Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā lucius2

Sveiks! Man ir jautājums par zandartu copi Daugavā dienas laikā! Labāk ir dzīvā zivtiņa vai fileja un ar kādu sistēmu, āķis divžuburs,labāk meklēt tuvāk krasta kantei vai arī tālāk dziļumā?domāju blakus fīderim uz grunteni,vēži nenoēdīs fileju??? Paldies par atbildi!!,lai tev laba Veselība!!!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Te būtu papildus jautājums kurš ir tas posms kur tu copē. Ja tur ir signālvēži, tad labāk dzīvā zivtiņa metru garā pavadiņā ar vienžubura āķi. Tas mazāk traumēs dzīvo un būs ilgāk dzīva. Fileju rāpuļi apsēdīs un nelaidīs zandartu klāt. Divžubura āķis noteikti būs efektīgāks filejas ēsmai. Par vietu. Patreiz signālvēži atkāpjas uz dziļumu un tūlīt ies mainīt čaulu. Salīdzinoši ar ezeru vēžiem tie vairs uz rudeni neatgriežas apritē tāpēc noķersi mirkli kad vēži pazūd un tad cope pa kantīm (dienas vidū), pievakarēs, naktī un rīta copē tuvāk krastam kur zandarts nāk baroties ar sīkzivi.Yte arī mazāk vēžu un nepavisam nav jāmeklē dziļumi. Pilnībā pietiek ar 3-5m.

Ne asakas!

Atbildēts: 18.jūlijs 2023, 09:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā xctaps

Sveiciens,

Ar līņu copi nodarbojos jau sen, bet pārsvarā copēju uz pamatīgu čupu balto vai pamatīgu pušķi mēslu slieku, nekad nav bijušas problēmas, uz oēdējo copi biju paņēmis baltos un nakteni, divus līņus dabūju tieši uz naktstārpa, bet radās pārdomas ... kāda izmēra āķi izmantot naktstārpam? Uz āķa likt visu tārpu vai tikai pusi? Pēdējā copē izmantoju 6izmēra owner pin hook āķi, bet komfortabli uz tā uzlikt varēju tikai pusi no tārpa ... varbūt lieko to nepareizi vai āķis par mazu?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Nu būtu muļķīgi visu laiku mainīt āķus atkarībā no tā kāda ir ēsma tāpēc es arī izmantoju 6 vai 8 Nr., bet nakteni, pēc pirmā dūriena, uzvelku augšā virs āķa uz auklas, un tad pārējo daļu uz āķa. Pēc tam jau viņš tāpat sašļuks uz leju taču no āķa nost nemauksies.

Atbildēts: 29.jūnijs 2023, 19:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jusis

Sveiks Einār,

Jau vaicāju padomu Normundam, bet tu drošvien esi lielāks līņu speciālists.
Rakstu sakarā ar līņu copi uz pludiņu no krasta.
Lieta tāda ka gribu sievastēvu aizvest līņos, bet īsti nezinu kur lai brauc (laivā viņu nedabūšu-tikai no krasta) dikti tālu negribas braukt (dzīvoju starp Olaini un Iecavu)- pagaidām varianti ir Babītes kanāli no Lāču ceptuves puses, Lielupes kanāli Priedainē pie dzelzeļa tilta vai kāda vieta pašā Lielupē ap Spuņciemu un Bāžciemu. Uz pludu copēju reti-it īpaši līņus,tādēļ galiga nesaprašana uz kurieni lai dodās.
Lūdzu iesaki kur tomēr labāk braukt,lai reāli noķertu kautko-reti sanāk kopā ar sievastēvu uz copi tikt. Liels paldies jau iepriekš

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Nevarēšu tev šoreiz līdzēt, jo pa Lielupi līņus praktiski necopēju vispār…..Man šie čomi paši kāpj krastā tepat Lādzēnos. Patiesībā Lielupe ir bagāta ar līņiem vai visā garumā tāpēc atliek vien atrast daļēji aizaugušu krasta joslu, iebarot un domāju, ka viss notiks. Varbūt kāds no tās puses copmaņiem zinās ko vairāk pateikt.

Atbildēts: 27.jūnijs 2023, 17:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Gints25

Sveiki jautājums sekojos arko labāk pievilināt lini dīķī

Atbild Einārs Siliņš

Sveiki. Ar naktstārpu.

Atbildēts: 22.jūnijs 2023, 09:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dahenzii

Sveiks, ir doma pirms jāņiem aizlaist līņos, bet sola baigo karstumu arī naktī, ko tu ieteiktu barot un cik daudz barot šādā karstumā?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Kāds karstums? Kur lasīji tādas ziņas? Cik es zinu tad pa dienu karsti un pa nakti labi ja + 15. Tas ir labs laiks līnim! Viņš ir možs un gribīgs baroties. Pie mums Lādzēnos mazie jau iznārstoja. Tie ir ap 20-25 cm. Tagad sāks vidējie. Pēc Jāņiem lielie. Ar barošanu nekas nemainās tikai neber sutinātus graudus. Tāpat ir beidzies marcipāna laiks kas parasti ir līņu copes sākuma posmā. Tagd ir baigais sausuma periods un grūti tikt pie nakteņiem. Taču 15-20 baltie uz āķa arī interesē līni. Vēl var rupjmaizi samīcīt kopā ar līmi un iebarojamo barību. Kaut kas līdzīgs boilai. Strādā perfekti. Ja brauc uz Lādzēniem, tad piesakies, ka gribi līni….:))))) Pirmdienās, otrdienās neesmu.

Atbildēts: 15.jūnijs 2023, 20:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā vejins

Sveiki! Vai zināt kādu labu vietu vidzemē kur ir līņi?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Ja ir runa tieši par vidzemi, tad protams, Lobes ezers.

Atbildēts: 31.maijs 2023, 08:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā reksan

Sveiks!
Laidzēnos līnis jau sācis ņemt? Jaunie meldri lien jau ārā?

Atbild Einārs Siliņš

Jā! Viss notiek. Copmaņi uz līņiem, karūsām un brekšiem jau darbojas.

Atbildēts: 12.maijs 2023, 18:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kkzev7

Sveiks Einār! Kā tur ir ar to biezpienu līnim pastāsti? Tavs viedoklis.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Mans viedoklis par biezpienu pie iebarojamās barības līnim ir nemainīgs. Pilnīgi veltīgs pasākums. Esmu mēģinājis, bet nekāda efekta. Drīzāk var iegūt defektu, ja pievieno biezpienu ar skābenu garšu.

Daudz interesantāk ir ja pievieno barībai trušu barību. Proporcija 3 vienādi līņu barības, melnzemes un trušu barības daļas.

Atbildēts: 6.maijs 2023, 15:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā emilio1

Sveiks Meistar! Gribēju pajautāt, par copi ventspilī - ventā. Braucu uz brivdienām tur un gribu nokert kādu vimbu vai breksi? Vai tagad to izdarīt ir iespējams un cik lielas izredzes ir uz katru no zivīm?:) paldies jau iepriekšs. + cik lielas barotavas tur varētu but vajadzigas?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Ventā vimba ir tagad standarts. Labāki vai vājāki lomi, bet tomēr būs arī pie patreizējiem laika apstākļiem.

Par fīderbarotavām runājot man kastē vienmēr līdzi ir no 20 līdz 70 gr barotavas. Kādu lietošu parasti jānosaka uz vietas pēc straumes ātruma. Par breksi runājot varētu būt, ka tieši patreizējie laika apstākļi tiem liks būt kūtriem uz barošanos, bet vimbas tie netraucē.

Atbildēts: 31.marts 2023, 10:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā emilio1

Sveiki! Piemājas dīkos ir karūsas, domādams kur karūsas tur arī līnji, dīkji loti veci, ieteikums pavasara sākumā ar ēsmām? Iebarošanu? Vai vispār ir jēga meigināt ko atrast vai nogaidit siltāku ūdeni? Paldies par atbildi jau iepriekšs!:)

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Tas, ka piemājas dīķos ir karūsas nebūt nenozīmē, ka tur būs arī līņi.:))) Ar mēģinājumu pēc līņiem es nesteigtos, jo salīdzinoši ar upēm, kur līņus var noķert arī no ledus, stāvošos ūdeņos šajā brīdī līnis būs retums. Starp citu uznākot ziemas apstākļiem un pavasarī līnis neierokās kaut kur dūņās vai biezās zālēs un tādejādi nepārlaiž ziemu. Līnis visu laiku ir minimālā kustībā, bet pilnībā neaktīvs uz barošanos. Es tavā vietā nesteigtos un sagaidītu kad ūdens temperatūra sasniegs aptuveni 10 - 12 grādus plusā. Tad jau var mēģināt.

Atbildēts: 23.marts 2023, 08:27 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager