Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā cygyxfeejk

Sveiks Ingus,

Nesen iegādājos Team Salmo Ballist 5-22gr. ar apakšējo testu 4-15gr. Gribēju jautat par crenkiem, esmu iegadajies paris labus crenkus asariem ap 5gr, gribeju zinat, vai sis kats vares tik gasla ar tadiem manekliem, tiesi domaju iemetiena taluma ziņā? vai vairak sis kats domats tomer smagām mailēm un lidaku slanīšanai?

Paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Tīri no savas pieredzes... Krenkam noteikti nav vajadzīgs viscietākais un ātrākais kāts. Māneklim ir sava aktīva spēle, kā rezultātā lai ir tā spice, kas purinās vienā ritmā ar krenka drebuli. Vieglāk vadīt mānekli, var tālāk aizmest. Viegli redzi drazu uz āķa. Ballist ir ass tviča kāts. Jaudīga blanka, ar kuru nelielas zivis par pa taisno laivā iecelt. Ar Ballistu ilgu notvičoju, līdz sapratu, ka man tomēr maķenīt garāki kāti patīk.

Atbildēts: 15.marts 2016, 08:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Wincles

Sveiks vēlreiz Kādas ir tavas domas un atsauksmes pa spoli Vantage ir doma ņemt 300 izmēru priekš džiga līdz 8gr +gumija 3.5collasVeikalā jau pilnas ausis piedziedāja bet tas ir viņu darbs ka tik vairāk ko notirgot...

Jeb tomēr skatīties uz ko citu labāk?

Bija doma šāds komplektiņš spole Vantage 3000 kāts Vantage 2.30m 5-14gr un pītā 8dzīslu 0.8 jeb1 pēc japāņu mēriem tavas domas kā copmanim nevis ražotājam un izplatītājam!;)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Vantage ir budžeta klases spole, kura tiek ražota kopā ar Daiwas lēto galu. Salīdzinoši resnāku diametru auklām un vidējai noslodzei pilnīgi normāla spole. Tavā gadījumā prasās pēc salīzinoši smalkiem diegiem, tāpēc arī prasības pret spoli jau ir salīdzinoši augstas. Tavā gadījumā Vantage 5-14g kātiņam veidotos labs balanss un saderībā ar Shimano Rarenium 2500 spolīti.

Atbildēts: 15.marts 2016, 08:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Rinalds

Labvakar!Vai šogad būs kaut kas līdzīgs small game?Varbūt kāds tubulārs viendaļnieks līdz 5gr.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Small Game jau arī ir tubulārs. Ja no jaunumiem, tad Lucky John One Sensric sērijā būs mikrudžiga kātiņš 3 garumos. Solids gan...., bet ļoti ass Solids. Būtībā pat nevar pateikt, ka tam ir ielīmētā spice. 4-7g ir paši komforta grami šim kātam, kas būtībā arī ir izplatītākie smagumi asarus ķerot.

Atbildēts: 15.marts 2016, 08:38 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā GatGed

Sveiks,

Kādu brīdi jau pētu Team Salmo Vantage spiningus. Taču nevaru tikt skaidrībā kurš man derētu labāk. Padomā ir divi varianti 5-14g 213cm un 6-18g 213cm. Ar spini pārsvarā raustītu voblerus 7-11cm, 7-14 gramiem - un jigotu šādā pašā svarā. Bet ir pāris reizes gadā, kad izmantoju 18gr. šūpiņus. Kā reaģētu vantage 5-14 kāts uz tādu šūpiņu? Kātu šobrīd plānoju savienot ar spoli daiwa caldia 2500A. Kā tas ietu kopa?

Ja ir ieteikumi ko izlabot manā izvēlē, tad

principā kopā komplektam esmu gatavs atvēlēt līdz 400e.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ja ņemam par pamatu mūsu pašu visplašāk izmantotos copes veidus un velkam vidējo aritmētisko, tad universālākais no Vantage ir 6-18g. Ar šo var iztvičot teju visu 9-11cm maiļu arsenālu. Izdropšotēt visus smagumus līdz 20g. Tāpat tam arī džigā populārākos 9-15g parādīs lieliski. Ar Vantage esmu godam nostrādājis 3 pilnas sezonas un par šo kātu sēriju varu teikt vienīgi labākos vārdos. Tas līdz brīdim, līdz nonācu Līdz LJ One Sensoric kātu nu jau sērijveida ražošanas. Tā koka ručka un super sensoriskā blanka. Reāls kaifs no copes. Tavā gadījumā iesaku vismaz rokā paturēt un pakratīt 6-18gramīgo One Sensoric.Starp citu pirmā nopietnē iepazīšanas ar LJ kātiem un citiem (piem. Basara Soft Swim mīkstajiem mānekļiem) notiks Ķīpsalas izstādē aprīļa pirmajā nedēļas nogalē.

Atbildēts: 11.marts 2016, 09:14 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā badapiicka

Sveiks!

Nu dikti reti tu te parādies, bet mēģināšu jautāt(Mārtiņš tāpat nenodarbojas ne ar ko, kam nav trīsciparu cena, heh ;DD

Gribu riskēt un mēģināt džerku būšanu. Iesaki, lūdzu, kas būtu labākais kāts un mults, ko var paņemt cenā līdz 40~50 eiriem. Mānekļi viegli, 25 līdz maksimums 50grami, pārsvarā mētāju no krasta vai iebrienot, augums 1.89m.

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

ehhh.... sen nav džerks "vecajā izpratnē" žvidzināts un, ja pavisam godīgi, tad visu pēdējo inventāra attīstību nemaz neesmu piefiksējis. Būtībā džerka kātam visa komplekta griezumā ir diezgan maza nozīme. Ieprieks griezu un īsināju kātus līdz 1,5m garumam. Nu grūti ir mest ar tādu skrūvgriezi. Pilnīgi mierīgi var ņemt 2m kātu un kurš mazliet ir elastīgāks un dragāt. Ne visi mānekļi ir mežonīgi jārausta. Pie tam džerkam paralēli var lietā laist swimbeitus un dūšīgas gumijas. Šobrīd lielās jaudas kāta uzdevumi gumijai pa zālēm, lielākiem vobleriem, utt (speciāli nesaku džerka kāts), manā gadījumā tiek uzticēti jaunajam LJ One Sensoric 15-35 rīkstei. Otra lieta... pa 40-50eiriem nu nevar dabūt normālu lielu slodzi nesošu džerka spoli. Tieši tāpēc arī jautājums, prieks kam vajadzīgi smagie rīki, ja inventārs to pēc tehniskās specifikas nemaz nespēj vilkt. Paņem Elite Magforce multiņu un 0,25-0,3mm pīto auklu. Priekštata gūšanai par lieljaudas spiningu šāds salikums būs ok. Tālāk jajau par uz augšu upgreidošanās vajadzību lemsi pats.

Atbildēts: 11.marts 2016, 09:06 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā TomsPeterson

Sveiki! Man radās jautājums par Team Salmo Treno 4-18g. Vairāk makšķerēju no krasta. Vai šis kāts būs labs pasmagam džigam, dropshotam un pa kādai reizei pavasarī šūpiņam?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Treno, kā jau vairākkārt esmu teicis, ir kātrīgs spēka copes kāts. Pirmā doma, kas nāk prātā šī kāta sakarā, tā ir līdaku ķeršana zālēs, kur i lēpenes jāparavē i zivs caur zālēm jāizvelk. Tāpat ar šo kātu var lieliski iztvičot voblerus. Tālmešanas kāts tas noteikti nav. Stipri pa bomīgu šādām vajadzībām. Es Tev ieteikt šajā gadījumā drīzāk aci uz Team Salmo Vantage līdz 18g mest.

Atbildēts: 3.marts 2016, 16:04 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā EdgarsPriede

Sveiks, Ingu!

Kurš no lucky john vobleriem ir piemērotāks vienmērīgai ietīšanai? Anira, basara, makora?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Precīzi šādā secībā arī tie ir ierindojami: Haira, Anira, Basara un Makora! :)

Atbildēts: 1.marts 2016, 15:51 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā RobisTA

Sveiks!

Vispirms gribas apsveikt ar panākumiem Ķīnas izstādē! Tā turēt!

Esmu tvičojama un džigojama kāta meklējumos. Pamat kritērijs kātam - lai var iztvičot dziļos lielos voblerus, tādus kā Deps-Balisong longbill 130mm, 26gr, un citus tamlīdzīgus. Kā vienu no variantiem domāju Team Salmo Vantage 2,13m, 28gr. - Vai šis kāts spēs adekvāti izdancināt tādus voblerus?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Paldies par apsveikumu! Tas tiešām bija patīkami...:)

Hmm.... Man ļoti gribās šim gadījumam ieteikt jauno Lucky John One Sensoric līdz 28g testa vērtē. Nu pasaukains kātiņš i voblerim, i gumijai. Balisongu un Rudru vilks vēsi!

Vispār kas attiecas uz jaunajiem LJ kātiem, tad pirmā nopietnā iepazīšanās ar tiem tiek plānota aprīļa pirmajā nedēļas nogalē Ķīpsalā ikgadējā pavasara izstādē. Arī pats plānoju tajā piedalīties un tā teikt noslēgt šī gada ievada pasaules izstāžu dalību ciklu. Lucky John stendā šogad jaunumu būs daudz... Nu jau minētie One Sensoric kāti, Basara gumijas.... :)

Atbildēts: 29.februāris 2016, 15:10 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Katana

Sveiks:)

Kuras tavuprāt LJ gumijas varētu vis veiksmīgāk sevi pierādīt 2 m dziļā (dzidrā) dīķī? Pašlaik man ir long john,chunk tail,tioga)

Vai kādreiz būs vēl pieejami LJ ''Mūdži''?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Skatoties ko ķerot un cik zivīgs ir tavs dīķis. Uz līdaku var mēģināt Joco Shaker lielo izmēru. Uz foreli Troutino vai mazo J.I.B. Tail, uz asari Tiogu mazajos izmēros.

Atbildēts: 29.februāris 2016, 07:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā civer

Labdien!kādus voblerus ieteiktu lietot copē ar spiningu , upē ar ūdens temperatūru +1+2 grādi,zivs neaktīva, merķis asaris ,līdaka?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Paskaidrosi sīkāk, kas tā būtu par upi (dziļums, straume/līči) un kāpēc tieši vobleris? Ir aizdomas, ka gumija tomēr šobrīd varētu izrādīties prioritāra :)

Atbildēts: 29.februāris 2016, 07:23 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager