ingus! Trenējoties (aizbraucot pacopēt pāris dienas iepriekš) ne pārāk prestižām spiningošanas sacensībām no laivas, rodas sajūta, ka treniņu sistēma nav pareiza, respektīvi no treniņa īsti nekas netiek iegūts.. parasta cope. Kāda būtu pareiza sistēma, stratēģija kā strukturēt treniņu un ezera "izčekošanu"? Eholotes neviens neizmanto, jo ezeri sekli.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Paldies par ļoti interesanto jautājumu!

Treniņa būtība ķerot no laivas ir saprast zivju lokācijas, atkost brīžus, kad tās ir visaktīvākās un visu beidzot tīri statistiski saprast, uz ko galu galā viņas paņemt. Tieši tāpēc ķert treniņā ir jāmegina pēc iespējas dažādākos veidos un dažādākās vietās. Tehnikas arī tās, kuras iespējams ne tik labi pārvaldi, taču jāmēgina ir arī tās. Citādi var sanākt, ka tavs mīlais vobleris tobrīd neder, bet gumijas vardes, kuru tev vai nu nav vai arī tam līdz šim neesi uzticējies. Tie visi ir vispārināti piemēri. Ja atrodi zivi un saproti, uz ko to ķert, neizsit viņas un atstāj arī kaut ko priekš sacenēm. Ir jau ļoti dažādi... ir reizes, kad ideāla treniņvieta mačos dod apaļao 0. Ir tā, ka mačos viss jāmeklē no jauna... ir protams brīži, kad kārtis liekas kopā un treniņu darbs maču laikā dod augļus un tie jau ir gadījumi, kad procesu izgaršo ar katru uz mēles esošo garšas kārpiņu.

Seklajā ezerā ir jāmeklē zivju koncentrācijas. Tas būtu galvenais, uz ko vērst uzmanību. Ja runa ir par Engures vai Kaņiera ezeriem, tad līdakas tur mēdz nolīst konkrētos punktos, pa kuriem arī visai šeptei vajadzētu notikt. Savukārt asari seklumos var labi ieraudzīt pēc maiļu dzenāšanas. Lai veicas!

Atbildēts: 2.augusts 2016, 11:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ralfins

Sveiks, ir vēlme pamēģināt paķert zandartu, kādu LJ gumiju komplektiņu iesācējam varētu ieteikt priekš Baltezera?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Mēģini Tioga 2,9",3,4" un 3,9" izmēros Purple Plum, Orange Chart un Lime Chartreuse krāsojumos. Tāpat uz zandartu Long John 3,3" strādā ļoti labi. Bugsy Shad Green Pumpkin ir ļooti rezultatīvs. Vajag tik braukt un mēģināt :)

Atbildēts: 2.augusts 2016, 11:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā planktons

Labvakar Ingu,

meklēju draugam dāvanu, micro jig kātu. Tests laikam 1-8g kaut kādās tādās robežās, kāta garums vismaz 2.2m un vajagot kaut kādu tubulāro spici.Meklēju, bet esmu nedaudz apjucis.Skatījos uz TIOGA sēriju, šķiet tur visiem Solid spices.Bija kaut kas no Lucky John one sensoric. Bet nu ar tiem aprakstiem ir pašvaki.Varbūt Jūs varētu ieteikt kādu, kas labāk atbilstu šīm prasībām.Paldies jau iepriekš!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Uzreiz pateikšu vienu lietu... Spiningi ar Solid tipa spicēm arī mēdz būt dažāda asuma. Ir ļurīgāki, ir asāki. Mikrodžiga kātu šobrīd ir vesels lērums un katrs no tiem ir ar kaut ko maķenīt atšķirīgs. Tavā gadījumā ieteikšu to, ar ko copēju pats. Lucku John One Sensoric LJOS-732ULF. Garums tam 2,22m un testā 0,8-6g. Dzīvē konforta grami 2,5-6. Arī šis ir Solid tipa spinings, taču pēc sava asuma un sensorajām īpašībām, tas ir krietni jutīgāks par lērumu Tubalr tipa kātu. Ļoti labs, sauss grafīts kopā ar Fuji KR riņķiem. Ļoti labs instruments un dāvana kā sev tā draugam! :)

Atbildēts: 11.jūlijs 2016, 12:33 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā kuzmi4

Labdien Ingus!

Pēc tavām domām un pieredzes, kādu izmēru ēdamajai gumijai izvēlēties(keitech swing impact 3, 3.5 vai 4) zandartam. Iesācēja jautājums. Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Zandartam džigojot standartā izmantoju 4-5" izmēra gumijas. Dropšotā var lietot 4-līdz pat 7" un vēl lielākas.

Atbildēts: 27.jūnijs 2016, 09:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā G.Jekabsons

Labdien.

Cik ir jābūt optimālam gaisa spiedienam labā līdaku copē?

Ar cieņu.

Gatis

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ne mazākās nojausmas :))

Nekad tādām muļķībām neesmu uzmanību pievērsis. Copēju tad, kad ir laiks un attiecīgs noskaņojums

Atbildēts: 27.maijs 2016, 12:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager