Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā mauglis52

Sveiks,

Esmu iegādājies šādu makšķeri :

Brand Tubertini

HPM Carbon Material

Garums 800 cm

Transporta garums 140 cm

8.posmi

Svars 256 g

Spicītes diametrs ir 1mm

Jautājums ir šāds: vai šāda makškere nebūtu pa mīkstu kāts līņu copei līņi ir no 500 gr -2 kg

Paldies

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Tagad jau makšķerkātu ir tādā izvēlē, ka lai kļūtu par znatoku visiem ir galvas vietā jābūt kompim...:))))

Izlasās pēc itāļu produkta. Gribētos protams, zināt arī šā maha testiņu. Ja tas ir līdz 25 gr tad tāda lokana pātaga vien sanāks un uz līni, kas būs smagāks par puskilogramu, diez vai būs izmantojams.

Man pašam ir 7 dažāda veida mahi kuri ir garāki par 7 metriem un nevienam nav tests zem 40 gr. Ar 40nieku var ļoti labi vilkt pličukus, raudiņas.....Mīkstākus neizvēlos, jo neredzu nozīmi.

Taču ir šai medaļai arī otra puse, un tā skar tieši ražotāju. Runa ir par testu dažādību nevis ciparos, bet gan produkta izpildījumā. Latviski sakot vienam brendam 25 gr ir kā pātaga, bet citam jau krietni stingrāks un ātrāks.

Visbiežāk gan līdz 40 gr mahi ir pamīksti. 4 - 5 metri vēl neko, bet šajā gadījumā astotniekam es tomēr ieteiktu testa cipariņus lielākus, jo būs vieglāk vējā, būs vieglāk piecirst un arī noturēt zivi uz vietas, ja tas vēl turklāt skar līņu copi.

Atbildēts: 7.februāris 2014, 10:09 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā copespro

Sveiks!

Esmu dzirdējis ka SALMO veikals tagad būs Albakora vietā! Kas tagad būs ar Albakoru? Kur viņš tagad atradīsies?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Nemāku neko pateikt, jo ar Albakoru man nav nekādu saistību jau ar pagājušā gada jūnija mēnesi.

Atbildēts: 23.janvāris 2014, 12:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Reims

Labadiena !

Kādu laiku atpakaļ ''Copes lietās '' bij Jūsu raksts par norvēģijas copi.

Varbūt varat ieteikt kādu bāzi posmā apmēram no Tromso līdz Nordkopai , kurā varētu interesēties par copes rezervēšanu . Par cik braucu ar ģimeni , un uz copi braukšu viens pats laikam jau labākais variants būtu tāds kur,ieved iekšā ar kauč kādu kuģīti. Diez vai vienam rentējas īrēt laivu .Gan no drošības viedokļa ,gan cenas ziņā. Pie tam vietas jāzin.Paldies

Atbild Einārs Siliņš

Sveicināts.

Atklāti sakot neesmu tā īpaši interesējies par citām bāzēm kas piedāvā atpūtu un copi Norvēģijas jūrā kā tikai Andoy salā.

Taču tie cilvēki kas man ir zvanījuši un jautājuši par šo bāzi ir tā ne pajokam sūdzējušies, ka igauņu bāzēs, uz kurām braukuši iepriekš ir diezgan bieži aplauzušies tā, ka maz nav licies, un nav sapratuši par ko maksājuši naudu. Tur tiešām esot tā, ka iedod tev kaut kādu tupeli ar 10nieku motoru un brauc kur acis rāda.:)))))

Pie lietuviešiem ir pilns serviss un es pat nemāku tev tā uzreiz pateikt kā tur pietrūktu. Ja copēt brauc viens tad protams, tas nav izdevīgi. Turklāt iesaku ņemt gidu, jo tie ir pieredzējuši cilvēki un zina gan kad var braukt jūrā un kur braukt. Visi ļoti lādzīgi vīri un esmu pārliecināts var par daudz ko ar viņiem sarunāt.

Ieej Kotas.lt mājas lapā, uzliec sev pazīstamāko valodu un par visu uzzināsi. Tur ir arī telefona numuri pa kuriem zvanīt un par visu aprunāsies.

Turklāt pieraksts jau iet no pagājušā gada rudens un man ir sarakstītie grafiki kur vietu paliek aizvien mazāk.

Viens pluss gan ir, ka leiši grasās savu bāzi nopietni paplašināt un to jau ir iesākuši darīt.

Kad esi izdomājis aptuveno laiku kad turp doties vari man padot ziņu 25407660.

Starp citu tas attiecas uz visiem interesentiem attiecībā uz copi Norvēģijas jūrā.

Atbildēts: 22.janvāris 2014, 17:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā AivarsLinis

Sveicināts, iespējams vari man izpalīdzēt, ar šo attiecīgo jautāumu ?

http://www.copeslietas.lv/site/sarunas/topic/1490/

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Atvaino, bet pēc šīs adreses man met ārā daudz un dažādus komentus:)))

Tāpēc tā īsti nevaru saprast par ko iet runa.

Atbildēts: 11.janvāris 2014, 13:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janko100

http://www.gards.lv/lv/product/view/id/359

Ko vari teikt par šito, copei Gaujā būtu ok?

Atbild Einārs Siliņš

Priekš Gaujas, fīderiem ir dažādas versijas. Daudz kas atkarīgs no izvēlētās vietas, jo upe var vietām būt ar stāvošu ūdeni un citur lielu straumi.

Ja tā pa vidam tad šāds testiņš der nelielai straumei un barotavai ar ne lielāku svaru par 25 gr. Spriežot pēc kāta cenas ....:)))))), nu tā, uz robežas.

Iemest un izvilkt var jeb ko, un ar jeb ko. Jautājums tikai cik ērti tev būs pašam strādāt. Es tomēr paskatītos pēc testa līdz 100 gr un ja iespējams, tad piemestu kādu desmitnieciņu latos vēl klāt, kaut nedaudz kvalitatīvākam kātam. Rēķinies ar to, ka visticamāk nesēdēsi jau tu vienmēr mierīgā atstraumē.

Tas ir no vienas puses.

No otras, par piemēru varu minēt sev labi sen zināmus džekus kas Daugavā velk līdakas svarā līdz 12 kg ar mikrodžigiem kam testi ir no 0 - 10 gr.

Atbildēts: 11.janvāris 2014, 13:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā McWuda

Sveicināti Einār.

Gribēju pajautāt šaja nedēļas nogalē ir brīvs laiks un gribētos kaut kur aizbraukt uz copi bet nezinu uz kurieni jo neēsu liels makšķernieks. Varētu ieteikt kādu vietu var arī ezeru jo laiva arī ir.

P.S. Iepriekš jau paldies

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Būtībā ir vairākas versijas, vienīgais iespējams, ka stipri pamaisīs meteo piesolītais sliktais laiks. Pats biju iecerējis aizbraukt uz butēm, bet jūrā būs pūtiens, tātad atkrīt. Var braukt uz ezeriem, kur vēl var iebraukt ar laivām un padarboties ap līdakām. Piemēram, Lobes ezerā.

Vari pameklēt vēdzeles. Tām šis laiks ir kā radīts. Gauja, posmā virs Siguldas, Daugava zem hesiem, Mazā vai Lielā Jugla, Aiviekste.....

Atbildēts: 7.janvāris 2014, 17:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā copespro

Sveiks!

Kā tu domā kad varētu sākt sēdēt uz ledus?

Kad bus piemērots ledus biezums lielākajā Latvijas daļā?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

A kur problēma? Man kad vajag izņemu no saldētavas ledu un pasēžu.......pasēžu....:))))))

Nu ja nopietni tad šeku reku Vidzemes augstienē jau daži dīķi ir ciet un pirmie nepacietīgākie, kam spalvas svars, pie pirmajiem ašukiem jau tikuši.

Tāds stabils sals, naktīs ap - 15 grādiem it kā gaidāms ap 15 decembri, bet tās ir tikai prognozes.

Turpinām gaidīt.....:)))

Atbildēts: 3.decembris 2013, 08:51 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā xborjax

Labdien!Es velos uzzinat,vai vajag kadas specialas atlaujas,lai vartu nodarboties ar zemudens medibam?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Nekādas speciālas atļaujas tev zemūdens medībām nav nepieciešamas. Pieturies MK makšķerēšanas noteikumiem un uz priekšu.

Savukārt likumdošanu gan iespējams, ka mainīs, jo sanāk tā, ka piemēram, vairākās situācijās šāda rīcība var novest pie nepatīkamām sekām. ( tas zivju resursu dēļ). Piemēram, tu iepeldi Daugavā, kādā no bedrēm, un bliez vaļā pa tur sagūlušiem brekšiem...., bet pagaidām nekādu ierobežojumu, ja neskaita vispārējos makšķerēšanas noteikumus.

Atbildēts: 2.decembris 2013, 13:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Marx

Sveiks,vai tagad varētu būt labs laiks lai samus - 6kg sakārdinātu ar uz gruntsmakšķeres sistēmas uzliktiem nakteņiem.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Nu sams gan, mīļo cilvēk, tagad guļ ziemas miegā un ar nakteni tu vari sakārdināt vēdzeles, jo tām, dotajā brīdī, ir lielais pirmsnārsta ēšanas posms. Meklē upēs akmeņainas vietas un uz priekšu!

Atbildēts: 23.novembris 2013, 09:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā soks

Sveiks.

Es saprotu, ka pirms plekstu mačiem diez vai pareizu info iedosi, bet tomēr pajautāšu.....

Ko, un cik daudz dod garneļu aerosola smaržas smidzinātājs uz pašu garneli?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Nu nezinu kad esmu kaut ko mēģinājis slēpt. Nav nekādas vajadzības un it sevišķi plekstu mačos. Te tavs rezultāts nav atkarīgs no ēsmām, bet gan no tā vai tavā sektorā zivs vispār būs, un cik daudz.....:))))

Ja viņas tur nebūs, tad vari uz āķa likt kaut vai kules krunkas....:))))), rezultāta nebūs.

Es ikdienā nekad neko vairāk par vārītām garnelēm uz plekstēm nekad neesmu ņēmis, un to var apliecināt tie daudzie copmaņi ar kuriem esmu kopā braucis. Viss atkarīgs no tā vai tu zivi atrodi un tai ir vēlme baroties. Uz mačiem gan paņemšu kādu fileju, reņģi, bet galveno uzsvaru tāpat likšu uz garnelēm.

Atbildēts: 6.novembris 2013, 13:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager