Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā 1975

https://mlstaticquic-a.akamaihd.net/reel-frontal-dam-at-65-D_NQ_NP_878391-MLU27466290402_052018-F.jpg

Sveiki! Kāpēc šāda tipa spolei tāda cena???

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Nu šis jautājums nebūs man. Te drīzāk atbilde jāprasa ražotājam vai vismaz vairumtirgotājiem, jo mēdz būt, ka pieprasītai precei cena tiek mākslīgi uzaudzēta. Protams, te var runāt par atpazīstamiem brendiem, it kā jau pārbaudītām vērtībām un t.t. Ir gan viena lieta kas ļoti krīt acīs un tā ir diezgan lielā starpība dažādās valstīs vienam un tam pašam izstrādājumam. Lūk te var jau aizdomāties....:))))

Atbildēts: 4.novembris 2018, 16:43 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā badapiicka

Sveiks

Būšu brīvdienās Rīgas pusē un sestdien būs iespēja pabūt mazā ezeriņā, kur līņi ir- līdz metram~diviem dziļš, ūdens tumšs. Jautājums- vai līnis jau guļ? Jebšu vēl var cerēt uz pārsteigumu? Ja nē- varbūt labāk būtu tur mērķtiecīgi paganīt ruduli, raudu(un ej, sazini, varbūt kādam līnim nenāk miegs;))?- varbūt šobrīd cenšas uz ziemu pabaroties? Un kā barot- daudz zemes un gaļa klāt??

Vai tomēr ņemt spiningu līdz?(līdakši/asari tur ira)

Paldies jau iepriekš par ieteikumiem!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Kas attiecas uz līni, tad tā noķeršana, patreizējā brīdī, jau būtu pieskaitāma pie "nelaimes" gadījuma.:)))))) Drīzāk jau mērķē uz plēsoņām, jo tām tagad ir jābarojas ziemai un viss arī notiek. Vismaz Babītes ezerā noteikti.

Atbildēts: 24.oktobris 2018, 10:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aivars66

Varbūt nav par tēmu.Tad jau iepriekš atvainojos.Man ir 9 gadus veca gumijas laiva nirok.Diemžēl noplīsa lentas,kas uz dibena un bortu šuvēm,tagad gaisu tur labi,bet nekādi nevar salīmēt dibenu.Pa šuvi nāk ūdens.Varbūt palīdzēsiet ar padomu.Mēģināju likt piepūšamo madraci,bet tad kājas līdz zodam,grūti sēdēt.Vai vienīgā izeja ir jauna laiva?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Es tieši šodien meklējos pa internetu kā pašam saremontēt plastikāta laivu. Tur bija arī video par gumijas laivu remontiem. Pameklē.

Atbildēts: 22.oktobris 2018, 18:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 11vecis1

LABDIEN EINĀR. VAI MAKŠĶERĒŠANAS AUKLAS KRĀSA IETEKMĒ COPES REZULTĀTUS.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Nu man vismaz neietekmē. Tāpat neķeras....:)))))

Atbildēts: 22.oktobris 2018, 12:41 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Mielavs

Gribēju pajautāt par traper gold series barības piedevu, kā pareizi viņu lietot?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. No tava jautājuma sapratu, ka tu jautā par iebarojamās barības klāt liekamajiem aromatiem. Ja tas ir tā, tad Traper Gold sērijai, patreizējā brīdī, nekādi papildus aromāti būtībā nav vajadzīgi. Ūdens temperatūra nokritusies jau līdz aptuveni + 10 grādiem ezeros un + 6 upēs. Tātad to mēs saucam jau par aukstu ūdeni un ar aromatizatoriem ir jābūt ļoti uzmanīgiem. Sevišķi jau ja strādā ar Traper Gold sēriju. Es neko klāt neliktu kā tikai un vienīgi ķiploku, bet arī ļoti uzmanīgi. Savukārt zemi var likt stabili 70 % no kopējā daudzuma, un protams ieteicams pie barības piejaukt kādu tārpiņu.

Atbildēts: 22.oktobris 2018, 12:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Asaris40

Sveiks.

1. Kā šobrīd ir ar zivīm Dubkalnu karjerā?

2. Vai Ikšķilē aizsargdambja sākumā uz fīderi ir ko darīt un ja jā tad kas tur ķerās. Esmu redzējis ka tālāk veči ar gruntenēm uz samiem sēž.

3. Šovasar kādas reizes 10 tika ar fīderi copēts vietā kur beidzas Ogres dambis. Tomēr arī vakarā iebarojot no rīta nekas nebija tikai pāris breksēni līdz 500g. Tas pārsvarā arī bija viss. Uz āķa likām gan pinkus, gan baltos. Iemetiens lielajā dziļumā metri 50-70 no krasta.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Dubkalnu karjerā nekas nav mainījies. Zivis ir. Jāmāk tikai paņemt.:)))) Par Ikšķili runājot, vietā kuru tu minēji ir svētīgi uztaustīt kanti. Tur pēc būtības daudzi copmaņi sēž ar fīderiem uz brekšiem. Par Ogres konkrēto vietu runājot, tad tā jau sen vairs nav topā. Cilvēki brauc inerces pēc, jo ir ērti piebraukt, izlikt mantas. Tā teikt viss parokai, bet ar zivīm tur ir pašvaki.

Atbildēts: 5.oktobris 2018, 14:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 11vecis1

labdien. kad vislabak kert vedzeles lielupe. un ko labak likt uz aka.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Viss atkarīgs no laika apstākļiem. Jo ātrāk paliks vēss ūdens, jo vairāk aktivizēsies plēsoņas. Tas skar arī vēdzeles. Patreiz vēl nekas īpašs nenotiek. Jā, esmu dzirdējis, ka kāds pa kādai ļurbai jau noķer, bet arī karpas un līņi šad, tad uzsēžas uz āķa ziemā. Skatoties uz to kas notiek patreiz ārā, ilgi gan vairs nevajadzēs gaidīt.:))))) Uz āķa? Nekas īpaši savādāks Lielupei nav. Visas tās pašas ēsmas kas jau ierasts vēdzelēm. Nakteņi, filejas, mazi asarīši, nēģa gabaliņi. Vēl labi garšo svaigas foreļu filejas strēmeles. Vari mēģināt uz mazām vardītēm....

Atbildēts: 30.septembris 2018, 08:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sasmaka48

sveiks meistar kadas firmas voblerus ieteiktu ar ieggrimi lidz 3 un 5mlidakam

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Uz šo jautājumu tev padoms jāprasa tiem kam patīk velcēšana. Es starp viņiem nebūšu atrodams. Man tuvāk ir spiningošana līdz 2 metru dziļumam. Ja ir dziļāks, tad izmantoju gumijas zivis ar džiggalvām. Tavā gadījumā jāmeklē grimstošie vobleri, bet lai ieteiktu ko konkrētu šoreiz neņemos atbildēt.

Atbildēts: 30.septembris 2018, 07:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā 11vecis1

KADA IZMERA AKUS IZMANTOT BREKSA KERSANAI

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Praktiski, ir atkarīgs no tā kāda ir ēsma, ar kādu makšķeri tu makšķerē, un aptuveni prognozējamais brekša lielums ko tu vari noteikt tikai copes laikā vai jau pārbaudītās un ierastās vietās. Standartā no 10 - 14 Nr. Tajā pat laikā ir momenti, sevišķi naktīs, kad liekam naktstārpu un ķeram arī divniekus vai trīniekus. Te būs vajadzīgs Nr.6 - 8 āķis.

Atbildēts: 21.septembris 2018, 10:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sensas

sveiks. gribēju pajautāt kā tagad ir ar līņiem? cik šie ir aktīvi un vai vispār vēl daudz maz copējās?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Viss notiek. Tiešām, bez blefa! Tikai nelien dziļās vietās. Meklē purvainus ūdeņus un kur nav dziļāks par 2 - 3 metriem. Viss iet pilnā sparā.

Atbildēts: 16.septembris 2018, 13:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager