Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā silver_737

Sveiks Ingus!

Esmu nolēmis uzsākt šo līdaku sezonu ar twiču un tad pāriet uz džerku.

Esmu palasījis vairākus Tavus rakstus 2011. gada žurnālos, kā arī forumā paskatījies Tavas atbildes.

Pa lielam saprotu ap ko lieta grozās, bet vēlos saprast no tā kas man jau ir, kas derēs kuram un ko vēl vajag piepirkt klāt (neskaitot pašus voblerus un džerkus) un vai ir kādas lietas, ko var apvienot abām disciplīnām, ja plānoju sākt ar vieglo džerku galu un mānekļiem līdz 80 gramiem, piemēram ar 110-to kātu no Salmo.

Tātad jautājumi sekojoši:

1. Vai tvičam derēs:

a) Spro PPRECISION karbona kāts 2.10m, 5-15 g

Vidēji ciets kāts.

vai arī DAM

b) DAM Caliber ML 7-28g, oriģinālais garums 1.98m, tagad par vienu posmu īsāks :(..

Bet kāts ir ciets, ātrs.

c) Ja neder neviens no šiem priekš twiča, tad ko iesaki no Salmo, ja esmu 1.90m garš..?

2. Vai Salmo Elite Magforce spole derēs gan tvičam gan džerkam ar attiecīgu auklu?

3. Vai twičam derēs Mitchell 2500 spole ar pīto auklu?

4. Kādu auklu jāliek uz twiču (veids, diametrs, krāsa)? Ja bezinerces spolei nepieciešamā aukla atšķirās no multiplikatora, lūdzu norādi.

5. Cik garu, tavuprāt, man vajadzētu ņemt

džerka kātu, ja esmu 1.90m garš un plānoju strādāt no 3 vietīga pūšļa ar cieto grīdu?

Paldies, ceru, ka atradīsi laiku atbildēt..

Ezers pie mājas un rokas jau trīc ;)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Atvaino, bet par šīm lietām esmu izrunājis sausu muti gan tv, gan žurnālos, gan starp citu ar te. Atkārtoties galīgi nav laika. Ja gribi tiešām nokomplektēt inventāru, tad raksti uz Ingus at salmo.lv Vienosimies par laiku, kad klātienē visu varu izrādīt.

Atbildēts: 2.maijs 2012, 09:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā silver_737

Sveiks,

Vai vari pateikt, kura no spolēm ir labāka vai ieteicamāka priekš džerka, twiča un šad tad spiningošanas un velces (ja to visu vispār var apvienot ar vienu spoli).

Varianti ir 2:

Salmo Elite VENTURE

vai

Salmo Elite MAGFORCE

vai arī Tavs variants par līdzīgām cenām, varbūt arī Okuma..

paldies,

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Dzerkam ne viena no šīm. Tvičam un velcei derēs abas. Kāpēc šis spoles neder džerkam tiešām esmu neskaitāmas reizes stāstījis un skaidrojis. Īsos vārdos atgādinot, auklas ietilpība kasetē, kasetes platuma parametri un spoles jauda mānekļiem virs 40g nav piemērota. Tvičam, velcei lūdzu!

Atbildēts: 29.aprīlis 2012, 07:15 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā spocinsh

Sveiks Ingus!

Ar kādu krāsu gumijas zivtiņām 1.majā varētu vislabāk ķerties līdakas?Ķeršu upē.

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

To Tu man varētu pats pateikt 1. maija vakarā. Tu tiešām ceri sagaidīt viennozīgu atbildi uz savu jautājumu? OK! Zaļu un dzeltenu :)

Atbildēts: 29.aprīlis 2012, 07:10 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā rapalis

Ar ko atšķiras džerkbaits no parasta džerka ?

Atbild Ingus Dukaļskis

Principā ne ar ko. Pirmais apzīmē ķeršanas veidu un mānekļu nosaukumu. Otrs ir latviskā šī nosaukuma adaptācija, kas sevī ietver abas iepriekš uzskaitītās lietas.

Atbildēts: 29.aprīlis 2012, 07:07 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā danonki

Sveiks! Īsti neesmu droš par spiningošanu. Daži saka ka līdz pirmajam maijam vispār nevar spiningot, bet citi saka ka drīkst. Kā tad īsti ir?

Atbild Ingus Dukaļskis

Atšķiram noteikumus un palasam. Tu taču negribi, lai es būtu viens no tiem, kurš kaut ko teica? Neesi slinks, ieej likumi.lv un rodi saprašanu.

Atbildēts: 28.aprīlis 2012, 13:23 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā andreiko

Sveiks, Ingu! Kāds ir tavs viedoklis par Rapalas mānekļiem? Kuri pašam liekas tie zivīgākie (ko saki, piemēram, par X-Rapu un Clackin Minnow?)? Vai tos var mēģināt ar panākumiem izraustīt ar parastu spini, vai noteikti nepieciešams tviča kāts?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Rapala X-Rap un Max Rap ir labi mānekļi jebkurā gadījumā. Par cik šo to esmu redzējis un saprotu par to cik, kam jāmaksā, uzskatu, ka par šī brenda mānekļiem pārmaksājam. Normālai cenai vajadzētu būt 4-6ls par šiem konkrētajiem. No otras puses, vobleri ir zivīgi un strādā regulāri. Tas pats galvenais. Nu vajadzētu jau Tevis minētajiem fastiņu. vajadzētu. Ar parastu spini vairāk nočakarēsies un rezultāts galīgi nebūs maksimālais. To, ko esi iecerējis, tas noteikti nebūs tvičs. Lai gan, ilgi laiku X-Rapu esmu ietinis arī vienmērīgi. Tas līdz laikam, kamēr sapratu, kas ir tviča sāls.

Atbildēts: 28.aprīlis 2012, 10:45 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā iggorz

Sveiks!!!

Saki vai es nenošaušu greizi,ja uzlikšu microjig vai vieglā jig kātam spoli Safina Pro FD? vai spole ir dabonama Juglas veicī,kādās naudās un kāds ir spoles mazākais izmērs?

Jaukas brīvdienas!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Galīgi nenošausi, ja vien šo spoli atradīsi. Vieglajam kātam 20 vai 25 izmēru. Par cenu neprasi -veikalā nestrādāju. Neesi slinks! Ieej Salmo lapā, atrodi veikalu kontaktus un piezvani. Atbilde atnāks ātra un konkrēta.

Atbildēts: 28.aprīlis 2012, 10:38 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā zipcs

Sveiks Ingus! Ko labu tu varētu pastāstīt par zipbaits khamsin 7cm? Ir bijusi darīšana ar viņu?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ir bijusi darīšana un pat liela. Līdaka, asaris gan upē, gan ezerā ir biežākie iekārotāji. Strādā maita varētu pat teikt izcili. Ir trāpījusies arī mežene. Žēl, ka tie latiņi tik lieli. Labprāt ieķertu visus krāsojumus. Lai gan, ja tā padomā viss pamats, kā zināms, grozās ap 3-4 krāsojumiem.

Atbildēts: 28.aprīlis 2012, 10:35 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā milijonas9

Sveiks, Ingu! Pavēroju jaunos lj voblerus, acis pievērsās pie Magic sinkera. Izskatās ārkārtīgi zivīgs. Kāda būs aptuvenā cena un kur šis vobleris ir dzimis?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Šamējais ir tiešām zivīgs un iepazīšanās cena tam dikti salda, šķiet zem 4ls. "Ieņemts" tas uz mana rakstāmgalda. Dzimis un pieņemts ar You Zuri vecmātes līdzdalību :)

Atbildēts: 27.aprīlis 2012, 20:53 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Leopolds

Labdien Ingus! Ir doma X-Twitcx iegādāties. Bet nevaru saprast 1.8m vai 1.98m. Saki pēc kādiem parametriem izvēlēties garumu?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Visu pirms pēc auguma. Te es domāju ērtumu, lai Tu mazāk dienas gaitā nogurtu. Tvičs tomēr nav sēdēšana pavēnītī un alus tempšana. Otrkārt, īsākais būs jaudīgāks, par cik blanka īsāka. Ar garāko atkal tālāk aizmetīsi. Kā redzi savi plusi ir kā vienam, tā otram. Ja par piemēru ņemu sevi, esmu 176cm ar ne tām garākajām rokām. Lietoju 10-15g mailes ar šo kātu. Attiecīgi esmu izvēlējies 1.8m versiju. Vispār iesaku aiziet līdz veikalam. Paņemt rokā abus kātus. Pavērst tos 45g leņķī pret grīdu (ūdeni), pakratīt, paimitēt tviču un salīdzināt, kurš garums šķiet piemērotāks. Noteikti palīdzēs.

Atbildēts: 27.aprīlis 2012, 12:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager