Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā lucius2

Labdien Meistar. Copējot ar fīderi Daugavâ un liekot pie barības grieztas sliekas nevar pievilināt mazos samiņus, dēļ kā pārtrūkst brekšu un citu balto zivju cope?/starp HES vasarā/ dziļums 10-12m/ Paldies par atbildi.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Pievilināt samiņus var, un turklāt tas ir jau pierādījies vasarā copējot naktī brekšus, kad uz āķa ir slieciņa kopā ar baltajiem, bet barībai klāt ir sasmalcinātas sliekas vai slieku atraktors, ko var pielikt barībai arī lielā daudzumā. Vai gluži lielais breksis nobīsies no tāda samiņa ir grūti pateikt, bet uz āķa, un attiecīgās ēsmas, ir samiņi noķerti neviens vien.

Atbildēts: 19.maijs 2017, 08:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Voblers234

Sveiks, Einār!

Vasarā ļoti gribētos noķert kādu līni Mēmelē, Skaistkalnē. Kā izvēlēties vietu, esmu redzējis, kā viņi nārsto, vai ir vērts mēģināt tajā pašā nārsta vietā? Kā sagatavot barību, vai ir jāpievieno zeme un cik daudz ir vajadzīgs iebarot, kādu pludiņu un cik lielu āķi izvēlēties?

Paldies!:)

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Tā palielam līņu cope, starp ezeriem vai upēm, ne ar ko daudz neatšķiras kā tikai ar laiku kad tie mostas no ziemas miega. Upēs tas notiek ātrāk, bet ezeros vēlāk. Līnis vienmēr nārsto maksimāli tuvu krasta līnijai un pilnībā cenšas atrast vietu kur nav ne mazākās straumes. Turpat viņš arī paliek pēc nārsta kur agresīvi aizstāv savus pēcnācējus. Ar līni ir tāpat kā ar jebkuru balto zivi. Zeme + iebarojamā barība puse uz pusi. Pluds pēc iespējas jūtīgāks un neuzkrītošāks. Slīdošais. Āķis pēc ēsmas izmēra. Ja naktenis tad Nr. 4 -6, ja baltie tad Nr. 6 - 8. Taču vēl jau nav kur steigties un izskatās, ka šogad ar līņiem būs jāpagaida....

Atbildēts: 11.maijs 2017, 10:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Dainis85

Labdien Einār!

Neliels jautājums agrāk biju zvērināts spiningotājs, pēdēja laikā veselības problēmu dēļ nevaru viens izbraukt. Sāku ķert ar fīderi vēlējos iegādāties Shimano fīderi Beastmaster DX Feeder ar testu līdz 90g vai tas būs pietiekoši jaudīgs priekš Daugavas vasaras režīma kad nav tik trakas straumes?

Un vēl varbūt ir dzirdēts par Shimano fīderu kvalitāti?

Atbild Einārs Siliņš

Labdien. Pilnībā pietiekošs. Es pat teiktu, ka pietiktu ar 70-80 gr. Protams, skatoties kurā vietā copē, jo Daugavā ir vietas kur straume ir arī tik liela, ka jākarina barotava ar 80 gr bez barības. Tad arī 90 nieks nepalīdzēs. Tur kur es braucu notiek vēl interesantākas lietas, jo virspusē straume ir mazāka, bet lejā, ap 6 metru dziļumu, tā burtiski dubultojas. Par Shimano fīderiem neko sliktu pateikt nevaru. Tur viss ok.

Atbildēts: 5.maijs 2017, 20:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Roberts74

Labdien Einār.Ar kādu aromātu vajag barību lai šobrīd paķertu raudas.Vai vajag tārpiņus un zemi likt klāt?Paldies.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Pie iebarojamās barības, ja tā ir jau gatavā un copes lietu veikalos pirktā, noteikti lieku 50:50 zemi. Pie barības klāt lieku baltos ( plaucētus), motili. Var kapātas sliekas. Ar aromātiem, kad patreiz ir auksts ūdens, es neaizraujos. Melasi gan lieku klāt.

Atbildēts: 4.maijs 2017, 14:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā deniss28

cik vimbas var but zivju tiklinja?

Atbild Einārs Siliņš

Tik cik atļauj noteikumi noteiktā ūdenskrātuvē.

Atbildēts: 30.aprīlis 2017, 16:08 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā renshteins

Sveiks einār,

Kādus āķus lieto līņu copē,atceros ka kaut kad teici,ka līnis uz karpas āķa īsti nesēžas!?

Paldies

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Nevis nesēžas, bet karpu āķiem, priekš līņa, ir par resnu materiāls. Līnim nepieciešami nedaudz smalkāki āķi. Tas izmērs varētu būt kaut kur pa vidu starp tiem ko izmantojam fīderim vai karpām. Āķa izmērs ir atkarīgs no tā ko sēdinām, uz viņa, kā ēsmu. Nr.4 būs domāts naktenim un Nr.6 jau citām ēsmām. Ar tiem cipariem gan ir kā gadatirgū :)))))). Daudzi āķu ražotāji savstarpēji atšķiras tieši ar āķu lielumu apzīmējošiem skaitļiem. Tie mēdz būt diezgan atšķirīgi :))))

Atbildēts: 29.aprīlis 2017, 09:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā alps18

Sveiks, vēlējos vai teu ir kas zināms par Mašēnu ezeru kā ar līņiem tur! patc dzīvoju no viņa burtiski 400metrus, bet nesu atkodis līņus, karūsas, un brekšus apmēram bet cik iets uz līņiem nau paveicies vainu maziņi ļoti vai tik gramstās!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Teikšu kā ir, ka neesmu šajā ezerā bijis un nav man nekādas informācijas pat par ezeru kā tādu. Tātad atbildēt tev diemžēl nevaru. Varbūt kāds padalīsies komentāros....Lai veicas!

Atbildēts: 11.aprīlis 2017, 14:27 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā davids33

Sveiki, vai esat jau meģinajis uz fīderi breksi ogres apkaimê daugavâ? Un kur tagad breksis varêtu būt atrodams pie ogres?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Es tev ieteiktu aizbraukt līdz Ciemupei. Tur ir smuks posms kur katru gadu tiek pavasarī ķerti brekši un raudas. Pie bijušā Ogres trikotāžas kombināta, bedrē, pa kādam trāpās, bet vēl ir auksts ūdens un tādā dziļumā tie īpaši negrib patreiz uzturēties. Vari mēģināt no sarkanās sūkņu stacijas iepretim Lukoil un uz augšu pa dambi. Labs posms ir pie lielās Ogres salas mazajām saliņām. Tagad var sēdēt Ogres upes grīvas posmā, jo augšā uz nārstu iet lielās raudas. Kā kuro dienu, bet jau iet. Nu kaut kā tā....:)))

Atbildēts: 11.aprīlis 2017, 08:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā SR1

Sveiks Eini.

Vai ir mēģināts daugavā uz breksi pasēdēt šogad? Kādi novērojumi par aprīli maiju, kur šamējo meklēt. Pārsvarā copēju virš ķeguma hesa.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Es biju šajā pirmdienā, arī virs Ķeguma spēkstacijas. Pūta pretīgs ziemeļrietums un patiesībā sēdēju pie fīdera pilnā ziemas kostīmā :)))) Taču cope bija laba. Ap plkst. 11 sāku barot un plkst. 18 biju jau mājās Ogrē. Atvedu sev līdzi 7 zivis no kurām 4 bija brekši no 1,2 - 1,5 kg un pārējie trīs tādi puskilogramnieki. Vēl viens smukulis notinās pie paša krasta, bet tas jau bija brūnais.....Izvilkās no mezgla fīdergumija. Tā gadās, kad esi slinks un visu sien krastmalā uz fikso variantu.:))))) Breksis Daugavā iet un viss notiek. Arī tiem kam interesē karpiņas no 2 - 3 kg var braukt, jo cope iet vaļā uz nebēdu. Pats vakar biju Vitkopos un gandrīz pārvērtos par gaļenieku, bet cilvēku neviena, kaut gan iepriekšējās brīvdienās ir vilkuši karpiņas ļoti smuki. Tā kā viss notiek.

Atbildēts: 6.aprīlis 2017, 11:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Minalgo

Labdien, lasīju Jūsu jaunajā grāmatā, ka esat džerkošanas piekritējs, varat padalīties ar kādām niansēm pavasara copē, kādi mānekļi, kur labāk meklēt līdakas. Pats džerkoju vienu sezonu, daudz kas vel neizzināts šajā sfērā. Man vispār liekas, ka reti kurš ar dzerkošanu nodarbojas (pēc info CL portālā), kautgan pie Babītes ezera aina ir pilnīgi cita, veči krastā nāk pārsvarā tikai ar šiem rīkiem. Varbūt šis copes veids ir tāds, par kuru nerunā bet visi to praktizē?? :) Gaidīšu Jūsu atbildi, ar cieņu Rolands

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Es domāju, ka par džerkošanu daudzi speciāli klusē. Taču nav arī tā, ka ļoti aizrautos. Tomēr izvadīt līdaku ar klasiskajiem spiningiem ir daudz baudāmāka cope nekā ar diezgan mietisko džerka kātu.:))))) Taču ir tā, ka citi kaut ko sāk, citi atkal beidz. Kas attiecas uz Babītes ezeru un tam līdzīgajiem ( seklajiem), tad džerks ir ļoti parocīgs. Tā vis gluži nav, ka Babītē visi džerkotu. Man tīri labi tur sanāk ar "suņiem"" un gumijām. Līdz līdaku copei ir vēl jāgaida.:))))), bet tā tagad par visu kas saistīts ar džerku sākt rakstīt....? Jautā, ko konkrēti gribi zināt.:))))

Atbildēts: 4.aprīlis 2017, 14:09 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager