Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā kajnieks2

Šo piektdien doma ir aizbraukt uz Ventu pie Piltenes, pasēdēt uz fīdera, varētu, Jūs, ieteikt kādu pirkto barību kombināciju-iebarošanai

Atbild Einārs Siliņš

Šo pašu jautājumu tu jau uzdevi Normundam. Manas domas ir ļoti līdzīgas. Piemet klāt pie iebarojamās fīdera barības vēl kādu gaļas gabalu ( baltie, sasmalcinātas sliekas, motils), un saulespuķu spraukumus, iepriekš gan izmērcējot, jo tie tev ātrāk izirdinās iebarojamo barību, tādejādi, noklājot barības galdu.

Tās iespējas ir ļoti plašas un variantu tiešām daudz.

Es atkārtošos, bet būtu ļoti labi, ja jautājumi būtu precīzāki, citādi mums te nākas nodarboties ar mīklu minēšanu ( maigi izsakoties).:))

Atbildēts: 14.maijs 2012, 15:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aivishs

Sveiki!

Man nekad nevaicas ar spiningošanu. Parasti uz zivtiņām copēju. Saklausījos, ka rapala vobleri esot baigi labie. Negriba suz dullo pirkt - pilna kaste jau ar tādiem. Parasti copēju Lielupē. Jelgava-Kalnciems. Vai varat ieteikt kādus mānekļus spiningošanai un velcītei labāk izvēlēties Lielupē?

Atbild Einārs Siliņš

Atvaino, bet tā īsti nesapratu pašu sākumu. "neveicas ar spiningošanu, bet ķeru uz zivtiņām". Acīmredzot domātas ir gumijas zivtiņas mānekļi.

Tad seko teksts par Rapalas mānekļiem ar kuriem...it kā ir pilna kaste????

Es tev ieteiktu vienu ļoooooti labu versiju. Atbrauc uz "Albakors", copes lietu veikalu Rīgā, Piedrujas ielā 5a, un tev tiks viss plaši izstāstīts. Te ne vienu neatraida lai cik viņam būtu gadu. Pretējā gadījumā man ir grūti tevi saprast un izprast. Te ir daudz jautājumu pēc tavām vēlmēm.....

Atbildēts: 14.maijs 2012, 14:53 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā kristishs

sveiks man tev jautājumi par gruntsmakšķerēšanu

vai var gruntsmakšķērēšanā izmantot parasto makšķeri ar zvaniņu?

Atbild Einārs Siliņš

Vispirms būtu jāzina ko nozīmē parastā makšķere tavā izpratnē. Savukārt zvaniņu var piekārt jeb kam....

Ja tu domā ikdienišķo pludiņmakšķeri, tad pēc būtības var, bet kā gruntsmakšķerei tai nevarēs piesiet galā neko smagāku par 30 - 40 gr.Varbūt paskaidro kaut ko precīzāk.

Atbildēts: 14.maijs 2012, 14:41 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā eDZH

Sveiks, Einār! Gribēju pajautāt, kā labāk iebarotā vietā ķert līni, breksi - uz grunts vai 20-30cm no tās? no kā tas ir atkarīgs? un par šo ēsmu - naktstārps - esmu pieredzējis, ka uz nakstārpu pat mēdz neņemt, bet uz slieka+baltais gandrīz vienmēr, kā labāk izvēlēties, varbūt tomēr copēt vienmēr uz slieku un balto?

Atbild Einārs Siliņš

Es te atvainojos, ka kavējos ar atbildēm, bet ja jāgatavojas mačiem, tad prāts galīgi nestāv uz internetu...:)))

1. Breksis pārsvarā barojas tikai no grunts. Taču tā nav dogma!!!!!!!! Arī vimba barojas it kā tikai no grunts, jo pat mutes veidojums ir tam piemērots, taču dzīve rāda daudz ko citu.

2. Nu nav tā, ka tikai viena veida ēsma strādās vienmēr un visur. Nav tāda veida "pasaka" par vienu un to pašu ēsmu ko ņem vienmēr. Es tev varētu te nosaukt daudz kombināciju vai atsevišķu ēsmu, bet tas būtu vienkārši muļķīgi,jo šodien ķeras uz tā, bet rīt uz to. Tas būtu garš raksts. Ja gribi palasīt par visu, par un ap līņiem, tad nopērc jūnija mēnesī Copes Lietas. Tur būšu šo to uzrakstījis...:)))

Līnim pieder nakteņi, baltie, sliekas, kukurūza, attiecīgas mīklas un rupjmaize.

Breksim, viss iepriekš minētais + motils, grūbas, "manka", un upēs, kas saistīta ar jūru, arī krevetes.

Tas viss ļoti vispārīgi.......

Atbildēts: 14.maijs 2012, 13:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Grizly

Sveiks, Ekspert !

Nepieciešams sagatavoties uz copi dīķī. Dīķī mīt karūsas un līņi, makšķerēšanas metode būs pludiņmakšķere. Iepriekšējā vakarā varētu jau sagatavot copes vietu un iebarot lai norīta varētu jau smuki savilkt zives.

Jautājumi :

1.kādu barību izmantot iebarojot ?

2.kādu ēsmu izmantot ?

3.varbūt vēl kāda nianse ko nevajadzētu dīķi meiģināt lai nesabojātu copi .

Atbild Einārs Siliņš

Pirmajam punktam tu jau atbildi iedevi pats...:))). Protams, barība līnim un karūsai. Taču tev derētu zināt cik cieta ir dīķa gultne. Jo tā ir cietāka, jo cietākas taisīsi iebarojamās bumbas. Loģika vienkārša. Zivs pienāk uz smaržu, ar purnu baksta, baksta, bet tā īsti paņemt neko mutē nevar ( nu traks var palikt), un tad pēkšņi blakus "nokrīt" tava izvēlētā ēsma.....Kā tu domā ko šis vai šī darīs?

Ja gultne ir "šķidra", tad barībai iejaucot ir vispirms kārtīgi jāizmirkst. Tad kad veidosi iebarojamās bumbas, tad tās saspied tikai tik daudz lai atsitoties pret ūdens virsmu tā momentāni izjuktu.

Atbildēts: 14.maijs 2012, 11:15 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā pareizais

Pēdējā CL žurnālā Jūs apskatījāt vairāku pludiņu veidus .Veikalā nopērkami ir caurspīdīgi pludiņi no kaut kāda sakausējuma ,kuri grimst kā akmeņi bez svariņiem.Gribētos uzzināt par šamo pielietojumu? Ar cieņu CL lasītājs ,un visāds citāds dabas apbrīnotājs.

Atbild Einārs Siliņš

Visticamākais, ka tu runā par "bombardēm". Latvijā nav īpaši populāri šie "pludi", bet ir cilvēki kas ir piešāvušies un makšķerē ļoti veiksmīgi. Tie nav tikai ātri grimstoši, bet ir arī lēnais variants un peldošie. Vispār esmu sastapies ar 5 dažādām versijām tos izmēģinot praksē. Peldošie labi noder stāvošos ūdeņos, bet ar lēni grimstošajiem labi strādāt upēs. Taču te ir mazliet vajadzīgs laiks un prakse, lai piešautos kas un kā, jo gramu dažādība ir liela un peldspēja dažāda. Pamatprincips sistēmas uzbūvei ir ļoti vienkāršs. Bombarde, tai cauri pamataukla, griezulis ( teicamas kvalitātes) un kā minimums metru gara pavada. Par piemēru Daugavā, ar šādu uzparikti teicami uz dzīvo var ķert plēsoņas, kas tiek arī darīts.

Atbildēts: 14.maijs 2012, 11:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā gurkjis

Labdien! 2.5g slaidie pludiņi kam derīgi?

Mierīgos un seklos ūdeņos tik izmantot var, vai upītē ar staumīti arī dzan!?

Iepriekš paldies!

Atbild Einārs Siliņš

Nu upītē ar straumi būs galīgi garām. Ja tu viņu peldināsi straumei vienkārši līdzi tad protams, ka derēs, bet cik daudz te nopietnības..:)). Tiklīdz mēģināsi viņu pieturēt lai pastrādātu ar ēsmu, tā šamais nogulsies kā plauša un jēgas nekādas.

Šāda tipa slaidie pludiņi ir domāti mierīgiem ūdeņiem.

Atbildēts: 14.maijs 2012, 10:51 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā copesmans

Vai stil brekšu barību var mest uz līni tagad, nopirku to, jo tuvējā veikalā līnis karūsa nebija pieejams

Atbild Einārs Siliņš

Pilnīgi droši! Ūdens pat upēs ir sasilis līdz tai temperatūrai, kad var jau sākt izmantot arī saldās barības. To apliecina arī lielais skaits šo barību pircēju veikalā.

Atbildēts: 14.maijs 2012, 10:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janko100

Kāda atķirība ira gultņu skaitam, vai ar vienu gultni labas firmas spole būs ok, runa iet par Okuma, modeli gan neatceros

Atbild Einārs Siliņš

Es tev pateikšu tā pavisam vienkārši. Melnajā tirgū var nopirkt bezinerces spoli ar...uz.....spoles vai iepakojuma rakstītiem fantastiskiem cipariem. Piemēram, 9 + 1 bearings...cena Ls 6.......:)))). Kā tu domā....vai ar to lielāko ciparu ir domāti gultņi, vai plastmasas bukses..:))))

Albakorā, piemēram, ir entās spoles ar 5 - 7 " bearingiem" , bet to cenas ir pavisam citas.

Tātad padomā pirms kaut kur, kādu spoli pērc, jo papīrs, vai jebkāda veida cits materiāls, aprakstīšanu panes ļoti labi...:)))

Okuma man ir bijusi pašam un spoles nav no sliktākajām.

Atbildēts: 9.maijs 2012, 16:40 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā soks

Sveicieni Einim vārda dienā! Ne asakas, un veiksmi čempī!

Atbild Einārs Siliņš

Paldies. Par tām asakām man kur tevi sūtīt?...:))))

Atbildēts: 9.maijs 2012, 12:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager