Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā eesma25

Sveiks!

šogat sāku apgūt twičošanu,koplekts tapa konsultējoties ar Tevi-patiešām iepatikās tiwčš,jāturpina strātat,mānekļus iesākumam sāku izmantot jaunos lucky john voblerīšus,ko gribēju ar šo pateikt-Lielais paldies par info ko devat komplektējot inventāru,un vobleriši patiešāam ir izdevušies priekš tās cenas-lielais paldies:)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Paldies! Novēlu Tev aizraujošu un rezultatīvu šo sezonu.

Atbildēts: 14.maijs 2012, 10:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā silver_737

Sveiks vēlreiz!

paldies par atbildi, mēģināšu Citrix :)

Vēl īsi jautājumi par džerku:

1. Kādu auklu iesaki ņemt to 0.4 un kādu krāsu,

varbūt k-kas no Salmo ir sakarīgs?

2. Kādu kātu iesaki izvēlēties man, ja man ir 1,90m augumā un strādāšu no gumijas laivas ar cieto grīdu.

Vēlams Salmo vai Okumas (ja viņiem ir).

Varbūt, ka ir kāds kāts, kas der gan smagajam tvičam, gan arī vidējam džerkam, ideālā gadījumā pat smagajam :)

Paldies jau iepriekš :)

Atbild Ingus Dukaļskis

1. Elite Braid 0,4mm dzeltenā krāsā, lai auklu var redzēt, līdz ar to arī nepalaist neko garām.

2. Kā tu iedomajies iemest 25g maili ar 250g testa kātu?. Ja atmet jautājuma pēdējo daļu, tad Okumas Octana extra fast kāts 20-70g būtu īstais.

Piedod, bet esmu "kas der visam, neder nekam" patiesības atbalstītājs.

Atbildēts: 14.maijs 2012, 10:34 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā smailers

Sveiks Ingus, gribeju jautāt, kad Daugavgrīvas veicī būs pieejams tas jaunais MJ kāts, Mikrotech laikam saucās ... ? Liels paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Veikalnieki sola, ka uz rītdienu vajadzētu būt visam kārtībā. Katrā gadījumā Daugavgrīvas veikalā šie kāti jau ir. Par cik mums mainās programma, ir aizkavējusies dažu preču ievadīšanā tajā. Līdz a to tāda interesanta situācija izveidojusies. Proti, prece ir, bet pārdot nevar :) Būs jau labi!

Atbildēts: 14.maijs 2012, 10:30 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā L-upesLinis

Sveiks, expert.

Iedāvināja džiga āķus, bet tādus dīvainus ar izlocījumu kājas daļā, bet nezinu, kā to pareizi lietot. Var būt Tev ir kāds padoms?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Džiga āķis ir domāts, lai liekumā iedabūtu iekšā svaru, kā rezultātā rodas džiggalva. Ja āķis ir 8, 10 vai 6jā izmērā, paņem veikalā svina skrotis. Paņem vienā rokā plaķenes, otrā āķi un svina skroti ar plaķeņu palīdzību saspied/iestiprini liekumā, kurš ir zem āķa cilpas. Būs tev asaru džiggalviņa.

Atbildēts: 14.maijs 2012, 10:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā silver_737

Sveiks Ingus,

Divi jautājumi

Pirmais jautājums par džerka invertāru - kuru no Okumas spolēm, kuras no multiplikatora spolēm, kuras tagad tirgo salmo, Tu iesaki priekš džerka un arī, kas noderētu tvičam, ideālā gadījumā arī velcei.

Otrs jautājums - mikrodžigam vajag kādu kātu? Cik garu un kādas akcijas (ātru/lēnu mīkstu/cietu?), svara diapazona?

Paldies,

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Pirmajā gadījumā tas noteikti būs Citrix. 0,3mm pītenī tajā var iedzīt 160m. Piekritīsi, zemprofila multam laba ietilpība. Tā, ka arī 0,4mm var iedzīt pieklājīgi metrāžu. Konkrētā spole ir testēta arī tvičam un velcei sālsūdenī. Te viss ir kārtībā.

Uz otru jautājumu nevaru viennozīmīgi atbildēt. Mikrodžigam vajag mikrodžiga kātu :) Aptuveni līdz 8-10g testā. 2,2-2,4m garumā. Tas mans subjektīvais garuma viedoklis. Lēns vai ātrs ir atkarīgs no tā ar kādu auklu copēsi. Plēsīsi vai neplēsi asarim muti. Tāpat arī kāda veida silikonu spēlēsi. Tvisteri, vibroastīti vai vēzi. Paņem rokā Elite Micro Jig. Momentā radīsi atbildi, kas ir mikrodžiga kāts ar ielīmētu pilnā grafita spici.

Atbildēts: 14.maijs 2012, 10:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Bubulis

Sveiks! Esmu iesācējs spiningošanā un arī mānekļu izvēlē. Esmu izmēģinājis pāris voblerus un ir iepatikusies to darbība.. Konkrētāk. Burtniekam vēlos iepirkt pāris voblerus bet gribu dažādību.. Kaut ko kas dziļāk spēlē un arī ko pretēju.. Ir kādi ieteikumi ? :) Ne no tā dargā gala jo pašam vel tas āķis tā kārtīgi nav ieķēries :D

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ir Burtnieku ir tā, ka velcēju tur ļoti reti. Patīk cope pavasarī, kad ūdens līmenis ir augsts un līdaku var ķert, tur, kur pēc pāris mēnešiem varēs lasīt sēnes. Rapala Max Rap, Lucky John Pike Hunter ir aizbadītās nedēļas rezultatīvākie. Nostāk no krasta var ķert ar suspenderiem, piemēram Flat Minnow no Lucky John, Squadminnow 95 no Jackall. Protams, ir vēl virkne piemērotu vobleru. Šie šobrīd ir reāli strādājoši. Lucky John vobleriem šobrīd iepazīšanās cena ir ļoti pievilzīga.

Atbildēts: 14.maijs 2012, 10:04 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jah

Sveiki! Vai var uzzināt ko vairāk par Okuma "smagā gala tviča" kātiem: nosaukumi, TTX, cenas?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Octana sērijā ir 1.95m cast kātiņš līdz 35g un 20-70g. Extra fāsts bez vārda runas. Kā radīts tieši smagā gala tvičam. Ar pirmo var iekustināt visu -Rudru, Magsquad 128, Max Rap17. Par mazākiem nemaz nerunajot. Otrs kāts ir vēl jaudīgāks. Cenu noskaidrosi uzzvanot uz veikalu.

Atbildēts: 14.maijs 2012, 09:18 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā danonki

Sveiks! Ko domā par savage gear lip scull? Esi testējis? Kas varētu būt labākais ko likt viņā iekšā? dzīvo zivi vai gumiju?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nav mans super favorīts, bet pagājušajā rudenī esmu testējis L izmēru kopā ar Soft 4Play silikonu. Lielupē ir sanācis pat noķert 3nieci. Spēle ideāla. Piemērots velcei, džigam upēs, ezeros. Par montāžām ir daudz info Savage lapā. Iesaku paskatīt, ja ir doma mēģināt šo sistēmu.

Atbildēts: 14.maijs 2012, 09:09 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā matiss12

http://www.copeslietas.lv/site/bildes/bilde-42784.htm ko saki?

Atbild Ingus Dukaļskis

Vecīt, tu esi īsts monstrs!

Atbildēts: 14.maijs 2012, 09:03 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā erno

Sveiks!

Vari pateikt kaut ko par Okuma spininga kātiem?

Ne konkrēti kādu modeli bet visumā.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Labi, kvalitatīvi, vairumā gadījumu pat specifiski kāti. Piemēram, smagā gala tviča un džiga kāti. Ir arī interesanta spiningošanai no krasta piemērota kātu līnija. Visumā Okumas kātu piedāvājums, ja tā drīkst izteikties, ir citāds.

Atbildēts: 10.maijs 2012, 08:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager