Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā Zigisjf

Labdien.Jautājums par Timar Mix peldošajām peletēm ar aromātiem-vai ir iespējams pie mums Latvijā tādas iegādāties.

Atbild Einārs Siliņš

Labdien. Es domāju, ka nekur, bet nevaru jau es zināt par visiem Latvijas copes lietu veikaliem.:))))) Jābrauc uz Lietuvu. Šauļi vai Paņeveži. Zinu 100%, ka ir Klaipēdā.

Atbildēts: 10.septembris 2018, 10:55 | Komentēt | Adrese atbildei

Svceicināts Einār !

Jautājums - kā lielākajam Guru šajā jomā.

Vai varētu līnim patikt, pie ēsmas pievienots svaigi izspiests ķiploks ? Esmu dzirdējis, ka uz brekšiem šī lieta ļoti labi darbojās. Tad nu, pēc jūsu domām : varētu šiem zēniem patikt šāda izvirtība?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Es esmu mēģinājis, bet nekādu īpašu efektu neizjutu. Drīzāk biežāk bija aplauzieni un vispār ne copes. Ķiploks skaitās pie ļoti stipriem aromātiem, un ar šo smaržu var pamatīgi ieberzties uz visām zivīm kur to pielieto liekot klāt iebarojamai barībai. Tajā pat laikā tas var būt ļoti efektīvs. Nu, piemēram pavasarī karpām un brekšiem tas ir neaizstājams pievilinātājs. Pēc manas pieredzes, jo siltāks ūdens, jo mazāk šīs smaržas. Ja par patreizējo brīdi, tad es pats ķiploku pie barības neliktu, bet tu jau vari iebarojamo barību sadalīt divās porcijās un pie vienas ķiploku pielikt, un iebarot divās atsevišķās vietās.

Atbildēts: 7.septembris 2018, 07:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pucejanis95

Sveiks,ko ieteiktu nemt lidzi uz copi ja gribu tiri raudas kert,parasti nemu baribu tiesi raudam.,naltos,kukuruzu un rupjmaizi! Bet tagad brauksu uz nepazistamu vienu ko un ka darit! Makskere ar pludinu

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Tā arī ir ņem to pašu barību raudām ko pavasarī vai vasarā. Jauc 50 : 50 ar melnzemi , pieliec klāt plaucētus baltos. Varbūt kaut kur vri dabūt motili, bet diez vai. Ar kukurūzu vari neaizrauties. Tā tagad vairāk domāta karpām un karūsām. Rudens pusē raudām izcili patīk sutinātas grūbas. Gatavojot grūbas vari piejaukt klāt mazliet vanilīna, bet tiešām, mazliet!

Atbildēts: 29.augusts 2018, 07:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sanco

Sveicināti, kolēģi!

Vai varat ieteikt ēsmu un stratēģiju iebarošanai (vai nav nepieciešams) līņu copei Mazajā baltezerā. Izmēģināju naktstārpus augusta otrā pusē- nekā. Vai varat padalīties ar laika periodu no kura līdz kuram līņi copē šajā ūdenskrātuvē. Paldies!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Pagaidām nekas vēl nav mainījies salīdzinoši ar vasaras posmu. Ūdens joprojām silts un līņi ir aktīvi. Ēsmām gan vajadzētu būt līdzi dažādām. Ar vieniem nakteņiem uz līņiem doties nav prāta darbs. Tā var palikt ar tukšu zivju kuli.:))))) Paņem līdzi baltos, rupjmaizīti, mēslu sliekas. Pakombinē sliekas ar baltajiem, vai gabaliņu nakteņa un galā maizes bumbiņu, bet tik lielu lai mazie nenoskrubina, jo līnim mute ir pietiekami liela.

Atbildēts: 25.augusts 2018, 07:24 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Oskars67

Sveiks, esmu diezgan nepieredzējis makšķernieks. Vēlos ķert līņus. Pie savas mājs udenskrātuvē man tos neizdodas noķert. Kautgan blakus sēdošais makšķernieks manā acu priekšā izvelk 2 līņus.Tomēr viņš tāds nerunīgs, kad prasu kādu padomu. Makšķerēju ar pludiņ makšķeri. Ēsmai izmantoju Naktstārpus,Saldo kukurūzu, Baltos tārpus. Arī barības esmu izmantojis dažādas. Itkā līnis apkārt ganās taču ēsmu neaztiek.Kādā dziļumā tieši līnim patīk labāk sēdēt?. Vari iedot kādu padomu vai pat kādu ezeru kur tie ķeras.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Varbūt nemaz nevajag doties tālākos līņa meklējumos, jo nekas jau īpaši savādāks nebūs salīdzinoši ar to vietu kur tu jau makšķerē. ēsmas tu mini standarta ko parasti līnim izmanto, bet neaizmirsti, ka ir vēl arī rupjmaize, mīklas bumbiņas, lapu vai mēslu slieku kustīga buntīte. Dziļums, kādā līņus parasti makšķerē ir saistīts ar grunti un nav svarīgi vai tajā vietā ir 30 cm vai 3 metri dziļš. Jāzina arī kāda ir grunts. Varbūt tavs blakus copmanis sēdina ēsmu uz cietākas grunts vietas, bet tavējā iekarinās kaut kur zemūdens zālienā. Pamaini vietu. Ja nebaidies noraut pavadiņu ar āķi, tad noregulē pludiņu tā lai pliks, bez ēsmas, āķis karātos virs grunts kādus pāris cm no tās. Vienkārši ar vairākiem metieniem pavelc un tu jutīsi vai āķis ieķeras vai nē.

Atbildēts: 18.augusts 2018, 12:25 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā 11vecis1

gribu paskaidrot, kas man keras babite lidz 10 vakara. no 8 vakara lidz 10 3lini 800gr., bet pec tam neviena cope nakti lidz 7 rita. tapec nesapratu kur palika lini.

Atbild Einārs Siliņš

Nu redz tagad jau tu paskaidroji daudz ko vairāk. Ko es tev varu pateikt? Varbūt iedevi pārāk sātīgu barību. Puikas pieēdās un uzgūlās virsū barībai lai citas zivis netiek klāt. Ja ņemam 'patreiz gatavo barību noteikti jāšķaida ar zemi vismaz 50 : 50. Nākamais. Tu nevari aizbraukt uz līņu copi ar vienu ēsmu. Tev jābūt vismaz nakteņiem, sarkanajām sliekām, baltajiem un rupjmaizei. Mēģini un variē. Noteiktas receptes, tici man, nav. Lai veicas.

Atbildēts: 1.augusts 2018, 21:57 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā 11vecis1

piebarojot babites ezera no laivas cope bija lidz 10 vakara. pec tam klusums lidz rita 7. ar ko tas izskaidrojams. keru linus.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Kas attiecas uz Babītes ezeru, tad līņus, dienas laikā un turklāt pie patreizējiem laika apstākļiem, ir grūti noķert. Nezinu kas tev tur līdz 10 vakarā ķērās...:))))), bet brīnumi mēdz gadīties. Katrā gadījumā līnis ezerā ir un labi ķeras, bet attiecīgi pēc ezera ūdens faunas, tikai pa nakti. Pavisam cita lieta ir kūdras purvu appludinājumi, bet es jau par to esmu stāstījis un rakstījis. Starp citu, ja jau reiz pieskārāmies līņu lietām, tad izskatās, ka šis īpašais vasaras periods būs izdarījis interesantas lietas. Līnis, pats pārbaudīju, ir atkal nārstā. Ikri, pēc izmēra un krāsas, minimāli, un tiem nepieciešamas vēl vismaz divas nedēļas lai spruktu ārā brīvā dabā. Tā kā vēl visu augusta mēnesi sola siltu un ūdens temperatūra turpinās augt un tik ātri neatdzisīs, tad ir un notiks fakts, kas notiek reti. Līnis šogad iznārstos divreiz! Tā tas bija jau 2010 gadā....ja nemaldos pēc cipariem, kad bija karsta un gara vasara, bet tad līnis, iznēsāja ikrus, bet nepalaida brīvībā. Pats uzsūca kā olbaltumvielas. Šogad varētu būt pilns un stabils atkārtots līņu nārsts.

Atbildēts: 1.augusts 2018, 16:21 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā 11vecis1

vai ar salmo fidera katiem var kert linus ar pludinu. paldies.

Atbild Einārs Siliņš

Kāpēc gan ne?

Atbildēts: 1.augusts 2018, 16:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jurciks66

Sveiki! Kas noticies ar copes lietu veikalu Daugā? Vai tiešām veras ciet? Būtu žēl, jo bija tuvākā vieta, kur ieskriet pēc tārpiem.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiki. Copes lietu veikals būs. Jau nākamnedēļ šo vietu pārņems cits īpašnieks.

Atbildēts: 27.jūlijs 2018, 20:07 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā ilmars638

Sveiks.

Varbūt vari ieteikt kur lai Rīgas pusē mēģina noķert Līni no krasta ar pludiņu vai grunteni, tā, lai nebūtu nedēļu no vietas jābaro, lai dabūtu vienu zivi? Pašlaik mēģinu ķīšezerā, bet šogad galīgi švaki, varbūt ķīsītis vispār nav līņu ezers?

Varbūt ir kaut kas zināms par Bābelītes ezeru, zivis tur vispār ir?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Godīgi pateikšu, ka es tiešām tā īsti Pierīgas puses ūdens krātuves attiecībā uz līņiem nepārzinu, jo man ir savas vietas ārpus Rīgas. Taču par cik tikko runājos ar VVD vīriem par Babītes ezera būšanām un nebūšanām, tad šie man ieteica ieteikt divas vietas. Viena ir Spuņciema Spuņupe ( Rīgas puses krasts, un ja braucam Tukuma virzienā, tad Ventspils autoceļa kreisā puse) un otra arī turpat netālu tikai pa šo pašu ceļu pārbraucam pāri Spuņupei un kreisā pusē ne līcī, bet gan tam mežiņam cauri un pati cope Lielupē. Tur esot labas vietas ja iet tiešu uz līni.

Atbildēts: 12.jūlijs 2018, 13:31 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager