Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā Spoks

Sveiks, eh, rakstu tev ar lūgumu man izpalīdzēt. Es rakstu skolai zinātniski pētniecisko darbu par zivju ķeršanos ietekmējošiem faktoriem. Varbūt vari man izpalīdzēt kā profesionālis savā jomā?

Būtu ļoti labi, ja tu varētu man uzrakstīt savas domas par to kādi faktori ietekmē ķeršanos. Ja varēsi man izpalīdzēt, tad varbūt caur e-pastu varu sīkāk visu paskaidrot?

Atbild Einārs Siliņš

Raksti savas vēlmes uz einis2@inbox.lv

Atbildēts: 13.janvāris 2013, 18:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marix1

Kā pareizi izvēlēties putu zābaku mēru, tā lai vēl vismaz divus pārus vecmāmiņas vilnas zeķes var ievilkt vai kā citādi? Dzirdēju, ka viņos nemaz vilnas zeķi nevarot vilkt, salstot kājas, bet ar termo zeķi esot silti. Kā tad īsti ir? Kādas būtu labākās termo zeķes? Veiksmigu dienu!

Atbild Einārs Siliņš

Nu būtībā ar to kāju satuntuļošanu lai nesaltu ir tapat kā ar citām ķermeņa daļām. Visa būtība slēpjās katra cilvēka individuālajā salšanas pakāpē. Esmu pieredzējis, ka vecim kājas salst pat ziemas zābakos kas domāti līdz - 50 grādiem, kaut gan ārā ir tikai pāris mīnusiņu.

Kas attiecas uz putu zābakiem, tad pats nesāju Demar ražojuma New Trayk modeli. Tā nav vieglākā versija, bet toties tik ātri locījuma vietās nelūst, jo ir modeļi kam šī slimība piemīt nenostaigājot pat sezonu. Termozeķes obligāti, tapat kā termoveļa. Pēc tam jau pa virsu vari vilkt omes adītās zeķes pēc savas salšanas pakāpes.:))

Tas teiciens, ka ar vilnas zeķi salst kājas, bet ar termoveļas gan nē, nu neatbildīs patiesībai, jo termoveļai ir pavisam cita darbības sfēra un nolūks.

Attiecība uz zābaka izmēru pēc jau vien kādu izmēru lielākus. Uz balli tev nebūs ar tiem iet, un līdz ar to dāmai kurpītes nenobradāsi, bet kāju pēdām būs ērti.

Nu kaut kā tā....

Atbildēts: 10.janvāris 2013, 09:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā fazator1

Sveiciens meistaram Jaunajā gadā.

Gribēju Jums pajautāt par lobes ezeru ir doma aizbraukt bet nekad tur ziemā neesmu bijis kurā ezera rajonā labāk ziemā meklēt asarīti un uz ko labāk ķert mormišku vai blitkiņu.

paldies.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiki. Arī Jums Jaunajā gadā ne asakas!

Lobes ezers ir viens no asariem bagātākajiem ezeriem, bet ziemā tie ir ļoti kaprīzi. Lai tagad pateiktu precīzi rajonu kurā tie ziemo būtu jābūt lielam gaišreģim. Parasti pārsvarā copmaņi uzturās pie raga. Tā ir ezera dienvidu puse un kad paskatas ezera kartē var viegli to iezīmēt. Protams, ka bļitka taču jāpatur prātā, ka ezerā ir daudz līdacēnu.....

Atbildēts: 9.janvāris 2013, 17:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā koyu

Sveiki!Domājot par nākamo sezonu, gribu dabūt Sbirulino (bombarda) pludu. Albakorā varētu būt?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Bombardes ir, un no 4 - 20 gr, bet tikai ātri grimstošās. Pārējās versijas būs pavasarī.

Atbildēts: 9.janvāris 2013, 09:50 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā soks

Sveiks. Vai Albakors šogad arī brauc uz Peipusu? Pagājušā gadā tev labi izdevās. Visi braucieni bija uz pareizām vietām, un salīdzinoši ar citiem, trāpija bingo.

Atbild Einārs Siliņš

Jā, braucam. Pirmais reiss 29 decembrī. Informācija, kas un kur ķeras, kā parasti pēdējā brīdī un pavisam svaiga. Turp arī braucam. Tāpat kā pagājušā gadā no deguna 12 lati. Izbraucam vienos naktī. Būs atvērts arī veikals.

Labi draugi estiņos nozīmē daudz, vai ne....?

Atbildēts: 21.decembris 2012, 13:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ivaruss

labdien Einār. saki-vai piipeešana kaut kā iespaido copeejot. rokas jau saskaras eesmas gatavojot,liekot uz aaķa miiklas,taarpus. paldies.

Atbild Einārs Siliņš

Man tā pagrūti būs atbildēt, jo pīpēju elektronisko cigareti, kurai turklāt nav ne grama nikotīna.

Agrāk, kad vilku parastās cigaretes, nekādu starpību nemanīju.....Vienalga neķērās....:)))))))

Ja nopietni, tad neesmu piefiksējis īpašu starpību starp pīpmaņu un nepīpētāju lomiem. Nāk prātā teiciens : "Meistarību nenodzersi", vai varbūt nenopīpēsi.....:))))

Atbildēts: 9.decembris 2012, 23:31 | 5 komentāri | Adrese atbildei
Jautā janko100

Sveiki! Kā jūsu veikalā ar feeder spicītēm, cik maksā?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Kaut kādi pārpalikumi jau ir.......Attiecīgi sezonai...:))). Cenas ap 4 lati.

Atbildēts: 9.decembris 2012, 12:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Sieks

Sveiciens Meistaram ! Ļoti gribētos zināt, kur var smelties informāciju, kā atšķirt asara un līdakas mammas no papiem, jo gribu mammas, it sevišķi lielās, laist atpakaļ.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Nu tā nevar pateikt. Var pateikt tikai tad kad ir nārsta laiks. Mammas ir apaļākas, papuči slaidi. Tā nu tas diemžēl ir.

Atbildēts: 7.decembris 2012, 15:10 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā kraft

Čau Eini!

Kādas ir tavas domas tagad - šo vikendu, par jūru un butēm? Tā pragmatiksi (nefilosofesim, par to cik, copēt ir forši, utt) skatoties? Es jau rakstīju, ka tagad manuprāt darbs un materiāls i vējā. kļūdos?

Ko tu darīsi vikendā? ja dzīšanās pec vidzemes pirmā ledus tākā, tomēr vēl nē? :)

Atbild Einārs Siliņš

Ar jūru viss OK. Bute nāk smuka, liela un trekna. Cope tikai pa dienu. Sniega gan daudz un daudzviet nav iespējams piebraukt kā parasti.

Brīvdienas man aizņemtas. Jāpaņem viena intervija, tad jāatšifrē un vēl viens reklāmrakts jāuzšņāp. Darba pietiek, bet veči jau sēd uz ledus Cēsu pusē un ap Smilteni. Ja gribi padresēt ašukus, un pacelt adrenalīna līmeni tad.......:))))))

Atbildēts: 7.decembris 2012, 15:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā seinass

Sveiks!

cik resnas auklas tu izmanto savam ūdīm?

Atbild Einārs Siliņš

0,28 - 0,3 mm monofilo.

Atbildēts: 5.decembris 2012, 19:19 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager