Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā gurkjis

Labdien! spiningošanā kā tādā iesācēja neesmu, bet, iesācēja uz nopienāku pievēršanos inventāram, kopš pagājušā gada gan.

Temats: pareizs balanss starp kātu un spoli.

Kam būtu jāpievērš uzmanība izvēloties spoli, lai tā saderētu ar kātu?

Neizprotu pagaidām spoļu izmērus kurš kkam domāts.

No dārgā plaukta iegādāts Balzer spinigs: Edition Royal IM10( high modulus KPW carbon), 2.40m, CW: 3-25g. Tad nu jatājums, kāda tipa spole šim kātam būtu atbilstoša, lai būtu tas atbistošais balanss? Iepriekš paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiciens!

Balzer un dārgā gala spiningi -tas jau skan amizanti :)

Ja par lietu, visu pirms tas ir spoles svars uz izmērs attiecībā pret kātu. Konkrētas matemātikas, cik būtu jāsver konkrētam kātam un piemērotais polei, man nav. Lai arī tādu varētu pat sarēķināt. Vados pēc izjūtām. Konkrētajam kātam pēc gabarīta klāt iet Okamas 30ais izmērs. No Salmo spolēm arī 30ais. No Shimano tas būtu 2500ais. Vispār iesaku paņemt kātu līdz uz veikalu un līdzīgi kā kurpes kurpju veikalā, spoli pielaikot kātam. Ja izdodas atvērt šo linku

http://www.bildites.lv/viewer.php?file=pygat4rlcn2qtzf3z3s.jpg

te ir parādīts, kā var viegli noteikt vai spole ar kātu radusi izsvarojuma balansu.

Atbildēts: 9.maijs 2012, 09:02 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā milijonas9

Sveiks vēlreiz. Noteikti ar saviem vobleriem jau esmu apnicies, bet vai kāds no tevis ieņemtajiem (Flat Minnow, Pike Hunter & Magic Sinker) ir tāds, kurš neiet dziļāk par metru?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Līdz metram var strādāt ar Pike Hunter. Mēģini vadīt ar augšup vai ūdenim parelēli pavērstu kāta spici. Šādā veidā tvičot dziļumā līdz metram ar šo mānekli var un pat vajag. Vēlāk, kad zāle būs jau krietni saaugusi, bez šādas tvičošanas uz augšu vispār neiztikt.

Atbildēts: 9.maijs 2012, 08:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā ARMotors

Labdien!

Jautājums par drop shotu. Vai tas ir arī piemērots līdaku copei, vai vairāk tomēr zandartam un asarim? Ja ir, tad kā izvairīties no mānekļa nokošanas? Āķi sienu pie pamatauklas. Un vai džigojot līdakas māneklis jāsit pa grunti? Paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Mani paziņas no Maskavas ar dropšotu līdakas ķer teju visu vaļējo ūdeņu sezonu, ja vien nav liegums kā, piemēram, šobrīd, kad zaļās neķer. Sistēma tiek gatavota no 0,5-0,7mm fluorokarbona un 4/0, 5/0 ofsetnieka. Šādu diametru nav diez ko viegli uzsiet -jātrenējas. Esmu redzējis, ka tiek izmantotas āķu stoparu sistēmas. Tās gan pieciršanas realizāciju mazliet čakarē. Fluorokarbona diametrs ir tas pats, no kura izgatavo pavadas džerkam.

Par līdaku džigošanu.... kā kurā vietā. Ir vietas, kur līdaka tvisteri vai vibroasti ķer pusūdenī pie vienmērīgas ietīšanas. Tās gan parasti nav tās dziļākās vietas -standartā ap 2m. Ir vietas, kur līdaka sēž uz dzilumu kantīm. Tur gan vajag uzdžigot un traci sacelt tieši no grunts.

Atbildēts: 8.maijs 2012, 09:00 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Robiss1

sveiks, man jautajums tads, iegadajos 2 no taviem modeletajiem LJ voblerisiem, bet vienam no tiem ja nemaldos magic sinker( tas kurs bij 10cm uz 15g), bij tads nikjis ka briziem vins met kulenjus un iet saniski, ieveroju, ka melite izskatas skjiba, kada ir iespeja ka var gadities brakjis? Kas attiecas uz pike hunter, tad tas ir vnk ideals, pirmaja cope 3 meeri un kaudzite ar zemmeriem uz vina ;), maxrapam ielika vienos vartos!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ar voblerīti droši vari doties uz apmaiņu. To noteikti apmainīs. Šī noteikti nav problēma. Par Pike Hunter runājot, manā gadījumā tas ne tikai šobrīd stabili ieliek maxrapam, bet arī vienam otram megabasam. Redzi, šī vobleru cena ir mana iniciatīva, lai radītu situāciju, kad spiningotājs var nedrebēt par vienīgā voblera noraušanu, bet gan droši copēt ar viena modeļa 2-3krāsojumiem tos mainot un eksperimentējot. To pierāda arī Tavi rezultāti. 3 mēri pirmajā piegājienā ir rezultāts, uz kuru cierē teju katrs spiningotājs. Ilgi gan šāda cena vobleriem nebūs. Pirmie testa piegājieni rāda labus un stabilus rezultātus. To varēs redzēt ar rītdienas MN raidijumā. Katrā gadījumā ejošie krāsojumi iet uz beigām, lai arī kalendārs rāda tikai maija otrās nedēļas sākumu.

Atbildēts: 8.maijs 2012, 08:47 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Rupis

Par spiningošanu.

Ezers, dziļums 3m - 6m, Vasara, Aizauguši pārsvarā krasti.

Gribu zināt kādu kātu, auklu un sploi vajag.

Atbild Ingus Dukaļskis

No laivas 2,4m kāts ar testu 10-30g savienojumā ar 0,17mm pīto auklu, lai drošāka darbošanās pa zālēm. Tas pats 30ais spoles izmērs, gumija ar pretzāļu āķi un aidā!!!

Atbildēts: 8.maijs 2012, 08:39 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā aigarino

labdien! vēlos pajautāt šādu lietu, visu laiku spiningoju ar SALMO ELITE BRAID, 0,20, šogad iegādājos to pašu tikai 0,17, un sākās problēmas, katrā otrajā - trešajā metienā uzmetās kāda cilpa un mezgli ap tām, kas tam varētu būt par iemeslu un kā no tā tikt vaļā??? Varbūt aukla nepareiz uztīta, varbūt kaut kas cits, lūdzu palīdziet????

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Pamēģini iztīt ārā pa zāli vai ūdeni visu auklu un ietīt atpakaļ. Spole ir tā pati, kas 0,2mm? Redzi, no auklas ražošanas viedokļa 0,2 un 0,17mm loģiski, ka tiek ražota vienādos apstāklos ar vienu tehnoloģiju. Arī starpība starp diametriem nav tik graujoša, lai tieši 0,17mm pēkšņi vajadzētu vīt citā paņēmienā. Auklas vaina tā nevar būt. Iesaka pačekot spoli. Pirmkārt vai uztinējrullītis strāda tāpat, kā strādājis iepriekš. Tas gadījumā, ja tiešām izmanto vienu un to pašu auklu. Kas tā ir par spoli?

Atbildēts: 8.maijs 2012, 08:36 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā milijonas9

Sveiks, Ingu! Vakar atvadījos no sava brīnumvoblera. https://www.pieasakas.lv/lv/katalogs/vobleri/condor/condor_c-4350-075-171_7g/

Nekur vairāk viņi nav atrodami, pat ārzemju lapās. Varbūt esi savā praksē strādājis, ar kādu, kurš ir līdzīgs šim, ja ne pēc skata,tad spēles? xrapu mēģināju, ne uz pusi tik labs nebija.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Konkrēti nepateikšu. Varu vien ieteikt meklēt krievu saitos/veikalos, par cik condor ir tieši šīs zemes mānekļu attīstītājs. Par to, ka X-Rap strādā švakāk, īsti negribētos piekrist. Protams, pastāv ūdeņu īpatnības, līdz ar ko līdaka uz mānekli mēdz reaģēt dažādi. Lai nu kā, ja vēlies tikt pie formās līdzīga voblera, kurš ķer zivi, skaties Squidminnow 95 no Jackall, X-Rap, Magic Sinker no Lucky John. Manis minētie ir ar dažādu peldspēju un arī cenās nav no viena plaukta. Kāds ir kondora brīnumvobleris (peldošs vai grimstošs), ja godīgi nemaz nezinu.

Atbildēts: 8.maijs 2012, 08:28 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā smailers

Sveiks Ingus,

ceru ka varesi palidzet ar atbildi ... vai pie jums Daugavgrivas ielā var dabūt Exage 4000 rezerves spoles kasetni ? (vai arī teorētiski - sataisīt esošu, kurai ir copes "karstumā" aizlidojis priekšējo bremzi fiksējošais vāciņš ar atsperi un šaibām)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Situāciju noteikti var risināt. Tev noteikti jāsazinās pašam ar veikalu un jānoskaidro par rezerves kasetes pasūtīšanu. To var izdarīt kaut vai telefoniski. Ja kasete ir pieejama Normark, tā arī ir pasūtāma un atgādājama uz veikalu. To gan Tev precīzāk pastāstīs veikalnieki. Par servisa lietām runājot, te nu gan būs pašam jāierodas personīgi un problēma jāatrāda meistaram.

Atbildēts: 7.maijs 2012, 14:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Jah

Sveiki! Gribētu dzirdēt rekomendācijas par Lucky John Sleepy Herring/Pike Idol silikonu montāžu. Pats pirmajai reizei uzmontēju uz ofseta āķiem, lai var šiverēt pa zālēm. Bija daudzas copes, vienu līdaku dabūju laivā, bet palika sajūta, ka nebija gluži tas.

Un vēl - kad un vai Salmo varēs dabūt tviča kātus? Manējais izbeidzās šodien izbeidzās... :(

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šobrīd taktika ar gumiju pie un pa zālēm tiešām strādā konkrēti. Tās prognozes un taktiku (gumija pa pērnajiem meldriem), kuru aprakstīju aprīļa Copes Lietās, šobrīd dod stabilus rezultātus. Šos abus silikonus šobrīd lietoju ar klasisko džiggalvu vietās, kur vecie meldri reti. Tur, kur pērnie meldri biezāki, izvēlos pretzāļu divžubura āķi ar atsitējdrāti. Ja otrā variantā dziļums lielāks, priekšā šim divžuburim var piekabināt dažu gramu čeburašku. Šis vīkends parādīja to, ka šī pretzāļu sistēma salīdzinājumā ar ofsetu šobrīd nozīmē mazāku shodu skaitu. Kad parādīsies lielāks aizaugums ofsetu cauri izvilkt būs vieglāk. Starp citu, to kā strādā jaunais Lucly John silikons būs redzams šīs nedēļas Makšķerēšanas Noslēpumos. Par tviča kātu, cik man zināms Elite X-Twitch ir pieeajams veikalos. Lai drošs paliek drošs, pirms braukšanas vari piezvanīt uz veikalu un noskaidrot.

Atbildēts: 7.maijs 2012, 08:51 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Arcijsk

LV!

Vai Jums ir kadi komentari par Sebile dzerkveidigajiem vizuliem, rezultati?

Pat tviču - vien, viens divi, viens (raviens)

vel ir kada efektiva tvičosānas tehnika ( esmu iesacejs)

paldies.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sebiles Stick Shad ir šad tad izšāvis, bet ne vienmēr un ne visur. Par tviča mailēm, zini, teju katram māneklim ir savs rezultatīvākais ritms. Tā, ka šādu ritmu/pantiņu ir lērums. Interesantākais ir tas, ka vienam un tam pašam māneklim dažādu copmaņu rokās ir pavisam atšķirīga spēle. Iesākumam par plašu esi paņēmis. Iesaku sākt ar 2, 3 minnow un kost tos vaļā līdz rodas cik ne cik liela saprašana par tiem.

Atbildēts: 7.maijs 2012, 08:40 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager