Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā kraft

Čau Ingus! pirmkārt sumināts!

Kā jums gāja Daugavā? cik sapratu līdz maniem krajiem tā arī netikāt?

Ēdamās gimijas ko paņēmu strādā un viss notiek, zandartam Silver Prawn garšo, arī uz Lime 3.9'' copes bija. Bet tās tukšās copes mani nogalina vienk. Tā izteikti tikai 2-3 reiz piefiksēju, ka bija atkārtoti ņēmieni, kas protams ir labi (tātad smaciņa strādā) bet vienalgabieži neuzsēdās, izmēģināju, gan kā tavs kolēģis rādija divus vienžuburus tandēmā, gan divžuburi. turklāt 2.9 collu izmēram laikam jau nemaz nav daudz vietas kur ielikt divus āķus, tāpēc to izmēru laidu ar vien āķi. Piem manām iepriekšējām parastajām gumijām, kas ir samērā lielas (~15cm) ar laivu velcējot ņēmieni varbūt ir retāki, bet tad praktiski vienmēr ir začots, (un arī sīkie zemmēri viņu nograuž tā tikai, tākā na tā, ka lielāks māneklis, tad tikailielie brūk virsū) un sausais atlikums ir tāds , ka līdz laivai nonāk vienāds skaits zandartu. Kā būtu, ja tādai sistēmai uz ēdamajām liktu mono auklu kas stiepjās? jo ar pīto jebkurā gadījumā, ka ir mazākā copīte , dod pa zobiem, un tad sanāk jamam to mānekli izraut.(dažreiz bez astes) Es tā izdomāju, jo beigās sevi pārvarēju un pie mazākā piesitiena necirtu, tad atkārtoti ņēmieni parādījās vairāk un finālā zandarts arī paspēja ieest to gumiju un uzsēsties. Ja pieņemam , ka manā situācijā nav svarīgi iztaustīt grunti, ķērājus un grunti es zinu kā 5 pirkstus utt, tad varbūt ir vērts pamēģināt uz mono auklu, un tajos 50m, tāds stiepiens sanāk, ka zanderis paspēs to ēdamo ieest? Turklāt isi pēc saulrieta jamie tusē pa ūdens virsu, un pēdējos divus es dabūju velkot gumiju kādos 1.5 -2m. apakšā ir 16m. tākā tāda situācijā man nav svarīgi redzēt katru sīko kontaktu ar grunti.

Šeit es runāju tikai un vienīgi par ēdamajām,

parastajā situācijā, protams, uzreiz jādod pa kaulu.

Otrs, kā ir ar samiem, kādu krāsu tu ieteiktu tiem? Varbūt to balto? Manuprāt samam tās sērijas gumijas varētu patikt. Tur es izmantoju pavadiņas sistēmu, tā pa grunti velkot ap mānekli visāda draza nesaķeras. Ja ir kādi jau pārbaudītāki modeļi iesaki, man nav tāds budžets, ka visu plauktu varu notestēt pēc kārtas :)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks un paldies :)

Sestdien malāmies netālu no Tavām vietām. Rezultāts un prieks no copes neaprakstāms. Uz 4 kakliem +-20!!! mēra zandartu. 43, 42 un 44,5cm :) beigās pat vairs netika skaitīti. Līdzīgi kā Tavā gadījumā spridzināja Tioga 2,9" Silver Prawn krāsā. Stulbākais tas, ka nebijām rēķinājušos ar to, ka tā izšaus tieši šī krāsa. Tā, ka stiķējām mānekli kā vien mācejām. Lielākais beigu beigās tā pat tika piečakarēts uz Ocean Pearl. Starp citu, lielākie asari tika iekapāti uz Green Pumpkin. Vispār jāsāka, ka šis māneklis manā arsenālā ķerot asari un zandartu vairs nav aizstājams ne ar ko. Kārtējo reizi par to tikai pārliecinos. Daugavā pie Kokneses izmantoju 10 un 8lb auklas. Fluorokarbona metrs manā skatījumā te obligāts. I copju skaits lielāks, i atkārtotu grābienu skaits lielāks. Protams, arī tas, ka fļuriks pa kantīm strīķējoties lēnāk pagurst. Arī kā amortizators tas nostrādā. Par ierīšanas un ēst ļaušanas pieņēmumu tev pilnībā piekrītu. Vajag ļaut viņam ierīt un sajust garšu. Manam kolēģim todien sekoja 4-5 atkārtoti ņēmieni, kad zandarts ātkārtotā uzbrukumā mānekli rija līdz aknām. Tātad sjedobkas faktors strādā pilnībā. Vispār ar mani notika vēl kāds ineteresants gadījumus. Metiena brīdī zvana telefons. Māneklis, protams, nogrimis gaida kad beigšu muldēt. Velku ārā. Jūtu dīvainu pretestības zudumu. Johaidī! Skatos silikons noēsts līdz āķim. Tā, ka saki ko gribi, bet šitā formula, kas ir iekšā šajos mānekļos, strādā vienkārši konkrēti. Vispār, ja vieta Tev tiešām zināma, par monofilu padomā un paeksperimentē. Īsti zaudēt jau nav ko. Pastāstīsi, kā būs augusi rezulativitāte. Par Tioga 2,9" apāķošanu runājot, paskaties Facebook LJ kontā svaigāko bildi. Owner 59ā sērija ar trīsžuburi, kurš ar speciālu silikona kebriku piestiprināts pie treilerāķa. Kā saka kolēģis, realizācija pieaug pat par 30%. Par samu runājot, iesaku noprovēt Chunk Tail lielāko versiju. Šamējais Kiwi Seeds krāsā ar savu neordināro asti vienu otru Daugavas ūsaini jau ir paspējis piečakarēt. Lielākajai Tiogai arī vajadzētu strādāt. Par balto runājot, kāpēc gan ne?

P.S. Par Tavu kraju skaidrības tagad vairāk. Nākamreiz ieradīšos jau krietni vairāk sagatavojies. Tioga būs līdzi mazliet vairāk :)

Atbildēts: 12.jūnijs 2012, 15:23 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Lems

Sveiciens vārdadienā! Paldies visiem, kas iesaistīti ēdamgumiju projektā, iemēģinātas, kvalitatīvas un zivīgas...

Atbild Ingus Dukaļskis

Paldies!

Paldies arī par mānekļu novērtējumu. Starp citu, šobrīd esmu pabeidzis vēl 3 pilnīgi svaigas ēdamo mānekļu formas. LV ūdeņus tās jau redzējušas un no zandarta pa pakaļu jau dabūjušas :)

Atbildēts: 11.jūnijs 2012, 15:48 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aivishs

Sveiks!

Varbūt šķitīs jocīgs jautājums, bet tomēr gribu pajautāt.

Kā pareizi nosist lielu zivi virs 2 kg, piem., līdaku?

Parasti meklēju dabā kaut ko cietu un tad nu ar cik reizēm un kā sanāk - tā sanāk, bet domāju, ka ir labāki un saudzīgāki veidi.

varbūt vari pastāstīt.

Atbild Ingus Dukaļskis

Visnotaļ jocīgs jautājums :DDD

Atbildēts: 11.jūnijs 2012, 14:14 | 7 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Suhins

Sveiks! Iegādājos Salmo Microtech 3-12g un Okuma Octana 20 spolīti. Aukla Salmo Elite Braid 0.08. Izmēģināju un bija daudz ''bārdas'', dabūju ik pa laikam amputēt auklu. Vai tas varētu būt no nepareizas auklas uztīšanas, vai kā citādi? Paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

100% auklas uzklāšanā un nospriegošanā vaina meklējama. Es lietoju precīzi tādu pašu komplektu un šādas problēmas nenovēroju. Iesaku iztīt visu auklu, piesiet kaut vai pie staba un pie saprātīgas pretestības to visu ietīt atpakaļ kasetē.

Atbildēts: 11.jūnijs 2012, 14:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā erno

Sveiks!

Iesaki kādu labu kātiņu spiningošainai ar gimijām un vobleriem. Vēlamais tests 10-40g.Varētu būt kāds no Salmo, Daiwa, Okuma brendiem.

Cena līdz 40Ls

Spole Trio 40

Aukla Salmo braid 0,17

A kā ir ar green daimond? Viņus kaut kur vel var dabūt?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ar Green Diamond diemžēl vairs nekā. No sortimenta jau kādu laiku (vismaz gadus 5-6) tas izgājis. Manuprāt gumijai pa zalēm un voblerim piemērots ir Diamond Aggressor. Tests uz kāta šim norādīts 5-25g. Reāli dabā tas mazliet lielāks. Okumai ir tāda kātu sērija kā Octana. Ātri kāti ar dažādiem testiem. Tai skaitā arī 10-36g 2.4m garumā. Vispār iesaku abus vienlaikus palūkot dabā. Tad jau manīs, kurš labāk rokā ieguļās.

Atbildēts: 11.jūnijs 2012, 14:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Didulis

Sveiks Meistar !!

Es vēlētos pajautāt kādu spoli Jūs ieteiktu spiningošanai cena 15-20 LS

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Okuma Safina Noir tavā budžetā ir viena no labākajām spolēm.

Atbildēts: 11.jūnijs 2012, 13:59 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mexikanis

sveiks!!!! Pastāsti tādu kad un kur varēs sākt piereģistrēties uz Lucky John festivalu? ir doma sogad piedalīties!!!! paldies

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šobrīd lemjam par Lucky John festivāla uzstādījuma un formāta maiņu. Tāpēc datumi un pieteikšanās termiņi pašiem vēl miglā tīti. Apsolu, ka tas tiks izziņots laicīgi un visiem interesentiem dzirdami.

Atbildēts: 6.jūnijs 2012, 16:21 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā amucis

Sveiks! Gribu iegādāt spiningam jaunu spoli, bet lāgā nesaprotu kuru ņemt. Kāts ar testu 10-30gr., aukla 0.19 pītā. Mums te starp līdakām mēdz arī kāds sams uzsēsties :) Copes vietas Daugava un ezers ar dziļumu līdz 20m. Kura no Okuma Octana būs piemērotāka - 25 vai 30? Ir doma noriskēt un ar laiku pāriet uz 0.16 pīto.

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Noteikti 30tā. Tai tomēr jauda lielāka. 25tā man stāv uz zandartu kātiņa. Vispār, ja saki, ka sams var jebkurā brīdī uzšaut un dziļumā nākas pacīkstēties vēl ar kādu citu zacepu, varbūt pat vajadzētu skatīties TRIO virzienā. Katrā gadījumā Okumas spole kā minums 30tā, ja ne pat 40tā. Redzi, katrai spolei savs svars. Octanai arī 40tais izmērs nelīdzinās čuguna akas vāka svaram. Pamēģini veikalā kāta+spoles pielaikošanas metodi.

Atbildēts: 6.jūnijs 2012, 15:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā insp.kasitis

Sveiks. bija doma iet pameginat nokert kadu zandartu uz dziwo zivtinu. kur tu iesaki meklet zandartu uz kadas seres, vnk dziluma?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kantis, grunts nelīdzenumi un citi pampaki. Pie un ap tiem. Ir reizes, kad zanders iznāk arī seklumā.

Atbildēts: 6.jūnijs 2012, 15:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asaris99

Sveiks.

Nesaprotu vienu lietu..Vakar nopirku jaunu spolīti Jaxon arrow rt2000 pa 18ls, nekāds sūds itkā neesot.Tad nu uztinu virsū 0.26 mono aukliņu un devos uz upi..Veicu iemetienu, sāku tīt žilku un biju izbrīnīts..Spole izdveš dīvainu skaņu, kad ietin žilku, itkā būtu zemes spolē,vai kas tāds..Varbūt zini kas par vainu? Labāk mono auklu likt uz plastmasas kasetes,varbūt uz kasetes uztīta pa daudz aukla, vai arī dēļ auklas mitruma? Tiešām esmu apjucis nedaudz, negribu ticēt kad brāķis.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Manī tevis rakstītajā izbrīnu neizrausa pilnīgi nekas. Par tavu apjukumu, sūda nebūšanu un brāķa neesamību man komentāru nav :)

Atbildēts: 6.jūnijs 2012, 08:44 | 4 komentāri | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager