Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā Asarnieks

Sveiks meistar! Varat sastādīt savu top 10 sarakstu ar gumijzivtiņām, kas nav ēdamgumijas. Vēlams nosaukt arī rezultatīvākos krāsojumus.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

:))

Mans spiningošanas ritms ir krietni atšķirīgs no vairuma šeit forumā un atbilžu sadaļā esošajiem ekspertiem. Mana misija ir cita. Es nodarbojos ar mānekļu izstrādi Lucky John ietvaros un visu, kas vajadzīgs, lai šis brends pasaulē sevi veiksmīgi attīstītu uz priekšu. Līdz ar to laika, kuru spētu veltīt vispasaules mānekļu analizēšanai man atliek arvien mazāk. Šobrīd LJ kā LV exporta prece ir atrodama jau 20 dažādās valstīs. Manā esošajā arsenālā esošie mānekļi ir 95% ar LJ logo. Man tiešām grūti spriest vai mans tops šobrīd būs objektīvs. Katrs esam individualitāte ar savām gaumes niansēm, utt. Bet, nu lai mana atbilde nebūtu pilnīga tukša, nosaukšu savu šī brīža aktuālo gumiju listi, kur konkrētu vietu iedalījums neeksistē.

Joco Shaker 4,5", S-Shad Tail 3,8, Tioga un Bugsy Shad. Ar šiem es ķeru ļoti daudz.

Atbildēts: 15.jūnijs 2015, 13:32 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā lidaka08

Sveiks meistar!Ko tu varētu man pastāstīt par tiogu ar testu 3,5-23g,ja es vēlos šo kātiņu pielietot zandartam, līdakai, asarim?Vari pastāstīt kaut kādus plusus un mīnusus par tioga aukliņām?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Labs un universāls kāts, ar kuru esmu ļoti daudz copējis. Joprojām to neesmu nolicis dziļā kaktā, lai arī Team Salmo nu jau ir klāt nākuši jaunāki un svaigāki modeļi. Ar viņu var darīt daudz ko. I vobleri uzmest, i džigu uzspēlēt. Daudz esmu par to runājis. Ja vajag vienu, universālu kātu, droši pērc nost. Kļūdījies izvēlē nebūsi. Tiogas auklas? Tas ir tīrasiņu japāņu YGK koncerna produkts. Augstas kvaliātes produkts.

Atbildēts: 15.jūnijs 2015, 13:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Marix

Sveiks.

Kādi Tavi ietekumi par āķiem, ausaiņiem priekš JOCO 3,5", paredzot meklēt žani 5-6 metros. Kāda vadīšanas metode būtu efektīvākā, ja copē ezerā.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Āķi vajadzētu izvēlēties atkarībā no tā cik tīra ir vieta no ķērājiem. Es pārsvarā Joco lietoju ofsetā. Par cik gumijas rumpis ir peldošs, āķi ir ērtā pozīcijā pavērsti vienmēr pa ņēmieman. Bet var likt arī klasiskajā džiggalvā vai divžuburī. Tas tav tik izšķiroši. Copju realizācija ir augsta. Kas attiecas uz vadīšanu, tad nekas jauns nav jāizgudro. Klasiskais stop&go ar un bez uzmetieniem gaisā strādā ļoti labi. Ar paužu ilgumu gan iesaku paeksperimentēt. Dažreiz vajadz pagaidīt un saskaitīt pat līdz 20, citreis pat reiz 50. Peldošs māneklis zivi provocē savādāk. Īpaši pasīvam zandartam tas ir ļoti svētīgi. Žanis džokeri ēd! Ļooti labprāt ēd! :))

Atbildēts: 15.jūnijs 2015, 13:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā osihs

Sveiks!

Tā kā plānoju drīz pirkt kādu kātiņu priekš līdakām tad varētu lūdzu sīkāk pastāstīt par treno? Vai arī kādu citu budžeta klasē?! vēl man ir doma par crazy fish- aspen stake. vai Jums ir kāda pieredze ar šo kātiņu? kurš būtu labāks?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Treno ir kārtīgs un uzticams ātras akcijas spinings. Pats ar to nocopēju divas pilnas sezonas un par to varu teikt tikai labākos vārdus. Tas nav plānais japāņu grafīts.Tas ir normāla amerikāņu koncepta kāts, kuru saprāta robežās var pārslogot. Drošs instruments. Gumijas pa zāli, džigs, vobleri, lielie šūpiņi... Pielietojums ir universāls.

Atbildēts: 8.jūnijs 2015, 15:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā eddy47

Čau Ingus, gribēju zināt tavu viedokli! Nevaru izvēlēties starp diviem spininga kātiem! Pirmais- kosadaka perch pro 2,43m 2-12g, otrs- team salmo Treno 2,31m 4-18g! Copēšu ar meps cyclops līdz 12g, meps rotiņiem otrais,trešais un dažreiz ceturtais NR, vobleri anira 69, basara 70 un 90! Džigu neizmantošu ,tam ir tioga!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Pirmais kātiņš tīri pēc testa informācijas šķiet tāds paviegls, lai ar to patvičotu 90to Basaru. Pavisam mazajiem vobleriem, varētu būt ok! Tavā gadījumā prasīties prasās pēc Team Salmo šīs sezonas jaunuma Vantage testā līdz 18g. Šis būs labs voblerkāts tieši minētajiem mānekļiem. Rotiņu un šūpiņu ar to arī iemetīsi un pie savas zivs tiksi droši. Ja reiz par Basaru, šodien viens paziņa man atnesa 90tā izmēra Suspenderi mailes krāsā, kuru vienas dienas laikā noslānīja 102 līdakas. Skats pasakains! Riktīgi uzsita asini... Ehhh.... ka gribētos izrauties uz tādu supertviča copi. Basara!!! :))

Atbildēts: 8.jūnijs 2015, 15:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Valchars

Sveiks, jautājums ar kādiem mānekliem vislabak kert babites ezeraa? Zinu, ka labi kozhaas uz divdaligajiem burkankrasas lucky john vobleriem, kur tadus vispar sobrid var nopirkt?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Babītē vislabāk kožas tādos laika apstākļos, kad no mājas ārā iet negribas :)) Lietus, vējš, jo trakāk, jo labāk. Tad var mēģināt mellajā un sakultajā peklē ielaist iekšā ko burkānkrāsainu. Vai tas būtu mūdzis vai Mr. Greedy 3,9 un 5 collās, tas ir ir gaumes un tehnikas jautājums. Ja ir brīvs laiks un minētie apstākļi, pāris reižu gadā turp aizbraucu.

Atbildēts: 8.jūnijs 2015, 14:58 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā suupys

Labdien meistar.

Saki, vai ar Team Salmo Treno TSTR3-682EF, varēšu izmētāt 24g livebait'u, ietinot un uzraustot pretestības viņam nav, lai rēķinātu kā vobleriem, kāta rezervi. Bet tikuntā gribētu dzirdēt Jūsu viedokli.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Manas pēdējā laika izjūtas ir vairāk koncentrētas uz Team Salmo Vantage sēriju. 28gramīgajā jaudīgākajā versijā ar minēto mānekļu segmentu noteikti tiksi galā! Droši vari ņemt ciet. Iesaku vismaz to kādā no veikaliem pačamdīt, pakratīt...

Atbildēts: 20.maijs 2015, 21:54 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Sahramandzi

Hello!

Pirmāmkārtām uzslavas par 9 cm basaru - man kā tviča iesācējam viegli tvičot un līdaka (arī asaris) ķeras ļoti labi gan Bārtas upē, gan Liepājas ezerā. Krāsojumi arī interesanti. Prieks, ka letiņi var ko tādu izštukot. Izmantoju krāsojumus - 201; 107 un 303.

Vienīgais mīnus (varbūt sagadīšanās) 107 krāsojumam pēc 5 līdakām nokrita sarkanā acs un sāka drupt nost krāsa. Ar 201 un 303 neko tādu nenovēroju...un tad seko lielākā sāpe - pavadiņa.

Nopirku lucky john x-twitch pavadiņas 0,2mm, 5kg, 15cm. Visas basaras aizlidoja tālēs zilajās - pārtrūka gan pati pavadiņa, gan karabīne - finansiāli sāpīgi :)). Sagadīšanās? Varbūt jāņem dūšīgāka vai varbūt ir kādas citas titāna pavadas? Ar stīgu arī copēju, bet gribās pavadiņu, kur ir griezulis, lai varu copēt arī ar rotiņiem, nemainot pavadiņu.

Paldies! Veiksmi uz ūdeņiem!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Paldies! :)

Acis vobleriem tiek ielīmētas. Ja šucene kārtīgi un pareizā vietā ar mm precizitāti trāpa ar lielo sānu zobu, acs var izlidot. Pieļauju, kas tas ir viens gadījums no 1000, bet redz' noticies tas tomēr ir. Bet kā jau teici zivi viņš ķer un tas būtībā ir pats galvenais. Ja par titāna pavadām, tad lietas būtība ir sekojoša. X-Twitch pavadās izmantotais titāns ir tīrasiņu visdārgākais iespējamais japānis. Tāpat arī karabīne. Tos ir jāsavieno kaut kā kopā. Un te arī rodās tehnoloģiski vājais riska posms. Trubiņas, ar kurām, tiek veidots savienojums, katrai pavadiņai tiek spiestas ar rokām. Nokontrolēt spēku, ar kuru katra no tām tiek saspiesta, ir praktiski neiespējami. Realitātē ir tā, ka katra trubiņa būtībā tiek saspiesta ar dažādu spēku, par cik tas tiek darīts ar rokām. Līdz ar to pastāv pārspiesto trubiņu un pat titāna gadījumi, kuru rezultātā pavadiņa tiek deformēta un notiek nule minētā mānekļa zaudēšana. Lai kontrolētu šo pasākumu, ir iegādāta speciāla raustāma iekārta, uz kuras katra 5 pavada tiek pārbaudīta vai tā reāli tur uz iepakojuma uzrādīto slodzi. Testa rezultāti ir ļoti labi un brāķa % ir ļoti neliels. Neskatoties uz to X-Twitch pavadas tiek ražotas vietējam tirgum un exportētas tik lielos apmēros, ka šur tur pa kādam brāķim diemžēl izlien... Žēl protams!

Atbildēts: 20.maijs 2015, 20:53 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Jautā valdis1

Sveiks. Pagājušo nedēļu novelcējos zili zaļs. Vieta daugava Lielvārde - dzelmes. Jautājums ir kur jūsuprāt šobrīd zivs uzturas..runa ir par līdaku zandartu. Velcēt mēģināju gan pa daugavas vidu kur kants ir līdz 12m, kā arī gar krasta kanti kas ir seklāka uz 6m un nav tik izsteikta krituma. Vel ir atrasta vieta kur ir sēklis daugavas vidū.

Vēlētos saprast kur to meklēt šobrīd un vēlāk uz vasaras pusi. Kādā dziļumā vobleri vilkt kants lejas, vidus vai augšējā daļā. (saprotams, ka tuvu gultnei).

Kā arī nedaudz nost no tēmas par džigu un laivas nostāšanos - vai nostāties krasta līnijā un mest uz dziļumu vai no dziļuma uz krastu, vai pa vidu kantei un uz abām pusēm?

Paldies Ingus.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Maijs mums šoreiz ir auksts. Pat ļoti auksts. Ūdens uzsilst ļoti lēnām. Rezultātā plēsējs uzvedas ļoti bikli. Cik esmu dzirdējis, tad Daugavā šajā rajonā maija pirmā puse esot bijusi pavisam tukša. Eholote rāda pie grunts piespiedušās zandartu ēnas. Tas arī viss... Es domāju, ka atslēgas vārds šajā situācijā ir meklējams tieši nelielajā zivju aktivitātē. Kas attiecas uz Daugavu, tad pēdējos gados es vados gandrīz tikai un un vienīgi pēc eholotes rādītā. Ja zivis rāda, stājos! Tikai pavisam drošās un līdz šim rezultatīvās vietās stājos nost arī tad, kad teļuks rāda tukšu grunti... :) Būtībā jāuzticās ir eholotei. Par nostāšanos ķerot ar džigu... man ir strādājuši visi minētie varianti. Vienīgi kaut kā iegājies ir tā, ka stājos dziļumā un metu uz seklumu vai arī stājos iekšā kantī un strādāju uz sāniem... Metot uz dziļumu un velkot augsā uz sēkli, parasti ir vairāk zacepu... :)

Atbildēts: 20.maijs 2015, 20:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sandza

Sveiks, veletos iegadaties katu prieks tvicosanas un mikrodziga . budzets 150 e! kadu ieteiktu katu? kadu spoli un pito auklu? vai obligati prieks mikrodziga jasiet pipie pitas auklas fluarakarbona pavadina? kadas edamas gumijas tju ieteiktu? cik resnu pito auklu ieteiktu??? veletos vel iegadaties vobklerus prieks zandarta un lidakas un mezenes? iesaki vel kadu firmas volkeriti??

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ehhh, cik plašas ir Tavas vēlmes. Pirmā doma, kas ienāca man prātā lasot šo jautājumu, bija mans skolas diseņu laiks, kur 4 stundu laikā vajadzēja paspēt i alu sadzerties, i kādai metienei dibenā iekniebt un vēl ideālā gadījumā pie reizes arī ar kādu izplūkties :)) Parasti visam laika nepietika :) Analoģijas redzu arī šajā gadījumā. Ja spēsi nokoncentrēties uz vienu virzienu, esmu pārliecināts, ka spēsim atrast Tavām vajadzībām labu inventāra komplektu. Tavā jautājumā es šobrīd redzu pārāk plašu vēlmju un tehnikas amplitūdu, kuru vienā kopumā apvienot ir ja ne neiespējami, tad ļoti grūti pavisam noteikti.

Atbildēts: 20.maijs 2015, 20:33 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager