Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā Alegro

Vai laivas ir jāpiesaka iepriekš?

Atbild Einārs Siliņš

Labāk gan iepriekš, jo tagad daudzi gribēs tikt no mājas ārā.

Atbildēts: 26.marts 2020, 11:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Alegro

Sveiks Eini! Vai ir jau zināms kad sāksies laivošana Vecumniekos, Lādzēnu purvos? Noteikumi nebūs mainijušies?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Sākam ar 4. aprīli. Pieraksts jau iet vaļā. Izcenojumi nemainās. Pieteikšanās pa m.t. 25951125

Atbildēts: 26.marts 2020, 11:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kuzijs

Labdien. Vai ir provēts feedera kātu( piem. Salmo 90 gr.) izmantot copei ar pludu - parasti copēju līņus, brekši šad tad karpas... Paldies. Veiksmīgu dienu.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Es jau agrāk esmu rakstījis, ka līņu copei vai tālmetieniem ar pludu izmantoju tikai fīdera kātus un nevis mačkātus. Protams, tas ir pilnīgi subjektīvs rādītājs taču man ar fīderi ir ērtāk. 90 gr ir maksimālais variants. Es pludam parasti ņemu kātu līdz 60 gr. Būs pavisam cits metiena attālums ( ja būs nepieciešamība) un zivs izvadīšana sagādās pavisam citas emocijas. Lai veicas.

Atbildēts: 19.februāris 2020, 09:59 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā pikeman

Sveiks.

Kā ir ar Lādzēnu? Laivas vēl ir pieejamas, ja neuznāk mistisks aukstums? Paldies.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Jā, pie mums viss notiek neatkarīgi no laika apstākļiem, bet līdaku cope būs atļauta tikai līdz 29 februārim! No tā brīža faktiski ezers būs copmaņiem slēgts. Ir jādod ūdenskrātuvei un tās iemītniekiem atpūta.:)))) Tāpat kā pagājušā gadā arī šogad sekosim līdzi līdaku nārstam un tiklīdz tās būs iznārstojušas tā ezers atkal būs atvērts. Jāseko līdzi informācijai vai jāzvana uz t. 25951125 Ātrāk par aprīļa sākumu tas gan nenotiks. Pagājušā gadā cope, arī spiningošana mums sākās 15. aprīlī.

Atbildēts: 19.februāris 2020, 09:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā karliscope

Labdien!

Kāds Lādzēnu purvā ir vidējais dziļums?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiki. Kanālos lielākais dziļums, patreiz kad ir liels ūdens, ir pat līdz 4 metri, bet plačos līdz 2,5 metri.

Atbildēts: 13.janvāris 2020, 09:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Alegro

Sveiks! Vai laivošanas sezona Lādzēnu purvos turpinās arī šogad?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Jā, pie mums cope, arī no laivām, turpinās kā ierasts.

Atbildēts: 3.janvāris 2020, 13:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā soks

Sveiki.

Kā ir Lādzēnu purvos? Ledus? Vai vēl ar laivām?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiki. Jā, bija šonedēļ plēve un sniega putra pāri visam ezeram. Tagad viss ir no ledus brīvs un laivas ūdenī.

Atbildēts: 6.decembris 2019, 18:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā gurrrans

Sveiks, kādu pludiņa sistēmu vislabāk lietot, ja dziļums pārsniedz kāta garumu. Standarta olīvveida gumijas stoperīts diezgan regulāri ieķeras un sabremzējas spicītes gredzenā, slīdošā pludiņa sistēmai! Varbūt ir kādi ieteikumi kā to uzlabot? Paldies!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Saku divos teikumos :)))))), ka es veikalā nopērkamos stoporus izmantoju tikai līdz 2 metru dziļumam. Tavā gadījumā izmantoju pīto auklu, ko uzsienu burkāna mezglā, bet ne tā kā to var redzēt dažādos video kur pīto auklu savieno ar fluorkarbona pavadu. Tālāk izdomāsi pats, jo izstāstīt es tev vienkārši nevaru:))))

Atbildēts: 4.oktobris 2019, 16:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā puspunduris

Vēl viens jautājums, 2kg barības + zeme uz vienu copi nav par daudz līnim? Cope apmēram no 18:00-6:00.

Negribas arī pārbarot. Copes vietā ir ir daudz ruduļu un mazu asaru, viņi jau noteikti lielu daļu barības apēd.

Atbild Einārs Siliņš

Uz 12 stundām copes ir jārēķinās ar mazo zivju klātbūtni. Es parasti šādam laika sprīdim, un divām atsevišķām vietām, sagatavoju ap 10 litriem barības. Tur ietilpst barība, zeme, atraktori un ūdens. Tātad pilnībā gatava masa.

Atbildēts: 24.augusts 2019, 18:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā puspunduris

Sveiks.

Kā veicas ar līņiem pēdējā laikā?

Biju copēt līni, laiks likās izcils priekš līņa, vismaz tādās mierīgās naktīs veicies vis laebāk. Bet neņēma līnis nemaz, tikai ap 6 jau velkot makšķeres ārā no ūdens iebarotābvieta sāka vārīties, kaut gan pēdējo barību biju iemetis jau ap plkst 23.

Varetu būt, ja necope bija dēļ pilnmēness? Un tas ir reāli, ka līnis pienāk tikai pēc 7 stundām kopš pēdējās barības bumbas? Vai copējot līni bezcopes gadījumā ir līdzīgi kā ar breksi, ka der mēģināt mainīt pavadiņu garumus, diametru un āķu izmērus? Copēju vecā karjerā.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Pēdējā laikā līnis vislabāk ir ķēries un kustējies no rītiem un vakaros līdz tumsai. Tas arī ir saprotams, jo naktis paliek vēsas un zivs to jūt. Pilnmēness gan līnim ir vienaldzīgs :)))))) Vismaz es neesmu novērojis kādas atšķirības copē ja skatāmies no mēness fāžu viedokļa. Tas cik ātri līnis pienāk pie iebarotās barības nav nosakāms, jo tu jau uzreiz, pat bez barošanas, vari trāpīt vietā kur šī zivs uzturas. Pēc būtības ir ļoti daudz copmaņu kas līni nemaz neiebaro. Barība ir vairāk domāta lai zivi pieaicinātu un noturētu uz vietas. Attiecībā uz inventāru, tad te nekas nav mainījies. Jo smalkāki rīki, jo lielākas cerības, bet ar diegiem ar nav aršana.:)))))

Atbildēts: 24.augusts 2019, 18:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager