Ingus Dukaļskis

Ingus Dukaļskis

Viens no tiem makšķerniekiem, kuram darbs cieši saistīts ar hobiju. Viņš ir ne tikai teorētiķis , bet arī praktiķis, kurš ļoti bieži ir sastopams testējot un eksperimentējot ūdenstilpēs. Ingusa ikdiena ir jaunu mānekļu un spiningošanas inventāra izstrādāšana, un , protams , pārbaudīšana praksē. Nopietnie Copes Lietu lasītāji viņu jau pazīst no daudzajām publikācijām, bet TV skatītāji – no sižetiem .
Izmantojiet iespēju – jautājiet!

Eksperts iesaka

Salmo
Lucky John
Salmo

Atbildes

Jautā sigi

Sveiks!

Vai vari ieteikt, lūdzu, kur LV būtu dabūjamas izturīgākās stīgas? Brīvdienās ķēru ar agat stīgām un ejot uz velci makoras vobleri iekāroja zemmēriņs pēc kura stīga bija smagi cietusi.. domāju, nekas, bet.. kļūdījos.. nākamajā reizē iestādīju vobleri celmā (riskēju un velcēju vietā ar daudz ķērājiem) un pie asāka rāviena stīga pārplīsa locījuma (ko radīja stīvēšanās ar zemmēru) vietā.

Žēl, gribējās lai vobleris sevi apliecina vēl vairāk, sākums bija ļoti pārsteidzoš, jo paņēma 2 min pēc velces uzsākšanas necopes dienā :)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ar stīgu ir tā... materiāla izcelsme un attiecīgi tās kvalitēte šad un tad mēdz staigāt vienā vai otrā virzienā. Stīgu pats lietoju visai padaudz un šāds ir mans vērojums no prakses. Būtībā stīgas nolietojums ir pašam jāsajūt. Tā nav pavadiņa, ar kuru var dragāt dienām ilgi. Visbiežāk tā nolietojas un lūst tieši vijuma vietā. Es katru copi stīgu mainu. Nav viņas tik dārgas, lai tās nevarētu atļauties nomainīt. Kas attiecas uz Tavu gadījumu, te arī veiksme mazliet ir pagriezusi muguru... :) Nu tā copē mēdz gadīties. Kā jau minēju gadās labāks un ne tik labs materiāls. Uzminēt nav viegli. Kas attiecas uz Makoru, 130mm izmēram droši var likt Nr3 stīgu. Būs drošāk un zivju uzbrukumu skaitu māneklim tā noteikti neietekmē. 110mm var likt arī Nr.2. Te prasās maķenīt tievāks materiāls.

Atbildēts: 6.maijs 2015, 16:35 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā Lems

Sveiks, paldies par brīnišķīgu kātu - Tioga Small Game, vakar iemēģināju un esmu pārsteigts, jo pēc sajūtas šķiet labāks par Tict Ralgo, visu cieņu, ja Salmo komanda var radīt produktu, kas konkurē ar 3x dārgāku... veiksmi...

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Paldies par novērtējumu! Kā jau teicu te pāris gadus atpakaļ Team Salmo spiningu ideja ir labi un copes baudai radīti instrumenti, kurus cenas ziņā "var pacelt" teju jebkurš pie normālas veselības esošs vecis. Lēnu garu uz priekšu ejot kaut kas arī sāk sanākt. Apstāties noteikti nedomājam :))

Atbildēts: 6.maijs 2015, 16:26 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā abrakadabra

Sveiks, Meistar!

Vai ir arī tādas "budžeta" spēka spoles spiningošanai? Ja ir, tad kuras būtu top 3?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Te ir jautājums, kas un kāds kuram ir "budžeta" līmenis. Nesen te par šo nevienozīgo jēdzienu diskutējām... Bezinerces, multi? Trollingam vai spiningam? Principā, ir gan budžeta spēka spole!!! Ņeva! :)

Atbildēts: 6.maijs 2015, 16:23 | 2 komentāri | Adrese atbildei
Jautā lidaka08

Sveiks,Ingus!

vēlos pajautāt par džig kātiem.Gribu iegādāies unversālu džig kātiņu kas derētu asarim,zandartam,līdakai nezinu kādu lai kātu izvēlās,vari kutko ieteikt lūdzu?Ar testu no 4-14 gramiem,jo ķeršu dažādās ūdenstilpnēs.Apsveicu ar atklāšanssezonu!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Ja mēs runājam par tā saucamajiem komforta gramiem 4-9 plus gumija, tad viennozīmīgi es ieteiktu šīs sezonas jaunumu Team Salmo TSTI9. Ļoti labs un skanīgs instruments. Esmu ar to ķēris i līdakas, i zandartus. Patika! ļoti patika! Bet ir viens BET! Virs 9g tas jau sāk buksēt. Mest var. Vilkt var, bet dribls sanāk vairs ne tas. Es domāju, ka St. Croix kātiņi ar testiem līdz 10,5g arī ļoti labi iekļausies minētajā segmentā. Atliek vien vadoties no budžeta izvēlēties attiecīgo sēriju -Avid, Legend Tournament, Extreme.

Atbildēts: 5.maijs 2015, 16:23 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā Jarrno

Man nestrādā: Basara (upe mēmele mūsa lielupes sākums) Pavada xtwitch pinās vobleris un nevar ātri nomainīt mānekli mrgready plūmes krāsā tioga Esmu ļoti vīlies par iztērēto naudu :( (2 sezonu jau mēģinu) Skatoties krievu raidījumus viss viņiem tur strādā man nekā, uzliekot megabass viss darbojas, secinājums produkts nav labs

Atbild Ingus Dukaļskis

Ja tu copē tāpat kā te raksti, tad es tiešām nebrīnos, ka nekas no šī visa tev nestrādā :)) Pajautā tepat forumā, ko cilvēki domā par plūmes krāsas Tiogu :))

Atbildēts: 5.maijs 2015, 16:18 | 1 komentārs | Adrese atbildei
Jautā 4undra

Sveiks! Esu iegādājies TSTI9-742F,baigajā starā esu par šo kātiņu kaifs pat mazu asari vilkt:)

Virsū stāv shimano exage 2500 spole-gribētu šim kātam uzlikt vienu plauktu augstāku spoli-kādu ieteiktu? un iesaki lūdzu auklu,tagad ir elite bride 09mm!

Paldies!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Kātiņš tiešām ir ļoti labs un arī manā kātu pamatsastāva apritē tas ir ieņēmis ļoti stabilu vietu. Ar spolēm ir tā, ka ja vari atļauties Shimano Rarenium, tad 2500to izmēru droši var ņemt. Priekš vieglā džiga un mazajiem vobleriem būs pašā laikā. Ja vēl vari atļauties likt klāt, tad iesaku Daiwa Luvias 2004to izmēru. Uz šī kāta pats lietoju tieši tikko minēto Luvias. Labs komplekts no balansa un kopējās ērtības viedokļa. Ja par auklu, tad iesaku multikrāsu Team Salmo Tioga #0,8 izmērā. Krāsainā aukla ļaus ideāli kontrolēt auklas ietīšanas ātrumu un distanci. Ļoti laba japāņu aukla!

Atbildēts: 5.maijs 2015, 16:14 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā mini_Me

Sveiks, Ingu!

Spožo un krītošo zivtiņu sezona sliecas uz nogali. Bet kas gan tā bija par sezonu – vienkārši fantastika! Daļēji pateicoties milzīgajiem stinšu bariem, bet vairāk gan BASARA voblerim.

Šai sakarā radies jautājums: vai tuvākajā nākotnē netiek apsvērta doma BASARA sēriju papildināt ar 110mm modeli vismaz neitrālās iegrimes versijā lielākām (palielināts voblera svars) un dziļākām (nedaudz palielināts voblera iegrimes maksimālais dziļums) upēm?

Varbūt ir plāns krāsojumu klāstu papildināt tieši 101 (dabiskā maile) diapazonā?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Basara sērijā lielāks izmērs pagaidām netiek plānots. Uzsvaru lieku tieši uz pagaidām :) Lielās mailes ir plānots plašumā vērst tieši Makora sērijā, kuri arī ir ļoti labi mānekļi. Kopumā LJ Pro Series tiek plānoti 12 dažādi vobleru modeļi, kuri tiek strukturēti pēc zināma plāna. Rītvakar latvju ūdeni pirmoreiz vaigā jau skatīs 2016.g. jaunumi. Bet nu tas tā... Basara forma, tās ūdenī radītais ekšens kā arī augstā rezultativitāte kopumā runā par to, ka māneklis patiesi ir izdevies. Spiningotājiem Basara ir sagādājuši daudz patīkamus brīžus un par to patiesi jūtos priecīgs. Ko varu pateikt, tad nākotnē šim māneklim tiek plānotas "deep" jeb dziļās versijas visos izmēros. Arī krāsojumu attīstīšana joprojām notiek un jau tuvākajās sezonās Basara sēriju papildinās jauni, brīžiem pat kaut kur traki un neierasti krāsojumi. Arī jaunas dabīgo krāsojumu izstrādes šobrīd jau ir pabeigtas. Līdz ar to teikt varu vienu... LJ iet un ies savu attīstības ceļu uz priekšu :)

Atbildēts: 29.aprīlis 2015, 19:22 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā porto

Sveiks Ingu!

Pat nevaru saprast, kā vaicāt. Pārsvarā džigoju, patiesībā tikai džigoju vai līdzīgas tehnikas piekopju, bet gribu lai laivā ir kātiņš tvičam. Tviča arsenāls nav liels, bet gramus 21g., sasniegs, tāpēc likās jaunais vantage līddz28g būs ok, bet vai tiešām nebūs garuma zem 2m? vai pagaidām nav info e- veikalos?

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Atvaino par noilgoto atbildi. Vantage sērija voblerim ir ļoti piemērota. Pašam ļoti tuvs sirdij un rokai nu jau pamatīgi piedaudzis ir līdz 14g viendaļīgais ar garumu 2.07m. Ļoti labs kāts tvičam gan no mānekļa mešanas viedokļa, gan visām iespējamām raustīšanas izpausmēm. Mans pamata arsenāls sastāv no 90niecēm Basarām un 110niecēm Makorām. Ar šiem vobleriem kātiņš tiek galā patiešām labi. 28nieks jau ir ļoti nopietns kāts priekš mailēm 13 un 15cm+. Klasiskam tvičam, ar kuru es saprotu 11-13cm garu maiļu dancināšanu pilnīgi mierīgi derētu arī līdz 18g kāts. Vantage ir St.Ctroix koncepta līdzinieks ar lielas jaudas īpašībām. Līdz ar to ar 18g testa kātu var darbināt lielākus voblerus nekā to esam raduši darīt. Kas attiecas uz garumu, tad uzskatu, ka 7pēdas jeb 2,07m ir pats minimums. Īsākus es neizvēlētos.

Atbildēts: 27.aprīlis 2015, 19:12 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Grizly

Sveiki, Ingus!

Kādas prognozes uz 1,2,3 Maiju vai līdakas ķersies ? Runa iet par Burtnieka ezeru. varbūt vari ieteikt kādus mānekļus izmantot uz līdakām, lai varētu ap-makšķerēt kolēģus :)

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Nu pavisam skaidri zināšu to teikt 3. maija rītā pēc tā, kad pirmās divas dienas tieši Burtniekā būšu pavadījis :)) Es domāju, ka šim pavasarim nav ne vainas. Jā, iespējams pirmā līdaku ēšana jau ir aiz muguras, jo nārsts šogad bija ļoti agrs. Taču jebkurā gadījumā ķerties viņas ķersies. Galvenais ir atrast vispirms viņas. Ja par mānekļiem, tad esmu kāreiz puslīdz visu jau sagatavojis un sakrāmējis. No vobleriem ņemšu pagājušā pavasara rezultatīvās Basara 90F kādās 3-4krāsās. Tāpat arī peldošo Makora110. Ir man vēl daži aktuāli testējami 2016.g. jaunumi, bet nu par tiem sīkāk runāšu vēlāk. Kas attiecas uz gumijām, tad Mr. Greedy 3,9" izmērā aizvadītajos gados ļoti labi ir strādājis. Šogad ir jauns izmērs 5". Nu un protams nedrīkst aizmirst klasiku -rotiņus, šūpiņus, utt. Skaitam dienas un stundas :)

Atbildēts: 27.aprīlis 2015, 19:02 | Komentēt | Adrese atbildei
Jautā Lucky

Sveiks!

Kas notiekas ar aprīlī solītajiem Joco Shaker Super Floating gumijām? Vai ir maz kādas cerības, ka parastais mirstīgais pie tām kādreiz tiks?!

Atbild Ingus Dukaļskis

Sveiks!

Tiks, tiks :) Uz nedēļas nogali vai nākamās sākumu tās būs veikalos. Ienākušas tās ir un šobrīd ceļo cauri muitas un noliktavu labirintiem.

Atbildēts: 27.aprīlis 2015, 15:25 | Komentēt | Adrese atbildei
Uz augšu
 
Creative templates for Google Ad Manager