Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā gunchab

Sveiks Einār! Gribētu pajautāt vai NG universālā barība der līņu copei tik pat labi kā tā barība, kura tikai līnim domāta?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Nu diez vai......Sasauksi daudz mazos. Protams, linis pienaks, bet ne tada daudzuma ka gribetos.

Vispar man te visiem jaatvainojas jo turpmakas atbildes lidz 22 datumam sniegsu bez garumzimem......:))))), jo esmu Norvegija, juras cope, bet sis vietejais dators man nedod tadas iespejas.

Atbildēts: 11.jūnijs 2013, 11:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kuzijs

Gribētos pamēģinat pielikt klāt barībai ķiploku...bet bail sačakaret copi. Cik būtu jaliek klāt ja liek zivju kombikormu+ NG līniti+ zemi....

Runa iet par līņu copi.

Padies.

Atbild Einārs Siliņš

Es tev varu ieteikt vienu izcili labu versiju kura ir vienkāršāka par visvienkāršāko.

Samaisi iebarojamo barību, sausā veidā, divos traukos. Vienā ķiploku pieber, otrā nē, un redzēsi kas notiek. Līdz ar to arī iebarošanu izdari divās atsevišķās vietās ar vismaz 7 - 10 metru atstarpi.

Ja pērc veikalā ķiploku granulu paciņu, tad vienu tādu pieliec klāt aptuveni 3 kg sausas barības. Būs tāds vidējs rādītājs.

Atbildēts: 6.jūnijs 2013, 14:29 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā CigarreTee

Sveiki.

Man ir jautajums. Vai kukuruza del arii linu copei?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Jā der, bet tā nav līnim primārā ēsma un vietas kur šīs zivis ķer uz kukurūzas ir salīdzinoši maz. Kukurūzu līnis pazīst ūdenskrātuvēs kur mājo un tiek ķertas karpas.

Atbildēts: 5.jūnijs 2013, 22:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā CigarreTee

Labdien! Vienmer pavasari dodos makskeret linus un tiesi nezinu ko viniem likt ka baribu! Vienmer es makskereju ar slieku, bet lini tapat nav bijusi lieli. Vislielakais bija 700 grami. Es jums gribu pajautat ka tiesi pareizi kert lini un ar ko! :) Paldies

Atbild Einārs Siliņš

Sveicināts.

Vispār jau par līņu ķeršanu esmu rakstijis daudz un ļoti daudz. Nemaz nav vēlmes nepārtraukti atkārtoties.

Varbūt tajā vietā kur tu savus līņus ķer tie nemaz lielāki nemēdz būt, vai arī ir liels retums. Tā nav izslēdzama varbūtība. Sevišķi tas attiecas uz nelieliem ezeriņiem vai dīķiem.

Kā barību visbiežāk izmanto, kustīgas mēslu liekas, nakteņus, baltos, maizi + iebarojamā barība ( tiek izveidota ēsmas bumbiņa). Ir vietas kur līnis labi ķeras arī uz kukurūzas.

Atbildēts: 2.jūnijs 2013, 12:34 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā maris12

Sveiks!

Vakar biju ar Fīdferi aizdevies uz Daugavu netālu pie ogres upes ietekas. Vienīgais tas kad sabaroju copes ir daudz tik no tām vīķem nevar tikt vaļa vai man labāk taisīot mitrāku Barību tumšā krāsā. Jo lielie netiek klāt un sīkie paspēj visu nolasīt copēju slieka 3 baltie. Dzirdēju ka veči copē arī uz makaroniem?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Ja tā ir sekla vieta, tad tu no auslejām vaļā tāpat netiksi līdz brīdim, ja tava barība būs spējīga piepulcināt prāvāku zivi kas mazās aizdzīs. Tas fakts, ka lielie netiek pirmie klāt un mazie ir žiglāki, gan tā īsti neatbildēs patiesībai. Pirmkārt iebarojamo barību mēģini taisīt rupjāku.

Kas attiecas uz ēsmām, tad vasarā makarons strādā ļoti labi. Tik pat labi arī kukurūza. Lielākam ēsmas gabalam mazais tik viegli netiks klāt.

Atbildēts: 1.jūnijs 2013, 14:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā eDZH

sveiks, Einār!

Esmu pamanijis, ka ar līdaku makšķerēšanu neesi uz "jūs" tāpēc alkstu padoma! Saprotu, ka vienkārši pātagot ūdenstilpi nav jēgas, labāk ir spēlēt vizuli. Kā lai pareizi izspēlē gumijas zivtiņas un metālniekus no lētā gala? un ar ko vispār labāk mēģināt? varbūt diezgan bērnišķīgs jautājums, bet neesmu tajā lietā gudrs, nekādu īpašo rezultātu arī nav, jāmēģina mainīt domu gājiens! nekādus padomu video arī nevaru samekleet, varbūt tu vari palīdzēt :) arī par mānekļu krāsu - kādus labāk saulainā dienā, kādus - kad ir apmācies?

Paldies jau iepriekš!

Atbild Einārs Siliņš

sveiks.

Teikšu uzreiz, ka vieglos metāla šūpiņus izmantoju ļoti reti. Kas attiecas uz gumijas zivīm, tad tās gan man ir topā. Strādāju ar tām līdz 2 metru dziļumam. Tehnika te ir dažāda. Ja zivtiņai nav piemontēts vai iemontēts svina smagums, tad velku to ar pauzēm, gremdēšanu un neloģisku raustīšanu. Ar vienu vārdu sakot zivtiņai jābūt vēl dzīvai bet it kā ievainotai kas nevar normāli papeldēt. Ne visas gumijas zivis der šādai spēlei. Es pat teiktu, ka praktiski ir divas, trīs versijas ar ļoti "lupatīgi ļurkanām" astēm. Šādu zivtiņu var kustināt ūdenī ļoti lēnām un ideāli ar viņu spēlēt. Protams, astes nokož, un daudz, bet toties ir rezultāts.

Kas attiecas uz krāsām, tad vienu varu pateikt droši, ka tā uzburtā taisnība par saulainā dienā izmantojamo tumšo krāsu un otrādi, netur kritiku.

Man pašam visbiežāk strādā elektro zaļš, oranžs, melns ar baltu, ļoti efektīgas ir tumšas zivtiņas ar oranži spilgtu asti.

Atbildēts: 1.jūnijs 2013, 14:37 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Jautā maratt

Sveiki. Ko būtu labāk pievienot barībai, lai zivīm veidotos caureja un nepārēstos. Runā ka tās ir kaņepes un linsēklas!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Ja runājam par pārēšanos, tad tas vairāk būtu saistīts ar plēsīgajām zivīm, jo tikai tām ir kuņģis. Visām karpu dzimtas zivīm, tātad breksim, raudai, ālantam, rudulim, vimbai un tā tālāk, kuņģa nav.

Patiesībā karpu dzimtas zivīm, copes lietu veikalos iegādājamā iebarojamā barība, iet tāpat cauri kā caurbira. Taču zivs nav govs kas var gremot cauru dienu un nakti.

Tajā pašā laikā zivij var būt apetīte un nē. Tieši tāpat kā cilvēkam.

Te galvenais lai iebarojamā barība būtu pēc iespējas irdenāka un kā tu pats raksti, tad var likt un pats arī lieku klāt, kukurūzas rupjo malumu, samaltus sparukumus, kaņepes, linsēklas, rapšu rausi.....

Taču tā vai šitā tu visas dienas garumā nepanāksi vienādu copi, jo tas pats breksis kas līdz konkrētam brīdim ir aktīvi ķēries un iebarojamā barība tam jau spiežas pa anālo atveri laukā, var vienkārši nostāties uz barības galda un nelaist nevienu citu balto zivi klāt.

Atbildēts: 1.jūnijs 2013, 14:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā maris12

Sveiks!

Ir viens jautājums par eholotēm , domāju sev nopirkt, bet gribu zināt tavu viedokli? Kuru es varu

izmantot gan no krasta gan no laivas un kādā cenā?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Teikšu tā, ka par eholotēm nekāds īpašais padomdevējs nebūšu, jo praktiski šīs mantas neizmantoju vai arī izmantoju ļoti reti.

Taču man ir kāds cilvēks kas ar šīm lietām noņemas pēc pilnas programmas un arī tirgo savā interneta veikalā. Zvani 28360169.

Atbildēts: 29.maijs 2013, 10:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Bandito

Sveiks!

Vai Jums vēl ir Mitchell Avocet GOLD III spoles? Vēlas 1000 un 2000 izmēros ar priekšējo bremzi. Un kādās cenās?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Ir tādas spoles. Maksā attiecīgi Ls 37 un Ls 38.

Atbildēts: 28.maijs 2013, 18:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā legionars

Sveiks!Vai jūsu veikalā nav gadījumā pieskrūvējamās izkaptis ūdenszāļu izpļaušanai?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Tādu lietu nav gan.

Atbildēts: 28.maijs 2013, 18:27 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager