Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā egilss

Labdien,

redzu dažādos internet veikalos Taivānas makšķeres līdz pat 13.m.garumam. Kas tad ir Taivānas makšķere, kam domāta, kā tur stiprina auklu, jo redzamas jocīgas spicītes utt.

Jau iepriekš paldies par atbildi.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Tevis redzētie 13 metrīgie kāti ir štekeri. Es tev neko vairāk neskaidrošu, jo tad man būs jāraksta daudz un dikti, bet vai tev tāda makšķere ir nepieciešama, tu izlem pats. Ieej mātē Googlē un uzraksti......Makšķere štekers. Tur tu varēsi ievākt visu informāciju un apskatīt arī video.

Atbildēts: 25.februāris 2019, 10:31 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā lucius2

Sveiks meistar!

Tu labi pazīsti rajonu kur Ogres upe ietek Daugavā.Vai sūkņu stacijas apkārtnē aiz šosejas tilta pavasarī ir perspektīvs rajons fīderim?Un kā ar Ogres upes posmu no šosejas līdz dzelzceļa tiltam?Tagad kad izies ledus labāk Ogres upē vai Daugavā(breksis,Rauda)

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Nu te ir vesels raksts, jo tā, pat 50 teikumos neizstāstīšu visu pavasara procesu kā viņš ritinās no ledus perioda līdz atkusnim un ledus iešanai. Vadoties no tevis jautātā, mēģināšu tā īsi un precīzi atbildēt. Tieši tā puse, kur ir sūkņu stacija, nav perspektīva vieta. Tad tev jādodas gar Daugavas labo krastu uz augšu virs vietas kur sūkņu stacija iepumpē Daugavā ūdeni. Turklāt jāiet līdz dambja galam. Tur jau var mēģināt, bet daudz labākas vietas ir Ogres upe grīvas labajā krastā kur upe ietek Daugavā un sākas salas. No tilta to visu panorāmu var redzēt ļoti labi. Kur sākas piekrastes salas tur ir plats un garš seklums. Te nāk zivis pavasarī sildīties, tas ir ja mēs runājam jau par palu laiku un fīderi. Vieta stiepjas līdz tam posmam kur Ogres upe jau konkrēti savienojas ar Daugavu. Tālāk pavasarī vari neiet. No šosejas tilta uz augšu pavasarī nāk raudas, brekši, karpas, sami, zuši un zandarti. Raudas kāpj līdz pat Ogres Hes aizdambējumam. Tur ir arī zemmēra līdaciņas un smuki brekši. Zandarti, lielās līdakas, sami un zuši augstāk par līkumu, virs līkā tilta, nekāpj. Taču tieši šajā posmā ir izcili laba šo zivju koncentrācijas vieta. Ir tikai vien problēma. Viss šis zivju kāpšanas process ilgst ne vairāk kā trīs nedēļas.....:)))))

Atbildēts: 21.februāris 2019, 14:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā banans

Sveiks.

Kā domā kad varēs mēģināt ķert ar fīderi zem Ķeguma hesa? Itkā krasti jau vaļā bet vai nav vēl par agru?

Paldies!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Vēl fīderim ir par agru. It kā jau upe vaļā, bet zivs uzturas tālu no krasta. Es pagājos uz Daugavas vidu kur parasti, tajos gados kad iespējams ķeru brekšu no ledus, tad zivtiņa nedzīvojās ap krasta līniju, bet gan ļoti tālu no krasta. Mazliet jāpaciešas. Būtībā var mēģināt kaut kur marta beigās, ja laika apstākļi, pēkšņi neizmainīsies sala virzienā. Daugavas kreisā krasta pusē, zem Ķeguma hes, var vērot ap 10 - 30 cilvēku kas pēc pirmās publicētās līdakas mammas noķeršanas ir šo krastmalu apsēduši un laikam jau domā, ka šo zaļsvārču te pietiks visiem. Žēl noskatīties, bet zemmēra zandartiņi jau ķeras.....

Atbildēts: 21.februāris 2019, 13:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 11vecis1

lLABDIEN. KADU ZIEMAS TELTI IETEIKTU PEIPUSAM

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Pērc kādu vēlies, bet ar diviem noteikumiem. 1. Neņem to versiju kas izšaujas kā atspere. Ja nu tomēr izvēlies šo variantu, tad vispirms pie mājām atrodi ledu un patrenējies telti pēc atvēršanas salikt atkal kopā. Tas būs ļoti svētīgi. 2. Apdomājies, kā tu viņu varēsi nostiprināt liela vēja gadījumā. Ir speciālās alumīnija skrūves kuras var ieurbt ledū, bet kam ir tendence bieži vien, nelaikā, nolūst. Man ir telts ar apakšā esošām malām kuras, no vēja puses apberu ar sniegu. Ja sniega uz ledus nav. tad izborēju vairākus āliņģus un apberu ar esošo ledu. Nu kaut kā tā.

Atbildēts: 20.februāris 2019, 09:17 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā soks

Sveiks.

Es te pa ausu galam dzirdēju, ka tu mainīšot šovasar dislokācijas vietu no Babītes ezera uz.....?:)

Atbild Einārs Siliņš

....uz?

Atbildēts: 18.februāris 2019, 15:35 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā badapiicka

Sveiks!

tā kā uz ledus tieku knapi reizi nedēļā, tad pārējā laikā fantazēju jūtubā un galva ik pa brīdim makten ieniezas ;)))

Konkrēti- par līņiem domātu kātu. Kaut kā uznākusi doma, ka derētu paņemt līņiem kādu jaudīgāku- līdz šim lietoju parastu salmo supreme (kuru man pirms pusotra gada nenozaga tikai tāpēc, ka spoles turētājs nebij kartībā)- tautas kāts. Vietā, kur līņoju, pie krasta ir 2~3m peldošo glīveņu + kosu josla, just, kā līnis ar to deķi, ir kapitāls adrenalīns... Varētu, protams, pāris metrus laukumu izķeksēt, bet vieta nav nomaļa, viegli pieejama, redzama, tāpēc papildus uzmanību piesaistīt negribas. Gribas kātu, kurš +/- atstrādā līņa rāvienus, bet arī neļauj taisīt lielos skrējienus vēl dziļāk zālēs. Daudz kur raksta- mahs, mahs, bet mani tas kaut kā neuzrunā, esmu dikti pieradis pie spolēm. Netā info diezgan vispārināta un tieši par kātu izvēli līņiem- gana skopa.

Svars nav noteicošais faktors(jo vieglu un jaudīgu firmu par 100+eiriem nevaru pirkt). Ko tu domā par fīderkāta izmantošanu šādā lietā? Tas varētu būt universālāks variants, ne? Pakratīju depo salmo blaster 3.6 90g, īsti skaidrāks nekļuva... Laikam vajadzēs ņemt spoli un svinu un veikalos paslogot kātus, redzēs, kā kurš "uzvedas" :))

Vari ko pakomentēt par visu šo?

Paldies!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Tavā gadījumā, pēc pieminētās vietas, fīdera kāts gan neiederēsies. Tev nepieciešama pludiņniece no 5,5 - 6 metri. Pagājušā gadā vēl redzēju Okuma kātu kā reiz vimbām un līnim. Tests 30 - 70gr. Var būt arī 7 metrīgs. Pirmajā brīdī tests šķiet mazliet par lielu, bet kāts ir ļoti jūtīgs, ātrās akcijas un viegls. Patīkami ar tādu copēt. Cena veikalā bija ap 80 eur. Mahs der vietās kur zāle ir maz vai nav nemaz. Der arī līnīšiem, bet mūs jau neinteresē līņu bērni, vai ne?:)))) Savukārt lielajiem rupučiem spolīte tomēr ir vajadzīga. Nu kaut kā tā.

Atbildēts: 5.februāris 2019, 16:26 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā MrFish

Sveiks meistar. Esat meginajis ta saucamas " krill" zivju peletes latvijas udenos? Cik esmu ieverojis musu copmani ar tadam baribam ipasi neaizraujas. Kadas jums ir atsauksmes...paldies

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Nu redzi..... Pie mums Latvijā copmaņi pārsvarā, ir klasiķi. Ļoooooti LIELI KLASIĶI. Kad es savulaik stāstīju un rādīju par Timar barībām( trīs pozīcijas pēc cenām), tad bija kas izmēģināja, bet tie kas pieveda vai piedāvāja veikaliem standarta preci, mācēja visu gludi notušēt un iestāstīt, ka tas Timar ir fui. Kas izmēģināja, tie nelikās mierā vēl vairākus gadus, bet es neesmu banka:)))). Tāpēc pērciet to ko jums iesaka vietējā tirgus turētāji un nemitīgi reklamēšanas speciālisti.:))))) Tas pats ar angļu Drennan āķiem. Jā, dārgi! Viens āķītis vismaz par 0,50 eur dārgāks, bet....., un te atkal jāsmaida. Tā es varētu turpināt, taču biznesa pasaulē ir savi rakstīti un nerakstīti likumi. Arī parastie, klasiskie. Kurš skaļāk un ilgāk par kaut ko konkrētu auro, tam taisnība, vai arī dzirdīgu ausu pieradums. Krill peletes, vismaz man, ir zināmas šķiet kopš 15 gada. Es pamēģināju, bet par cik nebija iespējas viņas tik vienkārši sameklēt liku mieru, bet strādāja. Tas vairāk karpām, un breksim. To pašu varu teikt par Timar peletēm. Ar tām darbojos joprojām. Pasūtu sev un čomiem kam interesē. Arī tev saku, ka jā, krill manta strādā. Tikai neceri, ka tas ir kaut kas unikāls!:))))) Nav unikālu barību vai mānekļu. Ir unikāli copmaņi kas daudz kam notic reklāmas iespaidā, bet viss ir atkarīgs no zivju attieksmes un tavas darbības ar konkrēto ēsmu. Vienu varu teikt, ka neliec šo peleti uz āķa vienu pašu. Vajag kombinēt. Pārsvarā peletes ir kā zivju piesaistītāji - pievilinātāji, jo izcili labi smaržo un ilgi saglabā savu smaržu. Sevišķi labi strādā upēs ar nelielu straumi. Taču klāt ir jābūt citai, jau ierastai ēsmai, un tad jau viss notiek.

Atbildēts: 28.janvāris 2019, 15:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā soks

Sveiks.

Jautājums par Titāna pavadām. Mēs te gudrinieki iespringām, ka ziemas sezonā, aukstam ūdenim ir jāpērk Titana pavadas kur rakstīts ICE TITAN. Pareiza doma?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Es pats Titāna pavadiņas nelietoju, bet tas nebūt nenozīmē, ka viņas būtu atmetamas. Par maģisko vārdiņu ICE, kas apzīmē preci kura domāta ziemas apstākļiem, šad, tad var pasmaidīt. Pilnīgi normāli tas varētu būt auklai, arī ziemas iebarojamai barībai, bet ja runājam par Titāna pavadiņām, tad es neredzu te starpību starp vasaras produktu un ziemas. Man jau šķiet, ka te kāds ražotājs mūs muļķo.:)))))

Atbildēts: 26.janvāris 2019, 15:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā MV-F

Sveiks !

Vai Jums nebūtu kāds vecs mačkāts, kuru vairs neizmanto. Var būt arī lauzsts, galvenai lai riņkīši ir kārtībā.

Man sanāca tāda ķibele, ka GARDS veikalā nopirku mačkātu, uz vietas vizuāli pārskatot bija viss kārtībā, bet pie upes makšķerējot atklājās ka divi riņki ir pāršķerti plaknē uz pusēm, palikusi pusīte riņķa metāla stiprinājumā ar asu kanti, kas sasķēla auklu strēmelēs. Secināju ka veikalā liekot kātu iesaiņojumā ir sadauzīti riņķi, jo vēl apskatot pārējos, saspiežot nedaudz ar pirkstiem, vēl sadrupa viens. Varbūt arī nomests uz flīžu grīdas.

Riņķi bojāti vidējam un roktura posmam, spices posmam kārtībā.

Kāts labs, tievs, ātras akcijas un ļoti viegls, žēl nolikt kaktā 70 eur.

Varētu nest atpakaļ, bet čeku nejauši izmetu.

Varbūt Jūs zinātu kur tādus riņķus dabūt (mazos ar garo kājiņu), internetā skatījos, nekā nav, ir vai nu fīderiem, vai spiningiem.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Brauc darba dienās uz Eboat. Tas ir Rīgā, Brīvības iela 277. Meistars Māris. Tur tev mačkātu sataisīs. Man pašam lietoti, protams, ir, bet vēl darbībā :))))

Atbildēts: 20.decembris 2018, 14:08 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā reksan

Sveiks!

Zinu ka tavā veikaliņā ir daudz kāti no Konger. Tapēc vēlejos pajautāt, vai vari ko teikt par Konger Impact float 420/60? Vai nebūs par mīkstu Līņu copei no krasta , distance 5-10m? Vieta diezgan zāļaina līni jāpietur.

Vai labāka izvēle tomēr būtu Mitchell Suprema 2.0 PEP 4,5m tests no 20-80g?

Un kads viedoklis par karpu kātu 13ft(2daļīgais) ar testu 2,75lb, tas jau laikam par cietu būs līņiem? Cik saprotu 2,75 lb ir ar 100 g testu.

Iepriekš jau paldies!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Pirmkārt, ar mani šis veikals vairs nekādi nav saistīts jau kopš augusta mēneša. Kas attiecas uz tevis nosauktajiem trim kātiem, tad līņu copei viennozīmīgi labāka būtu Mitchell Supreme, bet šķiet, ka veikalā viņas vairs nav. Abas citas versijas ir pilnīgi garām. Es gan tev ieteiktu, ja tu raksti, ka vieta ir stipri zāļaina, tad pameklēt kaut ko ar garumu ap 5 - 5,5 metri. Tests ne mazāks par 30 ( tas sākuma cipars) un no 60 līdz 80 gr. Tas gala cipars. Ja vieta nav stipri zāļaina, tad var vēl apmierināties ar 4,5 m kāta garumu. Katrā gadījumā neko labu tu pašreizējā brīdī veikalos nedabūsi. Noliktavas ir tukšas un sāks pildīties tikai aptuveni februāra mēnesī. Iesaku paciesties lai pēc tam nebūtu jākož pirkstos.:))))) Lai veicas.

Atbildēts: 6.decembris 2018, 11:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager