Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā lucius2

Sveiks

Ja ir 0,16 pītā fīderim )šoklīderi var likt0,25-0,28 parasto mono auklu un cik garu))ja fīderis ir3,90m,pietiks8m šoklīderim?

Karpu atraktori strādā uz breksi Daugavā?

Paldies par atbildi!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Visbiežāk, attiecībā uz šoklideri, vadās pēc kāta garuma un reiz divi. Tātad tavā variantā pietiks. Kas attiecas uz karpu atraktoriem, tad varu tev pačukstēt, ka ejot brekšiem Daugavā vienmēr klāt iebarojamai brekšu barībai pielieku ko nom karpu barības rupjā gala. Tātad strādā.

Atbildēts: 19.maijs 2018, 13:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā lucius2

Ja ķeru Daugavā ar fīderi 3,90m.(40m.distancē ar mono auklu 0,28,barotavas no40-70g)))ir vērts mēğināt pīto))asā kante ir 10-12m.no krasta))ja pītā tad labāk fīdergumja vai šoklīderis?

2:Tagad siltā laikā uz breksi Daugavā strādā saldie karpu atraktori pie barības?(baroju ar TRAPER FIDER ar zemi 1/2)

3;Tavā veikalā DAUGĀS ir nopērkams N-Gmix AMINO BREKSIS(aromatizētājs 350 ml.)?

Paldies par atbildi!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Pirmkārt, noteikti liec pīto auklu. Monofilās jau paliek vēsturē. Aukla būs tievāka, redzama katra mazākā copīte, un sānu vējš neptaisīs uz sāniem auklai loku. Tavā situācijā noteikti nepieciešams šoklīderis, bet fīdergumija jau pēc ieskatiem. Ar fīdergumiju zivs bieži vien uz āķa uzsēžas pati. Turklāt amortizē piecirtienu un palīdz elastīgi izvadīt lielāku zivi krastā. Vēl ar fīdergumiju vari lietot tievāku pavadiņu un mazāku āķīti. Piemēram kad pats lieku sistēmu ar šo gumiju ( aptuveni 20 cm) tad 2 kg breksi izvadu ar 0,12 mm auklu un Nr. 14 āķīti. N-G mix atraktori man nav. Es darbojos ar Traper atraktoriem. Taču varu pateikt, ka N-G mix strādā tik pat labi.

Atbildēts: 18.maijs 2018, 10:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Janciigais

Sveiks, Einār! Vai Tavuprāt, ir jēga doties pēc vējenes rīt (19.05) no rīta puses uz Pāvilostu, vai tomēr vējš ir par stipru?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Jā. Droši. Ja nekas nemainās no tā ko redzam tagad no rīta, tad noteikti var braukt. Pats biju otrdien. Ļoti labi. Divatā, līdz plkst. 13 72 gab. Tikai uz garneli. Tā interesantāk, taču pusotru stundu aptuveni meklēju kur viņas atrodas. Uz Pāvilostu gan nebrauktu, bet uz Akmensragu.

Atbildēts: 18.maijs 2018, 10:10 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā ziemelis28

Sveiks!

Kas tavuprāt uz līni ir rezultatīvāks, gruntene vai pludiņš?

Tā doma ir, vai pludiņa variantā līnis nebīstas no vertikālās auklas?

Paldies

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Viss atkarīgs no vietas kur copēsi. Kaut vai vieglo gruntsmakšķerīti tu taču nemetīsi lēpju lapu, vai niedru pudurī kaut tur būs metru liela, attīrīta sprauga.:))))))) Savukārt upēs vieglā tipa gruntene varētu būt pat efektīgāka. Nav jāsēž un jāblenž visu laiku uz pludiņu līdz acis iztek. Es pats gan līņus nekad uz gruntsmakšķeres neķeru.:)))) Tātad pludiņš, jo ar šo sistēmu tu vari iespraukties katrā zāļu pudura brīvākā laukumā.

Atbildēts: 17.maijs 2018, 09:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā soks

Sveiks Eini.

Vējenes ir klāt. Šodien jau kaut kas notiek. Ko tu varētu ieteikt no copes iespējām uz šo zivi. Cik tālu braukt no krasta? Vai ir jēga brist un mētāt špini, vai labāk uz garneles....

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Vēja zivs ir klāt pie krasta jau pusotru nedēļu. Dažas dienas tā uzturējās aptuveni 300-400 metrus no krasta, bet nu jau, vismaz nedēļu ir stabili ķerama arī iebrienot no krasta. Tā kā esi mazliet iekavējis. Tas, ka nav info, par to nav ko brīnīties, jo vietējie jau labi zina, pēc stāvvadiem, kad un kāda zivs tuvojas piekrastei :)))))), bet dalīties ar info, gan ne katrs vēlas. :)))) Viss ir ok. Vēl vismaz 3 nedēļas ir katra copmaņa rīcībā. Es ķeru tikai ar pludu un uz garneles, bet meklēju zivi izmetot šupiņa mānekli un aši velcējot. Kā sitiens tā izmetu laivas biedru no laivas, kā enkuru, un tajā vietā sāku copēt. Ar pludu ir praktiski 90 % copes realizācija, ar špini.....nu varbūt 20%. Kaut ko vairāk, jau tad kad vējenes būs projām un jūnija Copes Lietas žurnālā. Pats arī braucu. Kad? Neteikšu. Autogrāfus uz ūdens nedodu.:)))))) Lai visiem ne asakas! Uz vējenēm!!!

Atbildēts: 14.maijs 2018, 16:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā VairisS

Labdien Einār!

Gribu iegādāties labu mačkātu (feeder kāti apnikuši, gribas labāku jutību) pludiņcopei ezeros no laivas (uz līni, breksi, ruduli utt.). Atradu šādu variantu - Colmic Kira M1; 4.5m; 25g; vidēja akcija

(http://www.colmic.it/en/product/kira-m1)

Zinu, ka labi orientējies Colmic kātos, tāpēc vēlētos dzirdēt tavu viedokli par to, vai ir atbilstoša izvēle paredzētajam pielietojumam.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Jā, šis ir no labajiem. Interesanti, kur tu viņu esi vēl atradis.....:)))))) Man pašam ir tāds. Vienīgais, līnim gan būs par smalku, ja cope notiks zāļu tuvumā.

Atbildēts: 10.maijs 2018, 11:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā lucius2

Vai Traper barība BREAM TURBO der arī fīderim,jeb labāk BREAM FIDER?

Liela atšķirība?

Paldies par atbildi.

Atbild Einārs Siliņš

Nu nav lielas atšķirības. Feeder barība būs smalkāka.

Atbildēts: 9.maijs 2018, 10:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Zhiperis

Sveiks! Kādas cenas būs laivu nomai Ezerkrastu bāzē?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. 8 eur.

Atbildēts: 7.maijs 2018, 16:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā lucius2

Sveiks.

Vai copes veikalā vēl būsi satìekams,vai būs cits pārdevējs?

Copējot ar fīderi Daugavā kur hesiem strādājot ir laba straume, barību jaukt ar smagu ,mālainu zemi,vai labāk parasto?

Pie fīdera barības liekot tikai baltos,(slieku un baltos uz āķa )mazie ūsainie kurkuļi tā netraucēs?

Paldies par atbildi

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Būs atsevišķas dienas mēnesī kad būšu arī veikalā. Mālainu zemi te gan nav nepieciešams likt. Tik traka straume jau nav un turklāt lielā straumē breksis neturēsies. Viņam nav tur ko darīt. Es Daugavā izmantoju 40 - 60 gr barotavas. Pilnīgi pietiek. Ja tu domā samiņus, tad kam viņiem neliela slieciņa un vēl vairāk baltie?:)))))) Lai veicas.

Atbildēts: 5.maijs 2018, 16:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā soks

Eini, kā būs ar darba laikiem Ezerkrastu bāzē?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Darba laiks no rīta ausmas līdz vakara krēslai. Respektīvi gaišā dienas daļa. Pats būšu visu laiku uz vietas. Informācija par to kas, kur un uz ko notiek garantēta. Turklāt patiesa. Pie manis diez vai būs tā, ka visu laiku visiem ķeras....:))))) Par pieteikšanos uz laivu iznomāšanu var zvanīt man 25407660, vai 29470538.

Atbildēts: 4.maijs 2018, 14:58 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager