Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā andreiko

Sveiki, cien. sen-sei! Vai, dodoties uz copi, tu mēdz aci iemest arī barometrā? Un kad tām zivtiņām tā vislabākā ņamma uznāk - tad, kad spiediens zemē vai augšā? Zinu (visi to zin), ka negrib ņemt, kad spiedieni mainās, bet kā ir ar to noturīgo laiku? Un vai te, copeslietās.lv skaties laika prognozi, vēja virzienus un spiedienu? Jā, starp citu, kā ir ar veco meldiņu austrumu vējš - bada vējš? Man sāk likties, ka katrā vietā ir savs ēdelīgais vējš, mums, te pie Gaujas, tas noteikti ir jūras vējš, vislabāk - ZA.

Atbild Einārs Siliņš

Kas attiecās uz barometru, tad paskatos gan, bet ne jau katru dienu. Spiediens augšā vai lejā copi neiespaido. Iespaido dienas svārstības. Kas attiecas uz spiediena prognozēm, tad neskatos, jo tās ir ļoti mainīgas. Turklāt tas notiek nevis pa dienām, bet pa stundām. Vai esi dzirdējis par situācijām, kad pēkšņi, vienas dienas laikā, kad copes nav......parādās stundas variants kad gandrīz katrā metienā ir cope? Pēc tam atkal viss nogriežas kā ar nazi.

Austrumu vējš nav bada vējš. Tas ir tautas ticējums.Aust gaisma, aust diena, aust citi laika apstākļi kā naktī vai iepriekšējā dienā...un t.t.

Jūras vējš Gaujā vienmēr būs labas vējš tāpat kā Ventā, kā Daugavā vai citās lielās vannas upēs, jo reizē ar vilni ienesīs upēs zivis, kas tendences rezultātā turpinās nākt uz augšu. Tam visam ir loģisks izskaidrojums un nav ko te lieki filozofēt...:))

Atbildēts: 17.septembris 2012, 14:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kripats10

Kāda barība ir jālieto līnim Usmas ezerā?

Atbild Einārs Siliņš

Nekādas īpašas starpības stap ezeriem uz līņu copi nav. Par to esmu rakstijis ļoooooti daudz.

Jautājums tikai kāpēc šī problēma tiek pacelta tagad kad līņu cope praktiski ir beigusies.

Atbildēts: 17.septembris 2012, 14:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janko100

Sveiki! tagad iznāk tā ka ar pirmo oktobri Gaujā cope beidzās vai tikai ar mākslīgo ēsmu?

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Kas Gaujā ar pirmo oktobri beidzas? Vai es būtu kaut ko palaidis garām? Pumpainajiem liegums paliek tas pats + mēnesis.

Atbildēts: 12.septembris 2012, 17:43 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Mazais69

Sveiks Eini! Saki, vai Ventas posmā no Skrundas līdz Kuldīgai ir vērts tagad breksi meklēt? Varbūt vari kādu vietiņu ieteikt, savādāk šis puikiņš šogad par mani smejas, nedodas rokās ne traks.

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Šajā posmā esmu pārsvarā bijis tikai pavasarī, kad Latvijas čempionāts pludiņiem. Būtībā jau ne breksis, ne vimba nekur neaiziet. Straumē breksis neaiziet un neuzturēsies. Arī vimba paliek kūtra un uzturas aizstraumēs. Varbūt uzbrauc pa Ventas kreiso krastu un augšu no Skrundas....kādus 6 - 7 km.....

Atbildēts: 12.septembris 2012, 17:34 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Kazimirs96

Sveiki, nesen iegādājos iekš Albakors spoli Colmic Rios, bet lieta tāda, ka šmējai jau no paša sākuma īsti negriežas uztinējrullītis (jebšu griežas tik pie dažiem mānekļiem un noteiktas slodzes). Sasmērēju, bet tā pat nekas nemainās, uztinējrullītī ir viens gultnis un viena bukse, varbūt tas pie vainas ? Vai var to buksi nomainīt pret gultni?

Atbild Einārs Siliņš

Kāpēc mocīties? Ja esi ielīdis iekšā spolei tad neko palīdzēt nevarēšu, bet jebkurā citā gadījumā, ar čeku atpakaļ un saņemsi citu spoli vietā. Vispār jau Colmic spoles, pat lētās, ir kvalitatīvas.

Nomainīt buksi pret gultni protams, ka var, ja tikai sapas visi parametri.....

Atbildēts: 12.septembris 2012, 17:25 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā mencace

Paldies par lielisko rakstu žurnālā ! Bombardes-tas man bija jaunums un radās interese-kā šīs lietiņas apzīmē angliski runājošie ?!

Atbild Einārs Siliņš

Nu to gan es nezinu kā viņas raksta angliski...:)))

Man gan šķiet, ka drīzāk te tuvāk ir itāļi, bet vai tas ir galvenais?...:)))

Atbildēts: 12.septembris 2012, 11:03 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā milijonas9

Sveiks, Eini!

Tikko saņēmu jau cl nummuru, pāršķirstiju un biju verni priecīgs, ka atkal ir par kliģu ezeru. Dzīvoju netālu no Pienavas, tātad tuvu ezeram. Lielaš kulšanas beigšanās, tagad vēl jāapsēj un tad arī būs lielās līdakas devušas zaļo gaismu. Taču izlasot rakstu, sapratu, ka laikam arī apsaimniekotāji nedaudz pasponsorējuši, jo pa divām lapām bija teksts - Oh, kādas karpas, daudz līdakas, asari ap kilo, raudas viena pēc otras. Protams, ka tik traki tur nav, bet ja rudenī aizšautu zaļajās, tad tā arī ir, ka viņas itin labi kožas? Vienkārši visos citos ezereļos apkārt ar līdakām tā ir kā ir. :)

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Te nav nekādas reklāmas un neviens neko nemaksā. Tad jau man par vietām Daugavā un Ventā arī būtu kādam kaut kas jāprasa..:)))) Jautājums tikai kam.....:)))

Līdaku un asaru tur tiešām ir daudz. Par karpām esmu dzirdējis no vairākiem, savstarpēji nepazīstamiem, cilvēkiem.

Atbildēts: 10.septembris 2012, 09:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ivaruss

sveki Einar. intresee man taada lieta. ja vari pasaki-kaa pareizi likt taarpu uz aakja-vajag pasleept aakja galu vai tas nav obligaati.

Atbild Einārs Siliņš

Āķa galu neslēpju ne pie kādas ēsmas!

Atbildēts: 10.septembris 2012, 09:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā soks

Sveiks.

Kā tas nākas, ka tu atkal, tad kad citi neiesaka braukt butēs, jo ir baisā purga, aizbrauc un savelcies. Nu ir taču kaut kāds knifiņš. Varētu paņemt līdzi......:))?

Atbild Einārs Siliņš

Varētu paņemt līdzi....KO?!..:))))

Ja nopietni, tad pēc Maskavas VDNH izstādes apmeklējuma, nedēļas beigās, jutos izslāpis pēc copes. Prāts, jau braucot mājās, nesās uz jūras pusi. Laika prognozes trakas, bet ja ļooooti gribās, tad ko?...;)))))

Nu paveicās, un nav ko vairāk daudz te komentēt.

Atbildēts: 5.septembris 2012, 13:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā niklavs2000

Sveiki!

Kā panākt iebarojot ar barotavu gruntenei lai zivis piesastītos vietai ilgāk?

Paldies.

Atbild Einārs Siliņš

Patiesībā atbilde varētu būt ļoti vienkārša. Jo vairāk un galvenais regulārāk barosi, jo ilgāk zivs tajā vietā stāvēs. Sevišķi tas ir saistībā ar brekšiem. Nav obligāti jābūt tīrai iebarojamai barībai. Var droši maisīt kopā ar zemi, puse uz pusi. Smarža strādās, zivs meklēsies.....tātad aizkavēsies.

Atbildēts: 3.septembris 2012, 09:31 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager