Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā Farnirs

Sveiks, copējot līdakas uz dzīvo no laivas vai būtu ieteicamāk mest vietās, kur redzās, ka mazās zivtiņas pie zālēm mierīgi dzīvojas (ar domu, ka līdaka atnāks ciemos) vai arī tur, kur klusums (jo tur mazās nedzīvojas, jo varbūt līdaka sēž) . Un vai ir jēga drudzīgi mēģināt iemest ēsmu tajā vietā, kur tikko līdaka lekusi ? Pieņemu, ka viņa pēc tam nestāv uz vietas vai arī vairs negrib ēst, ja noķērusi kaut ko ? Kā pēc savas pieredzes tu dari ? :)

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Nekomentēšu ko tu iepriekš rakstīji, bet pateikšu kā rīkojos pats. Pirmkārt parasti ar dzīvo uz līdaku braucu tikai pa ezeriem. Tas ir ja mēs runājam par copi ar pludu. Cenšos ar laivu nostāties tā, lai atrastos niedru, lēpju lapu, meldru ieskautā palielā laukumā, bet ar nodomu, ka stāvu šajā posmā kaut kur no malas, tīrā ūdenī. Respektīvi vietai jābūt tādai lai neizkustinot laivu varu iemest vismaz trīs virzienos. Pēc mazajām zivtiņām neorientējos pilnībā un arī tas fakts, ka teiksim, viena līdaka ir no kādas vietas izvilkta vai arī dabūjusi pa zobiem nav mani pārliecinājis, ka šajā pašā vietā neguļ vēl kāda zaļsvārce. ļoti bieži makšķeres pārmetu. Praktiski līdaku copene vienā vietā man neatrodas ilgāk par 10 min. Tad pārmetu dzīvo kaut vai par pāris metriem iesāņus, tāpēc lai šādi mētātos ir vislabāk iegūt karūsiņas un nevis kādu citu dzīvo zivtiņu kas praktiski jau otrajā metienā būs knapi dzīva.

Atbildēts: 22.augusts 2015, 08:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Smols

Jautajums Jums ka zinatajam bus samera plas, bet.... tik plasa atbilde ka manis rakstitais nebut nav nepieciesama.

Kombikorms !!!!!

Cik man zinams tas iedalas 2 pamat daljas........

1 ir vairak un pamata domata karpveidigo barosanai zivju, ari maksas dikjos !!!

Ar ko vinjs ir labs, vai nelabs..... Zinu ka copejosie veci neiesaka loti vinu pirkt, jo nedikjos, tobis atklatos ezeros viņš vairak atbaida neka pievilina savvalas zivis.

Tauta saucamais 'zmihs" jebsu "saulesspuku spraukumi "vaikala kas tirgo tos kombikormus pardeveja spitigi apgalvo ka tas nav zmihs, kam es varetu piekrist.... jo cik man zinams tad istais 'zmihs 'ir tados ka cietos presetos klucos.... vismaz tads bija "istais zmihs "Padumju laikos, un vel taga iespejams Krievija, un citas istas eksPadumijas teritorijas.

Ar ko sis "pseidozmihs "ir labs, vai nelabaks izmantojot ka pamatbaribu.

Ka labak izmantot sos "kombikormus"kados maisijumos, kados sastavos.temejot rtiesi uz liini, uz ta iebarosanu vismaz 3 dienu pirms ta.........briiza ??ma_kuha( kopa kauc ka nerakstas ), nav verts seit runaties, jo..... -pat loti pieredzejusiem copes veciem par so zmihveidigo tautas brinumlidzekli jautajot..... viņi rausta plecus, un sakas ka ttadu vardu nimaz nezinot.

Paldies, un atvainojioet par daudzburtiibu.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Kombikorms patiesībā ir nevis kā zivju pievilinātājs, bet gan noturētājs uz vietas. Jā, ir baltās zivis kas pilnībā ignorē šo barību, bet man ir pazīstami cilvēki kas dzīvo Daugavas pašā krastā un sākumā izmantojot veikalā nopirkto orģinālo iebarojamo barību, pievilina brekšus, bet pēc tam tos visas sezonas garumā veiksmīgi notur uz vietas tieši ar kombikorma palīdzību. Iemesls kāpēc lieto šo barību ir skaidrs, un tas slēpjas naudas izteiksmē. Labs kombikors, slikts kombikorms, upē vai ezerā, tam nav nozīmes. Vēl ir fakts, ka ar kombikormu zivs pieēdas, bet ar ierasto iebarojamo barību, nē. Vismaz tādi ir mani novērojumi. Uz līni gan es kombikormu neieteiktu izmantot. Šī tad ir tā zivs kam kombikorms ne pārāk iet pie sirds. Tad jau labāk iepērc trušu barību granulās. Saulespuķu spraukumi pa lielam ir domāti vairāk kā gatavās iebarojamās barības irdinātāji. Vai tie ir plaucēti vai sausā veidā tam nav nekādas būtiskas nozīmes, ja vien neskaita to, ka sausie barības bumbu izirdina ātrāk. Vairāk es pielietojumu spraukumiem neizprotu un nesaskatu. Var jau ieslīgt smalkās niansēs un sākt fantazēt, bet tad jau trīsgrādīgais odekolons arī var pēkšņi kaut kam noderēt :))))) Lai veicas!

Atbildēts: 22.augusts 2015, 08:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Andrievs88

Sveiks,

Vai esi mēģinājis brekšus piebarot ar vārītiem graudiem(kviešu)? Baroju +- potenciālā vietā 3 dienas, pagaidām rezultātu nevaru novērot.

Paldies!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Ar graudiem, kā iebarojamo līdzekli, labāk ir darīt tā, ka tos nevis vāra vai tvaicē, jeb ber zaļus, bet gan ņem un applaucē. Visbiežāk šādu iebarošanas veidu piekopj tie kas dzīvo pie ūdeņiem konkrētā vietā un tur arī nemitīgi baro. Ja piejauc klāt vēl kombikormu tad tā lieta iet itin labi.

Atbildēts: 17.augusts 2015, 15:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā breksis123

Sveiks! Vai Rīgā ir iespējams nopirkt timar peletes?

(Uzraksti adresi)

Paldies!Ne asakas turpmāk!!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Es tiešām nezinu kam ir Rīgā Timar peletes. Man Ogrē, Daugā arī ir beigušās, bet tūlīt jau sūtīsim jaunu partiju. Ja būs leišiem bāzē, tad uz piektdienu varētu būt veikalā.

Atbildēts: 17.augusts 2015, 15:49 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā osco

Sveiks! Kaapeic esi pazudis no Oltes raidijumie?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Neviens no šāda tipa raidījumiem netiek valstiski sponsorēts. Līdz ar to kas maksā tas pasūta mūziku. Visus tos raidījumus ko tu redzi sponsorē noteikti subjekti kuri ir ieinteresēti reklamēt savu preci. Raidījumos ar mani gan vairāk dominēja tieši makšķerēšana un mazāk kādas preces labās īpašības ko vienmēr ir atzīmējis arī Māris. Pati cope vienmēr bija primārais! Varbūt tāpēc šāda veida jautājumus saņemu daudz. Taču dzīve ir dzīve un lūk piekrāšu naudiņu un uztaisīsim kādu labu raidījumu vienkārši par copi:)))

Atbildēts: 17.augusts 2015, 14:06 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Asarnieks

Sveiks! Vari pastāstīt par savu veikalu, kur atrodas,kas piedāvājumā, u.t.t. Paldies!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Veikals ir Ogrē, "Daugā". Vairāk gan neko neteikšu, jo tas nebūs solīdi attiecībā pret citiem. Atbrauc, apskaties....vēl tikai iekārtojam, bet jau strādājam, kā pie preces tā pieprasījuma. Atšķirsimies no citiem copes veikaliem ar to, ka jau ar pavasari mums būs sava prece no kompānijām kas Latvijā,uz doto brīdi, nav pārstāvētas, bet bija.... Katrā gadījumā tie kas ir iecienījuši Salmo preci, pie mums noteikti var nebraukt. Tas gan nenozīmē, ka šis brends ir slikts. Vienkārši vēlamies atšķirties no citiem ar savu produkciju. Ir seni sakari ar Itāļiem, Angļiem un Ungāriem. Tad jau manīs kas un kā....:)))

Atbildēts: 13.augusts 2015, 00:51 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Jameson

Sveiks! Gribēju pajautāt, Pēc kādiem kritērījiem izvēlēties match kātu ? Doma ir aizstāt teleskopu ar match kātu. Vairāk paredzēts makškerēt no laivas

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Atvaino, ka tik ilgi neatbildēju, bet sava veikala iekārtošana prasa daudz laika. Kas attiecas uz mačkātiem, tad jau daudzus gadus esmu atklāti rakstījis, ka neredzu viņiem pielietojumu savās rokās un domās. Esmu pamēģinājis un nonācis pie secinājuma, ka man šie kāti neder, un es ar viņiem nemāku rīkoties....:))) Šo kātu vietā izmantoju fīderus, kas man ir lielā skaitā, un ar dažādiem garumiem un testiem. Ja gribi zināt cik labi un neaizstājami ir mačkāti, tad jautā Grabim. Viņš nemaz savādāk, kā izcelt šos makšķerkātus, nedrīkst darīt....:))) Viņš tev pastāstīs visu no no A līdz Z. Ja tā nopietni, tad mačkāti nav nemaz tik peļami. Es vienkārši viņus neizmantoju.

Atbildēts: 12.augusts 2015, 16:38 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā copesmans

sveiks. Kāda situācija ar līni tagad? brīvdienās ir doma doties uz Bauskas pusi, mēmeli? Vai varbūt tomēr ķert raudiņas un nemaz šittajā karstumā nemēģināt uz līni?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Karstums līnim nu nekādi nemaisa lustīgi dzīvot. Viena no retajām zivju sugām kam jo siltāk, jo labāk. Upē gan es diez vai līstu. Drīzāk uz seklajiem ezeriem.

Atbildēts: 12.augusts 2015, 16:10 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā eDZH

Sveiks. Lobes ezerā barojot barību vajag atjaukt ar zemi? Plānoju nopirkt līņu barību, bet barības pamatā man būs kaut kas līdzīgs kombikormam. Tā ir smaržojoša barība, kurā ir visādi cepumi, kukurūza un auzas u.t.t. Tā jau paredzēta tieši zivju uzbarošanai nevis pievilināšanai. Kā lai labāk dara? Saprotu, ka vajadzētu tikai ar tīro, bet nepieciešams padoms tieši šādai situācijai. Paldies jau iepriekš. :)

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Es noteikti iebarojamo barību tomēr atjauktu ar zemi. Pirmkārt, zivs nav jāpaēdina, bet gan jāsakārdina. Otrkārt, zinot Lobes ezera gultnes īpatnības, tev nepareizi sagatavojot barību lielāko daļu aizlaidīsi sapropelī, jo tikai barība, bez zemes, ir smaga. Kopā ar zemi tā atsitoties pret ūdens virsmu smuki izjuks un noklāsies pār gultni. Zemi Lobes ezerā noteikti vajadzētu ņemt no paša krasta. Tā ir viegli gaistoša kā kūdra. Samitrinot paliek nedaudz smagāka un tieši tāda kā šim ezeram nepieciešams. Barības bumbas, arī kopā ar zemi, nekādā gadījumā nedrīkst būt cietas. Es ļoti bieži daru tā, ka iebarojamās bumbas kā tādas nemaz netaisu. Iebraucu ezerā ap plkst. 17, uzbraucu uz copes vietas un izbārstu barību tāpat no spaiņa kā vistām graudus. Tad ir pilnīgi droši, ka barība noklāsies uz gultnes cik vien sekli iespējams.

Atbildēts: 2.augusts 2015, 14:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā eDZH

Sveiks, meistar! Klau, kā Lobē? Kādus padomus vari sniegt par šo vietu tagad? Šajā nedēļas nogalē plānoju doties, bet nav būts līņos un Lobē vispār veselu mūžību.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Par Lobes ezeru vari palasīt copeslietas.lv forumā, bet tā pēc būtības viss tur notiek. Līnis ņem, breksīts arī, līdaka....nu tā. Laikam gaida rudeni :)))) Bet uz copi var braukt. Tukšā nebūsi.

Atbildēts: 28.jūlijs 2015, 14:00 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager