Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā smailers

Sveiks,

Sestdien biju Juglas Salmo, pieprasīju Mikrotech MJ kātu, bet meklēo (2.13M) garumu nedabūju, jo "nav vēl sistēmā" itkā svītrkods vēl nav uzzīmēts. Kad būs ? Īsais garums bija.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ja godīgi grūti pateikt kad būs vai ir. Daugavgrīvas veikalā to tirdzniecība iet jau labu laiku. Cik zinu, liela daļa šo kātu jau atrodas spiningotāju čeholos. Atvaino, bet ne vienmēr es visu zinu, kas notiek veikalos, par cik mana misija ir saistita mazliet ar citām lietām. Katrā gadijumā ērtākais variants, manuprāt, pirms braukšanas iepriekš sazvanīt konkrēto veikalu.

Atbildēts: 21.maijs 2012, 16:01 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā antonsb

Drop-shot kāts Salmo Diamond SPIN 2.4

pa sitadu kata rokturi gaja run!un cik tad talu lidos 5gr maneklis ar testu 10-36gr?man teica cilveki ka normals tests katam 10-36gr!tad jau sanak ka Salmo pardeveji meginaja man tik pardot to katu!jo teicu kadus maneklus izmantoju un sie teica ka sis kats ders!un ka ar spoli Okuma Safina Noir SFR-25 der spiningam videjais lidakam tas ir ap 2kg?

Atbild Ingus Dukaļskis

Okumai ir vairāki kāti ar "foreļu rokturiem" :)) 5g pretvējā ar šāda testa kātu visticamāk nelidos. Kādus mānekļus esi ieplānojis lietot? Safina 2kg līdakai derēs :)

Atbildēts: 21.maijs 2012, 15:56 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā jenots13

Sveiks Inguss,

man tāds jautājums par velci.Saki kādus kātus tu ieteiktu izmantot velcei?Garums,tests?Velcešana būtu tik pa Burtnieku.Un kadas spoles,kāda izmēra.?

Par kātiem iesaki vairakas alternatīvas,tadas cena ap 30-40ls. Spoles ar var cena ap 50ls.

Gribas,lai ir arī kaifs velkot kad zivs gala :)

Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ak, jūs, velcētāji! Pie jums tādas līdakas un zandartus uz džiga var iekapāt, a jūs tik velcējat un velcējat. Nu neko darīt... Diamond Power Pike vai Diamond Jerk Cast. Zinu, ka tieši šos kātus lieto viens otrs ļoti kaislīgs Burtnieka velcētājs. Testos šamējie 20-60g pirmajā un 20-70g otrajā gadījumā. Var izmatot arī kādu jaudīgāju esošu spininga kātu. Man pašam patīk, kad spice drebot rāda, kas konkrētajā bridī notiek ar mānekli. Līdz ar to džerka kātus velcē praktiski neizmantoju. Tieši tāpēc lietoju divus 15-40g 2,4m kātiņus, kuri no ražotāju sortimenta pazuduši vismaz gadus piecus. Spole vismaz 3000. Ar 4000šo drošāk. Protams, multiņš ar auklas skaitītāju vispār ir štelle. Atliek vien atcerēties kurš vobleris pie kādas diamtera auklas cik tālu izlaižams. Ja paņemsi Okuma Trio 40-to izmēru, noteikti būsi trāpījis pareizi.

Atbildēts: 21.maijs 2012, 15:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā sigi

Sveiks!

Nesen, spiningojot Burtniekā (kāts- shimano force master tests 3-13gr. un trio red mazā spole) saskāros ar nepatīkamu lietu. Uz auklas pēc metieniem sāka mesties mezgli (tāds kā mazs mezglu pušķis). Sākumā nevarēju saprast, kaspar štelli..nogriezu auklu ar pušķi, pārsēju pavadu, bet pēc kāda laika atkal, tādā pašā augstumā no pavadas uzmetās mezgla pušķis. Ievēroju, ka nejauši auk;a nav izvērpta caur vienu gredzenu, nospriedu, ka tas arī ir tas iemesls, taču ieverot auklu no jauna, problēma neatrsinājās. Tā nu es cīnoties ar šo problēmu pazaudēju visu auklu.

Zinu, ka ka no šī apraksta grūti ko izsecināt, bet varbūt tavā pieredzē ir gadījies kas līdzīgs? Pārbaudot kātu, viss liekas ideāli. Pirms tam auklu (Power pro 0.08mm laikam) biju uztinis uz lielāka izmēra salmo spoles un šādu problēmu nebija. Vai varētu būt, ka kaut ko trio redam neesmu pareizi noregulējis?

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nodomāju, ka spolē suns aprakts. Pats copēju tieši ar šo spolīti. Kāpostu var sadabūt n-to iemeslu dēļ. Piemēram, tāpēc ka aukla vērpjas vai arī copējot vējā, kad aukla nevienmērīgā nospriegojumā uzklājas uz spoles. Iesaku tur pat ezerā izlaist visu auklu un ar voblera pretestību visu metrāžu ietīt atpakaļ kasetē. Pie reizes paskaties kā griežas spoles uztinējrullītis. Tam jāgriežas pilnīgi brīvi.

Atbildēts: 21.maijs 2012, 14:57 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā antonsb

Sveiks!Jautajums pa Okuma spiningiem!biju veikala man viens iekrita acis 2,40m tests 10-36gr nosaukumu spininga neatceros bet vinam bija tads rokturis ka forelu spiningam!jautajums vai der spiningosanai no laivas sis spinings ja izmantoju 98% gumijas tikai!maneklu svari sakot no 5gr un uz augsu lidz apmeram15gr!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kāds ir rokturis foreļu spiningam? Cik tālu tu ceri iemest 5g mānekli ar 10-36g testa kātu?

Atbildēts: 21.maijs 2012, 14:51 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā jupis9

Sveiks!

Jautājums būs par mikrodžigu.

Kautkā baigi tas ir ieinteresejis.

Kādu testa un garuma kātu izvēlēties, copēšu pārsvarā ezerā.

Kāda diametra pīto ņemt?

Kada izmēra spoli?

Paldies:)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Tev ir pie rokas maija Copes Lietas? Palasi, paštuko. Manuprāt, diezgan plaša informācija tajā sasmeļama. Vispār man ir trīs mikrodžiga komplekti. Pret šo pasākumu attiecos ļoti nopietni. Man svarīgi paņemt katru asari, Gan to kas divos metros sež, gan to, kurš straumē 15m tusē, gan to kuru jāizkapā no stāvas kants. Pats joprojām mācos. Tieši tāpēc gribu dzirdēt pilnīgi konrētus ķeršanas apstākļus. Auklu es lietoju gan 0,1mm monofilo, gan 0,04mm pīto. Starpība tajās parādās konkrētos apstākļos. Loģiski, ka arī katros no šiem apstākļiem prasās pēc dažāda stroja kātiem.

Atbildēts: 21.maijs 2012, 14:49 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Supernatural

Sveiks!

Gribēju pajautāt, kādu kātu ieteiktu vistīrākajam twičam? Kādu konkrētāku modeli, kādu testu, garumu, akciju?

Paldies jau iepriekš.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ja Tevis biežāk lietotās mailes meklējamas 5-15g skalā, Elite X-Twitch būs tieši laikā. Garums pēc gaumes un savas saprašanas -1,8 vai 1.98m. Tests attiecīgi 5-25g. Loģiski, ka arī fāsts pēc asuma.

Atbildēts: 21.maijs 2012, 14:42 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Didulis

Sveiki !!! Ir doma pirkt spoli, priekš spiningošanas un lai var uz dzīvo pasēdēt, tā tad priekš līdakām. Ko jūs ieteiktu ?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kā būtu ar Okuma Octana? Ļoti laba kvalitāte. Arī cenas ziņā visai draudzīga.

Atbildēts: 21.maijs 2012, 14:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā karlis97

Sveiks...Kāds tests spininga.. butu viss labakais unversālaj makšērešanai piem. rotini vobleri gumij zivtiņas? Necopeju no laivas

Paldies.. (:

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ar 5-25g iemetīsi gan rotiņu, gan silikonu. Arī vobleri iežvidzināsi, ka prieks. No krasta 2,7m garumā un aiziet. 10-40g neiesaku. Būs grūti rotiņu un mazu gumiju iemest. Arī smagāks tas būs.

Atbildēts: 21.maijs 2012, 14:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā marcis1013

Sveiks!kāda krāsa rotiņiempiesaista Asari?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Drīzāk ne tik daudz krāsa, cik vibrācijas specifika.

Atbildēts: 21.maijs 2012, 14:36 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager