Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā zipcs

Sveiki! Gribētu pajautāt jūsu viedokli, kur jūs dotos 1 maijā spiningot, no nosauktajām vietām. Pečora ezers, Plaudis vai Odzes ezeru. Uz nevienu no tiem nēesmu bijis, bet kur būtu iespējams gūt labākus līdaku rezultātus?

Atbild Einārs Siliņš

Nu kas attiecas uz Pečoru tad šeit vairs nav ko darīt. Arī inspektoru rokas tīri fisziski un laika trūkuma rezultātā tik tālu nesniedzās, līdz ar to ir tā kā ir. Ceru, ka saprati manu domu. Tas attiecas praktiski uz visām kaut cik izmērā esošām zivīm.

Plaudis un Odzes ezers būs līdzvērtīgi, ja vien neņemtu vērā, ka pirmajā, jau gadus 5 kā mājo turp ielaisti zandarti. Arī līdaku pietiek. Es brauktu uz Plaudi.

Atbildēts: 13.februāris 2013, 09:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā LAIVINIEKS1

Sveiki !

Kurš no šiem dzinējiem 2-takniekiem 6 hp ir tomēr labāks SUZUKI vai TOHATSU ?

Un kāds degvielas patēriņš tiem ir.

Jo tomēr divu cilindrīšu motoriņiem ir ilgāks resurs nekā viencilindru motoriem.

Domājams dzinēju iegādāties lietotu.

Gribu Jūsu viedokli dzirdēt par šiem motoriem.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Es, šajā gadījumā, noteikti nebūšu padomdevējs. Mans motors atrodas zem ribām un dzenskrūve ir rokās....:))))

Lai izdarītu salīdzinājumu starp šiem diviem dzinējiem ir jābūt cilvēkam kas tos testējis ne jau vienu sezonu vien. Stipri šaubos vai tāds Latvijā atradīsies. Kaut ko gudri uzrakstīt jau var jebkurš.

Tāpēc atvaino, bet no manis, šajā gadījumā, jēgas būs maz.

Atbildēts: 11.februāris 2013, 14:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā fazator1

Sveiki meistar

Gribēju pajautat vai jums ir gadijies ziema makšķerēt plauzu ezerā ķeipena vai ir jēga tur tagad braukt un ko tur labāk brekšus jeb asarus meklēt

Atbild Einārs Siliņš

Jā, Plaudis ir ļoti labi pazīstams. Ziemā tur labāk ir braukt uz pavasara pusi. Daudz līdaku un arī, vairākus gadus atpakaļ, ielaistie zandarti ir krietni paaugušies. Ziemas vidū pārsvarā ķeras raudiņas, pličuki. Var mēģināt ielikt kādu ūdu. Uz pavasari tad var ar iebarošanu jau tēmēt uz brekšiem.

Atbildēts: 1.februāris 2013, 17:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā lacuks007

čau.

sēžu te štukoju jau pa vasaras copi :)

vieta m.baltezers. itkā vietas ir aptuveni uzzinātas kur uzturas vasarā brekši un līņi no vietējā takuziņa.

domāju par iebarošanu- cik daudz,cik bieži iepriekš iebarot? dzīvoju ezera krastā un nav problēmu patstāvīgi iebarot no laivas.doma daļu ņemt gatavo barību,daļu pašam uzmeistarot. pluss kapātas sliekas, naktstārpi,baltie....

itkā aptuveni skaidrs viss ir , bet gribas zināt Tavu viedokli un domas par šo.

copēšu no laivas pa nakti,krēslu.

Atbild Einārs Siliņš

Moins.

Nu par vasaras copi laikam štuko jau daudzi...:)))) mani ieskaitot, bet vēl jau vismaz mēneši divi paies zem ledus zīmes, jo februāri sola varen aukstu.

Patiesībā tu jau praktiski atbildēji uz savu jautājumu. Vienīgi uzmanību piegriez tai paša gatavotai barībai kas varētu sastāvēt no kādiem putraimiem. Siltā ūdenī tā ātri ieskābst. To derētu atcerēties. Viss atkarīgs no zivju koncentrācijas tavā vietā, vai vietās. Es ar putrām nekrāmētos, bet gan gatavai barībai klāt liktu zemi, un protams, tārpus. Breksi un līni ezerā ir viegli piesiet, turklāt tavā gadījumā it sevišķi. Ja vēl turklāt ir iespēja regulāri iebarot tad nevajadzētu pārcensties arī ar barības daudzumu. Tas variants, jo vairāk barības, jo vairāk zivju, te noteikti nestrādās. Upē ar straumi tā politika jau ir savādāka.

Nu tad tu cītīgi sabaro un uzaicini uz kādu vakara pasidelku...:)))

Atbildēts: 31.janvāris 2013, 16:44 | 6 komentāri | Adrese atbildei
Jautā zveijnieks

sveicināts Einār!

saki lūdzu, kāpēc ruduļi aktīvi copē aprīļa beigās un maijā, bet jūnijā, jūlijā vairs nav tādas aktīvas copes, tas ir novērots ezeros, kuros es makšķerēju? varbūt viņi aiziet projām no tām vietām kur atradās aprīlī un maijā, vai arī kāds cits iemeslis.

paldies par atbildi. Ne asakas!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiki

Tas ir atkarīgs no ezera īpatnībām. Ja ezers ir sekls kā Lobe, Engure, Babīte.....ruduļi dzīvojas pa visu ūdenskrātuvi, bet ja ezeram ir kāda daļa dziļāka, tad protams, ka pavasarī siltumu mīlošās zivis turēsies seklākās vietās, bet pēčāk, jau vasaras vidū, dosies kur vairāk skābekļa un tātad dziļāks. Sevišķi tas skar karstās vasaras.

Taču te ir diezgan daudz un dažādas īpatnības un tā 100% apgalvot, ka viss notiek tieši tā, jau nevar. Piemēram, tā pati līdaka, vasarā mīl uzturēties 50 cm dziļumā. Ej nu tu to zivi izproti...:)))

Atbildēts: 31.janvāris 2013, 16:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā humors

Jautajums tads. 2 dienas jau divata lielupe pie dzelcel tipta kur daudzi sez ar draugu bliktojam bet neko nesem vel nokerusi un nesaprotam ko daram nepareizi jo apkartejie vel ara bet mes ne :(. Nopirkam 0.20 auklu teica ka bus normala un tadu 3 aklu 8 gramu akji(nu jus sapratat cerams uz ko kert) to nopirkam tur pat uz vietas viens vecis pardeva teica bus labs un vienam blakus bija tads pats izvilka 9 vimbas pa dienu ! Laizam lidz gruntij tas ir apmeram 7m laikam un raustam meginajam ari 6 un 5 m bet tapat neka :( Ko mes varetu darit nepareizi? uz akja ari neko neliekam virsu.

Atbild Einārs Siliņš

Nu ja visu pareizi sapratu, tad tā fiška tomēr slēpsies kustībā ( raustīšanā). Mēģini pašpikot kā to dara tie kam ķeras....:))

Atbildēts: 30.janvāris 2013, 12:54 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā gatins38

esmu varteikt iesācējs ziemā,braucu 2tro sezonu.Jautājums šāds,vai motilim obligāti jānosedz āķa spicīti,vai tas nav tik būtiski.Paldies

Atbild Einārs Siliņš

Patiesībā tas nav būtiski. Es tā uz momentu prātā izskrēju cauri visām iespējamām ēsmām ko parasti izmantoju un neatradu nevienu kurai āķa smaile būtu jāslēpj.

Atbildēts: 30.janvāris 2013, 12:45 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā RiCaRdSk

Sveiks!

Vēlējos tev pajautāt padomu par līņu un karūsu ķeršanu dūņainā ūdenstilpnē. Šī ūdenstilpne ir pilna ar ūdens augiem. Kādu ēsmu labāk izvēlēties, un kādu barību izmantot, ņemot vērā, ka atvēlēts maz līdzekļu.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Barībai noteikti ir jābūt " vieglai". Būtībā, ja līdzekļu nav tik daudz, kā raksti, tad var uzspiest uz kapātām sliekām, rupjmaizes ķieģelīti un krastā atrodamo zemi. To visu sajauc kopā un būs lēti un labi. Protams, ja kāds tev nostāsies blakus ar gatavo, copes veikalos nopērkamo līņu barību, tad paliksi jaņos...:), tāpēc pacenties izvēlēties vietu kur esi praktiskā vientulībā.

Nu kaut kā tā.

Atbildēts: 25.janvāris 2013, 09:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā LAIVINIEKS1

Paldies par atsaucību.

Man noteikti būs vēl daudz jautājumu.

Es vēlos nopirkt Buch vai Dulkan tipa laivu ar ķīli un cieto grīdu garumā ap 3,60 m.

Vai uz velci būtu piemērotāks 2-taktu jeb4-taktu Tohatsu , Merhury, Ymaha 5 hp motors i pa upi i pa ezeriem.

Atbild Einārs Siliņš

Protams, ka 4 - taktu. Kas attiecas uz visiem tevis nosauktajiem motoriem, tad īpašas atšķirības te neredzu. Vēl varu pieminet Hondu ko ļoti slavē un jau daudzus gadus bez problēmām pielieto Pēterītis. ( Pēteris Liders).

Atbildēts: 25.janvāris 2013, 09:50 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā maris12

[b] Sveiks!

Gribēju tev uzdot sekojošu jautājumu, nesen biju pārvācies uz Ogri un vakar biju aizgājis uz daugavu lejā pacopēt. Bet nu galīgi nekā, vai vari pateikt kur man labāk ķert raudas un asarus pa vidu daugavai vai gar malām jo tās kantes ar nav zināmas un kādas mormiškas labāk daugavai izmantot un kādu barību labāk ziemai lietot?

paldies jau iepriekš[/b]

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Daugavā, bez iepriekšējo gadu zināšanām, reljefa pazīšanas un citām lietām pie zivīm tikt ir ļoti grūti. Reālākā vieta, kur pārsvarā visi arī brauc, ir Ogres upes grīva. Patreiz gan viņa vēl "nestrādā". Pārsvarā viss notiek pavasarī. Taču ir vietas kur jau tagad notiek brekšu un raudu piebarošana. Ja ir transports, tad raksti uz einis2@inbox.lv. Pateikšu pāris perespektīvas vietas.

Atbildēts: 13.janvāris 2013, 18:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager