Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā Sieks

Godātais Meistar ! Mani interesē viss, kas saistīts ar ziemas spiningošanu. Sākot ar auklas pretsasalšanas apstrādi un beidzot ar vizuļu, (it sevišķi- krāsu), izvēli.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiciens, lai pītā aukla nesaltu ciet ieteiktu tev izmantot pūšamo silikonu vai vazilīna eļļu. Silikonu var iegādāties jebkurā degvielas uzpildes stacijā, vazilīna eļļu-aptiekā. Visu sapūšam vai sasmērējam, auklu, riņķus. Atkārtojam to ik pa stundai, domāju kad ar salu problēmas neradīsies. Ja runa iet pa krāsām, mēiģini to pašu ko vasarā!

Atbildēts: 5.decembris 2012, 13:04 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā neasakas99

Sveiki! Uz ko ķert karūsas dīķī? Ko likt gruntenei uz āķa?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Paskaties lūdzu iepriekš ko esmu rakstijis, un kāpēc tu gribi karūsas ķert ar grunteni, ja vēl tas ir dīķis. ( es gan nezinu cik liels...:)))) )

Atbildēts: 28.novembris 2012, 14:55 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andrizz

Jautājums pa butēm un to ķeršanu diennakts tumšajā laikā.Piemēram, Jūrkalnē, diennakts gaišajā laikā man labi ķeras starp pirmo un otro sēkli, savukārt - līdzko satumst - cope pazūd, pat mazmazītiņās butītes vairs nenāk.

Mēģināju citas distances, tuvāk, pavisam tuvu, maksimāli tālu - bez izmaiņām, citas ēsmas - arī nepalīdz. Varbūt ir kādi knifi bušu ķeršanai tieši tumšajā laikā? Ir mēģinātas arī luminiscējošās pērlītes - īpašu atšķirību nejutu :(

Un otrs jautājums - cik lielu āķu vajadzētu izvēlēties, varbūt vari ieteikt kādu konkrētu, piemēram - kādu no Owner modeļiem? Un kā garneli pareizāk uz āķa spraust - visā garumā (āķis no galvas puses iekšā, pa asti ārā), griezt ripiņās .. varbūt kā renģes fileju - vairāki caurdūrieni?

Atbild Einārs Siliņš

Uz pirmo sadaļu tu jau pats praktiski arī atbildēji. Tagad butes praktiski ķeramas ir tikai pa dienu. Pa naktīm nekas īpašs nenotiek un var mierīgi likties uz auss, jo neko nebūsi zaudējis. Kāpēc tas tā ir nu nemācēšu tev pateikt. Protams, gadās arī iznēmuma gadījumi, bet reti.

Vari mēģināt buti sakacināt ar soļojošo gruntenīti ko ik pa pusminūtei pievelc sev tuvāk pa kādiem 20 - 30 cm un vēro spici.

Kas attiecas uz āķiem, tad es parasti vados pēc butes izmēriem kas tajā dienā ir aktīvas. Izmēri ir no 2 - 6 Nr. Mājās sagatavo vairākas sistēmas, vai uzsien vismaz gatavas pavadiņas. Izmantoju tikai sarkanos zušu āķus. Dēļ kātiņa specifiskā izliekuma ir mazāk tukšās copes, taču ir viens mīnuss.....ņemot plekstei no mutes ārā var viegli nolauzt. Taču tas jau sīkums un ar laiku sapratīsi ka pareizi to izņemšanu izdarīt. Pirmie pieci gadi tie grūtākie, bet pēc tam jau viss notiek. :)))

Ar garneli nevajag neko parspīlēt. Veikalā ņem mazākos izmērus. Uz paciņām tie ir apzīmēti. Lielās, resnās neņem. Garneles astes garumam ko spraudīsi uz āķa nevajag pārsniegt 1,5 cm. Uz āķa liek pašu astes tievāko daļu. Atlikumu apēd pats. Paskaties uz butes muti visplatākajā tās izpildījumā, un tu sapratīsi ko tā tur var iesūkt un ko tikai sapluinīt. Tas pats attiecas arī uz filejām. Griez tās tik platās joslās cik plata ir butes mute. Garneli uz āķa sprauž caur vienu dūrienu, bet zivs fileju cauršuj vairākkārtīgi.

Atbildēts: 28.novembris 2012, 10:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kredo

Vai "Albakorā" var pasūtīt "MORA EXPERT" 130mm ledusurbja nažu aizsargus ? Ja var, tad cik tas prieks maksā ?

Atbild Einārs Siliņš

Ir jau pasūtīti un tuvākā laikā būs.

Atbildēts: 26.novembris 2012, 13:53 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā nhlnhl123

Sveiks. Vēlējos paprasīt,vai dīķī šajā laikā var noķert līni un karūsu? Un kā? Daudz jāiebaro?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Nu ar līni būs, tā kā būs....Domāju, ka vienu pa nedēļu varētu izsēdēt...:))))) Jautājums, vai tas ir vajadzīgs?

Ar karūsām gan ir tā, ka arī šobrīd tās meklē ēsmu diezgan sparīgi. Kā ir ar dīķiem patiešām nezinu, bet izņemot šo gadu vēl pagājušajā braucu uz Igaunijas robežu, pie Ainažiem, un tur no Igaunijas puses, jūras līcī, ietek upīte.....Labākā cope tieši upes grīvā. Vislabāk ņem uz parasto slieku. Ja runājam par iebarošanu tad neko sliktu tā nekad nav nodarījusi.:)))))

Atbildēts: 26.novembris 2012, 13:52 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā soks

Sveiks.

Kas mums tur notiek ap to Lobes ezeru? Taisās nosusināt un ņemt sapropeli....it kā...?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks. Jā, par šiem nodomiem esmu dzirdējis, un ļoti ceru, ka šoreiz saprāts ņems virsroku pār naudu. Vismaz pāris dienas atpakaļ runāju ar Ogres novada mēru, tieši par šo jautājumu, un viņš kategoriski noliedza šādu iespēju. Protams šajā valstī ne tikai tas vien ir iespējams un es nemaz nebrīnīšos, ka kaut ko tādu arī mēģinās darīt. Mani tikai interesē kā ieinteresētās personas to domā izdarīt, jo šis nav Vēveru ezers kur sapropeļa ieguve itkā notiek, bet ezera lielums ir 8 ha pret Lobes 560 ha.....Tur vēl ir vairāki "āķi" kuru likvidēšanai vajadzētu ieguldīt kolosālus līdzekļus.Ar sapropeli arī nemaz nav tik vienkārši. Vienu pašu viņu izmantot nevar, un kaut kas jājauc klāt. Tirgus cena nav nemaz tik liela lai gūtu ātru peļņu.

Atbildēts: 23.novembris 2012, 11:16 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā bezdarbnieks

Sveiks !

Vai jūsu veikala ir rapalas Floeating magnum 18 cm vobleri ? kādi krāsojumi un kādās cenās ?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks

Tādu mantiņu nebūs.

Atbildēts: 8.novembris 2012, 10:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kredo

Vispirms vēlreiz apsveicu ar 2. vietu "bušmeņu" mačos !

Bet tagad jautājums: Kā copējot atšķirt bušu mātīti no bušu tēviņa ?

Atbild Einārs Siliņš

Paldies par apsveikumu.

Kas attiecas uz plekstu mammas vai tētuka noteikšanu, tad izvelkot paņem un sabučo! Ja dabūsi bietē, tātad tas būs bijis tēviņš, ja starp kājām, tad mātīte. Viss vienkārši...:)))

Atbildēts: 5.novembris 2012, 10:38 | 5 komentāri | Adrese atbildei
Jautā pdda

Sveiks, vai Jums Albakorā ir kāda telts priekš makšķerēšanas ar izmēru 2.5*2.5m ?!

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Tādu izmēru gan nav.

Atbildēts: 2.novembris 2012, 13:11 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā niklavs2000

Sveiki!

Vai vispaar ir iespeeejas salabot kaut kaadaa veidaa spininga kaatu ar nolaustu spici?

Vai labaak pirk jaunu?

Vienkaarsi nopirku jaunu SALMO Supreme Ultra Graphite Construction kaatu bet jau pirmajaa copee saluuza. Nu leets jau arii nebija kad pirku. Baigi zeel.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Domāju, ka tavu Salmo kātu elementāri salabos Salmo darbnīcā Rīgā, Daugavgrīvas ielā 31.

Atbildēts: 2.novembris 2012, 13:08 | 3 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager