Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā fishing1

Sveiks.

Mēs pirms gadiem 10 izrakām dīķi!

Pirmais ko tur ielaidām bija līņi sākumā ķērās 10-15cm gari līņi bet lielie nē!

Bet nārstot viņi nārstoja!

Ko man darīt lai ķertos arī lielie līņi?

Paldies.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Pēc kā tu zini, ka viņi nārstoja? Pēc tā, ka lēkāja, barā burzījās un vispār uzvedās ļoti skaļi? Tas patiesībā nenozīmē pilnīgi neko kā tikai prieku par pavasara augšējā ūdens slāņa silto temperatūru. Es tev pievedīšu vienkāršu piemēru. Ir tāda ūdenskrātuve kā Vitkopi. Daudz karpu un citu zivju. Visas tiek mākslīgi ielaistas, ja neskaita raudiņas, pličus un ašukus. Katru gadu ap maija mēnesi ezers vārās no karpu izlēcieniem. Daudzi domā, ka nu tik iet vaļā nārsts, tikai neviens nav dzīvē noķēris kaut vienu nelielu karpiņu, bet ik pa laikam saimniekam nākas papildināt karpu krājumus. ļoti iespējams, ka tev ir tieši tāpat. Skaļi uzvedas, bet......

Atbildēts: 19.jūnijs 2017, 17:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marcus32011

Sveiks Einār veletos lai tu man iesaki pareizāko varjantu. Ka man ekspermentet un piemeklet vienai vietai baribu perks līni. Man ir viena vieta kur braucu uz liniem bet Velos piemeklet baribu kas vislabak stradatu. Ka man barot un pec cik ilga laikam es varu sakt barot ar citu baribu. Jo Velos vairaki vai mazak papetit Ka kas mainas ar baribu mainu. Bet nezinu pec cik ilga laikam varu mainit baribas veidu. Lai nebutu sajaukums at ieprieksejo baribu.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Vai tiešām tā vieta - vietiņa ir tik maza, ka nav iespējams ik pa 5 metriem iemest citu iebarojamo barību? Ja nav, tad ir ļoti grūti atbildēt, jo nav zināms cik šajā vietā daudz ir sīkzivju. Līnis nekad viens neapēd iebaroto barības daudzumu, lai cik tas liels būtu. Te palīdz raudas, pliči, ruduļi......Līņi neiet baros, kā tas ir par piemēru Īrijā. Ja vieta tiešām ir viena un neliela, tad varbūt pietiek ar divām diennaktīm, ja vien arsenālā nav kaut kas no graudu putrām. Ja ir pēdējās, tad jāgaida būs ilgi....

Atbildēts: 18.jūnijs 2017, 18:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asmenis

Labdien!

Uzrakstiet kā pareizi uztaisīt brekšu vai līņu makškerēšanai ar pludiņmakšķeri un slīdošo svinu. Kādām ir jābūt tām proporcijām un vai svinam ir jā'but tik daudz lai pludiņu vilktu zem ūdens ja grib makšerēt uz grunts...?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Vai es drīkstu pajautāt: cik gadu vecs jūs esat? Te nav, no manas puses, nekādu zemtekstu.

Atbildēts: 18.jūnijs 2017, 18:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Nauris0404

Sveiki. Vai sēžot uz līni un lietojot pavadiņu, ir svarīgi lai pamataukla nav par resnu? Vai 0.3-0.35 nav par traku un vai tas var ietekmēt copi?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Tāda resnuma pamataukla tavu copi neietekmēs, ja vien būs attiecīga diametra pavadiņa. Taču, ja tavā copes vietā būs vējš vai straumīte, tad tam vai tai, būs kur ieķerties un aiznesīs tavu ēsmu tur kur tu negribēsi lai tā atrastos.:)))))

Atbildēts: 18.jūnijs 2017, 18:24 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sanis86

Sveiki, varbūt varat man ieteikt labāko variantu spininga iegādei līdz 100€??? Tajā cenā arī domāju spoli. Esmu pilnīgs iesācējs... Pāris reižu esmu makšķerējis- ļoti iepatikās. Spiningu klāsts veikalos milzīgs, nezinu kā izvēlēties. Gribas kko vieglu un parocīgu, un lai arī vieglos mānekļus (6-10g) varetu labi iemest :) paldies jau iepriekš ;)

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Laikam jau pirmkārt, tev vajag līdz galam izdomāt ko tad tu gribi spiningot. Vai tu gribi džigot ar gumijām un svina galvām, vai tu gribi mētāt kaut ko vieglu. Nemaz neminēšu citas spiningošanas versijas. Es varētu tev tagad gudri sarakstīt par visām iespējām, bet atvaino, tam man nav tik daudz laika. Būtu labi, ja tu minētu kaut ko konkrētu. Man pilnībā pietiktu ar to ko tu man pateiktu attiecībā uz mānekļiem. Gumija, rotiņi, vobleri ( cik lieli), šūpiņi un t.t., jo tevis rakstītais pēdējais teikums mani mulsina. Tā īsti nevaru saprast: kaut ko vieglu un parocīgu, un lai ARĪ vieglos mānekļus varētu mest. Tad kā? Vai lai arī, vai tikai, vieglos mānekļus varētu mest...:))))) Atvaino, ja izteicos ne tā un pārāk asi, bet man ir jāzina par ko iet runa.

Atbildēts: 12.jūnijs 2017, 13:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Nauris0404

Sveiki. Manā pusē ir viens dīķis, kur ļoti viegli var saķert mazās karūsiņas priekš dzīvo(ēsma nepaspēj citreiz nogrimt, kā jau galā)! Nereti gadās arī pa kādam mazam līnītim. Interesē vai tur ir vērts mēģināt noķert kādu lielāku līni? Kāda būtu labākā ēsma šinī gadijumā un kas ar iebarošanu?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. No vienas puses ņemot ja dīķis nav liels, tad pārapdzīvotības dēļ līnēni tādi nelieli arī paliks. No otras puses vari jau izmēģināt laimi. Atrodi tīrāku un dziļāku pleķi. Dziļāku tā nosacīti, jo pieļauju, ka diez vai dziļāks par diviem metriem tajā dīķī ir. Aizej uz nakts melnumu un pamēģini uzliekot uz āķa kārtīgu nakteni paskatīties kas notiek. Pa dienu vai vakara stundās nav vērts mēģināt. Tev visu ēsmu apēdīs mazās karūsiņas.

Atbildēts: 11.jūnijs 2017, 13:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā noFX

Sveiks Einār. Nopirku 5m teleskopisko kātu, spole Shimano Nexave 3000, aukla mono 0.18, virsū stopars, burbulis, tad 2 stopari lai nofiksētu burbuli, galā trīsžuburs, starp burbuli un āķi ap 150cm, centos nomedīt sapalu, bet visu copi beidza nost tas, ka uz spices visu laiku vērpās aukla, kas par iemeslu ir tam ka viņa vērpjās, tikko izvelku ēsmu no ūdens paceļot kātu tā uzreiz ap spici savērpjās aukla, ar 5m kātu tā ir katorga viņu atpiņķerēt, griest nost gabalu un siet jaunu sistēmu jo uz spoles uztīti 250+m auklas, negribētos tīt atkal jaunu...

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Iemesli te var būt vairāki. Es tev it kā jautāšu, bet tajā pašā brīdī došu pareizās atbildes bet tu nekomentē, jo citādi te atradīsies kam gribēsies noriet. Vienkārši izdari secinājumus. Kam tev uz spoles ir vajadzīgi 250+ aukla es nezinu. Tas tā dīvaini, bet ja gribi pludināt uz sapaliem Volgā, tad noteikti piesien vēl tik pat daudz.:))))) ( Ceru, ka ar humoru tev viss kārtībā, bet tādu daudzumu auklas tev tiešām nevajag). Vērpties, jebkura mono aukla, var tikai divos gadījumos. Nepareizi notīta no auklas kasetes uz spoles kaseti, vai arī visam tam kas atrodas auklas galā nav pretsavērpšanās sistēmas. Pie sistēmas pieder arī, kaut vai, viens mazs griezulītis. Vai tev pie tavas sistēmas tāds ir? Varbūt vienkāršāk būtu tā, ka es tev izstāstīšu savu versiju kā copēt sapalus ar burbuli. No auklas spolītes uz kāta spoli auklu notinu tā lai auklas spole, tīšanas laikā, grieztos. Pamatauklas galā iesienu trīsdaļīgos griezuļus ar karabīni. ( ir tāda kombinācija un pārdodas veikalos. Trīs griezuļi kopā un karabīne galā). Pie karabīnes piestiprinu burbuli. Burbulis līdz pusei pildīts ar ūdeni. Burbulim otrā galā, bez jebkādām uzpariktēm uzreiz iesienu pavadu. Nekur un nekādu stoporu!!! Liec standarta 1,5m pavadiņu un strādā. Viss notiksies. Ne asakas.

Atbildēts: 9.jūnijs 2017, 13:11 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā SR1

Sveiks Eini,

Kādās dienās biežāk Jūs var sastapt veikalā, biju pāris reizes pēdējā laikā šķiet 5dienas un 6 dienas vakaros, skaista dāma palīdzēja izvēlēties inventāru. :) Interesē pāris specifiskas lietas ko ieprikt, kad jūs drošāk varētu satikt?

Kā ar brekšuku šobrīd, iet uz beigām dipadu dapadu?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Ir tā, ka mēs te maināmies pēc nepieciešamības, tāpēc tāda konkrēta grafika nav. Var pirms braukšanas piezvanīt uz veikala telefonu. +37126308445

Atbildēts: 7.jūnijs 2017, 16:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā juglins

Piedalījos Jūsu jaunās grāmatas prezentācijā Grāmatu gadatirgus ietvaros, taču nepajautāju galveno - cik perspektīva ir cope Daugavā pretī Ikšķilei no betona krastmalas? Interesē jūnija mēnesis, kad atbrauks mans znots no Luksemburagas un man jārevanšējas par zušu copi Mozelē. Savā laikā lasīju brošūru par sapalu copi pie Ikšķiles, taču tas bija pirms HES aizsprosta, bet, vai tagad tur kaut ko ievērības cienīgu (ko un uz ko ) var noķert, jeb ieteiksiet citu vietu?

Cieņā,

Andris

P.S. Vai Jūs neatgādinātu sava veikala Ogrē adresi?

Atbild Einārs Siliņš

Sveicināti. Kas attiecas uz sapalu copi, pie Ikšķiles, tad laikam jau izņemot gruntsmakšķeres variantu citas versijas nepastāv. Turklāt šai zivij nav aktuāli tik lēni tekoši ūdeņi. Tad jau labāk aizbraukt uz Mazo Juglu, kas nav tālu no Ikšķiles, un tur sapalu ir daudz. Turklāt itin pieklājīgos izmēros. No dambja pamatzivs būs breksis. Vakaros un agros rītos var trāpīt uz meženēm, bet naktī, šajā posmā itin labi ķeras samiņi. Uz breksi labāk braukt ir zem vai virs Ķeguma HES. Ogrē esmu T/C Dauga.

Atbildēts: 7.jūnijs 2017, 12:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dainis93

Sveiks, Einār!

Noskatījos vienu fīderīti Milo S.C.L. Feeder 3.9m ar testu 100g dikti jau iepatikās ar domu par Daugavu. Jaudas pietiks šim kukainim? Un varbūt esi saskāries ar Milo inventāru un kvalitāti? Vēlējos šogad apgūt vismaz nedaudz Daugavu. Pats dzīvoju Daugavpilī un gribētos pamēģināt.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Milo ir kvalitatīva produkcija, bet ja tu Daugavas breksim ņem fīderi ar 100 gr testu, tad acīmredzot tev tavā pusē ir paliela straume. Mums, salīdzinoši, starp spēkstacijām pilnībā pietiek ar 60 gr. Taču pašām uz vietas ir redzamāk.

Atbildēts: 31.maijs 2017, 14:05 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager