Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā ALNIS07

sveiki!ka domaa uz Emajogi veel ir verts braukt?izlasiju rakstu un baigi sagribejas:)Jus tur operejat kautkur pie Tartu?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Noteikti. Nevis var braukt, bet vajag braukt. Jā, darbojamies ap Tartu un uz leju.

Atbildēts: 21.oktobris 2013, 17:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Aldissal

Sveiks. Gribu iegadaties makskeres juras copei (butei). 2 katus, spoles un auklu. Izmantosu katus vienigi juras copei. Budzets +- Ls100. Paldies jau ieprieks.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Jā, tādā summā var elementāri iekļauties. Sazinies ar mani un sakārtosim šo jautājumu. 25407660.

Atbildēts: 27.septembris 2013, 08:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Roberts74

Labdien Einār.

Ja grib tagad aizbraukt uz breksīti,kadu aromātu likt pie barības,sevišķi ja ņem vērā ka ūdens paliek vēsāks?

Paldies.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Nu nav jau neko īpaši tas ūdens palicis vēsāks. Nedēļu atpakaļ atbraucu no Igaunijas, Emajogi upes, un lietoju visīstāko vasaras paiku ar pilnu aromātu buķeti. Breksis ķērās ļoti smuks.

Par šo braucienu būs atskaite arī Copes Lietu žurnālā oktobra mēnesī.

Tā kā pagaidām nav nekas jāmaina.

Kas attiecas uz aromātiem tad izmanto jau zināmos slieku, motili, anīsu. Emajogi vislabāk ķērās uz "hamburgeriem". Sīka, žirgta slieciņa kopā ar baltajiem un kukurūzas graudu, bet katrā ūdenskrātuvē ir savas receptes.

Atbildēts: 9.septembris 2013, 11:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā soks

Sveiki.

Jautāju N-G par jūsu domu gājienu attiecībā par mačkātiem un fīderiem. Jūs fīderi izmantojat kā copi ar vagler pludiem. Šo veidu esat pat ieteicis citiem. Kur ir tā fiška un kāpēc mačkāts jums neliekas vagleram piemērots?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Vai tikai nav kaut kas pārprasts???

Jā, fīderi es izmantoju ARĪ copei ar vagler pludiem, jo man tas ir ērtāk. Mačkāti man ir smags jautājums un tā atklāti es pat neizprotu viņu tiešu pielietojumu, ja nebūtu kāda, daudz ievērīgāka līdzzinātāja.

Ja ņemam mačkātus PA DĀRGO UN ATTIECĪGIEM TESTIEM, tad jā, tam kātam ir nozīme, bet te ir palieli cipari. Ja ņemam mačkātu ar standarta testu līdz 25 gr tad......maza, patīkami viegla mazmakšķerīte ar kuru var izvilkt pat 2 kg foreli, ja tikai pareizi rīkojas kā ar spoli tā, kātu.

Atgriežoties pie vagler pludiem nepieciešami mačkāti ar pavisam citiem testiem un arī brendiem...diemžēl.

Tas viss veido ciparus, un ne mazus!!!

Tas, ka es darbojos ar fīderi un vaglera pludiem ir mana iniciatīva un zinu, ka nu jau tagad neesmu vienīgais, bet stabili biju pirmais kas šo variantu iesāka. Šeit tikai ir jāiemācās mest sistēmu, jo mačkāta varianta metiens neiet krastā.

Galu galā nekad neesmu pretendējis uz savu patiesību. Kā gribam, tā makšķerējam, vai ne?.....:)))) Galvenais, lai tik ķeras.

Atbildēts: 29.augusts 2013, 19:02 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā romano

Sveiks!

''Copes Lietās'' lasiju par Tavu braucienu uz Norvēģiju un domu atkal braukt septembra beigās.Cik tas viss pasākums izmaksā?

Ar Cieņu,

Romāns

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Brauciens izmaksā 1000 eiro. Šajā summā ir iekļauts pilnīgi viss ko vien vari iedomāties. Tev nav jādomā ne par aizbraukšanu un atbraukšanu, dzīvošanu, ēšanu, makšķerēm un t.t.

Kā saka, izkāp no savas gultas mājās, uzmet kaut ko mugurā un iekāp busiņā lai brauktu uz Norvēģiju. Viss.

Gribi sīkāk, piezvani 25407660. Es gan neesmu pārliecināts vai ir palikusi kāda brīva vieta, jo sezona beidzas oktobra sākumā un tagad jau iet pieraksts uz nākamā gada aprīli un maiju.

Atbildēts: 17.augusts 2013, 19:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Toms24

Sveiks, ekspert! Gribēju pajautāt, kāpēc piemājas dīķī mājošās zivis dzīvo tikai par ūdens virsmu? Pie vainas ir barības vai skābekļa trūkums, vai lielais karstums?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Te var būt dažādas versijas.

Tas, ka zivis dzīvojas pa virsu nemaz nenozīmē, ka viņām trūktu skābeklis. Skābekļa trūkuma gadījumā viņas jau pusdzīvas vai sprāgušas peld pa virsu. Ja vēl dīķī ir kādi avoti, tad viss pilnā kārtībā. Neesi peldējis un jutis, ka nostājoties uz grunts tā vietām ir salīdzinoši ar virsējiem slāņiem nedabiski auksta?

Patreiz ļoti viegli ir tikt pie lidojošiem kukaiņiem, līdz ar to ir treknāka barības bāze un zivs jau jūt, ka tuvojas aukstāki laiki un laiks uzkrāt taukus. Es domāju, ka līdz pirmajai beigtajai zivij nav ko satraukties ( ja tas tā tiešām notiks). Mierinājumam vari iegādāties ūdens skābekļa mērītāju un izmērīt tā daudzumu ūdenī.

Es tiko atgriezos no laukiem un tur man arī ir neliels dīķītis 12 x 7 metri. Dziļums ap 1,2 metri. Kā mudž no dažāda kalibra karūsām. Ir arī ielaisti līnīši un pat asari. Pēdējie, pie šīs vasaras noteikti būtu nosprāguši jau jūlija vidū, bet neviens nav redzējis. Visas zivis danco pa virsu. Arī ap puskilo karūsas. ( Karūsa gan ir ļoti izturīga).

Ja parādās kāda beigtā, tad gan derētu ielikt kaut ko ūdeni kustinošu, bet nu jau karstumi izskatās, ka būs pārgājuši.

Atbildēts: 11.augusts 2013, 13:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā eDZH

Un vēlviens jautājums! Domāju aizlaist uz Valli, atpūsties nedaudz un varbūt arī noķert kādu karpu! Ko tagad labāk piedāvāt viņām? boilas nelietoju, pagājušogad labi ķēru ar barotavu un diviem matiem, ēsmās variēja kukurūza, saldie makaroni, makaroni ar ķiploku - tagad arī varētu tā mēģināt? Šādā karstumā jau gaļu - nakteņus, sliekas, baltos - taču negribēs ne?

Atbild Einārs Siliņš

Ļoti pareizi domā. Attiecībā uz ķiploku esi piesardzīgāks kā tad kad ūdens ir auksts. Labāk grauzdētas kaņepes, medus, vanilīns....kaut kas no saldajiem atraktoriem. Baltos arī labprāt karpiņa ņems, ja vien nepaspēs tos notiesāt sīkās zivteles. Naktenis gan tagad noteikti nerullē. Var jau trāpīties kāds brīnums, bet tomēr tos pietaupi līņiem, karūsām......

Atbildēts: 10.augusts 2013, 16:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pozitivs21

Sveiks, Einār!

Vai esi uz līņiem sēdējis Pēterezerā?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Nē neesmu gan.

Atbildēts: 10.augusts 2013, 16:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā pozitivs21

...radās papildus jautājums, varbūt nedaudz īpatnējs, kā jau dzudzi par zivīm,

Vai nav informācijas par to no kāda attāluma barība ar atraktoru spēj pievilināt zivis, jeb citiem vārdiem, precīzāk, kādā attālumā līnis spēj sajust piebarotu vietu. Vnk, garajās stundās, sēžot un gaidot, ir radusies vēlme padziļināti saprast kādā rādiusā ap iebaroto vietu teorētiski es "darbojos". Paldies :)..

Atbild Einārs Siliņš

Teikšu kā ir......NEZINU, un diezvai kāds, nesākot folizofēt būs spējīgs uz šo jautājumu atbildēt.

Taču ir citu būtiski faktori kas spēj atraktoru, jeb jebkuru citu smaržu, aiznest uz tālākām vietām un tie ir straume, vējš, viļņi. Tāpēc jau ezerā nekad, uz to pašu līni sēžot necenšos barot vienā vietā. Noteikti izvēlos vietu tā lai varētu iebarot vismaz trīs virzienos.

Atbildēts: 10.augusts 2013, 16:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Girts7

Labdien.

Gribēju pavaicāt vai sasaldēt mušu kāpurus ir vērts??? Viņus var izmantot vismaz barībai vai arī uz āķi likt???

Paldies par atbildi?

Atbild Einārs Siliņš

Labdien.

Jājautā kādam nodomam būtu kāpuri jāsaldē. Lai ilgāk noturētos? Būtībā būs tāds pats rezultāts kā plaucētiem. Pirmajā mirklī tārps būs lietojams tik pat labi kā svaigs. Kas zivis piesaista visvairāk no baltā tārpa, tad tas ir tas baltais šķidrums kas dzīvam tārpam ir iekšpusē. Pareizāk sakot tā smarža, un arī tas, ka pareizi uzspraužot tārpiņu uz āķa tas kādu laiku ūdenī kārdinoši lokās. Es gan esmu ar tik pat labiem panākumiem copējis ar plaucētiem baltajiem. Iebarojamai barībai šādus saldētus tārpus var likt klāt pilnībā droši.

Atbildēts: 10.augusts 2013, 16:32 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager