Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā janko100

Sveiki! kāda tipa rotiņi varētu iet uz sapalu un asari

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Rotiņi ar vidēji lielu un mazu lapiņu. MA1, MA2 un MA3 no Lucky John der abiem živukiem.

Atbildēts: 28.maijs 2012, 08:41 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asaris99

Sveiks! Kādu testu iesaki 2.40m kātam? Pārsvarā darbošos ar vobleriem līdz 15g,gumijas zivtuņām,rotiņiem..

Atbild Ingus Dukaļskis

To pašu klasisko 5-25g. Tavā gadījumā piemērots ir Diamond Aggressor kā reiz 2,4m garumā.

Atbildēts: 28.maijs 2012, 08:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asaris99

Sveiks!

Šim kātam Elite Attack XM 2,4m kāds ir tests?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

8-38g

Atbildēts: 28.maijs 2012, 08:37 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā onkyo

Sveiks!

Daži manis nomokoši jautājumi:

1. Ieteici man 1x19 Flexonit ultra ligth pavadu priekš foreļu copes. Pavada tieva, forelēm neredzama, bet diemžēl manā gadījumā knapi izturēja 3 stundu copi, respektīvi testējot ar roku, pirmā noplīsa sējuma vietā, otrai pavadai atsējās sējums pie griezuļa!!! Tās pavadas tiešām paredzētas tikai vienai copes dienai?! Varbūt labāk izmantot fluokarbona pavadiņu?

2. Vai fluokarbona auklas gabalu, kas paredzēts pavadai var tiešā veidā siet klāt pie pītās auklas?

3. Vai kāts ar testu 7-15g derēs 7g smagiem džiga mānekļiem?

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

1.Tieši tā pavada tieva. Vairumā gadījumu pat tievāka par pamata auklu. No 2kg pavadas ilgmūžību gaidīt nevajadzētu. Pa zacepiem to var nokaut pat vēl ātrāk. Redzi, šī pavada pamatā ir domāta asaru ķeršanai, kur pa vidu var trāpīties līdaka. Pagājušajā nedēļā, vietā, kur ķēru asarus, sjedobku paķēra 82cm līdaka. Bez šīs pavadas, loģiski, ka līdaka būtu prom. Ko ar to gribu teikt? Zivs zobus pavada iztur labi. Ņemšanos pa zacepiem nepārāk. Starp citu, tā arī galīgi nav šīs pavadas funkcija. 1x19 Flexonitam esmu gājis cauri ļoti nopietni. Atsējusies nav neviena līdz šīm. Plīsusi, protams, ir un tas ir loģiski. Kāpēc? Tikko to aprakstīju. Tas, ka šī pavada plīst plēšot ar rokām, tas ir normāli. Paskaties, kāds tests tai norādīts uz iepakojuma :) Fluorokarbonu, ja vien tas nebūs vismaz 0,35mm, līdaka konkrēti šķērēs. Tā, ka Tavā gadījumā atliek vai nu dragāt bez pavadas vai ar šo pašu Flexonit. Es visticamāk gāztu bez pavadas.

2. Protams. Es lietoju šādu mezglu. http://www.netknots.com/fishing_knots/blood-knot

3. Tīri no sausas kāta testa informācijas vajadzētu būt, ka derēs.

Atbildēts: 25.maijs 2012, 08:27 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mariszin

Paldies par padomu!

Vēl pēdējās detaļas tad:

1) Vai 2.1 būs normāls garums, jo tas vienīgais ar ātro blanku (pats 1.95 augumā)?

2) 20 izmēra spole būs pietiekoša?

3) vai Elite Braid 91/009 rullis būs pietiekoši (ar atbilstošu backingu)?

Veiksmi copē!

Atbild Ingus Dukaļskis

1. OK

2. Vai arī 25to, ja runājam par Okuma

3. Protams

Tev arī!

Atbildēts: 25.maijs 2012, 08:16 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā monstrs

Labdien!

Gribētos paprovēt to džerkošanu, vai Salmo Elite MAGFORCE būtu laba spole, kā iesācējam?

Sākumam neko dārgu negribas pirkt, un kādu auklu labāk tīt virsū, jo noskatījos raidījumu "Makšķerēšanas noslēpumi" par džerkošanu ( ar jums galvenajā lomā), teikts ka ar šo spoli nevajadzētu izmantot smagākus mānekļus(~70g).

Un kāds varētu būt piemērotāks džerks, viendaļīgs vai divdaļīgs, mans augums ir 1.80m kāds garums labāk būtu piemērotāks?

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Vai cik daudz šajā pat sadaļā runāts par šo tēmu. Īsumā Magforce der mazajiem džerkiem ar noteikumu, ja mults kā suga Tev nav svešs. Konkrētus mānekļa gramus spolei nosaukt patiesībā ir grūti. Redzi, divi 50g svaros vienādi mānekļi var prasīt atšķirīgu spēku kā metienā, tā pie vadīšanas. Teikšu konkrēti un ceru, ka šo lasa arī citi iesācēji. No 70-100ls par spoli nolikšanas uz letes neizspruksiet neviens. Dzerks ir specifisks ķeršanas veids un prasa specifiski inventāru. Šī ir viena no tām tehnikām, kur tāds termins kā inventārs iesācējam neeksistē. Ar tāda lieta, kā pamēģinšana ar ko lētāku, te nav iespējama. Tā ka, iespējams, kā variants der lietota, bet piemērota inventāra iegāde. Kāts labāk viendaļīgs. Piemēram, Elite Arrow Jerk taviem parametriem. Kāts tas pats, ar kuru darbojos raidījumā. Aukla 0,33-0,4 Elite Braid.

Atbildēts: 25.maijs 2012, 08:13 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā skutans

sveiks. iemeiģināju savu finēzīti [2.13]+yamatoyo 6lb aukliņa. zini, lido jau super, bet prasās kādus kādus 5-10m klāt. sajūtas nesliktas darbojoties ar viendaļīgo, bet prasās man tomēr[2.38], kāda tava pieredze darbojoties ar šāda garuma viendaļigu kātu, tests varētu būt līdz 12lb? paldies. ps. kā veicās kupraiņu jomā?:)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Pirms ņem nākamo kātu, sākumā poprovē 3-4lb Unitiku. Tos 5m vajadzētu dabūt klāt. Pēc tam uzraksti, kas notiksies. Tikai pēc tam būtu prātīgi štukot par otru kātu. 2.38m loģiski, ka lidinās vēl tālāk. Bet vai tev to patiesībā vajag?! Ar kuprainajiem ir tā, ka vakar beidzot atnāca mana sjedobka. Šodien pat to ietestēju. Komentēšu īsi -afi..ec!! Nākmnedēļ visi veidi būs plauktā un sāksim lielo šīs vasaras ēdamās gumijas akciju.

Atbildēts: 24.maijs 2012, 19:19 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā mariszin

Paldies par atbildi :)

Ja tā ir dārgākā kategorija, kādas ir cenas ar ko ne pārāk lielam komplektam būtu jārēķinās un kādu pats ieteiktu iesācējam? Auklu pa lielam tā pati Salmo Braid par ~11Ls - to cenā nerēķinam.

Atbild Ingus Dukaļskis

Tev vajadzētu pačamdīt Diamond Aggressor. Šis kātiņš atbilst Tavām vajadzībām. Cena tam šķiet bija tuvu 25ls. Plus, piemēram, Okuma Hexana spolīti, kuras cena ir ap latiem 30. Lati 55-60 saskrien jebkurā gadījumā. Tas, protams, gadījumā, ja runājam par jēdzīgu komplektu. Loģiski, ka var ielikties arī 20ls, bet vai no vēlākā procesa spēsi gūt prieku?

Atbildēts: 24.maijs 2012, 18:17 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā olegs69

Sveiks! Jautājums tāds-gribu pasūtīt internetā multiplikātoru džerkam, kā lai zinu kādu roku ņemt-labo vai kreiso? Tinu ar labo roku-tad man jāņem labā roka,vai tieši otrādi kreisā, jo džerkojot jau spole tiek turēra nevis pret ūdeni bet otrādāk? Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Labā spole ir tādā gadījumā, ja spoli tin ar labo roku. Kreisā attiecīgi otrādi. Tavā gadījumā ir vajadzīga labā, jo rokturi griez ar labo roku.

Atbildēts: 24.maijs 2012, 18:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā asaris99

Sveiks,esmu iesācējs špiningošanā. Gribu iegādāties pirmo komplektiņu līdz 60ls. Spole,kātiņš,aukla. Ko iesaki? Pārsvarā darbošos ar vobleriem, gan raustāmiem,gan neraustāmiem un protams arī rotiņiem,mazajām gumijas zivtiņām,kādu šūpiņu..

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šajā cenu kategorijā var nokomplektēt jau visai sarīgu komplektiņu. Piedāvāju sekojošo: Elite Attack XM 2,4m versiju kopā ar Okuma Hexana spolīti un X-Twitch 0,14mm pīto aukliņu. Principā spoles šajā cenu kategorijā iespējamas pat vairākas. Iesaku iebraukt kādā no veikaliem un vēsu galvu inventāru pašam pačamdīt.

Atbildēts: 24.maijs 2012, 08:47 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager