Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā valdis1

Sveiks,

Kādi Jums ir novērojumi par ūdens temperatūru rudenī. Respektīvi atceros vienā no pavasara raidijumiem copes minējāt, ka 13 grādi ir līdakai pavasarī. Tā arī bija pēc 15 praktiski nebija copes redzamas vairs.

Kā ir ar rudeni, vai tas pats? Copes praktiski nav, lai gan grâdi ir pie 13. Kā arī eholotā mazās tajâs vietās kur ķēru pavasarī kā sākās kants sīkās bija pilns. Jums tā pieredze ir lielāka. Man tie novērojumi dikti švaki.

Vieta daugava Ķegums un uz augšu.

Metode praktiski velce.

Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ūdens temperatūra ietekmē visu pirms zivs vielmaiņas ātrumu. Jo vēsāks paliek, jo kūtrāka tā paliek. Tas ir pārbaudīts fakts. Izņēmumi protams gadās un arī vēlā rudenī bieži zivis ēd kā negudras. Ir sanācis patrāpīties šādos žoros,kad saprotu, nu i nafig visas teorijas :)) Bet parasti jau nākamais izbrauciens copēt, visu saliek pa saviem plauktiņiem. Šobrīd gan vēl runāt par šo sasaluma iestāšanos ir pāragri. Parasti tas iestājas ar novembra vidu ūdens temperatūrai noslīdot ap +5 un zem šīs robežas. Tad cope kļūst pavisam kūtra ar vien retiem zivju izgājieniem. Rudens no pavasara būtībā atšķiras ar to, ka zivis maina savas lokācijas nolienot dziļākās vietās. Krasta seklumus parasti atstāj kā līdakas, tā zandarti. Bet nu, cope ir cope! Skaidri zināt nevar nekad neko... Tā, ka katram pašam vien nākas caururbt visu šo rēbusu :) Šodienas copes inventāra advancētība ļauj to darīt.

Atbildēts: 14.oktobris 2015, 05:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā antonsb

Sveiks!Jautājums pa vobleriem-Kā var atšķirt voblerus vai tas ir tvičojamais vai velcējamais?Jo ir daudz vobleru kuriem nav rakstīts virsū ka ir teich utt

Jau iepriekš paldies pa atbildi!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Tāds speciāls iedalījums nepastāv. Velce būtībā ir vienmērīga mānekļa vadīšana. Tātad māneklim sasniedzot zināmu kustības ātrumu, ir jāsāk vibrēt. Savukārt vibrēšanu voblerim nodrošina mēle. Arī visus seklos voblerīšus ar mēlīti var velcēt. Jautājums tikai cik lietderīgi un rezultatīvi. Parasti jau velcējam dziļākās vietās noprotot zivs tā brīža lokāciju un attiecīgi izvēloties vobleri ar lielāku mēli. Nu un tad ir mānekļu grupa, kuri paši par sevi nespēlē vispār. Piemēram, poperi un volkeri. Tie pie vienmērīgas ietīšanas nespēlē nemaz. Skaidrs, ka velcēt tos nav jēgas :)

Atbildēts: 14.oktobris 2015, 05:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā EdgarsPriede

Sveiks, Ingu!

Jautājums varbūt muļķīgs, bet tomēr pajautāšu.

Man ir Salmo Elite Microjig10 kāts, 2.32 garumā. Ar gumijām viss pa lielam saprotams, bet kā ar vobleriem. Vai šis kāts tiks galā ar mazajiem seklajiem vobleriem, piemēram, kā lucky john haira?

Paldies..

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Mazo 33šo Hairu bez problēmām! Tāpat arī Anira mazo un Basaru 40nieciņu. Aizmetīsi labi tālu. Kas attiecas uz pārslodzi, pats labi jutīsi, ka neko lielāku par mazajiem knibuļiem likt šim kātam nevar. A bet zivis ta šie mazie knauzeri ķer uz urrāā!

Atbildēts: 7.oktobris 2015, 07:51 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā TomsPeterson

Sveiki, vari pastāstīt atšķirību džigojot ar parasto jig galvu un džigojot ar ausaini? Kurš variants zandartam varētu patikt vairāk ?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Tā viennozīmīgi ir grūti pateikt. Kaut kāda statistika jau protams pa šiem gadiem ir sakrājusies. Taču joprojām vienas konkrētas atbildes nav. To, ka volfram rullē pār svinu,tas viennozīmīgi. Taču vai cietā džiggalva ir pārāka par šarnīra montāžu un otrādi... Viennizīmīgi pateikt nevaru. Kaut kā vairāk iegājies tvisteri likt uz čeburaškas un zivtiņas formas mānekļus uz cietā džiga. Jā eksperimentē! Viss ko varu ieteikt...

Atbildēts: 6.oktobris 2015, 07:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Aivaho

Sveiks meistar! jautājums sekojošs ko vari teikt pat ST. Croix LTWS76MLXF2 vai ir bijusi saskarsme ar konkrēto modeli? Un ko labu/sliktu varat pateikt... Kam tomēr vairāk šis kāts ir domāts vai arī diezgan universāls? Ir doma uz nākamo sezonu iegādāties.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks! Neatceros es kaut kā ar taustas atmiņu šo kātu. Man jau liekas, ka šīs sērija vispār ir ļoti universāla. Ja atmet pilnīgāko matu skaldīsanu, tad ar to var pilnīgi visu darīt. I vobleri vadīt, i džigu uzspēlēt i to pašu šūpiņu iežvidzināt. Nu extra fāstiņš jau it kā pēc definīcijas džigam vairāk... Bet... pēc plikas teorijas! Ja vajag vienu kātu universālām prasībām, šo var ņemt.

Atbildēts: 5.oktobris 2015, 05:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā holmz

Sveiks,

Kad Salmo veikalos vai citos paradisies Ballisti (mazais standarta izmērs) normalas krasas atkal vai šosezon izskrējis jau viss krajums? (Purple, Negoya shrimp) utt? Daugavgrivas man neatlu no majam un parasti tur ieskrienu, bet nu nu jau ka nav tā nav :)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Man šobrīd ļoti grūti nokomentēt, kas notiek veikalos, jo jau kādu laiku atrodos ļoti tālu no mājām. Sezona iet uz galu un drīzumā veikalos vispār vasaras sezonas preces nomainīs ziemas sezona. Šobrīd savu ceļu no ražošanas uz noliktavām jau ir uzsākuši 2016.g. jaunie ēdamgumiju modeļi. Tā, ka jaunā sezona atkal sāksies ar daudz jaunumiem. Man arī šie krāsojumi ir beigušies vai arī palikuši pa pāris astītem. Tagad jau asaris ēd visu pēc kārtas... Nu vai arī ļoti tuvu tam. Šis ir labs laiks, kad patīrīt iestāvējušos mānekļu krājumus. Es vismaz katru sezonas nogali tā daru...

Atbildēts: 5.oktobris 2015, 05:17 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā chillis

Sveiks!

Nepieciešams eksperta padoms!

Copēju parasti līdz 3m dziļiem ezeriem. Twitch primāri iet pie sirds ar Basara, Anira, lielākiem vobleriem, dažreiz ar Makora. Tad iet gumijas ar čeburaškām no 4-8 grammiem.

Pašu vainas dēļ saplēsu savu spini treno 2.31m, tests7-24 ,Fast. Lietoju spoli daiwa exceler plus 3500E, balans šim kātam bij slikts ar vieglāku spoli ļoti derēja jau esošā man spole. (ar komplektu biju apmierināts varbūt džigam mazliet jūtīgumu gribētu)

Tagad skatos uz jauniem Vantage kātiem.

2. jautājumi:

1.Kādu testu manā gadījumā jāizvēlās? (garums no 2-2.30)

2. Ar savu lielo esošo daiwa spoli nebūs slikts balans? Kādu tad labāk izvēlēties spoli šim kātam?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šajā gadījumā ož pēc Vantage testā līdz 18g. Basaru, Aniru -arī jaunajā 89mm izmērā un Makoru 110to, šis kāts ļoti labi izdarbina. Pats ar to darbojos regulāri jau 2 gadus. 3500 spole gan ir paliela... Likt protams to virsū var un zivis ķersi tāpat. Taču balanss tomēr būs greizs. It kā jau tīri balansa dēļ varētu arī ņet Vantage līdz 28g, taču tādā gadījumā kāts jau būs krietni par jaudīgu konkrētajām ķeršanas prasībām. Līdz ar to saku tomēr, ka līdz 18g būtu optimālāks. Gan jau pie 2500tās spolītes arī kādreiz tiksi :)... Spole? Tas pats Rarenium 3000SFA vai 2500. Garums? man patīk 7nieki.

Atbildēts: 2.oktobris 2015, 17:42 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Levaks

Sveiki ! Palīdzi izvēlēties. Salīdzini lūdzu VANTAGE un TRENO garākās versijas ar mazāko testu. Kas kopīgs , kas atšķirīgs un pielietojums.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Būtībā visai atšķirīgi tomē šie kāti. Treno ir būtībā jūtīgs bomis, tendēts uz kārtīgu līdaku copi, lai var no sirds darboties un nebaidīties. Vantage jau ir lielāka jutība un smalkums blankā. Mēģini rast iespēju abus vienlaicīgi pataustīt. Ja meklē kātu vairāk džigam nekā voblerim, tad es sliecos uz Vantage. Ja tomēr vairāk vobleris un cope zālēs, tad Treno. Lai gan... ja neesam galīgi matu skaldītāji, abi ir pietiekami universāli spiningi.

Atbildēts: 2.oktobris 2015, 17:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jariks

Sveiki! Sakiet, kurus ofseta āķus lietot Tioga FAT gumijām? (Īpaši interesē lielā izmēra gumija)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Tiogai FAT piebeidzot tikai pienāk savas sezonas karstākie mirkļi. Lielajai droši liec iekšā 7/0 izmēru un pa bedrēm kārtīgi izrībini. Līdakas noteikti neizturēs un dos kātā iekšā ka tik turies. Šobrīd sākas kāreiz laiks, kad vajag ar lielāko 6nieci pastrādāt!

Atbildēts: 2.oktobris 2015, 17:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 4undra

Sveiks!

Iepriekš biji minējis ka būs lucky john spinings nākamajai sezonai-varbūt vari jau tagad atklāt nedaudz kam tieši būs domats(twich,jig)un kādos garumos un testos būs ?Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Lucky John spiningi nākamgad tiešām nonāks veikalos. Tie būs krietni atšķirīgi un cita koncepta kāti, ko esam raduši redzēt pēdējā laikā. Viena no sērijām ir tīri basu copei iztrādāta un ir orientēta pamatā uz Japānas, Ķinas un ASV tirgiem. Ir ultralaita sērija ar pielietojumu pamatā vieglajam džigam un ultralaitam. Un ir specifiska izsvarojuma tviča un džiga sērija. Kāti ir interesanti...

Atbildēts: 30.septembris 2015, 17:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager