Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā porto

Sveiki Meistar!

aptaustīju un noprovēju favorite rockstar RSS-792L-S, nu ļoti patika viss izņemot garumu, tie divdesmit cm, ja salīdzina ar one sensoric LJOS-712LF, liekas par garu. Os nav sanācis aptaustīt, bet visi parametri ir tie, ko meklēju. Jautājums, vai one sensoric ir skanīgāks kāts par favorite rockstar?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Es nezinu kāds ir Favorit kāts :)) Ja jautāsi par One Sensoric, tad jau pašā nosaukumā tam ir pamatīgs info akmens ielikts par tā skanīgumu :) Nu ļoooti skanīgs instruments...

Atbildēts: 27.maijs 2016, 12:54 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Fishfinder

Sveiks vārda brāli! :)

Ko no jaunās LJ kātu sērijas ieteiktu man tvīčam 110 - 130 mailes (Orbit110; Megabass Magnum, 130 Balosing, 128 Jerkbait utt)?

Var arī būt kastinga kāts, jo apsveru domu pāriet uz šādu kātu. Konkrēti kuru multu (modelis) ieteiktu šim kātam?

Atbild Ingus Dukaļskis

Čau, čau!

11. jūnijs tuvojas, ne?! :))

One Sensoric testā līdz 28g spininga klasiskā gadījumā. Vilks visas Rudras, Balisongus un Makoras!

Otra lieta..Tas pats One Sensoric testā 15-35g. Ļooti vērtīgs stobrs copei ar vobleri 110-140mm. Tāpat arī copei zālēs ar silikonu. Spole manā gadījumā Daiwa Tatula TWS ar lielo ātrumu 8,1 speciāli, lai var strādāt ātri. Tas ir zacepus un zāles izvilkt bez problēmām, utt. Aukla #2,0 pēc japāņa pēc minimuma vai 0,35mm fļuriks. Pīto labāk lielākai jutībai.

Kas labāk spininga kāts vai kastingnieks...?!

Nu būtībā smagām lietām pēc idejas kastinga komplekts ir piemērotāks. Tāpat arī ātriem, īsiem un precīziem metieniem. Kas saistais ar svariem, tad lielākus par 30g ar spiningu parasto es nelietoju. Tas viss jau ir kastinga segments. Redzi, Joco Shaker vai tā pat 4,8" Tioga FAT pati no sevis vien jau gramus 20-25g sver. Plus vēl svini, volframi un zāļu pretestība. Arī labas un dārgas bezinerces spoles šādi var nokaut. Un savs kaifs no multiņa jau nenoliedzami ir. Kā jau teicu smagajā galā 30g+ ar multu strādāju regulāri.

Atbildēts: 2.maijs 2016, 14:58 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā deko

Sveiks!

Tā kā esmu nolēmis pirkt Lucky John One Sensoric 2.16 2-10gr. kātu , man ir spole Daiwa Freams 2508, vai šī izmēra spole šim kātam būs gana laba, vai prasās bik mazāku. Un vēl, freshwater jigging rod, var tak arī jūrā ar to strādāt?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Es pats bieži vien lietoju smagākas spoles (saprāta robežās) nekā kātam prasītos... It kā jau nav pēc fenšuja, utt... bet! Patīk tas smaguma centrs spoles turētājā. Tavā gadījumā problēmu nav pilnīgi nekādu, jo spole varbūt arī kādu gramu par smaga, taču pilnīgi nebūtiski. Pie tam šo pašu spolīi mierīgi varēsi likt arī uz rupjāka kāta. Atliek vien rezerves kaseti sadabūt un izmēru resnāku auklu uztīt. Freshwater jigging rod is konkrētās sērijas pielietojuma apzīmējums. Ja Tu raugies uz jūras asaru vai zandarteļu dīdīšanu, tad problēmu nekādu. Un kāds gan mums jūrā sālsūdens... :)) Reāls saldūdens mega ezers.

Atbildēts: 2.maijs 2016, 14:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pusdienlaiks

Labdien, Ingus!

Vēlējos jautāt vai esi darbojies ar "Zalt" ražotajiem kātiem? Konkrētāk mani interesē Zalt Svartnö džerka kāts ar testu līdz 160 gr. Paldies jau iepriekš.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nav gan man šādas pieredzes. Bet nu džerks ir Zalt galvenais jājamzirdziņš. Tā, ka gan jau šamie arī kātos ko jēdz :)

Atbildēts: 20.aprīlis 2016, 04:22 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Rapala23

Sveiks.

Kā ofseta āķim pareizi uzlikt izjaucamo čeburašku?

Internetā nekur neatradu.

Atbild Ingus Dukaļskis

Easy!

Izvelc stiepli no ausaiņa. Iever to āķī. Tad to paši stipli, kurā nu jau āķis karājas no otra gala iever ausainī. Neticu,ka pamēģināji, pirms jautāji :)

Atbildēts: 20.aprīlis 2016, 04:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Tral

Labdien Ingus,vai jus lietojat monofilas auklas lidaku spiningosanai ? sezonai tovojoties gribu nopirkt kadu labo monofilo prieks spininga DAM shadow ar spoli shimano nasci, lidz sim biju lietojis Jackson ethernum, diezgan laba un izturiga aukla, bet pec paris menesu aktivas copes zaude savu izturibu un to ir jamaina. Pitas neizmantoju jo 1. biezi veidojas barda kuru ir knapi iespejami atkal iztaisnot 2. udenstilpes ar dzidru udeni bija sliktaks rezultats salidzinajuma ar monofilo.Domaju pameginat pasutti koutko no shimano (catana, exage utl) Varbut jus varetu ko labu ieteikt ?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nelietoju un arī visticamāk arī nelietošu. Es neredzu nevienu priekšrocību, kur monofilā un būtībā arī fluorokarbons kā pamata aukla uz līdaku būtu būtu pārāki par piteni. Monoaukliņa nu dikti stiepja un ne vella nevar uz tās just. Arī pagurst daudz ātrāk. Tad jau labāk kādu no budžeta klases pītenēm. Būs labi!

Atbildēts: 20.aprīlis 2016, 04:19 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Edd_Z

Sveiks! Man ir īss jautājums par Team Salmo Tioga TSTI9 1,5-12 Spiningu. Doma ir iegādāties Major Craft N-One Mebaru NSL-S732UL kātu tīri priekš mikrodžiga, bet meklēju sev otru spiningu priekš Light džiga, mazajiem voblerīšiem un dropšota, ko tu varētu ieteikt no Salmo līnijas? es skatos pašreiz uz TEAM SALMO TIOGA TSTI9-742F vai TSVA-762MF 5-14g Kātiem. Kādi būtu ieteikumi? Vai arī ieteiktu kādu kātu no Lucky John jaunās One Sensoric sērijas? un Kādu spolīti attiecīgi izvēlēties šādiem kātiņiem? Vai Rarenium/Stradic 2500 izmēra no Shimano būtu balansā? un Kuru labāk ieteiktu no šīm abām spolēm?

Liels Paldies!

Edd

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Jebkurš no One Sensoric ir klasi augstāks par Team Salmo vai vidējās klases Major Craft. Rinķi, grafīts un rokturis ir no dārgā japāņu gala. Ja pareizi saprotu, Tu vēlies darboties ar 7-10g. Tādā gadījumā iesaku Tev paņemt rokā un pakratīt LJOS-712LF testā līdz 10g vai nu arī 6-18g testā priekš 10-15g garumos 2,16m vai 2,25m. 2500 Stradic/Rarenium būs ļoti laba un saprotama izvēle.

Atbildēts: 18.aprīlis 2016, 09:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā deko

Sveiks! Vai ir jau, lucky john one sensoric, tirgošanā?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šobrīd Durbes ielas (tā pati Daugavgrīvas) veikalā tie ir ienākuši. Ja neredzi uzreiz veikalā, apjautājies lūdzu pārdevējiem.

Atbildēts: 18.aprīlis 2016, 09:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā insp.kasitis

Sveiks.

Kādu pīto auklu vari ieteikt spiningošanai pa seklām/aizaugušām vietām?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Salmo Elite Braid 0,17mm vai 0,2mm, ja doma ir par līdaku un tai domātu mānekļa gabarītu.

Atbildēts: 6.aprīlis 2016, 08:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā civer

Labdien! varbuut mulkigs jautajums, bet noskaidrot gribu. Spiningot no krasta ir aizliegts no 1. marta līdz 30. aprīlim vai tikai ar laivu aizliegts ? paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

No krasta var un pat vajag spiningot :) Līdakas tikai nevajag tīšuprāt ķert. To paturēšanai, tāpat kā laivošanai šobrīd ir liegums. Liekam līdakai mieru šobrīd. Asarus gan šobrīd šur un tur var var visai neslikti paķert.

Atbildēts: 23.marts 2016, 08:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager