Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā JanKa_K

Moins. Kā lai pasniedz līnim ēsmu no grunts , ņemot vērā ,ka grunts ļoti nesmuka ar visādiem brīnumiem un ķērājiem?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Ir jāmēģina šo vietu nedaudz attīrīt, bet cenšoties neizbojāt dabisko vidi. Nav galīgi ieteicams ņemt lielo siena grābekli un tad.....:))))

Tā tu sabojāsi ierasto vidi. Vislabāk kaut kur iegādājies miniatūru izkaptīti un copes lietu veikalos ir nopērkami spēciāli teleskopiskie kāti ko viegli sastumj vai izvelk lai neaizņem daudz vietas. Lūk ar tādu šo vietu patīri un uzpeldējušās zāles novāc.

Ja lejā ir krūmi vai saknes tad tu tur neko neizdarīsi. Var jau arī šo vietu iztīrīt, bet līnis te vairs nerādīsies, viņam patīk tieši šāds dabas veidojums.

Atbildēts: 23.maijs 2014, 10:23 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā tabunsjanis

Labdien! Pagājušā vasarā vietējā avīzē lasiju Jūsu rakstu.Minējāt, ka siltajā laikā ķerot baltās zivis barībai jāpievieno kaut kas salds. Ir sagadījies tā, ka mājās lielā daudzumā ir medus (priekš copes, varētu teikt, ka pat neierobežotā:)). Radās pāris jautājumi. 1. Cik apmēram daudz medus vajadzētu uz 1kg barības? 2. Vai līņu copē arī tas varētu noderēt? 3. Vai varētu būt kāda atšķirība, ja copē upē vai ezērā? Cik noprotu, medus jāpievieno ūdenim, ar ko tiek mitrināta barība. Paldies un ne asakas!

Atbild Einārs Siliņš

Labdien.

Medu patiešām lieku bieži. Turklāt tagad jau ūdens paliek siltāks un var ar medu darboties drošāk. Būtībā uz litru ūdens lieku ēdamkaroti ar kaudzi. Piemēram, Timar ( Ungāru ražotai barībai) ir iebarojamā barība tieši ar medus smaržu kas domāta dažādām baltajām zivīm.

Līnim gan medus nederēs. Līnim drīzāk var pamēģināt kaut kādu smalku piparu garšvielu, bet mazos daudzumos.

Vasaras mēnešos atšķirības starp upi vai ezeru es neredzu. Barības konsistencē jā, bet struktūrā nē.

Atbildēts: 16.maijs 2014, 17:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sandijsi

Sveiki ekspert es gribētu uzzināt

kādas ēsmas lietot vēdzeļu copē?

Kur meklēt vēdzeles?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Naktstārpi, zivju filejas, nēģa gabaliņi. Tās ir tā saucamās standarta ēsmas.

Vēdzeles jāmeklē upēs ar akmeņainu gultni. Tāpat tās uzturas vietās kur ūdenī ir dažādi sanesumi.

Uz doto brīdi gan pēc vēdzelēm nav ko doties un jāgaida rudens.

Atbildēts: 15.maijs 2014, 16:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pozitivs21

Sveiks! Jautājums par kaņepju sēklām...kāda ir labākā recepte, lai piebriedinātu un vai praktizē arī grauzdēšanu un malšanu un kā pareizi to darīt. Paldies!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Samaltas kaņepes ne vienmēr ir tā labākā versija. Es patiesībā nekad nemaļu, ja vien tie graudi nav pārdabiski lieli un nezin kādā ceļā iegūti......:))))

Grauzdēta kaņepe noteikti ir labāka par parasto, jo ir pavisam cits aromāts. Taču ar to grauzdēšanu der būt ļoti uzmanīgam, jo zivs deguns saodīs mazāko piedegumu un tad visu barības spaini varēs izmest mēslainē.

Tāpat kaņepju sēklas ņemu jau gatavā veidā lai lieki nebūtu jāmokās ar to sagatavošanu. Tas ir tas pats stāsts kas par ķiplokiem. Ņemot jau gatavu aromātu kā šķidro tā pārtikas veikalos pirkto garšvielu zinu cik daudz un uz kādu daudzumu jāliek lai nepārcenstos vai nedaliktu. Savukārt ņemt un spiest ķiploka sulu, vai smalki sasmalcinot nebūšu īsti pārliecināts par pareizo devu, jo svaigs ķiploks ir makteni indīgu smaržu.

Atbildēts: 9.maijs 2014, 12:15 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā kredo

Par cik Tava vārda diena ir 9. maijā un Ogres upe Tev nav sveša, dari tautai zināmu, vai uz "kolorado" ņem sapali ?

p.s. Priecīgu vārda dienu !

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Paldies par apsveikumu.

Sapals ņem visu kas kustās virs ūdens, ja vien var dabūt sev iekšā mutē....:))))

Atbildēts: 9.maijs 2014, 12:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā karpucis

Sveiks, gribēju piebilst par līņu copi Vangažos manā piemājas dīķītī iebaroju pasēdēju vakarā ieraudzīju 2 līņu copes vienu realizēju bet otru nē 30 cm līnis aizgāju no rīta vel biki iebaroju un rezultātā 4 švakas copes un 3 realizēju..Lai gan es arī ļoti skeptiski izturos ,kad aukstā laikā copēt līņus bet nevarēju noturētie..

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Nu patiesībā seklākos ezeros līņi jau ir sākuši kustēties un pats arī sestdien došos pārbaudīt kādu savu vietu.

Atbildēts: 8.maijs 2014, 10:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā renciks18

Sveiks!

Kādu gruntsmakšķeri, spoli un auklu tu man ieteiktu? Visu kopā ne dargāku par 100€

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Šis ir temats veselam rakstam....:)))). Viss atkarīgs no tā kur tu pārsvarā gribi copēt ( upe, ezers, stāvošs ūdens, tekošs, jūra....) un kas var būt tava mērķzivs.

Versijas gruntsmakšķerēm ir ļoti daudz, bet katrā ziņā iekļauties 100 eur tu vari pavisam mierīgi un arī kvalitāte inventāram būs ļoti laba.

Uzraksti kaut ko par to ko jautāju un tad jau izčikosim un kā tev būs izdevīgāk iegādāties. Vari rakstīt arī uz epastu einis2@inbox.lv

Atbildēts: 7.maijs 2014, 10:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā copespro

Sveiks!

Kad ezeros Vidzemē varētu sākt ķerties līnis?

Kādai apmēram vajadzētu būt ūdens temperitūrai lai līnis aktīvi barotos?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Nu nebūs ezeros šogad līnis ātrāk par maija otro pusi. Upēs viss notiek jau labu laiku, bet ezeros būs šogad vēlāk kā pagajušā gadā.

Ja esi gatavs iet mērīt ūdens temperatūru, tad pēčāk pastāsti man arī pie cik grādiem sākās līņu cope....:))). Es to neesmu darījis un diez vai darīšu.

Labākais laiks varētu būt ap jūnija sākumu, ja vien neuznāks kāds anormāls karstums ko mums tagad sola meteo.

Atbildēts: 16.aprīlis 2014, 20:47 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā aga

Sveiks!

Jau no bērnības patīk pludiņmakšķerēšana un mums te ir vietējais ezers, ja tā viņu var nosaukt, ļoti maziņš un ļoti, ļoti aizaudzis ar zālēm.. Parasti kad eju makšķerēt tad parasti izvelku mazos karūsēnus kuru šeit ir ļoti daudz un gadās arī pa kādam mazam līnītim... Bet gribētos izvilkt arī kādu lielāku karūsu un līni kuri šeit mīt.. Esmu pats redzējis, ka veči izvelk līņus pat pāri 1kg un tāpat arī karūsas... Vecis cik atceros minēja, ka makšķerē uz kartupeļa un vēl kautkā, bet līdz galam neatminos... Pats personīgi parasti mazos karūsēnus un līņus velku ārā uz sliekas...

Varbūt ir kādi ieteikumi kā dabūt tās lielās ārā!?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Tagad sākšu atsaukties uz taviem vārdiem......:))))

Ļoti, ļoti maziņš ezeriņš ar ļoti, ļoti daudz zālēm. Tātad, viegli izveidot zāļu paklāju neatkarīgi no grunts. 1 maijā iebrauksi un starp niedrēm ( lai vējš neaizpūš) izpļausi laukumu. Līdz līņu laikam, kas būs pēc aptuveni pusotra mēneša ( tas ātrākais), nopļautā zāle nopūs un nogrims. Tādejādi izveidojot itin stabilu iebarojamo galdu. Šeit tad arī izveido iebarojamo vietu līņiem kam ik pa dienām 3-4 nogremdē pa apelsīna bumbām iebarojamās barības.

Kas attiecas uz kartupeļiem tad teikšu tev, ka nezinu. Uz karpām un brekšiem esmu mēģinājis, bet uz līņiem gan nē. Naktstārps, maizes lodīte, iebarojamās barības lodīte, baltie mušu kāpuri....ir standarta ēsmas.

Atbildēts: 16.aprīlis 2014, 20:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā artis72

sveiki,man interesetu ,ta štele par tam bumbam kur nak signals uz tel vai ka tur,cik maksa un kur var iegadaties ,ka viņas darbojas ,paldies jau iepriekš Artis

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Ieej mammā Googlē un uzraksti "eholote Deeper Fishfinder". Pamatinformāciju būsi ieguvis, bet nianses vari uzzināt piezvanot man. 25407660.

Pie manis var arī nopirkt.

Atbildēts: 8.aprīlis 2014, 13:38 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager