Einārs Siliņš

Einārs Siliņš

Makšķernieks, kopš sevi atceras. Galvenokārt viss saistīts ar pludiņmakšķerēšanu. Regulāri piedalās pludiņmakšķerēšanas sacensībās. Kā komandā, tā arī individuāli izcīnītas godalgotas vietas Latvijas čempionātos. Mūžīgs eksperimentētājs, kurš šādas rīcības " atļaujas" arī mačos. Pagājušā gadā izdevis grāmatu “Makšķernieka Dienasgrāmata”. Regulāri savās pārdomās par copi dalās arī ar žurnāla “Copes Lietas”, laikraksta “Diena", reģ. preses un citu masu mediju starpniecību. Viens no M.Oltes veidoto copes raidījumu ilggadējiem ekspertiem.

Atbildes

Jautā RiCaRdSk

Labdien!Ko nozīmē apzīmējums:''zaudējuma atlīdzība''?

Atbild Einārs Siliņš

Tas ir saistīts ar jebkāda veida zivju resursu zaudējumiem ko nodara attiecīgu zivsaimniecības likuma noteikumu pārkāpēji, piemēram, maliķi.

Taču šī zaudējumu atlīdzība skar arī Latvenergo un līdz ar to HES darbības ( ūdens nolaišana nārsta laikā). Tas gan nenotiek patvaļīgas vai apzinātas kaitniecības rīcības rezultātā.

Atbildēts: 6.aprīlis 2012, 18:20 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā asaris1997

Svaiks Einār!Man radās jautajums,ko darīt ar barību,ja esmu iemaisijis visu ,bet paliek pāri.

Atbild Einārs Siliņš

Kamēr ārā ir vēss laiks vari to ievietot slēgtā traukā, kaut vai celofāna maisā un dienas trīs tā vēl tev noderēs, ja tikai tā protams, ir gatavā, copes lietu veikalos nopērkamā barība. Ja tai ir klāt kaut vai piektā daļa no cilvēka ikdienišķās pārtikas krājumiem, tad vari par to aizmirst. Tā nu tas ir.

Atbildēts: 6.aprīlis 2012, 18:12 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā janis1828

Vai jus varetu kautko pastāstīt par pludiņmakšķerēšanu Feimankas upē.

Atbild Einārs Siliņš

Atvaino, bet šeit neko palīdzēt nevarēšu jo šī upe manu klātbūtni vēl nav pieredzējusi.:))))

Atbildēts: 6.aprīlis 2012, 13:20 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā SirmiS

gribetos prieks lidakam.

Atbild Einārs Siliņš

Der jau abas...:))))

Četriniece velcēsanai, 2,5 tīri spiningošanai. Atliek vien izvelēties kā biežāk copē, vai biežāk copēsi.

Atbildēts: 5.aprīlis 2012, 14:01 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā SirmiS

Labdien velejos uzjautat kadu shimano spoli labak pirkt catana4000fb vai Nexave2500fc..

Atbild Einārs Siliņš

Jautājums ko tu gribi ar viņām darīt. Ir jau starpība starp 4000 un 2500.

Atbildēts: 5.aprīlis 2012, 13:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā dainisp

Sveiki, jautajums par vimbam.

Vai ir sakusies cope, ir doma rit (piektdien) aizlaist uz lielupi pie emburgas pacopet, ko Jus iesakat, vai ir verts, kadu esmu lietot?

Paldies, Dainis

Atbild Einārs Siliņš

Cope uz vimbām pašreiz ir aptuveni 20% robežās. Kaut ko jau izsēdēt pa visu dienu, protams, var, bet.....vēl ir auksts un vimbas ir mazaktīvas. Es pabiju pārbaudes braucienā Uz Ventu pa savām vietām kurp braucu jau gadus 30 un vairāk. Ar lielām pūlēm, praktiski realizējot katru copi, tiku pie divām vimbām....Diemžēl arī visiem man pazīstamiem copmaņiem rezultāti pagaidām vāji. Taču ja laiciņš ir labs, tad kāpēc gan neatklāt grilla sezonu....:)))? Arī savs prieks.

Uz āķa noteikti kaut ko gaļīgu. Naktenis, krevete, baltie....

Es drīzāk Lielupē atrastu kādu tuvu krastam esošu klusu, un seklu līcīti un pamēģinātu izcelt kādu līni, vai breksīti. Tas būtu reālāk.

Nu aptuveni tā....Ne asakas!

Atbildēts: 5.aprīlis 2012, 13:10 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sileniex2

Sveiks Einār!

Nedēļas nogalē taisos braukt uz upi ar mērķi vimba, bet nav liela pieredze kas un kā.

Saki lūdzu, kādas vietas labāk patīk vimbām? Gultne, zāles, dziļums, straumes u.t.t.

Gaidīšu atbildi!

Atbild Einārs Siliņš

Vimbām, vismaz pavasarī, nekāda zāle pa ceļam nebūs. Ja ar gruntsmakšķeri, tad vari droši mest ēsmu straumē, jo vimbas no tās nebaidās un ir pietiekami spēcīgas lai šo barjeru elementāri pārvarētu. Es piemēram, Ventā, kad ir krietni lielāki pali kā šogad, esmu bijis spiests likt uz gruntsmakšķeres sitēmas pat 200 gr smagumu. Met upes vidū un viss notiek.

Ja ar pludiņu tad nelien līčos, bet meklē atstraumes ar nelielu straumīti. Te pat būs arī breksis un līnis. Vēl atceries, ka tik agrā pavasarī vimbām, daudz labāk par motili patīk īstena gaļa kā naktstārpi, balto un slieku burgers, vai krevetes.

Atbildēts: 5.aprīlis 2012, 10:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Gaujinieks

+++Vēl viens galējais jautājums ;) Pirms braucu prom uz laukiem ,kur nav datora. Kādas zivis tagad Gaujā pirms Līgatnes ,precīzāk pie Ķūķu krācēm var noķert. Raudas ,brekshus...vimbu? Paldies :)

Atbild Einārs Siliņš

Es domāju, ka visas trīs sugas, tikai vēl nav tas īstais laiks pienācis. Mazliet par aukstu. Tā īstā cope sāksies, manuprāt no aptuveni 15 datuma.

Atbildēts: 5.aprīlis 2012, 09:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Gaujinieks

Man tāds diezgan bēdīgs jautājums...Nē drīzāk paziņojums...Es pārplūdushajā Gaujas baseina strautiņa grīvā ,kas pa vasaru ižžūst bet tagad ir bezmazvai kā upe ,atradu nelielu tīklu ar palieliem caurumiem. Tīklu sagriezu un miskastē(dedzināt nebija vēlēshanās).

Jautājums tāds ,ko darīt ja atrdodu tādu nelielu tīklu "strautiņā" ir vajadzīgs saukt inspektorus vai varu arī tikt pats galā? Bailes bija par to ka kāds nepamana un nepadomā ka mans tīkls :l...Vispār ko maliķi tur gribēja dabūt foreles vai? ;l Taimiņi tu ar nav ,vrbut līdakas? p.s. inspektoriem jau ar daudz darba un uz tādiem maziņiem tīkliņiem vrbut nevajag vinus traucēt.?

Atbild Einārs Siliņš

Tas, ka tu viņu sagriezi un iemeti miskastē ir OK. Ko nozīmē maziņš....? Katrā gadījumā sazināties ar vietējiem inspektoriem noteikti, ka vajadzētu. Varbūt viņi uzreiz arī neskries, bet katrā gadījumā ņems tevis atzīmēto vietu vērā. Lieta ir tā, ka zivis šādās vietās iepeld, pavasara palu laikā nedaudz atpūsties no cīņas ar straumi, un šeku reku rūtainis priekšā. Ja tas ir Cēsu pusē, tad zvani Uldim 26563566

Atbildēts: 5.aprīlis 2012, 09:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā kredo

Uz kādu ēsmu vislabāk ķeras asari ?

Atbild Einārs Siliņš

Sliekas, baltie, motils, ēsmas zivtiņas....

Rotiņi, gumijas zivis, vobleri.....

Vēl laba ēsma ir veču k...s krunkas.....:)))))))

Atbildēts: 4.aprīlis 2012, 10:17 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager