Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā durixxxx

Sveiks!Vai Albakorā ir pieejams tas mazais plastmasas štruntiņš mezglu siešanai,ja ir,tad cik naudiņas?

Un otrs jautājums,vai ir pieejamas trīsstūrveida barotavas?Man baigi viņas iepatikušās šogad,un galvenais ,ka nekur nevaru atrast,pagaidām.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Par tām plastmasiņām mezgliem uzreiz neatbildēšu, bet vairāk gan šķiet, ka nav. Bija dažās no Behr un Colmic, bet vispār jau varu tev teikt, ka tie kas ir pamēģinājuši, un es to skaitā, tomēr esam palikuši pie siešanas ar rokām, bet tas tā....katra izvēlē.

Trīsstūra barotavas ir un daudz, ar dažādiem svariem.

Atbildēts: 26.maijs 2013, 19:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā eDZH

sveiki, gribēju pajautāt, kā lietus ietekmē pludiņmakšķerēšanas rezultātus? dziļums - pie 2-3m, mērķa zivs - līnis, breksis.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Pēc maniem novērojumiem lietains laiks ietekmē tikai makšķernieku.....:)))

Taču norisinās interesantas lietas pirms un pēc negaisiem, kad kā mēs sakām zeme ar debesīm griežas kopā.

Ļoti bieži ir tā, ka tieši pirms, vai tūlīt pēc, zivs kožas ļoti negausīgi un bieži vien stundas laikā var noķert tik daudz cik vienas dienas garumā.

Līnim nepatīk pērkona dārdi. Tas ir novērots un bieži, bet breksim tas viss ir pie kājas....

Tāpat ir ar plēsīgajām zivīm. Lietus nav kavēklis vēlmei baroties.

Atbildēts: 26.maijs 2013, 09:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā copespro

Sveiks!

Te atkal es ar savem līņu jautājumiem.

Doma ir ezerā, kur vidējais dziļums ir 2,5-3 metriem. Bet maksķerēšana notiks kaut kur 1,7 metru dziļumā. Vieta ir dūņaina.. tātad vajadzēs melnzemi likt klāt? Domā tagad būtu vērts mēģināt uz kukurūzu, vai pieturēties pie nakts tārpa?

Un ko tu vari pateikt par TRAPER un NGmix barībām?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Melzemi klāt jāliek lai barība būtu irdenāka un tā kā tu raksti, ka apakšā ir dūņa, iebarojamām bumbām atsitoties pret ūdens virsmu noteikti jāizjūk.

Kukurūza vai naktstārps? Vienkārši jāeksperimentē. Tik pat labi var nostrādāt 10 baltie vai žirgtas mēslu slieciņas.

Traper vai N- G mix. Trapers ir krietni ķīmiskāks, N - G mix draudzīgāks videi. Esmu copējis ar abiem un ļoti daudz. Kopā gan nevajag jaukt! Manā skatījumā abas barības ir vienādas.

Atbildēts: 14.maijs 2013, 19:05 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Mkarlis

Sveiks!

Ko Albakorā piedāva no picker apm 2,40m garuma un ar testu lidz kadiem 40gr.

Veletos tadu labaku un vieglāku!

Paldies.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Nu nevar Albakors patreiz ne ko līdzīgu piedāvāt un šaubos, ka nāks kaut kas vēl jauns šogad klāt no kātiem.

Atbildēts: 14.maijs 2013, 18:56 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā artig

Labdien!Man viens jautajums par liniem,visu laiku esmu keris ar monofilo auklu,bet doma ir pariet uz pito,0.13mm ir doma likt,copei izmantoju mackatu,dzilums copes vieta 1metrs,vai pita aukla tada dziluma ko ietekmes,varbut likt kadu pavadu no monofilas vai florkarbona?lini parsvara lidz 1,5kg,bet var trapities 2-2,5kg!ko Jus ieteiktu!Paldies!

Atbild Einārs Siliņš

Labdien.

Pīto auklu vari likt pilnīgi droši. Arī pavadiņai esmu izmantojis pīto auklu. Ir pat savas priekšrocības cīņā ar zālēm, jo līnim pirmais skrējiens ir tieši zāļu pudurī.

Taču paturi prātā vienu lietu, ka ja radīsies tāda situācija kad līnis tur apakšā zem ūdens aptīs tavu pīto ap zāļu kušķi, tad interesanti ko tu ar savu mačkātiņu darīsi....:)))).

Visticamākais, ka noliksi taisni, uztīsi uz spoles auklu un ar spēku vilksi, bet tad paceļās jautājums kurā vietā pītā plīsīs......

Manuprāt labāka versija ir monofilā aukla kā pamataukla un pavadiņa pītā.

Atbildēts: 14.maijs 2013, 18:51 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā celerons

Sveiks!

Es gribēju zināt kas der brekšiem? dziļumu un āķi zinu, bet kā ar ko piebarot? Ko varat ieteikt?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Par šo tēmu var rakstīt ļoti daudz, bet ja īsumā, tad es protams, ieteiktu jau gatavo barību kas domāta tikai breksim. Neizvēlies smalku malumu. Pacenties iepirkt arī attiecīgas krāsas ( tumšo vai gaišo) kādā ir copes vietas gultne.

Kamēr ūdens vēl auksts vari izmantot arī pašmāju putras vārījumu. Nesen apbraukāju, zem Ķeguma spēkstacijas, Daugavas krastus un tur vīri ļoti veiksmīgi strādāja ar putrām. Griķi, makaroni, grūbas, prosa, šķeltie zirņi, auzu pārslas......

Atbildēts: 14.maijs 2013, 18:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā eDZH

sveiki, gribēju pavaicāt, vai Ogrē ir pieejama barība, galīgi neatceros, kā sauc - pakas lkm bija pa 3KG un 5ls maksaaja vai kkas tāds. rupjāka maluma, copes raidījumos izmantoji! Tiešām neatceros nosaukumu..

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Atkal būtu jājautā kurā raidījumā tas bija? Visticamākais, ka runa iet par Stil 2,5 kg pakām, bet cena gan viņām nebija un nebūs ap 5 lati. Ogrē noteikti, ka būs, jo tikai vakardien ienāca noliktavā. Starp citu ir arī Ungāru un Lietuviešu kopražojums Timar. Es jau notestēju uz karpām un raudām. Strādāja itin labi. Arī cena pieejama un ir veikalos zem Traper, N - G mix, Stil cenām. Timar ir trīs versijas. Profesionālā, vidējā un lētā.

Atbildēts: 14.maijs 2013, 18:36 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā krupits

Sveiks,

Kādu laiku atpakaļ lasīju tavu grāmatu, un tur bija minēta tāda ēsma kā džokers. Gribēju pajautāt kas tas tāds ir? :) Grāmatā nebija paskaidrots vai arī palaidu garām...

Un vēl - vai kāds jauns garadarbs plānojas/top?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Džokers vai jokers ir smalks motils. Tik smalks ko parasti izmanto pie iebarojamās barības. Taču ir bijis tā, ka ziemas mačos zivs ir bijusi ļoooooti kaprīza un nācies uz mikro mormišku āķēt smalko motilīti.

Ļoti laba barība, kā pluss, iebarojamai pamatbarībai.

Gara darbs top, bet tas būs domāts jaunajiem copmaņiem, vai vienas dienas makšķerniekiem, lai elementāri saprastu ko un kurā brīdī darīt, kad nav pie rokas elementāru zināšanu, bet fišu noķert gribās.

Atbildēts: 7.maijs 2013, 21:47 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā copespro

Sveiki!

Apmēram kādu ūdens temperatūru vajag līnim lai tā aktīvāk sāktu ņemt?

Varbūt sagatavot vietu un iebarot var kaut kad ātrāk?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Tūlīt, no tava jautājuma, paceļās blaknes un tas ir attiecībā uz to vai tu uzdod jautājumu par upēm vai ezeriem.

Upēs līnis jau ņemas nenogurdams, jo palu ledus tos ir gribot negribot izkustinājis - pamodinājis priekšlaicīgi. Tā tas notiek praktiski katru gadu.

Ezeros viss notiek citādi, bet ja tu man prasi ūdens temperatūru, tad, atvaino nekad neesmu mērijis. Lai tevi un kādu citu, ļoti īpaši gudru, neaizvainotu kas māk perfekti precīzi pateikt, ka pie šādiem vai citādiem grādiem, sāk ķerties tā vai cita veida zivs, tad no savas puses saku, ka nav grādos iemesls. Protams, ir starpība starp 5 un 15 grādiem, bet te atkal jāskatās vai tā ir upe, ezers, dīķis, kanāls, pieteka un galu galā cik šī vieta ir dziļa kā vasarā tā ziemā.

Vieglāk pajautāt jūnija beigās kur līnis ķeras un uz ko. .......:)))))

Atbildēts: 7.maijs 2013, 21:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ekach

Sveiki!

Jautājums?!?

Ko tauta saka un runa kā arī aprunā par.....

shimano speedmaster ax (210 / 10-30) katiem....

Doma ir iegādāties twicham....

Vai varbut var ieteikt kadu citu katu no Shimano?!?

Paldies!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Es laikam būšu ļoti un stipri banāli klasisks. Kas jums visiem ir uz to SHIMANO? Nojūgušies, vai? Citu kātu nafffff? Goda vārds smieklīgi....:))))

Atbildēts: 7.maijs 2013, 20:54 | 7 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager