Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā valera123

Sveiks.

Līņu cope ezerā.

Ķerot līni var ēsmā izmantot slieku un kukurūzu? Vai labāk pašu slieku.

Paldies jau iepriekš.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Līnim standarta ēsmas ir naktenis, baltie mušu kāpuri, maizes bumbiņas samīcītas kopā ar iebarojamo barību un līmi. Kukurūza ir retāk sastopama un vairāk tur kur tiek regulāri makšķerēts ar šo ēsmu. Laba versija ir sarkanās mēslu sliekas kopā ar baltajiem.

Atbildēts: 31.maijs 2015, 15:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā silvesters

Sveiks Einār !

Ko tu varētu ietekt iebarot līņiem kurzemē ,jo kā jau zini laiks ir bijis draanķigs... visparigi vēlešanas ir pajautāt ekspertam viņa viedokli ....

paldies!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Neko jaunu tev nepateikšu, jo neredzu nekādu atšķirību starp copi Kurzemē vai Latgalē. Pats biju aizpagājušo pēcpusdienu Lobes ezerā. 6 līņi, divi brekši. Lietoju kā iebarojamo barību Stil kopā ar zemi 70% : 30%. Pie 3 kg barības piejaucu 250 gr šķidro slieku atraktoru. Uz āķa naktenis vai baltie. Baltie gan vismaz 15 gab noteikti. Nebija jāgaida pat nakts, jo pirmais pieteicās jau ap plkst 16. kaut saule bija zenītā un neviena mākoņa, bet tas jau vairs nav nekāds brīnums.

Atbildēts: 31.maijs 2015, 15:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā JanisZ666

Sveiks glumo meistar :) Iespējams jau ir jautāts, bet neatradu. Kādas ir tavas domas par līņu ķeršanu uz grunteni? Turpat pie zālem iemet,nedaudz nostiep auklu,zvaninu. Bet kādas tavas domas?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Tas glumums ir attiecināms uz ko? Zivi vai mani? Ar grunteni vari variēt ļoti vienkārši. Jebkurā gadījumā vai ar barotavu, vai bez, noteikti tikai ar vienu pavadiņu. Ja ar barotavu ezerā, tad pēdējā bez svina un pildīta tikai ar iebarojamo barību. Ja upē, tad barotava maksimāli bez barības līdz 25 gr. Vēl labāk ja vari iztikt ar 15 gr., bet tas atkarīgs no vietas un straumes. Tāpat daudz ko izsaka sagatavotā, iebarojamā barība. Ja vari precīzi iebumbot ar roku, tad gruntenei labāk lieto pēc iespējas vieglāku barotavu. Auklu vari arī pilnībā nenostiept. Katrā gadījumā, jo tu dosi līnim lielāku brīvību ēsmas izgaršošanā, jo labāk. Savulaik ar gruntsmakšķeri ķēru veiksmīgi līdakas. Ideja bija vienkārša. Kā līnim tā līdakai ir nepieciešams laiks lai ēsmu iepazītu un "iesūktu" sev mutē. Tad darīju tā, ka ņēmu 5 m kātu, pēc ēsmas iemetiena uzslēju to vertikāli pret debesīm, bet auklu nolaidu gar kāta korpusu ( visā garumā) līdz pat spolei lejā. Sanāca vismaz 4 metri brīvas auklas ko līdakai nejust kā pretestību kamēr apstrādā dzīvo zivi. Kaut ko saprati?

Atbildēts: 27.maijs 2015, 15:36 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā ilmars638

Sveiks.

Varbūt zini kādu veidu, kā piedabūt, lai līnim vai plaudim domātā ēsma peldētu? Vienkārši apakša ir pilna ar visādām zālēm un gribās, lai ēsma neiegrimst.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Ja tev copes vieta ir super sekla un es arī esmu redzējis līņus lokām jaunos meldrus aptuveni 30 cm dziļumā, ja neskaita dūņaino gultni. Es gan domāju un esmu pilnībā pārliecināts, ka tev būtu jāattīra vieta ar izkapti un grābekli. Barībai jābūt grimstošai, jp līnis noteikti vazāsies pa apakšu un augšpusē būs vien mazie ap 300 gr smagie. Breksis gan var uznākt virspusē, bet arī ļoti reti un lielie jau nu noteikti nē.

Atbildēts: 26.maijs 2015, 10:31 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā alvens

Sveiks!

Zinu, ka tu bieži līņo, tādēļ vēršos ar jautājumu!

Vai esi kādreiz taisījis galdu priekš līņiem, lai barība neiegrimst dūņās? Ko labāk izmantot - taisīt platformu no dēļiem, šīfera? Cik lielu?

Daudz jautājumu, bet gaidu atbildi!

Paldies!

p.s. - kādi šogad rezultāti? ir kāds līnis jau noķerts? es biju vienu reizi jau aizbraucis, secinājums, ka vēl jāpagaida, jo neizrādīja nekādu interesi par barību, nekur nerakās un pa zālēs arī nešiverējās..

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Jā tam etapam ar mākslīgo galdu taisīšanu esmu izgājis cauri un noslēdzis ar domu, ka labākais galds ir izpļauts no zālēm laukums un bez jebkādiem papildus pārklājumiem. Fišķa te ir konkrēta. Ja noliksi kādu šīferi, metāla loksni, linoleja gabalu un t.t. pazudīs dabiskā vide kur līnis barojas. Labāk paņem kārtīgā mietā vai pat metāla stienī ierīko izturīgu izkapti un nopļauj attiecīgo vietu tā, ka tur ilgi zāle neaugs. Tas būs uz kādu mēnesi ļoti labs iebarojamais galds. Lai barība neiegrimtu dūņās to sagatavojot centies lai visas sastāvdaļas būtu kārtīgi izmirkušas un tad sataisi gaisīgas bumbas kas atsitoties pret ūdeni tūlīt izjūk. Mākonis nogrims, bet būs jau sadalījies, un viegli noklāsies arī virs dūņām un pat sapropeļa putras. Šogad rezultāti nekādi, jo neesmu vēl līņos bijis, bet šonedēļ ar rītdienu sākot šo kļūdu labosim.:))))

Atbildēts: 26.maijs 2015, 10:22 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā M.Snikeris

Sveiks. Vai esi bijis jau Vecumniekos? Ja, esi kādi rezultāti?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Nē, Vecumniekos vēl neesmu bijis, bet drīz jau būs jābrauc, jo līņu brekšu kustība ir sākusies. Vienkārši nevar visur paspēt.:)))) Tagad rindas kārtībā vējenes:))))

Atbildēts: 23.maijs 2015, 19:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janis1828

Vēlos aizbraukt uz ezeru pakert brekšus, asarus , raudas.Kādus āķus, baribu, spoli, kātu? Braukti no rit, vakarā.Saulainā lietainā laikā? Ar pludu vai fīderi?(Kā jau saprati esmu pilnigs iesācējs)

Atbild Einārs Siliņš

Ja man tagad tas viss jāapraksta, tad....kaut kā neesmu ar mieru. Tas ir tāpat kā gadā vismaz 50 reizes saņemu līņu sezonā konkrētu jautājumu: Kā labāk tikt pie līņa. Man liekas, ka šie jautājumi jau ir te apspriesti neskaitāmas reizes. Var taču patīt lapas atpakaļ un paskatīties. Neapvainojies, jo nekā personīga, bet mēs sākam ieslīgt slinkumā un vēlamies lai visu pasniedz uz paplātes. Pluds, fīderis, saulains vai lietains laiks, jau vien aizņems vairāk vietas kā domāts atbildēm. Copes Lietu žurnālā par šīm tēmām ir vasaras sezonā rakstīts ļoti, ļoti, ļoti daudz.

Atbildēts: 22.maijs 2015, 11:39 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā kredo

Vai kaltētās godži ogas ( lētākas par garnelēm) "der" arī vējenēm ???

Atbild Einārs Siliņš

Pie godži ogām vēl neesmu ticis. Vispār gan nav iznācis laika pameklēt kur tās nopērkamas, bet es to noteikti izdarīšu. Tad arī kredo tev pateikšu vai šī brīnumoga der vējenēm un ne tikai. :))))) Man gan šķiet, ka vējenēm vairāk gribēsies spiest uz gaļu:))))

Atbildēts: 21.maijs 2015, 06:08 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā ilmars638

Sveiks.

Tādos laikapstākļos, kā tagad, kad pēc silta laika perioda sākas lietains un vēsāks laiks, ir vērts iet mēģināt piemānīt kādu līni ezerā?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Ja esi gatavs nosēdēt vismaz 6 stundas no pievakares un pēc tam nakts copes stundām, tad vari mēģināt. Kurzemes pusē noteikti kaut kas pieteiksies. Sākot ar Vidzemi un uz augšu būs grūti tikt klāt kādam līnim. Es varētu te uzrakstīt savus piedzīvojumus, bet būtu gari jāskaidro un arī kolēģiem aplauziens. Taču šo to der atcerēties. Lietus līnim neskādē, ja vien krasi nemainās gaisa temperatūra, un turklāt uz leju. Pilnīgi neder vēja virziena maiņas, un ūdens līmeņa svārstības.

Atbildēts: 14.maijs 2015, 15:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā salvis333

Labdien.

Skatījos senos raidījumsus nomad.lv

Par grantiņu dīķi - kad Tu tur brauc?

jo saimniece īsti nezināja, kad sāk līņi ķerties pie viņiem.

Gribas jau kādu rupuci noķert.

Paldies

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Vēl noteikti ir par agru. Jāskatās laika apstākļi. Grantiņi ir appludināti grants karjeri ar skaistām lielām zivīm. Taču šeit ir arī daudz avotu tāpēc ūdens uzsilst vēlāk kā citur. Vēl painteresējies par noteikumiem, jo citus gadus lai copētu bija noteikti jāīrē arī nakts mītne. Katrā gadījumā īpašnieks nebūt nesatraucas par makšķernieku klātbūtnes neesamību. Drīzāk šeit viss tiek veidots un izkopts pašiem priekš sevis un tikai tad rindas kārtībā stājas klienti. Vieta ir ļoti laba kā ģimenes atpūtai, tā copei.

Atbildēts: 14.maijs 2015, 11:42 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager