Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā antonsb

nu tur bija iebarojamie pa latu kg?kas visu laiku bus tada cena?ja nemaldos polu iebarojamais!?

Atbild Einārs Siliņš

Jā, tāda cena būs visu laiku.

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 15:29 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā antonsb

Labdien!sakiet ludzu kadas cenas ir brienamie zabaki pasi letekie!man interese tadi ar kuriem lidz jostas vietai var iebrist!?

redzeju copeslietu zurnala ka ir iebarojamiem atlaides lidz kuram datumam ir paredzetas atlaides?

jau ieprieks paldies pa atbildi!

Atbild Einārs Siliņš

1. Kas attiecas uz Stil barību, tad tās nav atlaides, bet gan jaunās cenas kas būs visas sezonas garumā.

2. Neoprēna brienambiksēm lētākās cenas būs ap Ls 52, parastajām Ls 29. Tas viss ir vācu BEHR.

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 14:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā janis1828

Sveiki es vēlos uzzināt ko jūs domajat par pludiņmakšķeerēšanu Maltas upē Viļānu pilsētas centrā pie HES?

Atbild Einārs Siliņš

Atvaino, bet šajā vietā neesmu bijis.

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 13:41 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Valcha87

Sveiki

Interesē sekojošas lietas.

1)Vai pats esi bijis makšķerēt Daugavas posmā starp Katlakalnu un Ķekavu.Ja nemaldos tad devē par sauso Daugavu.

2)Varbūt esi dzirdējis kā tur ir ar breķšukiem un līnīšiem.Un uz ko labāk tur ķeras.

3) No makšķerēšanas noteikumiem nevaru saprast vai tur tagad ir kādi liegumi vai nav.

Paldies jau iepriekš(Ne asakas)

Atbild Einārs Siliņš

1. Esmu bijis, bet lai teiktu, ka bieži, tad nāktos sameloties. Ir pazīstami kas tur piebraukā, bet vairāk gan spiningo. Veči sēž uz līņiem. Uz brekšiem sēžot vairāk jārēķinās ar pličuku.

2. Liegumu nekādu pašreiz nav, ja tikai neskaita tos kas ir visām publiskajām ūdenskrātuvēm kā, piemēram, cope no laivas un t.t.

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 13:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Marvils

Labdien! Vēlējos uzzināt par vasaras precēm Albakorā. Interesē plānie brienamtērpi un spiningošanas inventārs. Tuvākajā laikā plānojam braucienu uz Rīgu. Kad būtu pieejam lielāka izvēle šādam inventāram?

Paldies!

Atbild Einārs Siliņš

Vasaras prece nāk iekšā burtiski katru dienu. Plānie brienamie ir jau tagad, bet nedēļas beigās būs sortiments vēl lielāks. Tas pats attiecas arī uz spiningiem un cita veida makšķerēm.

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 10:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Haisenberg

Labdien Einār!

Vai tu esi mēģinājis Berkley Nanofil auklu?? Vienā Kanādiešu forumā uzgāju topiku par šo auklu! Tur jau visi slavē un godina ka neko labāku bezmaz vai neesot meģinājuši un tie kas māģinājuši neko citu vairs spiningam nepirkšot! Pirms pats nopērku gribētu uzzināt vietējo copes guru domas.

Atbild Einārs Siliņš

Jā, es arī to reklāmas rullīti noskatījos. Reklāma kā reklāma jebkurai precei. Pats tieši šo auklu neesmu mēģinājis, bet veči pērk viņu labi. Pašam ir uztīta Berkley Fire Line. Esmu apmierināts. Gan pagājušā gada pavasarī ir pa Ventas akmeņiem pēc raibajiem " nobraukts" gan viss rudens nospiningots. Izskatās, ka šogad arī nebūs jāmaina. Berkley auklām ir laba kvalitāte un tas jau ir pierādījies tāpēc nekāda īpaša reklāma te nav nepieciešama.

Atbildēts: 10.aprīlis 2012, 09:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā chiga83

Sveiks Meistar!!! Vai pie tevis var iegādāties cast spiningus (respektīvi multiplikātora spolei ) ap garumu 2.70m. , jo kur skatos vainu cenas kosmosā vai arī nav nepieciešmais garums!!! Jau iepriekš paldies!!!

Atbild Einārs Siliņš

Cik noprotu tad tev vajadzīgs kāts džerkošanai, bet kā tu to domā darīt ar 2,70 garumu.......pat neprasīšu, jo varbūt tev ir kāds cits funktieris. Dotajā brīdī no šā veida spiningiem nekas nopietns nav, jo makšķerkāti arī pludiņniekiem vēl ir ceļā uz Latviju un būs klāt tuvākajās nedēļās.

Vispār jau būtu ļoti pateicīgs ja jautājumi būtu nedaudz precīzāki....:)))) Citādi jāsāk nodarboties ar minēšanu un man ar tām lietām ne visai padodas. Multiplikatora spole izmantojama daudzām copes versijām. Maģiskais vārdiņš "Cast" arī nāk priekšā un pakaļā vairākiem spiningu veidiem. Ja doma ir par "vieglo galu" tad šādi kāti mums ir, un vismaz piecu brendu versijās. Cenas ir sākot no Ls 30 līdz pat...:)))

Vienkārši jānāk un jāskatās. Izvēle ir pietiekoša.

Atbildēts: 8.aprīlis 2012, 22:20 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā elvijs86

Sveiks.

Gribēju nopirkt spolīti līdzīgu šai (Salmo ELITE MAGFORCE) ,bet vai ir kautkas pieejams uz labo roku!varbūt kautko līdzīgu tavā bodē var iegādāties līdz 50ls! Vajadzība spiningam jo mānekļi līdz 50gr.vai var iztikt ar bezinerces spoli?paldies!

Atbild Einārs Siliņš

Vispār jau šai spolei līdzīgie, slēgtā tipa multiplikatori, ir paredzēti vieglākiem mānekļiem nekā 50 gr, bet cik es saprotu, tad šie 50 ir tas galējais tests. Vai mums veikalā ir šādas spoles uz labo roku uzreiz tagad mājās sēdot nepateikšu. Taču līdzīgas spoles ir noteikti un vairākas versijas. Tik pat labi var strādāt arī ar vidējas klases bezinerces spoli. Te gan jāsaka, ka katram makšķerniekam ir savs domu gājiens. Uzzvani otrdien uz veikalu, pajautā pēc manis, tad pateikšu kas mums ir un pa kādām cenām.66000888.

Atbildēts: 8.aprīlis 2012, 08:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā milijonas9

Sveiks, meistar! Vienā ''Copes lietas'' nummurā rakstiji par copi Kliģu ezerā. Ezers 15 km no manas dzīves vietas, bet interesanti, ka nēesmu bijis copēt, jo visu laiku domāju, ka zivju tur ir maz, bet izlasot rakstu sapratu, ka tur ir daudz paprāvu līdaku. Vai tā varētu būt perspektīva vieta vasarā, no laivas, ar spiningu?

Atbild Einārs Siliņš

Jā, tā varētu būt. Cik liela tā perspektīva grūti aprēķināt, bet ja spiningošanu pa dienu apvieno ar vakara copi uz līņiem vai karpām, tad rezultāts varētu būt interesants.

Atbildēts: 7.aprīlis 2012, 16:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā seinass

sveiks!

vai tagad būtu vērts makšķerēt ar maivaboļu kāpuriem kā du raudu sapalu vaimbu...?

Atbild Einārs Siliņš

Jā, protams. Tā ir viena no ēsmām kas it kā atrodas zemākās pozīcijās nekā jau ierastie naktstārpi, krevetes, baltie, motils, sliekas. Tikai vajadzētu izvēlēties samērīgus lielumus. To saku tāpēc, ka esmu redzējis un arī veca malkas šķūnīša skaidās atracis tāāāāādus maijvaboļu kāpurus, ka kādu brīdi domāju vai ņemt rokās, ka nenokož pirkstus.:)) Vispirms gan bija versija, ka tie vispār nav maijvaboļu kāpuri. Protams, noeksperimentēju. Ieliku dažus trīslitru burkā ar skaidām un zemi kopā. Tomēr sanāca tikai maijvaboles.....

Tārps bieži ir īkšķa resnumā. Tik milzīgus gan nebūs nozīmes likt piemēram, raudai uz āķa, taču Aiviekstē, uzliekot uz gruntsmakšķeres dažas reizes trāpijās pa itin prāvam ālantam.

Tāpat nepelnīti aizmirsti ir mizgrauži ko var salasīt mežā aiz kritušu koku mizām. Tur gan viņi būs mazākos izmēros nekā sapuvušos celmos. Šamos tie būs tieši vajadzīgā lielumā. Pārsvarā dzīvojas pa skuju koku celmiem.

Atbildēts: 7.aprīlis 2012, 08:46 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager