Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā oskars555

sveiki man jautajums par spoli vai vina der spiningosanai Salmo Elite MACH (7730RD)

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Jā, kāpēc gan nē. Taču atceries, ka piemēram, 0,28 mm monifilo auklu tu uz viņas, vajadzīgā garumā, neuztīsi. Vienkārši lidos nost, taisīs cilpas, mezglus, bārdas.......

Uztin, par piemēru, 0,15 pīto un strādā vesels.

Atbildēts: 9.jūlijs 2012, 13:30 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Dzintarins

Līņi. Ko man līnim dot uz āķa un ar ko viņu piebarot tuvāk pie krasta? Man tuvumā pie mājas ir īsts līņu ezers bet lai ko es viņam barotu ārā nenāk

Atbild Einārs Siliņš

Vispirms jau jāzin vai tas līnis tur vispār ir. Man arī otrā pusē Daugavai ir skaisti aizaudzis, un lēpēm noklāts ezeriņš. Īstena līņu vieta, bet no šīm zivīm nav te ne smakas!

Līnis vienmēr cenšas baroties tuvāk krastam un nav nekādas vajadzības mocīties ar tā pievilināšanu tam tuvāk. Līnis, vasarā nāk un dzīvojas pat 30 cm dziļumā. Ja nevēlies, vai nav iespēju nopirkt līņu barību, tad sajauc vienkārši piekrastes zemi ar sakapātiem nakteņiem, un turpat pie krasta, visu masu nedaudz samitrinot, samet brīvākā laukumā. Vairāk neko neizdomā. Ja pirmajā vakarā nepienāk, tad to pašu atkārto arī nākamajā dienā. Barot nevajadzētu, ar šo versiju, ātrāk par kādiem 8iem vakarā. Citādi mazie visu noēdīs.

Ja tev pie mājas šī vieta atrodas, tad pastrādā divus, trīs vakarus un tad jau redzēs kas notiks. Naktstārpiem ir ļoti specifisks aromāts un līnis to sajutīs pa gabalu.

Atbildēts: 9.jūlijs 2012, 13:19 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Latvietis1

Sveiks! Tas gan nav jautājums, bet pateicība. Liels paldies par izsmeļošu rakstu CL pēdējā Nr., kā arī par karti, kurā ir Ventas lašu un taimiņu vietas. Cerams, ka nākamgad jau tauta tur būs ka melns un katrs tiks pie savas zivtiņas. Ideāli!!!

Atbild Einārs Siliņš

Paldies par " pateicību" ...:)))

Es jau zināju, ka atradīsies ne viens vien, kam šķiet, ka Ventā šī ir vienīgā vieta kur mājo zivis. Laikam jau tas pseidonīms Latvietis patiešām atbilst daudziem mūsu tautiešiem. Negribu Jūs kaut kā aizvainot, bet Venta taču nesākas un nebeidzas ar akām.......?!

Runāju tiko ar Gunti Kārkliņu un viņš skaidri un gaiši pateica, ka pateicoties makšķernieku blīvumam Ventā, un maksātajām licencēm ( kas nebūt nav tik dārgas salīdzinoši ar citām vietām) katru gadu upē tiek ielaisti tūkstoši taimiņu un lašu mazuļu. Nākamgad plānojas arī līdaku un zandartu mazuļu ielaišana.

Vai tiešām Jums šķiet, ka sava zivs tiks izvilkta?:)))) No sākuma vēl vajag to noķert....:)))

Atbildēts: 9.jūlijs 2012, 12:48 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā JanKa_K

Sveiks. Ko uztaisit linim apest(uzklat galdu) no taa kas pieejams vietejaa bode ? Nav copes bode pa celjam.

Atbild Einārs Siliņš

Es tev varu pateikt vienu ļoti labu produktu kas ir strādājis vēl no tiem laikiem kad tādas gatavās, iebarojamās barības vispār nebija.

Tas ir rupjmaizes ķieģelīts. Ja tu viņu vienkārši samīcīsi un iemetīsi ūdenī, tā efekta nebūs. Es tev pateikšu kā es daru, kaut gan tagad jau izmantoju tikai gatavās barības, taču bija posms kad līņus ķēru ar šādu metodi.

Aptiekā nopirku tīkliņa veida apsēju kas domāts tam lai pārvilktu pāri traumētai vietai kuru sedz marles apsējs. Jo lielākas šim tīkliņa apsējam acis, jo labāk. Par lielu nenopirksi, jo vienkārši tādu nav. Tad šajā apsējā ievietoju " ķieģelīti" abus galus aizsienu ciet, un klāt piesienu kaut vai celtniecības pusķieģeli, jo maize, šādā veselā formā piemirkstot ar ūdeni, kā zināms, vienkārši peld pa virsu, bet mums tas neder. Lai nepiemēslotu ūdenskrātuvi striķī piesien kaut vai nelielu plastmasas limonādes pudeli kas norādīs vietu kur būsi ielaidis šo iebarojamo barību. Līnis peld klāt un ar purnu baksta maizi, bet tā jēdzīgi neko paņemt nevar, un tad pēkšņi pie deguna parādās tārpiņš.......

Kad beidz copi, tad gan savāc šo "barotavu".

Pamēģini, un tad jau atraksti atsauksmes.

Vispār esmu atklājis ko jaunu līņiem, bet pagaidām neko neteikšu, jo pārbaudīšu vēl kādas pāris reizes vai tā bija tikai sagadīšanās, jeb te tomēr ir likumsakarības, bet ja rezultāts būs pozitīvs tad noteikti to kaut kur iemetīšu.

Atbildēts: 7.jūlijs 2012, 12:01 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā tomsalbergs

ko lietot breksu iebarosanai ezera? Domaju ko no majas receptem un ko likt smarzai?

Atbild Einārs Siliņš

Oi!!!

Tu gribi "garo" vai "īso" recepti...:)))))?

Visticamāk jau, ka īso, jo garajai tev nāksies pusdienu darboties pa virtuvi.

Sarīvēta baltmaizes rīvmaize ( bet tikai ne tā ko var nopirkt pārtikas veikalos), dažādi saldie cepumi, vari pamēģināt sadrupināt arī pēc krāsas gaišākus prjaņikus, kukurūzas un citu graudaugu putraimi. Ar to pietiks un klāt piešauj auzu pārslas kas samirkstot tev nostrādās kā līmviela un ļaus izveidot barības bumbas. Nebūtu par skādi arī samaltas saulespuķu sēklas kas kalpotu kā iebarojamās bumbas irdinātājs.

Kas attiecas uz aromātiem, tad breksim izsenis ir paticis anīss, koriandrs, vanilīns.

Atbildēts: 7.jūlijs 2012, 11:43 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā dzhams

Sveiks!

Par cik neliels atvaļinājums gaidāms, tad copei noteikti tiks 3-4dienas veltītas. Domas klīst brekšu virzienā! Stratēģija apmēram tāda: 5dien izzondēt gultni/dziļumus un izveidot 2 galdus ar parasto Dobeles dzirnavnieku ap 3-4 kg + melase, katram galdam uzreiz, protams iezīmējot punktus! 6dienas rīts ap 3:00 - 2 fīderi un jau garšīgāku paiku sensass3000+Bruda fīders - ēsma baltais / kukurūza / makarons!

Jautājums:

- vai breksis vispār ir aktīvs ezeros šajā brīdī?

- vai vērts Dobelnieku bērt ieriekšējā vakarā, tā vietā sēdēt jau no vakara un barot ar pamazām ar barotavām?

Paldies par ieteikumiem

Atbild Einārs Siliņš

Sveiki.

Breksis ir ezeros beidzis nārstot. Līdz ar to tas ir aktīvs. Tagad nārstot sāk līņi.

Es, pirmajā iebarojumā, neiztiktu tikai ar kombikormu, bet liktu klāt arī gatavo barību. Parastā secība ir otrādāk. Vispirms spēcīga barība kas piesaista zivis, un tad kaut kas, kas to fišu var noturēt.

Atbildēts: 6.jūlijs 2012, 15:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā oskars555

sveiks vai esi keris gauja meža vimbas un uz ko vinas keras

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Es tev ieteiktu nopirkt jūlija Copes Lietas, un tev viss būs pilnīgi skaidrs.

Atbildēts: 6.jūlijs 2012, 09:50 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā drunk_gnome

Sveiks Einar!

Agrak biji tautas copmanis, tagad tevi ir ievilkusi komercpasakuma,to es ta ka saprotu.. Jautaajums taads- vai var iegadaties Colmic apenes ar linu baribas smaku, vai breksu baribas smaku..un ar kadam naudam man jarekinas lai es dabutu drebes ar Colmic logo tipiem tai skaita keponu arii gribeetos...????

Atbild Einārs Siliņš

Sveiks.

Tautas copmanis arī esmu palicis, bet uz sviestmaizes šad tad noder arī plānāks desas gabaliņš...:)))

Nezinu kāpēc, bet pārsvarā visi uzdod jautājumus uz manu e- pastu.

Kas attiecas uz tām līņu un brekšu apenēm, tad tās var dabūt, bet lietotas. Jau iepriekš atvainojos, ja šuvuma vīlēs būs kas palicis....:))))

Smaku var iegādāties pēc vēlēšanās, bet ar dienas novēlojumu ( tas lai ievelkās)....:)))

Keponi vienmēr tiek turēti svaigi.......:(((((. Man gan tā īpaši nesaista.

Atbildēts: 6.jūlijs 2012, 09:49 | 6 komentāri | Adrese atbildei
Jautā andreiko

Labdien, Siliņa k-gs! Gribētos ko sīkāk uzzināt par pēdējā laika modes brēcienu - fleksonīta pavadiņām, līdz šim veikalu plauktos vai pažobelēs tādas netika manītas. Varbūt dīvainais putns albakors tās knābī ir atnesis latvju tautai, un ja jā, tad par cik dālderiem?

Dzirdēts gan arī kas cits - fleksonīta pavadas pret parakstu tiek izsniegtas tikai Latvijas spiningotāju izlases kandidātiem...

Atbild Einārs Siliņš

Sveiki.

Nu tad man jāsaka tā, ka pa kuriem plauktiem un pažobelēm ir meklēts....:)), un kāpēc ir tāda doma, ka Albakors ir putns???...:)))

Šīs pavadas ir praktiski visos ( vismaz Albakorā noteikti) copes lietu veikalos. Nu vismaz būtu jābūt, ja vien veikala turētājs kaut cik kaut ko saprot no copes, un pieprasītākām lietām. Pavadas ir dažāda resnuma. Sākot ar pavisam smalkām ašukiem un beidzot ar tām kas domātas trolingošanai. Cenas, protams, kā kurā vietā, bet Albakorā grozās no Ls1,96 - 2,59. Ir astoņi veidi.

Atbildēts: 4.jūlijs 2012, 18:05 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Ezerkrasts

Sveiks!

Gribēju pajautāt par zušu copi jūrā...

1.Kurā mēnesī tad vislabāk ir viņus ķert? 2.Un kurā dienas laikā? (vakarā vai pa nakti)

3.Tos var ķert arī no krasta vai tomēr labāk no mola.? :)

Paldies.

Atbild Einārs Siliņš

Par zušu copi jūrā vairāk jājautā tiem kas uz copi "lielajā vannā" staigā kā mājsaimniece uz veikalu pēc piena un maizes...:)))

Man cope jūrā saistās ar rudens pusi, un tad zušu vairs nav. Pa visu šo laiku esmu jūrā noķēris divus zušus, un tas ir noticis jūlija sākumā un vidū, Ziemupes rajonā. Manuprāt visu nosaka ūdens temperatūra. Ja bute skrien pakaļ aukstam ūdenim, tad zutis siltam. Zinu, ka vietējie ļoti vaktē vēja virzienus. Labākais laiks neapšaubāmi ir jūlijs un augusts.

Kas attiecas uz diennakts laiku, tad attiecībā uz jūru varētu būt arī tā, ka lunkanajam, kas it kā tomēr skaitās nakts zivs, jūrā varētu patikt darboties arī pa dienas gaismu, jo es abus savējos esmu paņēmis tad, kad ir bijusi diena, nevis nakts.

Atbildēts: 4.jūlijs 2012, 13:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager