Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā G.KVangazi

Sveiks cik jābūt vismaz vobleriem makšķerniekam līdzi uz copi.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nu tā... lai pats nesačakarētos meistarībā.... kādiem 7-8! :)

Atbildēts: 17.februāris 2016, 03:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Tral

Labdien Ingus, gribu paspet atklat lidaku sezonu pirms lieguma, sakiet ludzu vai ir verts meginat kert ezera seklajas vietas lidz 1-1.5m (kur parsvara keru rudeni) vai tomer tada aukstuma lidakas parsvara mit bedres ?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Vienu vienīgu atbildi sniegt nevaru, jo copē notiek visādi. Zvērīgās teorijas nereti tiek gāztas kā kāršu namiņi :) Vispār jau līdaka seko baltajām zivīm... Tur arī būtu zobainā jāmeklē. Ja seklumā baltās negrozās, līdakai šī vieta ar nešķitīs interesanta.

Atbildēts: 17.februāris 2016, 03:44 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā onslovs

Labdien! Soc tīklos izlasīju ka ir parādījušies Lucky John eco sērija, 2016 gada jaunums. Vai varētu nokomentēt?!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiki!

Tā ir taisnība! Krievijas, Baltkrievijas un Ukrainas tirgos, kur pēdējos pāris gados ir ievērojumi noslīdējis vietējo valūtu kurss un samazinājusies pirktspēja, LJ ir izlaidis jaunu budžeta vobleru sēriju.

Atbildēts: 17.februāris 2016, 03:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pnkainais

Sveiki, Meistar!

Esmu nolēmis apgūt tviča tehniku, tāpēc, kamēr vēl ledus klāj ūdeņus, vēlos sagādāt nepieciešamo inventāru. Diezgan daudz laika ir

patērēts lasot forumus, ekspertu ieteikumus un skatoties video. Doma ir par šādu komplektu "Team Salmo TRENO" un Daiwa 2500, tikai nevaru izšķirties:

"Team Salmo TRENO" - 2,07 / 7-24g ; "Team Salmo TRENO" - 2,07 / 4-18g (saprotu par testiem, bet kā labāk iesācējam ar smagākām vai vieglākām mailēm) ; Daiwa Lexa 2500 SH; Daiwa Freams 2500.

Būšu ļoti pateicīgs, ja sniegsiet savu atzinumu - vai šāda komplektācija ir piemērota tvičam, kurš kāts no minētajiem būtu piemērotāks iesācējam un kura no spolēm

būtu piemērotāka tviča tehnikai, jo atšķiras pārnesums, Lexa 6,0 - 1, Freams 4,8 - 1.

Ja manis izvēlētā komplektācija ir "garām", varbūt variet ieteikt atbilstošu komplektu, kurš iekļaujas šinī cenu kategorijā.

Jau iepriekš liels paldies par ieteikumiem un padomu.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Par kātiem divas atbildes zemāk jau stāstīju. Vantage ir lābākais no Team Salmo. Savukārt Lucky John One Sensoric sērija ir neordināra, ar raksturu, stilu un savā atšķirīgām fīčām, kas šos kātus padara interesantus. Spole? Ja godīgi, tad Shimaņa Twinam vai Daiwas Certātei vajadzētu būt gadījumā, ja tieši tvičs ir pamata nodarbe. Man kolēģis sezonu ir nobliezis ar Daiwas Freams . It kā problēmu ar vidējās klases un gabarīta vobleriem nejūtot. Spole neluftē un kalpojot godam. Parnesumam nav izķirīga nozīme viss, kas grozās robežās no 6,2 -5,6-1 ir ok! Bieži pat prasās pēc ātrākas spoles, lai var i auklas cilpas novākt laicīgāk, gan tās pašas zāles paravēt operatīvāk. Ja ir iespēja, iesaku nogadīt aprīļa sākuma Ķīpsalas izstādi, kurā visus šos jautājumus izrunāt klātienē ar konkrētiem uzskates piemēriem rokā. Arī pats tajā piedalīšos Lucky John stendā, lai ar Jums komunicētu klātienē :)

Atbildēts: 28.janvāris 2016, 13:19 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā WMakskerniek

Ingus ieskai man lūdzu 5 voblerus arkuriem Janvāra mēnesī var makšķerēt Gaujā lašus un foreles!

Atbild Ingus Dukaļskis

Lucky John Basara 90 un Anira 89, Zipbaits Khamsin un Rigge 90Deep dzilākām vietām, Jackall Timon. Ar šiem upē var izdarīt visu, ja vien zivis ir un ūdens ir cik ne cik līmenī un dzidrumā.

Atbildēts: 28.janvāris 2016, 13:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā o_mednieks

Sveiki,

Nepieciešama papildus viedoklis par spiningu tvičam. Nepieciešams spinings vobleru no Orbit 110 līdz Rudra animēšanai. Esmu apstājies pie 4 variantiem: Salmo Team Vantage, Ballista, Treno un Favorite New spirit.

Vairiet kaut ko parekomendēt un sniegt kādu papildus informāciju, kas palīdzētu izvēlēties atbilstošāko.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Visu pirms atvainojos par laikā neatbildētiem jautājumiem. Nekur pazudis neesmu :)) Vien darba uzdevumu un dzīves izaicinājumu ir kļuvis pulka vairāk :)

Par tviču runājot, gribu vērst uzmanību divos virzienos. Pirmais noteikti ir Vantage! Divas sezonas tvičā godam nostrādāju ar šīs sērijas spingiem kā mačos, tā ikdienas copē. Varu teikt tikai atzinīgākos vārdus. Tiem noteikti pievienosies ar mani copes domu biedri. Orbītam būtu vajadzīgs 2.13m un līdz 18g tests. Kāts visus klasisko iegrimju maiļukus vilks uz urrrrā. Zivi arī sasies lieliski un neļaus tām pusceļā nokratīties. Rudra jau ir lielo maiļu kategorijas pārstāvis un šim jau būtu nepieciešams līdz 28g tests. Varbūt pat ņem jaudīgāko, ar kuru varēsi i lielo maili izraustīt, i vidējo un pie reizes arī līdaku ar gumiju pa zālēm pamētāt.

Otra lieta ir pilnīgs jaunumus šobrīd nu jau 28 tirgos meklējams Lucky John One Sensoric kātu līnijā. LJ0S-712MF ar testu līdz 7-24g ir viens no interesantākajiem kātiem, kādu priekš voblera jebkad nācies rokā turēt. Labs un sauss grafīts komplektā ar Fuji KR Concept riņķiem, kuri starp citu ir izvietoti uz blankas par 1gb vairāk kā standartā kopā ar koka rokturi spoles turētāja vietā. Ko tas dod?! Aptuveni sekojošo... Riņķi, par cik to ir par 1gb vairāk nekā standartā, auklu automātiski tur tuvāk pie sausās blankas. Jutība drausmīga, Katrs zāles stiebriņš, ko jūti uz vobera, kutina tavus papēžus. Savukārt šo pašu kutināšanu tu vēl piedevām sajūti savā koka ručkā. Līdakas ņēmiens ir kā sitiens pa paut... Nu apmēram tādas ir sajūtas tvičojot ar One Sensoric. Voblera vibrācija ir jūtama tieši rokā. Izstādē, tajā, kas ik gadu notiek Ķīpsalā, šie kāti pirmoreiz ieraudzīs latvju nocietošās tviča rokas. :))

Atbildēts: 28.janvāris 2016, 13:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā parfuma0

Sveiks,

vari pastāstīt ko vairāk par gaidāmajiem LJ kātiem ?

vai būs kasu kas arī priekš foreļošanas ?

kādas cenu katagorijas ?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nu īsumā ir tā, ka LJ sākot ar nākamo gadu sāks piedāvāt augstas klases kātus cenu kategorijā 150-350EUR. Kātu sērijas ir veidotas vadoties pēc konkrētām ķēršanas tehnikām un vajadzībām. Rockfišinga un mikrodžiga sērija, speciāla sērija tvičam, basu sērija valstīm, kur šī ķeršana ir aktuāla, tāpat seabass spiningošanai radīta sērija ķeršanai sālsūdenī. Foreļkāti un lašinieki šobrīd arī top un pirmie prototipi ekspertu testēšanai tiks nodoti uz pavasari. Attīstās mūsu vietējais latviešu brends

Atbildēts: 11.novembris 2015, 09:22 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā chillis

Sveiks!

Mazliet par lidaku bioloģiju jautājums. Vai ir zināms kad līdakas vairs nespēj nārstot? Cik gados vai izmērā zaudē potenci :) ?

Nevaru atrast informāciju par tādu lietu, zinnot faktu uzreiz liktos loģiski ka piem noķerot 10kg līdaku Tu izdari labu darbu neatlaižot viņu ja viņa piemēram nav spējīga vairoties un tik izēd citas līdakas.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nav ihtioloģija mana profesija un zinātne, kurai sekotu profesionāli līdzi. Tāpēc varu vien minēt savu viedokli :) Tas, ka Tu atlaid zivi, nozīmē to, ka kāds tai atkal kādā brīdī spēs pavērt muti un iestādīt tajā vobleri. Grūti pateikt ko un kā viņai vēl tādā vecumā patīk darīt. Vajag jau mums tās lielās zivis, ko ķert, fočēt un laist vaļā citām reizēm. Ēst jau tāpat viņu vairs nevar :)

Atbildēts: 10.novembris 2015, 13:44 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Fishfinder

Sveiki,

Vēl joprojām taustos ap tvīča kāta iegādi, skatos uz Croix vairāk.

Tāpēc jautājums ir par kāta izvēli, ja plānotie vobleri ir sākot ar Megabass Oneten 110 līdz OSP Rudra.

Vai manis noskatītie kāti tiks galā ar Rudru, t.i., LXS70MF2; LES70MF2; LES76MF2. Kuru no šiem ieteiktu? Pats vairāk sliecos uz šo - LES76MF2?!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Esmu sens Croix kātu cienītājs, bet nu to kvalitāti, ko viņi šobrīd piedāvā par šīm naudām... Nu... Nu 280EUR kātam vajadzētu prasties riņkus taisni pietīt vai spoles turētāju vismaz ar amīšu līmi pielīmēt. Tiešām esmu amīšu koncepta spiningu cienītājs, bet nesen iegādātais kāts izskatās, ka būs pēdējais no St. Croix. Katrā gadījumā Elite līdz 3/4 testā viendaļīgā tvičam man gadus 3-4 bija uzlikusi pamatīgas rozā brilles. Patīk man šīs kāts arī vēl šodien. Es pats šosezon strādāju pie Lucky John kātu koncepta izstrādes un sezonas otru pusi esmu copējis praktiski tikai ar jauno Lucky John One Sensoric sēriju, kur viens atsevišķs segments ir tieši tvičam radīts. Ir jauns koncepts tviča kātam šobrīd izstrādē, kuru drīzumā prezentēšu visos tirgos, kur tvičs un vobleris saldūdenī ir aktuāls. Īsos vārdos -ir izdevies voblera vibrāciju un vadīšanas gaitu atvest līdz pirkstu galu un plaukstas receptoriem. Specifisks riņķu izkārtojums savienojumā ar reti redzētu roktura materiālu un interesantu blanku, vobleri ļauj sataustīt precīzāk. Latvijā tie nonāks pavasarī. Ja ir iespēja nogaidīt pavasari, tiešām iesaku to darīt.

Atbildēts: 10.novembris 2015, 13:41 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā _EKA

Sveiks!

Tuvojas Latvija 100 gade. Vai Salmo varētu radīt limitētu versiju, kādai no spiningu sērijām, ar Latvijas simboliku un karoga krāsām? Vēl derētu kādam no LJ vobleriem Latvijas karoga krāsojums. :)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Doma nu nemaz nav slikta! :)

Atbildēts: 10.novembris 2015, 13:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager